The Best bookmaker bet365 Bonus

Audiențe acordate maramureșenilor de reprezentanți ai Instituției Avocatul Poporului


În data de 13 februarie 2020, între orele 12.00 - 15.00, reprezentanții Instituției Avocatul Poporului vor acorda audiențe cetățenilor județului Maramureș. Audiențele se vor desfășura la sediul Palatului Administrativ din Baia Mare, strada Gheorghe Șincai nr. 46, sala 104.
Potrivit dispoziţiilor Legii nr. 35/1997 cu modificările şi completările ulterioare, Avocatul Poporului examinează cererile care au ca obiect sesizarea încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti prin acte sau fapte administrative, de către autorităţi ale administraţiei publice şi regii autonome.
De asemenea, potrivit art. 15, al. 4, al legii menţionate, nu fac obiectul activităţii instituţiei Avocatul Poporului şi vor fi respinse fără motivare cererile privind actele emise de Camera Deputaţilor, de Senat sau de Parlament, actele şi faptele deputaţilor şi senatorilor, ale Preşedintelui României şi ale Guvernului, precum şi ale Curţii Constituţionale, ale preşedintelui Consiliului Legislativ şi ale autorităţii judecătoreşti. De asemenea, Avocatul Poporului nu are competenţa de a media conflicte între persoane fizice.

Anul 2020 – Noi provocări pentru UZPR


Anul 2019 a fost, pentru Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, anul Centenarului nostru. A fost un an încercat, provocator, dens în activități și evenimente, care au așezat această Uniune – și cu ea întreaga breaslă a jurnaliștilor – la locul (sau foarte aproape de locul) pe care istoria i l-a rezervat. Dacă nu am reușit în totalitate, măcar am creat condițiile de bază care să facă posibilă o viitoare ascensiune. Nu a fost deloc ușor căci, în tot acest timp, am fost boicotați, loviți, uneori simultan, din mai multe părți, dar și încurajați și confirmați de spațiul public și cel instituțional. În orice caz, am fost vii, am dovedit că existăm.
Anul 2020 va continua, în același registru, cu activități consacrate, căci au apărut și apar alte oportunități…
În ședința Consiliului Director din luna ianuarie au fost evaluate principalele activități ale anului anterior, an aniversar, care au atras atenția publicului, prin implicarea multor membri și a unor parteneri tradiționali.
Pentru menținerea brand-ului câștigat, Uniunea va continua evenimentele sub genericul „Convorbiri jurnalistice” pentru a prezenta valori ale presei românești din toate vremurile, prețuind și pe cei care, în actualitate, răspund cu credință și loialitate exigențelor profesionale ale breslei noastre.

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, contracarează atacurile telefonice denigratoare pornite de o firmă din Cluj-Napoca


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, președinte al Partidului Social Democrat, filiala Maramureș și vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest a convocat miercuri, 5 februarie 2020, o conferință de presă la sediul județean al organizației social-democrate. Liderul județean al PSD a vorbit, public, despre campania de denigrare și atacul la persoană pornite împotriva sa, în urmă cu două zile, de către o reprezentanții unei firme din Cluj-Napoca.
”Începând din data de 3 februarie 2020, în județul Maramureș a început o agresivă campanie telefonică de denigrare a propriei persoane. Operatorii, care sună foarte mulți maramureșeni, se recomandă ca fiind reprezentanți ai Primăriei Municipiului Baia Mare, reprezentanți de la cabinetul primarului Cătălin Cherecheș și proliferează atacuri la adresa mea. La o minimă cercetare am descoperit că aceste apeluri telefonice nu vin din Primăria Baia Mare și nu sunt mesaje transmise de primarul municipiului. Pe această cale, doresc să îi mulțumesc edilului Cătălin Cherecheș pentru faptul că, foarte prompt, a transmis un comunicat public în cursul zilei de marți, 4 februarie, în care a infirmat toate aceste atacuri.

Sfaturi de la jandarmii montani


     Jandarmii montani  de la Posturile Montane Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa,  sunt prezenţi în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice frecventate de turişti şi localnici,  intensificând acţiunile în zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în diferite situaţii.
      În scopul evitării unor accidente nedorite şi pentru a fi în siguranţă transmitem turiştilor următoarele recomandări:
1. Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porţiuni periculoase) , prognoza meteo, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există;
2. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului. Nu trebuie să vă lipsească lanterna, cuţitul, sacul de dormit, trusa de prim ajutor, busola/GPS, mijloace de aprins focul, telefonul mobil;
3. Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum şi alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup;

25 ianuarie - Ziua mondială de protest împotriva implementării tehnologiei de comunicații wireless 5G


Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, în 32 de țări ale lumii vor avea loc 205 proteste împotriva tehnologiei 5G!
În București, Craiova și Râmnicu Vâlcea pe 25 ianuarie 2020 vor avea loc proteste pentru a atrage atenția autorităților cu privire la riscurile implementării tehnologiei 5G!
Comisia Federală de Comunicații din Statele Unite ale Americii a aprobat lansarea pe orbită joasă a Pământului a 12.000 de sateliți!
În timp ce mass-media internațională s-a concentrat numai pe anumite probleme de mediu, fracking-ul și materialele plastice din ocean, fiind, totodată, surprinsă și de evoluția bruscă a schimbărilor climatice, poluarea electromagnetică nu a captat într-o măsură așa de mare atenția presei internaționale, așa cum s-a întâmplat în cazul problemelor de mai sus.
Pentru data de 25 ianuarie 2020, Coaliția Internațională Stop 5G a planificat o serie de acțiuni dedicate Zilei Internaționale de protest împotriva implementării tehnologiei de comunicații wireless 5G, scopul acestor acțiuni fiind mobilizarea societății civile internaționale pentru a împiedica montarea a milioane de antene 5G pe Pământ şi a 50.000 de sateliți 5G în spațiu, dar și pentru a stabili întâlniri de urgență la nivel înalt cu funcționarii din organizațiile guvernamentale și organizaţiile internaționale (Uniunea Europeană, Organizația Națiunilor Unite și Organizaţia Mondială a Sănătăţii).

Ziua Unirii Principatelor Române


     Vineri, 24 ianuarie a.c., jandarmii maramureșeni vor asigura măsurile de ordine publică și vor  participa alături de reprezentanţii celorlalte instituţii, la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor Române.
    Jandarmii vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor  evenimente şi  vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale şi vor menţine o legătură permanentă cu reprezentanţii organizatorilor pentru soluţionarea operativă a oricărui incident ce poate tulbura buna desfăşurare a manifestărilor.

Măsuri de ordine publică la datinile ucrainenilor


Sâmbătă, 11 ianuarie a.c., începând cu ora 10:00, în municipiul Sighetu Marmaţiei, Uniunea Ucrainenilor din România – Filiala Maramureş, organizează „Festivalul Internaţional de Colinde, Datini şi Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni”, manifestare la care se preconizează participarea unui număr  însemnat de persoane din judeţul nostru, din ţară şi din străinătate.
    Pentru ca această manifestare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, Jandarmeria Maramureş recomandă persoanelor participante să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi ale organizatorilor, să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul sesizării săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenţia forţelor de ordine. De asemenea, persoanelor care participă astfel de manifestări însoţite de copii, le recomandăm să acorde o atenţie deosebită acestora, pentru a se evita pierderea sau rătăcirea minorilor.
     Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică,  fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe  112.

Ședință de informare a Serviciului Județean Anticorupție Maramureș în cadrul campaniei “Tu poți face lumină”


Luni, 9 decembrie, Ziua Internațională Anticorupție a fost marcată în instituția Consiliului Județean Maramureș printr-o ședință de informare a Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, parte a campaniei “Tu poți face lumină”. Inițiativa sprijină demersurile Consiliului Județean Maramureș, care prin Hotărârea nr. 250 din 9 decembrie 2016 a adoptat Declarația de aderare la valorile, principiile, obiectivele și termenele prevăzute în Strategia Națională Anticorupție 2016 – 2020.
 În cadrul ședinței de informare, subcomisarul de poliție Antonela Lungu din cadrul Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, a prezentat o serie de aspecte legate de identitatea instituțională a Direcției Generale Anticorupție, dar și informații referitoare la campania “Tu poți face lumină”. Direcția Generală Anticorupție (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) este unitatea specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului ministerului, în subordinea nemijlocită a ministrului afacerilor interne.

18.000 de tone de material antiderapant pentru rețeaua de drumuri de interes județean în iarna 2019-2020


În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna noiembrie, condusă de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, alături de care s-au aflat vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și secretarul județului, Aurica Todoran, aleșii județeni au aprobat Programul operativ și de măsuri privind asigurarea condițiilor de circulație pe rețeaua de drumuri de interes județean în iarna 2019-2020.
    Programul privind domeniul drumurilor județene a fost propus de SC Drumuri Poduri Maramureș SA, în virtutea gestiunii Serviciului de administrare a domeniului public al județului Maramureș. Prin acesta au fost prezentate acțiunile necesare pentru asigurarea viabilității corespunzătoare a rețelei de drumuri județene prin măsuri corecte, în conformitate cu Indicativul AND nr. 525 – Normativ privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice, aprobat prin Ordinul comun nr. 2170/2013.

PSD Maramureș oferă poștașilor consultanță juridică gratuită în urma ”războiului public” declarat de PNL


În cadrul conferinței de presă desfășurată la sediul PSD Maramureș, liderul județean al social-democraților, Gabriel Zetea a declarat că formațiunea pe care o conduce va oferi consultanță juridică gratuită poștașilor care se simt amenințați de acuzele lansate de PNL.
”Am văzut intervențiile ministrului Muncii care acuză Poșta Română și poștașii că distribuie materialele electorale ale Partidului Social-Democrat. În județul Maramureș, spre exemplu, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, PSD a încheiat, conform legii, contracte comerciale cu poșta maramureșeană pentru distribuirea de materiale de promovare. Din păcate, materialele noastre nu prea au ajuns la cetățeni pentru că au fost foarte mulți postași, cel mai probabil simpatizanți ai altor partide politice, PNL sau USR, care au uitat pliantele noastre prin ploaie, au uitat să le distribuie sau le-au dus după ziua votului și din acest motiv am hotărât să întrerupem colaborarea cu Poșta.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata