The Best bookmaker bet365 Bonus

Clubul de Presă: Ambasada României în Statele Unite recidivează


După cum este și firesc, jurnaliștii români din țară și din Statele Unite au solicitat detalii vizând prezența președintelui Klaus Iohannis la Organizația Națiunilor Unite. Inclusiv detalii referitoare la cheltuielile pe care le suportă cu acest prilej statul român. Instituția prezidențială a refuzat să furnizeze asemenea informații de interes public. La fel a procedat și Ambasada României în Statele Unite, căreia i s-au solicitat de asemenea informații, precum și acreditări în eventualitatea în care președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă sau un breefing sau se va întâlni cu membrii comunității de români.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Există bază legală pentru reducerile la transportul feroviar pentru elevi și studenți!”


O eventuală eliminare a facilităților acordate studenților pentru transportul feroviar a iscat vii controverse în societatea civilă. Eliminarea sau chiar modificarea formei în care aceste reduceri sunt acordate reprezintă o temă de interes major pentru social-democrați.
„Este o chestiune care ține de competența Ministerului Educației care încă nu a aprobat normele metodologice pentru noua legislație a învățământului superior. Pe de altă parte, această dezbatere readuce în atenția publică această facilitate acordată studenților, fără niciun criteriu legat de performanța școlară”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.
Potrivit Ministerului Educației Naționale, există bază legală pentru acordarea reducerilor pentru studenți pentru transportul feroviar, dar social-democrații analizează varianta în care studenții vor beneficia de aceste reducerui în funcție de performanțele școlare.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Liberalii, artizani ai căminelor groazei!


„«Maramureșul a primit multe de la Dumnezeu și prea puține de la politicieni. De moștenirea asta – oameni muncitori și pământ bogat, tradiții, natură și credință – trebuie să avem grijă. Mai mult, este datoria noastră să sporim ce ni s-a încredințat, prin muncă și curaj. Ca să facem lucrurile cum se cuvine, ca să punem pe roate județul nostru, avem nevoie de un plan. Un plan care începe și se termină cu oamenii». Așa și-a început Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș promisiunea electorală în urmă cu trei ani și s-a ținut de cuvânt!  A «avut grijă» de oamenii din Maramureș împreună cu colegii liberali din țară. Și Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș și șef al PNL Maramureș, dar și penelistul Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 din București, au direcționat, pe banii statului, persoane cu dizabilități grave către asociația mureșeană reprezentată de Cosmin Păpuc, în centrele Căsuța Lu’Min din Mureș”, a declarat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

AVOCAȚII CLUBULUI DE PRESĂ


Clubul de Presă anunță că s-a constituit Grupul Avocaților care apără libertatea de exprimare!
Avocații Veronel Rădulescu - Baroul București, Florin Durgheu - Baroul București, Mihai Dinu - Baroul București, George Papu - Baroul București, Andreea Aganencii - Baroul București și Nicolae Băbeanu - Baroul Prahova vor reprezenta PRO BONO, în instanțe, dar și în fața altor instituții ale statului, precum Consiliul Național al Audiovizualului, jurnaliștii Clubului de Presă dar și din afara lui.
Le mulțumim tuturor avocaților care au înțeles că apărarea presei, a libertății de exprimare, este foarte importantă într-o democrație. Lista este deschisă în continuare, așteptăm ca și alți avocați, din toată țara, să se alăture demersului nostru!

În numele Consiliului de Onoare,
Răzvan Savaliuc


Nu desființați protecția sursei!


Clubul de Presă a luat act de o recentă decizie a Comisiei Europene, adoptată la propunerea Franței. Aceasta e transpusă într-un așa-numit „Act European pentru Libertatea Presei”. Conform documentului, jurnaliștii din Uniunea Europeană care furnizează informații de natură să pună în pericol siguranța statului, au obligația să-și devoaleze sursele. În caz contrar, ziariștii vor suferi consecințe de natură penală.
    Este pentru prima dată când se recurge la un asemenea mecanism, sub pretextul protejării siguranței naționale. Așa cum pe bună dreptate semnalează MediaSind, citând Federația Europeană a Jurnaliștilor - toate informațiile sunt accesibile în ediția de luni, 12.06.2023, a ziarului Bursa -  definirea a ceea ce înseamnă siguranță națională este apanajul statelor. Prin urmare, rămâne la latitudinea guvernelor să includă sau să nu includă în noțiunea de siguranță națională diverse situații pe care presa le-ar putea prezenta.

Comunicat al Clubului de Presă


Clubul de Presă solicită Parlamentului și Guvernului României să se opună prin toate mijloacele adoptării „Propunerii de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unui cadru comun pentru serviciile mass media în cadrul pieței interne (Legea europeană privind libertatea mass-media) și de modificare a Directivei 2010/13/UE” înregistrată la Bruxelles la 16.9.2022, COM (2022) 457 final, COD 2022/0277.

Propunerea de regulament, reprezintă un angajament politic al președintei Ursula von der Leyen, și prevede sub pretextul asigurării unei protecții acordate mass media și a consumatorilor de servicii media, instituirea la nivel central european a COMITETULUI EUROPEAN PENTRU SERVICII MASS MEDIA, format din reprezentanți numiți de Comisia Europeană, precum și din reprezentanți numiți de către autoritățile de reglementare din fiecare stat membru UE - cu rol de „autorități independente în domeniul mass media” - care să emită normele după care să se reglementeze, cenzureze și sancționeze activitatea mass-media / actul jurnalistic, în toate statele membre, după criterii subiective, care contravin dreptului la libertatea de exprimare garantata de art. 10.1 al Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO), articol care interzice orice amestec al autorităților publice în exercitarea acestui drept fundamental.

Clubul de Presă creează un nou agregator de conținut editorial


Întrunit într-o nouă ședință de lucru, Consiliul de Onoare a luat mai multe decizii, între care și cea privind crearea unei platforme, prin care să fie agregate toate știrile, anchetele,
dezvăluirile și opiniile membrilor Clubului de Presă, al căror număr crește în mod accelerat, precum și ale caselor de presă, și ele din ce în ce mai numeroase.
Obiectivul este acela de a crea mai multă vizibilitate și, respectiv, mai multe accesări pentru membrii noștri, stimulând astfel libertatea acestora de a se exprima. Pentru unii dintre membri noștri va exista practic o nouă platformă pe care au posibilitatea să-și publice materialele. Vor fi măsurate automat accesările, prin sisteme informatice de ultimă oră va fi asigurată creșterea exponențială a acestora, și vor fi stabilite în mod obiectiv ierarhii zilnice, săptămânale, lunare și anuale, astfel încât premiile acordate de Clubul de Presă, pe categorii jurnalistice, vor beneficia de obiectivitate maximă.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Legea Învățământului, prioritate majoră pentru PSD


PSD a avut consultări cu societatea civilă pe tema Legii învățământului și a propus numeroase amendamente care au fost deja adoptate în Comisia de Învățământ din Camera Deputaților.
„ PSD este singurul partid politic care a ținut cont de punctele de vedere ale sindicatelor și ale reprezentanților profesorilor, elevilor, părinților, cultelor, antreprenorilor. Legea Învățământului este prioritate majoră pentru social-democrați. Principalele amendamente PSD adoptate vizează Învățământul dual,  Învățământul silvic, Siguranța în școli,  Asistența medicală în școli, Sprijinirea copiilor din diaspora”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.  

Gheorghe Șimon, deputat PSD:„Libertatea de exprimare este sfântă și românii au plătit-o cu jertfă de sânge în Decembrie 1989”


PSD nu susține propunerea legislativă inițiată de PNL prin care se înăspresc sancțiune penale în cazul protestelor publice și nu va vota în forma actuală proiectul de lege care înăsprește pedepsele pentru participanții la proteste publice.
În forma actuală, proiectul de lege, intrat marți în dezbatere la Senat, este de natură să intimideze organizarea și participarea la demonstrații sau mitinguri de protest, ceea afectează însăși fundamentul democrației. „Poporul român este suveran, iar cetățenii trebuie să aibă libertatea de a-și exprima public nemulțumirile față de cei aleși, fără a fi intimidați sub sancțiunea pedepsei cu închisoarea. Nici eu și nici colegii mei nu vom vota proiectul de lege în forma actuală. În cadrul dezbaterilor, parlamentarii PSD vor solicita eliminarea amendamentului propus de PNL, prin care cei care participă la proteste riscă să fie sancționați direct cu închisoarea pentru că îndrăznesc să critice autoritățile publice sau decidenții politici”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de  Maramureș.

Adunarea Generală a MediaSind a stabilit strategia pentru recâștigarea drepturilor lucrătorilor din mass-media!


În zilele următoare filialele  MediaSind din AGERPRES, TVR și Radio România vor trimite membrilor documentele privind demersurile în justiție
Se impune de urgență modificarea Legii de organizare și funcționare a AGERPRES!
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a stabilit astăzi, 24 februarie 2023, în ședința Adunării Generale convocată în sesiune extraordinară, strategia pe care o va adopta în anul în curs, pentru recâștigarea drepturilor lucrătorilor din mass-media. Au fost discutate problemele cu care se confruntă filialele MediaSind AGERPRES, MediaSind TVR, MediaSind Radio România și MediaSind Freelanceri.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro