The Best bookmaker bet365 Bonus

Singurul județ din România în care toate școlile au grupurile sanitare în interior


Clujul este singurul județ din România care nu are toalete în curtea școlilor și a grădinițelor, acestea fiind, în totalitate, în interiorul clădirilor de învățământ, potrivit unui raport al Consiliului Județean Cluj.
Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, spune că ar trebui să fie un lucru normal ca grupurile sanitare din instituțiile de învățământ să fie în interior.
„Deși nu este o laudă și ar trebui să constituie peste tot o normalitate a zilelor noastre, mă bucur să constat că atingerea obiectivului asumat la nivelul administrației județene a fost confirmată și de Inspectoratul Școlar în acest început de an educațional. Clujul este singurul județ din țară cu școli și grădinițe racordate integral la apă curentă și cu toalete în interiorul clădirilor, iar această stare datează deja de doi ani de zile”, spune Tișe.

Sistemul de învățământ nu este adaptat la meseriile viitorului


Sistemul educațional nu este adaptat pentru meseriile viitorului și nu îți dezvoltă aptitudinile necesare pentru acestea, consideră aproape 72 % dintre elevii intervievați în cadrul sondajului realizat de Asociația INACO.
Mai mult, peste jumătate dintre aceștia, mai exact 62.8%, nu se regăsesc profesând meseriile viitorului și consideră că problemele principale sunt programa și calitatea informațiilor pe care le primesc în școală. Aproape 15 % consideră că școala a integrat foarte bine educația digitală, în timp ce 70% cred că nu au dobândit competențele digitale necesare pentru viitoarea piață a muncii. Puțini elevi însă (13.3%) acuză un nivel slab de pregătire al profesorilor.
Sondajul mai arată și că doi din trei elevi nu au dificultăți majore de adaptare la condițiile pe care le presupune educația online, iar majoritatea elevilor consideră că abilitățile lor de studiu și de învățare nu au fost afectate (64,8%). Prezența fizică este considerată de peste jumătate dintre elevi ca fiind cea mai eficientă formă de învățare, mai mult de un elev din trei spune că și-a pierdut motivația de a învăța în mediul online, iar patru din cinci elevi au raportat probleme de comunicare cu profesorii în școala online.

Petre Daea, Ministrul Agriculturii s-a aflat în mijlocul maramureșenilor


Duminică, 4 septembrie 2022, ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea a fost prezent în mijlocul maramureșenilor. Vizita sa în județul nostru a început la Ariniș, acolo unde a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului împreună cu Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului la Parohia Ortodoxă Ariniș, Protopopiatul Chioar. Preasfinții părinți au binecuvântat capela de cimitir, au resfințit biserica parohiei și au binecuvântat bustul artistului plastic român Mihai Olos ridicat în curtea din incinta Școlii Gimnaziale din localitatea Ariniș.
După slujba de la Ariniș, ministrul Daea s-a deplasat la Târgul Cepelor de la Asuaju de Sus unde a coborât în mijlocul cetățenilor veniți din diverse colțuri ale județului dar și din alte zone, pentru a discuta cu oamenii față în față despre problemele pe care aceștia le întâmpină. Faptul că Petre Daea este unul dintre cei mai apreciați miniștri a fost dovedit și din multitudinea de persoane care au venit doar să se pozeze alături de el sau care au vrut să îi strângă mâna și să îi mulțumească pentru interesul pe care îl arată producătorilor și fermierilor români, dar și pentru multele programe de sprijin care se derulează prin Ministerul Agriculturii.

Tichete de masă pentru cei vaccinati


Directia de Sanatate Publica a judetului Maramures informeaaza pe toti cei interesati ca se continua distribuirea de tichete de masa pentru vaccinarea COVID -19 pentru persoanele vaccinate cu schema completa dupa data de 3 septembrie 2021.
          Persoanele beneficiare trebuie sa se prezinte in localitatile/locatiile unde s-au vaccinat dupa cum urmeaza:
         -  la spitalele din Baia Mare ( Spitalul Judetean de Urgenta ,,Dr. C-tin Opris’’ sau   Clinica Sf. Ioan), Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Borsa si Tirgu Lapus daca vaccinarea s-a efectuat la un Centru de vaccinare din incinta spitalului;
        -  la sediile Primariilor Baia Mare( Centrul Social Multifunctional Rivulus Pueris) , Seini, Baia Sprie, Somcuta Mare, Ulmeni daca vaccinarea s-a efectuat la un Centru de vaccinare comunitar;
       -  la cabinetele medicilor de familie care vaccineaza in prezent.
       Mentionam ca tichetele de masa pentru vaccinarea COVID -19 sunt valabile pana la data de 31.12.2022.

Unica soluție pentru turiștii români de a avea acces direct și rapid la numerele de urgență din țară și din străinătate!


În vacanță, în vizită profesională, acasă sau în străinătate, ai la dispoziție, într-un singur loc, toate numerele de urgență din întreaga lume! Unica soluție de a avea acces direct și rapid la numerele de urgență și utile din fiecare țară, în limba engleza, dar și în limba țării respective  și posibilitatea de a le apela direct, fără a mai fi nevoie de a le copia în prealabil, îți facilitează informarea corectă și transparentă!
Cum poți afla care sunt numerele de urgență din țara în care îți petreci vacanța?
Aplicația InfoCons adună numărele pentru Urgențe, Ambulanță, Poliție, Pompieri, Protecția Consumatorului, Protecția Copilului și al multor altor instituții utile din țară și din străinătate în secțiunea SOS . Posibilitatea de apela numerele direct din aplicație, dar și traducerea acestora în limba țării vizate și în limba engleză, te ajută să câștigi timp în situațiile în care acesta este extrem de prețios.

România, într-un top al ţărilor în cel mai mare pericol de faliment


România se află pe locul 30 într-un top publicat de Ziad Daoud, economistul-şef al Bloomberg pentru economiile emergente, care se referă la pericolul de faliment al ţărilor emergente.
Deşi are un PIB de 250 de miliarde de dolari, România se află în topul citat într-un pericol de faliment – „default“, în termenii economiştilor – mai mare decât Irakul, o economie de 170 de miliarde de dolari măcinată de război.
Potrivit datelor autorului, care includ estimări ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi un index Blomberg privind costul de finanţare, România va ajunge la o datorie publică de 56% din PIB în 2022 şi va plăti cu dobânzile 1,6% din PIB. La 5 luni din 2022, România a plătit dobânzi de peste 2 mld. de dolari, adică 0,8% din PIB, arată execuţia bugetară.

500 de milioane de euro pentru împăduriri în România. Schema a fost aprobată de Comisia Europeană


Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor a României în valoare de 500 de milioane de euro în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență pentru a sprijini crearea de noi suprafețe împădurite.
Potrivit unui comunicat al CE, măsura face parte din strategia României de asigurare a protecției pădurilor și a biodiversității. Schema va contribui, de asemenea, la obiectivele strategice ale UE legate de tranziția verde.
„Schema în valoare de 500 de milioane EUR aprobată astăzi va permite României să creeze noi suprafețe împădurite. Aceste păduri vor contribui la prevenirea eroziunii și a inundațiilor, la curățarea aerului și la combaterea schimbărilor climatice. Măsura va contribui nu numai la obiectivele Pactului verde al UE, ci va sprijini, totodată, dezvoltarea economică a zonelor rurale din România”, a declarat vicepreședinta executivă Margrethe Vestager.

Problematica “mamelor minore” aprobată prin Hotărârea Colegiului Prefectural nr.6/2021


Având în vedere Recomandarea nr. 62/2021 a Avocatului Poporului referitoare la respectarea prevederilor art. 49 din Constituţie privind protecţia copiilor şi a tinerilor, transmisă Prefectului judeţului Maramureş, au fost luate  următoarele măsuri:
În cadrul ședinței Colegiului Prefectural din data de 30.06.2021, a fost  analizat fenomenul “mamelor minore” în scopul armonizării activităţii serviciilor publice deconcentrate şi al identificării unor demersuri comune de prevenire a sarcinilor la adolescente în judeţul Maramureş;
A fost supus aprobării membrilor Colegiului Prefectural, prin Hotărârea nr.6/2021, ca problematica mai sus menţionată să fie gestionată de Comisia judeţeană pentru incluziune socială la nivelul județului Maramureș, urmând să informeze bianual Colegiul Prefectural Maramureş (în cadrul şedinţelor din lunile noiembrie şi mai) asupra acţiunilor întreprinse pentru identificarea adolescentelor aflate în situație de risc precum și a măsurilor luate pentru protejarea mamelor minore și a copiilor.

Un proiect marca PSD: se deschide Podul de la Seini!


PSD Maramureș anunță finalizarea celui de-al doilea mare pod peste râul Someș. Circulația rutieră pe podul care leagă orașul Seini de satul Pomi va fi deschisă începând de joi după-amiază, după ora 16.30. Finalizarea podului este o reușită marca PSD a primarului din Seini, Gabriela Tulbure. Semnarea contractului “Pod rutier peste Râul Someș între orașul Seini și comuna Pomi, în punctul de trecere cu bacul” a avut loc la sediul Primăriei Seini, în anul 2018, valoarea finanțării Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) fiind de 3,4 miloane de euro. Denumit ”Podul Unirii”, această investiție este așteptată de foarte mulți ani de maramureșeni și sătmăreni, deoarece leagă Țara Codrului și Țara Oașului. Podul are o lungime de 180 de metri și o lățime de 15,4 metri, din care 40 de metri sunt pe malul dinspre Seini și 40 de metri pe malul dinspre Pomi.

Gabriel Zetea: ”Un transport de ajutoare pentru localitatea Nadvirna din regiunea Ivano-Frankivsk a ajuns din Șomcuta Mare”


Ororile războiului și criza prin care trece statul vecin, Ucraina, aflat sub asediul barbar al armatei ruse nu au trecut neobservate de maramureșenii cu suflet mare. Asociații, organizații, cetățeni, instituții, administrații locale și partide politce, cu toții au dat mâna pentru a face front comun și a veni în sprijinul vecinilor noștri.
Și PSD Maramureș a lansat un apel către membrii și simpatizanții săi, prin vocea președintelui filialei județene, deputatul Gabriel Zetea, care a cerut tututor să se mobilizeze și să vină în ajutorul prietenilor ucraneni, atât a celor care fug îngroziți din calea războiului cât și în sprijinul celor care au rămas pe baricade pentru a-și apăra statul de invazia armatei ruse. Primăriile social-democrate din Maramureș au demarat, încă de vineri, acțiuni de colectare de ajutoare, iar unii primari au fost deja la vama Sighet, fie pentru a dona alimente celor care trec granița, fie pentru a-i ajuta pe ucranienii rămași în bătaia armelor. Consilierii locali, județeni și membrii PSD au cazat și continuă să primească refugiați în locuințele sau pensiunile pe care le dețin, în timp ce alții duc ajutoare la sediul partidului sau se organizează pentru a aduna produse de strictă necesitate dincolo de hotarele României.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro