The Best bookmaker bet365 Bonus

Prefectul Moldovan a participat la cursul de pregătire pentru managementul situațiilor de urgență


Prefectul Vasile Moldovan a fost convocat și a participat în perioada 14-18 iunie a.c., la cursul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, destinat prefecților și subprefecților, care s-a desfășurat la Centrul Național a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență Ciolpani.
                 Obiectivul cursului de pregătire l-a constituit cunoașterea caracteristicilor și formelor de manifestare a riscurilor, îndeplinirea în mod unitar a măsurilor de protecție a populației la producerea situațiilor de urgență, în scopul prevenirii, respectiv evitării/limitării pierderilor de vieți omenești, valorilor materiale și protecției mediului.
                ”Am discutat despre evaluarea riscurilor de dezastre la nivel național și implementarea proiectului (RO-RISK), finanțat prin Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, ce va aduce la nivelul administrației publice beneficii directe și indirecte pentru cunoașterea riscurilor la care sunt supuse comunitățile, creșterea calității planurilor de prevenire și de răspuns la situații de urgență generate de diferite tipuri de manifestare pe care le gestionează autoritățile publice.

Cosmin Butuza: Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” și Baza de atletism din Baia Mare au fost preluate de Ministerul Tineretului și Sportului


Miercuri, 16 mai 2018, în cadrul ședinței de Guvern a fost adoptată hotărârea privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor imobile şi darea acestora în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş. Acest demers vine și în urma vizitei efectuate în județul Maramureș, de către ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, alături de secretarul de stat, Cosmin Butuza. Vizita de lucru a avut loc în data de 17 februarie 2018, când, alături de autoritățile locale și județene, reprezentanții Guvernului au vizitat Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” și baza de atletism din Baia Mare.
Secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, maramureșeanul Cosmin Butuza a arătat că, prin această decizie a Guvernului României, s-a făcut încă un pas extrem de important pentru înființarea Complexului Sportiv Național (CNS) ”Lascăr Pănă” în Baia Mare, județul Maramureș.

Program de activități comune între județele Maramureș, Satu Mare și regiunea Transcarpatia


În cadrul evenimentului ”Ziua Bunei Vecinătăți” desfășurat, la sfârșitul săptămânii în municipiul Sighetu Marmației, a fost semnat programul activităților comune, în anul 2019, între județele Maramureș, Satu Mare și regiunea Transcarpatia.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus: ”La întâlnirile anterioare s-a discutat despre semnarea programului comun de activități pentru anul viitor și s-a stabilit că acesta va fi semnat în cursul lunii mai, la Sighetu Marmației, la tradiționala manifestare ”Ziua Bunei Vecinătăți”. Programul prevede organizarea de activități comune în ceea e privește cooperarea inter-regională. Continuarea colaborării transfrontaliere în programul ENPI (Ungaria-Slovacia-România-Ucraina, respectiv România-Ucraina, până în anul 2020)”.
Prefectul Vasile Moldovan și Președintele Administrației Regionale de Stat Transcarpatia, Hennadi Moskal au convenit să intensifice  măsurile de dezvoltare a infrastructurii în zona municipiului Sighetu Marmației, respectiv Biserica Albă, (Bila Țerkva) din Ucraina, dar și coordonarea unitară a proiectului construcției podului peste Tisa.

Personalități politice și reprezentanți ai Guvernului României au confirmat prezența la ”Zilele Maramureșului”


O afluență de personalități politice ajung, în aceste zile, în județul nostru, pentru a participa la cea de-a IV-a ediție a ”Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”. Executivul Consiliului Județean Maramureș arată că, printre cei care au confirmat deja prezența se află și vicepremierul României, Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care va fi prezent vineri, 11 mai, cu începere de la ora 10.00, la ședința festivă a Consiliului Județean, pentru a semna, alături de șeful administrației județene, Gabriel Zetea, contractele de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, pentru drumurile județene care urmează să fie reabilitate pe Valea Izei și Valea Ruscovei.      
Prezențe importante se anunță și la dezbaterea publică pe teme antreprenoriale și oportunități de afaceri în Maramures – „Invest in Maramures”, care va avea loc tot vineri, în Sala „Bogdan Vodă” din cadrul Palatului Administrativ Baia Mare, cu începere de la ora 12.00.

Lucrări de reparații capitale la sediul de pașapoarte și permise


Prefectul Vasile Moldovan a dispus demararea procedurilor pentru efectuarea lucrărilor de reparații capitale la sediul celor două servicii publice comunitare din cadrul instituției (permise și pașapoarte).
          În această dimineață, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a deplasat la sediul de pe strada Aleea Școlii din municipiul Baia Mare, unde s-a întâlnit cu șefii celor două servicii și specialiști. S-a procedat la inventarierea problemelor existente din interiorul și exteriorul imobilului și s-au purtat discuții tehnice.
           ”Pentru buna funcționarea a celor două servicii este nevoie de lucrări de reparații capitale, dar și de mentenanță a sistemelor tehnice, electrice și informatice ale clădirii. Vom proceda la respectarea legislației în vigoare cu privire la efectuarea de reparații capitale și vom realizare o evaluarea estimativă a lucrărilor necesare și vom întocmi  documentele necesare, nota conceptuală, tema de proiectare și studiul de fezabilitate”, a menționat prefectul Vasile Moldovan.
              După finalizarea documentației va fi solicitat sprijin de la Ministerul Afacerilor Interne în vederea acordării avizelor și resurselor financiare necesare pentru efectuarea lucrărilor capitale la sediul celor două servicii publice comunitare.

Măsuri pentru identificarea și punerea în siguranță a imobilelor degradate din județ


 În ședința Colegiului Prefectural desfășurată la Palatul Administrativ a fost abordată situația clădirilor degradate din județul nostru. Directorul Direcție Județene de Cultură Maramureș, Aura Pintea, a precizat că lista clădirilor din patrimoniul național cultural (imobile și sit-uri arheologice), include peste 600 de obiective. ”Legislația în vigoare prevede că pentru imobilele lăsate în paragină, administrațiile publice locale pot aloca fonduri de intervenție/întreținere pentru punerea în siguranță. De asemenea, unitățile administrativ-teritoriale au obligația de a efectua acțiuni de salubrizare a cadrului ambiental, respectiv a curților interioare. Prevederile legislative menționează și despre obligația autorităților de a identifica clădirile și sit-urile arheologice aflate pe raza unității administrativ-teritoriale”, a mai adăugat Aura Pintea.
              Prefectul Vasile Moldovan a declarat că s-au trimis adrese în teritoriu pentru a fi comunicate nu doar imobilele aflate în stare avansată de degradare din patrimoniul național cultural aflate în proprietate publică sau privată, ci și celelalte clădiri abandonate sau aflate în stare de degradare, care să includă în  ansamblu toate componentele aferente imobilului.

Peste 16 milioane de lei alocă Guvernul României orașului Borșa, pe PNDL2


Orașul Borșa a obținut o finanțare de 16.481.134,00 lei din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru realizarea obiectivului de investiții ”Colector principal de colectare a apei uzate menajere și stație de epurare în orașul Borșa”. Valoarea totală a investiției este de 16.990.859 de lei, iar la semnarea contractului, în cadrul ședinței de Consiliu Local Borșa, a fost invitat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Șeful administrației județene a mulțumit reprezentanților orașului Borșa pentru deschiderea pe care o arată la fiecare vizită, subliniind și buna relație de colaborare care există între Consiliul Județean Maramureș și administrația locală din Borșa, condusă de primarul Sorin Ion Timiș. ”M-am bucurat să fiu din nou alături de reprezentanții borșenilor în Consiliul Local și să le prezint proiectele pe care instituția județeană le are în vedere în viitorul apropiat. Am vorbit despre reabilitarea DJ 186 pe Valea Izei, proiect care a obținut o finanțare certă de 116 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua.

Lucrările pe DJ 187 Valea Ruscovei sunt preconizate să demareze în anul 2019


În urma unor imagini apărute pe rețelele de socializare și a discuțiilor iscate atât în Consiliul Județean, cât și în mediul public, pe tema DJ 187 Valea Ruscovei, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a prezentat deschis și transparent întreaga situație, arătând că echipa de muncitori și șeful de echipă au fost sancționați în urma plombărilor defectuoase care au fost realizate zilele trecute pe Valea Ruscovei. În ceea ce privește reabilitarea acestui drum, există o finanțare de aproximativ 15 milioane de euro, pe PNDL2, lucrările fiind preconizate să demareze în primăvara anului 2019.
”Doresc să subliniez, încă o dată, faptul că instituția Consiliului Județean Maramureș este acționar la SC Drumuri și Poduri SA, dar nu este și administrator. Fiecare lucrare executată de Societatea de Drumuri este recepționată de către funcționarii Consiliului Județean Maramureș, iar execuțiile trebuie să respecte standardele de calitate și normativul legal, deoarece, în caz contrar, lucrările nu se decontează. În ceea ce privește faptele semnalate pe DJ 187, am cerut administratorului delegat pe drumurile județene, SC Drumuri și Poduri SA o informare, iar explicațiile primite au avut logică.

Întâlnire de lucru la Consiliul Județean pe proiectul Drumului Nordului


În cursul zilei de marți, 17 aprilie 2018, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a avut o nouă întâlnire la Palatul Administrativ cu primarii comunităților locale care se află pe traseul Drumului Nordului. În cadrul întrunirii au fost purtate discuții punctuale privind corelarea lucrărilor de infrastructură edilitară cu demararea efectivă a lucrărilor la drumul județean.
Drumul Nordului, un proiect în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro va fi realizat pe traseul Oarţa de Jos, Băseşti, Ariniş, Sălsig, Gârdani, Fărcaşa, Ardusat, Satulung, Şomcuta Mare, Remetea Chioarului, Coaş, Copalnic Mănăştur şi Şişeşti. Este vorba despre reabilitarea DJ 108D, sector limită judeţul Sălaj – Ariniş – Rodina – Gârdani (DJ 108A); reabilitare DJ108A, sector Gârdani – Fărcaşa – Sârbi – Tămaia – Buzeşti – Ardusat (DJ 193) şi DJ 193 sector Ardusat (int. DJ 108A) – limită de judeţ Satu Mare; reabilitare DJ 182C, DJ 182B – Coaş – Copalnic – Copalnic Mănăştur – Vad – Lăschia – Făureşti – DJ 184 (Şurdeşti); reabilitare DJ182 sector Şomcuta Mare (DN1C) – Coaş (int. DJ 182C); reabilitare DJ 182B sector Şomcuta Mare (DN 1C) – Coaş (int. DJ 182C); reabilitare DJ 193 Ardusat (interior DJ 108A) – Colţirea – Hideaga (DN1C). Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean a arătat că, prin acest proiect, judeţul Maramureş va îmbunătăţi starea tehnică a drumurilor judeţene din zonă.

Protejarea patrimoniului cultural național


În ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurată astăzi, 16 aprilie a.c. s-au discutat aspecte privind prăbușirea unor pereți de la imobile situate în municipiul Baia Mare, respectiv orașul Baia Sprie, ambele înregistrate pe lista monumentelor istorice.
          Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Vasile Moldovan, a precizat că în situații de urgență pot fi emise avize de urgență pentru intervenții, fără consultarea comisiilor specialitate (Comisia Zonală a Monumentelor Istorice etc.) de către Direcțiile Județene de Cultură, cu condiția ca intervențiile să fie reversibile. Intervențiile în regim de urgență se fac cu specialiști și experți atestați ai Ministerului Culturii și Identității Naționale și sub inspecția și controlul propriu al Direcției Județene pentru Cultură Maramureș. Eliberarea avizelor de urgență pentru înlăturarea pericolului public au ca scop asigurarea protecției construcției în ansamblul ei și a elementelor purtătoare de valori culturale (tehnice, artistice, memoriale etc.) în timpul intervenție și după aceasta, respectiv asigurarea documentării intervenției, a mai adăugat președintele C.J.S.U.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata