The Best bookmaker bet365 Bonus

Deputatul Gabriel Zetea îl va acționa în instanță pe Ionel Bogdan pentru defăimare și acuzații mincinoase


Șeful PNL Maramureș, Ionel Bogdan a lansat o serie de acuzații mincinoase la adresa deputatului PSD, Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților. Deși conduce de mai bine de trei ani de zile Consiliul Județean Maramureș, penelistul Ionel Bogdan nu a reușit să pornească niciun singur șantier în județul Maramureș, întreaga lui activitate administrativă fiind contabilizată în achitarea de studii de fezabilitate către firmele de casă, în timp ce sumele uriașe de bani sunt luate din banii tuturor maramureșenilor.
La ultima ieșire publică, liberalul Bogdan a lansat o serie de afirmații nefondate pentru a-și justifica eșecul în ceea ce privește întârzierea unui alt proiect al mandatului său, centura ocolitoare a municipiului Baia Mare.

Clubul de Presă cere Guvernului să intervină contra abuzurilor YouTube și Facebook


Consecvent principiului său de bază conform căruia libertatea de exprimare este unul dintre cele mai importante drepturi ale unei lumi democratice și, cu atât mai mult, niciun jurnalist nu ar trebui să fie contrâns mai presus de propria sa conștiința, Clubul de Presă ia act și condamnă intervenția brutală a Youtube și Facebook, care au cenzurat și suspendat la comandă conturi importante din presa românească, precum canalul lui Ion Cristoiu, conturile Gold FM, ale lui Luis Lazarus și Zeus TV pentru că de-a lungul timpului nu au dorit să se înregimenteze în politica editorială globalistă, începând cu perioada pandemiei, apoi cu războiul din Ucraina și culminând cu situația din Israel.
Reamintim că jurnalistul este obligat prin meseria sa să relateze toate punctele de vedere și că se află în primul rând în slujba opiniei publice și nu a vreunei entități oculte.

Ce e de făcut cu CNA?


În urma insistențelor Clubului de Presă, vineri, 6.10.2023, timp de câteva ore, la Palatul Parlamentului, a avut loc o amplă dezbatere legată de cenzura CNA. Ea a fost inițiată de parlamentari ai partidului AUR. Alături de senatori și deputați au participat numeroși reprezentanți ai caselor de presă. În luările de cuvânt au fost înfățișate cazuri concrete, inclusiv înregistrări audio și video, care se constituie în probe ale abuzurilor săvârșite de reprezentanții Consiliului Național al Audiovizualului, care cenzurează din ce în ce
mai mult presa, sub pretextul protejării cetățeanului.
Cu acest prilej, au fost avansate o serie de soluții care vizează schimbări necesare ale legislației, astfel încât, în viitor, reprezentații CNA să nu mai aibă posibilitatea de a săvârși abuzuri împotriva libertății presei. Enumerăm mai jos câteva dintre aceste propuneri avansate:

Comisia de cultură, culte și mass-media


În perioada 22 – 25 septembrie a.c., în organizarea Uniunii Sârbilor din România și a Uniunii Bulgare din Banat, s-a desfășurat la Timișoara reuniunea Comisiei de cultură, culte și mass-media a Consiliului Minorităților Naționale, reuniune la care au participat majoritatea reprezentanților organizațiilor minorităților naționale din România. La lucrări, din partea Departamentului pentru Relații Interetnice a participat dl. Subsecretar de Stat Dincer Geafer. În cadrul discuțiilor s-au abordat diverse teme, printre care: Diversitatea de etnii, culturi și confesiuni; Timișoara – capitală culturală europeană 2023; Comunitățile etnice din Banatul multietnic. Imagini și detalii despre caracterul multietnic al Timișoarei a fost o temă principală prezentată de doamna Milena Mureșan din cadrul Primăriei Timișoara.

Reuniunea Consiliului Mondial al Rutenilor


În perioada 22-24 septembrie 2023 s-au derulat în Croația, la Petrovci și Stari Jankovci, lucrările CMR, prezidate de dr. Stepan Ljavinec, președinte al Congresului Mondial al Rutenilor și al Consiliului Mondial al Rutenilor. Din partea organizației noastre au participat dr. Gheorghe Firczak, vicepreședinte al CMR și președinte UCRR; Svetlana Bojcsuk,  președinte al Forumului Mondial al Tineretului Rutean și coordonator al Organizației de Tineret a UCRR; Svetlana Mariana Mureșan, președinte al Comisiei de Revizie a CMR, membru în CD al UCRR. Ordinea de zi a cuprins dezbateri ale activității curente și prezentarea concluziilor formulate în fiecare organizație referitoare la lucrările Congresului Mondial al Rutenilor, desfășurate în luna august 2023 la Novi Sad/Serbia.

Participare UCRR la emisiunea Conviețuiri la TVR1


    În data de 13 septembrie, am fost reprezentați la la emisiunea Conviețuri a Departamentului Minorități a TVR de domnul dr. Gheorghe Firczak și domnișoara Svetlana Bojcsuk. Tema centrală a emisiunii a fost participarea delegației Uniunii Culturale a Rutenilor din România la cel de-al XVII-lea Congres Mondial al Rutenilor și la cel de-al XI-lea Forum Mondial al Tineretului Rutean, desfășurate în perioada 17 – 19 august a.c. la Novi Sad, Serbia. Alături de moderatoarea emisiunii Camelia Văcaru, am avut posibilitatea prezentării unui moment important atât din viața rutenilor din România, cât și de pretutindeni.  Considerăm că aceste întâlniri internaționale asigură o permanentă colaborare culturală între rutenii de pretutindeni, iar prezentarea acestora contribuie permanent la cunoașterea și recunoașterea rutenilor din România, care alături de celelalte minorități naționale și de majoritatea românească conviețuiesc în armonie, contribuind la îmbogățirea teazaurului cultural al României.

Serbările Naționale de la Țebea 2023


Unul dintre evenimentele mult așteptate în fiecare an în județul Hunedoara este comemorarea lui Avram Iancu, manifestare de excepție organizată la Țebea, atât de autoritățile județene cât și de autoritățile locale ale comunei Baia de Criș, organizată în acest an în data de 10 septembrie. Prezența la manifestări a avut o amploare deosebită, omagiindu-se 151 de ani de la trecerea la cele veșnice a eroului național Avram Iancu. La eveniment au participat miniștrii, parlamentari, precum și un număr impresionant de persoane, care au dorit să fie prezenți la această manifestare de excepție.

Maratonul diversității


Duminică, 3 Septembrie 2023, începând cu ora 17,00, din fața Consiliului Județean Arad, a pornit o paradă portului popular, cu reprezentanți ai minorităților naționale din județul Arad. Apoi, în Sala Mare a Teatrului de Stat Ioan Slavici, s-a desfășurat spectacolul folcloric Maratonul diversității, care a reunit peste 400 de participanți, membri ai ansamblurilor care aparțin minorităților naționale din România. Uniunea Culturală a Rutenilor din România a fost prezentă la această manifestare de excepție de Ansamblul folcloric Holubok din Peregu Mare, coordonatoare fiind doamnele Viorica Igelsky și Andreia Podavka. Cei prezenți au apreciat la superlativ prestația ansamblului uniunii noastru, fiind recompesați cu nenumărate aplauze.

Clubul de Presă: Ambasada României în Statele Unite recidivează


După cum este și firesc, jurnaliștii români din țară și din Statele Unite au solicitat detalii vizând prezența președintelui Klaus Iohannis la Organizația Națiunilor Unite. Inclusiv detalii referitoare la cheltuielile pe care le suportă cu acest prilej statul român. Instituția prezidențială a refuzat să furnizeze asemenea informații de interes public. La fel a procedat și Ambasada României în Statele Unite, căreia i s-au solicitat de asemenea informații, precum și acreditări în eventualitatea în care președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă sau un breefing sau se va întâlni cu membrii comunității de români.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Există bază legală pentru reducerile la transportul feroviar pentru elevi și studenți!”


O eventuală eliminare a facilităților acordate studenților pentru transportul feroviar a iscat vii controverse în societatea civilă. Eliminarea sau chiar modificarea formei în care aceste reduceri sunt acordate reprezintă o temă de interes major pentru social-democrați.
„Este o chestiune care ține de competența Ministerului Educației care încă nu a aprobat normele metodologice pentru noua legislație a învățământului superior. Pe de altă parte, această dezbatere readuce în atenția publică această facilitate acordată studenților, fără niciun criteriu legat de performanța școlară”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.
Potrivit Ministerului Educației Naționale, există bază legală pentru acordarea reducerilor pentru studenți pentru transportul feroviar, dar social-democrații analizează varianta în care studenții vor beneficia de aceste reducerui în funcție de performanțele școlare.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro