The Best bookmaker bet365 Bonus

Autoturismele și camionetele noi înregistrate în Europa vor avea emisii zero din 2035


Toate autoturismele și camionetele noi înregistrate în Europa vor avea emisii zero până în 2035, conform unui acord încheiat joi seară de către Parlamentul European și Consiliu și salutat de Comisia Europeană.
Ca pas intermediar în direcția obiectivului „emisii zero”, noile standarde în materie de CO2 vor impune totodată o scădere a nivelului mediu al emisiilor produse de autoturismele noi de 55% până în 2030, iar pentru camionete de 50% până în 2030. Acest acord marchează primul pas în adoptarea propunerilor legislative din cadrul pachetului „Pregătiți pentru 55”, prezentate de Comisie în iulie 2021, și demonstrează, în perspectiva COP27, implementarea de către UE la nivel intern a angajamentelor sale internaționale în domeniul climei.

Ce trebuie să știe românii amendați pentru necompletarea formularului digital la intrarea în țară?


Ministerul Dezvoltării a aprobat și publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabilește procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani achitate de cetățeni, care reprezentă amenzi contravenționale pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF).
Potrivit MDLPA, cetățenii sancționați contravențional care au achitat amenda trebuie să depună o cerere la direcția de taxe și impozite din cadrul primăriei de domiciliu, pentru restituirea sumelor achitate, în termen de 90 de zile începând de miercuri, 17 august.
Pentru ca cererile să fie procesate rapid, acestea trebuie însoțite de procesul verbal de constatare a contravenției și documentul de plată.

Despre „Legea închisorii în avans”


În acest articol este vorba de „un pamflet la modul serios” sau „despre realitatea ca pamflet”, tipic oropsitului popor român, care a știut să facă haz de necaz, într-un râsu’- plânsu’.
Doamne ocroteşte-i pe români ! „Căci poporul ştie că nelegiuirile politicienilor, ale parlamentarilor şi ale guvernanţilor sunt multe şi că păcatele lor sunt fără număr: sunt corupţi, jefuiesc banii publici, asupresc pe cei drepţi, şi calcă în picioare drepturile săracilor”.

Pentru România se pune, la modul serios, din 1990 şi până în prezent, şi următoarea problemă: dacă numărul parlamentarilor şi al guvernanţilor, corupţii şi arestaţi, este tot mai mare, cum va mai funcţiona Parlamentul şi Guvernul, cine mai conduce ţara?

Verificarea fiscală a averilor persoanelor fizice


Despre opulența afișată și „hoțul care, dacă nu se laudă cu ce a furat, nu e hoț”.
Președintele ANAF, domnul Lucian Heiuș, a avertizat că începând din 1 iulie se vor desfășura controale pe întreg teritoriul țării, vizate fiind persoanele fizice cu averi semnificativ mai mari decât cele justificate prin veniturile declarate și impozitate.
În concret, revolta șefului ANAF este generată de faptul că „avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care le afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând, și care în viața lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au, constați că ele sunt aproape inexistente”.
Aceste persoane urmează a fi verificate de organele fiscale, conform șefului acestora, „de la cel mai mare până la cel mai mic. Acesta e glonțul de argint pe care-l poate folosi fiscul din România împotriva celor care nu înțeleg că trebuie să-și plătească taxele și impozitele. (...) Îi vedem în aproape în fiecare săptămână, cu opulența pe care o afișează, pentru că hoțul, dacă nu se laudă cu ce a furat, nu e hoț”.

12 câini cu urechile cupate, descoperiți în timpul unei percheziții în Maramureș


Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș au făcut o percheziție la locuința unui bărbat din Baia Mare, unde au găsit 44 de câini, dintre care 12 aveau urechile cupate.
Potrivit unui comunicat al IPJ Maremureș, polițiștii au făcut o percheziție domiciliară la un imobil situat în orașul Fărcașa.
Activitățile au vizat un bărbat de 34 de ani, din Baia Mare, care ar fi avut amenajat un țarc, unde ar fi crescut și înmulțit exemplare canine prevăzute la articolul 1 din O.U.G. nr. 55 din 2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Expedierea lemnului din pădure pe timp de noapte, interzisă în România


Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunțat că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care este interzisă expedierea lemnului din pădure pe timp de noapte.
Conform ministrului, prin Hotărârea de Guvern adoptată în data de 25 martie, se interzice emiterea de avize de însoțire a materialelor lemnoase de la locul de recoltare în intervalul orar 20.00-7.00, pentru lunile octombrie-martie, și în intervalul orar 22.00-6.00, pentru lunile aprilie-septembrie.

„Încă un pas împotriva tăierilor ilegale”

„Marcăm Ziua Națională a Pădurilor cu încă un pas împotriva tăierilor ilegale”, a afirmat Tánczos Barna.

Cât și cum se cheltuie banul public pentru iluminatul de sărbători, în perioada de pandemie!


InfoCons a realizat un studiu cu privire la cheltuielile Primăriilor din cadrul reședințelor de județ din România pentru iluminatul festiv din perioada noiembrie 2021  – ianuarie 2022.
93.62% din primăriile din cadrul reședințelor de județ din România, au transmis informațiile solicitate in cadrul acestu studiu.
1. Alocarea financiară aferentă iluminatului festiv (achizitie/inchiriere ornamente, servicii montare si demontare ornamente). Nu sunt incluse cheltuielile aferente consumului de energie  aferenta functionarii acestor ornamente.
- 5.944.854,62 lei este suma cea mai mare alocată iluminatului festiv de către Primăria Municipiului Constanța.

Alertă InfoCons: Postul Mare al Paștelui cu multe E-uri. Pate de Post cu până la 13 aditivi alimentari (E-uri)


Se apropie Postul Sfintelor Paști, cel mai mare post din an, întins pe o perioada de 40 de zile. Denumit și „Postul Mare”, această perioadă are o deosebită importanță și însemnătate pentru creștini.  În acest an, Sfintele Paști va fi sărbătorit la data de 24 aprilie, însă până atunci, consumatorii se vor îndrepta către produsele de post.
Având în vedere că pe parcursul celor 40 de zile, consumatorii  vor căuta alternative pentru a înlocui produsele consumate în mod uzual cu unele de post, InfoCons vine în sprijinul acestora cu  informații despre numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, proveninența ingredientului principal etc.
În acest context, InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip pastă vegetală, ce se regăsesc pe piața din România.  

Placuta Unica de Informare numere utile - sprijin cetateni din Ucraina


Avand in vedere situatia prin care trecem, pentru a putea veni in sprijinul cetatenilor din Ucraina care tranziteaza Romania, InfoCons pune  la dispozitie acestora numerele utile de pe teritoriul Romaniei prin realizarea unei Placute Unice de Informare.

Placuta Unica de Informare poate fi descarcata  accesand urmatorul link : https://infocons.ro/info-ucraina/.
 
Va rugam sa va alaturati acestui demers si sa  promovati aceasta Placuta Unica de Informare prin mijloacele dvs. de comunicare. Placuta Unica de Informare poate fi descarcata in vederea  afisarii acesteia la loc vizibil in punctele de acces cu publicul, cat si in alte locuri publice (hoteluri, Centrele de azil, alte spatii de cazare destinate refugiatilor din Ucraina)  pentru a veni in  sprijinul cetatenilor din Ucraina care trec printr-o perioada dificila.

Dreptul la azil – dreptul la siguranță în vreme de război


•    Cum se poate depune o cerere de azil? Care este autoritatea competentă să primească o asemenea cerere?
•    Care sunt drepturile și obligațiile solicitanților de azil pe perioada derulării procedurii?
 În contextul în care Federația Rusă a lansat o invazie militară de proporții în Ucraina, la 24 februarie 2022, sute de mii de ucraineni au fost împinși să fugă în țările vecine, căutând protecție internațională. În cele ce urmează vom prezenta pe scurt dispozițiile legale în vigoare ce reglementează posibilitatea de formulare a unei cereri de azil în România de către cetățenii ucraineni și acordarea statutului de refugiat ca urmare a acceptării cererii depuse.

Ce este azilul? Cine poate depune o cerere de azil?

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro