The Best bookmaker bet365 Bonus

Expedierea lemnului din pădure pe timp de noapte, interzisă în România


Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunțat că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care este interzisă expedierea lemnului din pădure pe timp de noapte.
Conform ministrului, prin Hotărârea de Guvern adoptată în data de 25 martie, se interzice emiterea de avize de însoțire a materialelor lemnoase de la locul de recoltare în intervalul orar 20.00-7.00, pentru lunile octombrie-martie, și în intervalul orar 22.00-6.00, pentru lunile aprilie-septembrie.

„Încă un pas împotriva tăierilor ilegale”

„Marcăm Ziua Națională a Pădurilor cu încă un pas împotriva tăierilor ilegale”, a afirmat Tánczos Barna.

Cât și cum se cheltuie banul public pentru iluminatul de sărbători, în perioada de pandemie!


InfoCons a realizat un studiu cu privire la cheltuielile Primăriilor din cadrul reședințelor de județ din România pentru iluminatul festiv din perioada noiembrie 2021  – ianuarie 2022.
93.62% din primăriile din cadrul reședințelor de județ din România, au transmis informațiile solicitate in cadrul acestu studiu.
1. Alocarea financiară aferentă iluminatului festiv (achizitie/inchiriere ornamente, servicii montare si demontare ornamente). Nu sunt incluse cheltuielile aferente consumului de energie  aferenta functionarii acestor ornamente.
- 5.944.854,62 lei este suma cea mai mare alocată iluminatului festiv de către Primăria Municipiului Constanța.

Alertă InfoCons: Postul Mare al Paștelui cu multe E-uri. Pate de Post cu până la 13 aditivi alimentari (E-uri)


Se apropie Postul Sfintelor Paști, cel mai mare post din an, întins pe o perioada de 40 de zile. Denumit și „Postul Mare”, această perioadă are o deosebită importanță și însemnătate pentru creștini.  În acest an, Sfintele Paști va fi sărbătorit la data de 24 aprilie, însă până atunci, consumatorii se vor îndrepta către produsele de post.
Având în vedere că pe parcursul celor 40 de zile, consumatorii  vor căuta alternative pentru a înlocui produsele consumate în mod uzual cu unele de post, InfoCons vine în sprijinul acestora cu  informații despre numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, proveninența ingredientului principal etc.
În acest context, InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip pastă vegetală, ce se regăsesc pe piața din România.  

Placuta Unica de Informare numere utile - sprijin cetateni din Ucraina


Avand in vedere situatia prin care trecem, pentru a putea veni in sprijinul cetatenilor din Ucraina care tranziteaza Romania, InfoCons pune  la dispozitie acestora numerele utile de pe teritoriul Romaniei prin realizarea unei Placute Unice de Informare.

Placuta Unica de Informare poate fi descarcata  accesand urmatorul link : https://infocons.ro/info-ucraina/.
 
Va rugam sa va alaturati acestui demers si sa  promovati aceasta Placuta Unica de Informare prin mijloacele dvs. de comunicare. Placuta Unica de Informare poate fi descarcata in vederea  afisarii acesteia la loc vizibil in punctele de acces cu publicul, cat si in alte locuri publice (hoteluri, Centrele de azil, alte spatii de cazare destinate refugiatilor din Ucraina)  pentru a veni in  sprijinul cetatenilor din Ucraina care trec printr-o perioada dificila.

Dreptul la azil – dreptul la siguranță în vreme de război


•    Cum se poate depune o cerere de azil? Care este autoritatea competentă să primească o asemenea cerere?
•    Care sunt drepturile și obligațiile solicitanților de azil pe perioada derulării procedurii?
 În contextul în care Federația Rusă a lansat o invazie militară de proporții în Ucraina, la 24 februarie 2022, sute de mii de ucraineni au fost împinși să fugă în țările vecine, căutând protecție internațională. În cele ce urmează vom prezenta pe scurt dispozițiile legale în vigoare ce reglementează posibilitatea de formulare a unei cereri de azil în România de către cetățenii ucraineni și acordarea statutului de refugiat ca urmare a acceptării cererii depuse.

Ce este azilul? Cine poate depune o cerere de azil?

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: ”Războiul din Ucraina va avea efecte perturbatoare asupra economiei mondiale”


Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci în Parlamentul României a participat, în perioada 17-18 februarie 2022, la Audierile Parlamentare la Națiunile Unite, organizate la Sediul ONU din New York.
    Din delegația Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare (GRUI) la Audierile parlamentare la Națiunile Unite au făcut parte și senatorii Silvia Dinică și Vasilică Potecă. Dezbaterile au fost centrate în jurul temei „Construind sprijin politic și măsuri incluzive pentru o redresare durabilă”. Participanții au dezbătut, în cadrul unor sesiuni interactive, măsuri care trebuie întreprinse de parlamente, guverne și instituții ale ONU pentru a reduce inegalitățile economice dar și amenințările la adresa dezvoltării durabile. S-au purtat, de asemenea, discuții pentru a asigura incluziunea tinerilor, pentru a apăra drepturile persoanelor care aparțin grupurilor vulnerabile și a integra egalitatea de gen în procesele decizionale.

Deputatul PSD Gabriel Zetea a fost numit membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților


În ședința Camerei Deputaților din 2 februarie 2022, parlamentarii au aprobat modificarea anexei la Hotărârea nr. 74/2020 privind componența nominală a comisiilor permanente ale Camerei, numindu-l pe deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități. Totodată, deputatul PSD Rodica Paraschiv a fost desemnată ca membru permanent al Comisiei pentru transporturi și infrastructură, în timp ce alte trei modificări au fost făcute și în grupul PNL.
    Parlamentarul PSD Gabriel Zetea, este, încă de la începutul mandatului de deputat, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, iar în 21 februarie 2021 a fost desemnat să facă parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, alături de senatorul Titus Corlățean, dar și de social-democratul Andi Lucian Cristea.

Factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu!


Asociația Pro Consumatori (APC) – Vocea consumatorilor din România, organizație de utilitate publică, statut obținut prin H.G. nr. 1106/2005, organizație cu activitate neîntreruptă de peste 31 de ani în domeniul apărării drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor, membru în Organizația Europeană a Consumatorilor din anul 2005, singura organizație de consumatori din România calificată să introducă acțiuni în justiție în baza Directivei nr. 1828/2020 privind acțiunile în reprezentare pentru protecția intereselor colective ale consumatorilor (https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/romania_country_fich_en_2.pdf, a luat act cu îngrijorare de mesajul populist al ministrului energiei, domnul Virgil Popescu care a îndemnat populația să nu plătească facturile mari la energie electrică. Îi reamintim domnului Virgil Popescu, ministru al energiei că potrivit articolului 42, aliniat 6 din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, „Factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu.”

Dioxidul de titan interzis în Franța, consumat de copii în România!


Asociația Pro Consumatori (APC) – Vocea consumatorilor din România, organizație de utilitate publică, statut obținut prin H.G. nr. 1106/2005, organizație cu activitate neîntreruptă de peste 31 de ani în domeniul apărării drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor (www.apc-romania.ro), membru în Organizația Europeană a Consumatorilor din anul 2005, singura organizație de consumatori din România calificată să introducă acțiuni în justiție în baza Directivei nr. 1828/2020 privind acțiunile în reprezentare pentru protecția intereselor colective ale consumatorilor (https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/romania_country_fich_en_2.pdf), a realizat prin sondaj în cursul lunii decembrie 2021 o evaluare a produselor destinate copiilor din punctul de vedere al prezenţei în compoziția acestora a aditivului dioxid de titan (E171), produse comercializate în reţeaua marilor magazine. Experţii APC au identificat în spaţiile de vânzare ale marilor magazine, precum şi in magazinele din incinta acestora, următoarele produse cu dioxid de titan în compoziţie, după cum urmează:

Primăria Baia Mare, amendată cu 40.000 de lei de către inspectorii SGA Maramureș


Aceasta a depozitat ilegal deșeuri pe malul stâng al râului Săsar.
Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș s-au autosesizat ca urmare a unor informații apărute în mass-media, privind existența unui depozit ilegal de deșeuri pe malul stâng al râului Săsar. În data de 22 decembrie 2021, aceștia s-au deplasat la fața locului.
Reprezentanții Inspecției Teritoriale a Apelor au constatat faptul că Primăria Baia Mare a depozitat ilegal deșeurile pe un teren propriu. Autoritatea locală solicitase și obținuse de la SGA Maramureș un Aviz de gospodărire a apelor pentru realizarea unui Centru de gestionare a deșeurilor, însă nu a realizat lucrările necesare. Primăria nu avea dreptul să depoziteze deșeurile pe acel amplasament înainte de finalizarea lucrărilor prevăzute în aviz, recepționarea acestora și obținerea Autorizației de gospodărire a apelor.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro