The Best bookmaker bet365 Bonus

Indicativul de radioamator YRØUCRR


Uniuniea Culturală a Rutenilor din România, a desfășurat de-a lungul timpului acțiuni de promovare a culturii, identității, istoriei și tradițiilor minorității rutene care s-au făcut prin activități editoriale, culturale, științifice, sportive, ș.a.m.d. Dar, în timp, au apărut idei noi, în pas cu evoluția umană, promovarea în mediul virtual creând și dezvoltând pagina www.rutenii.ro, prin intermediul paginilor de socializare și mai nou, în eter pe calea undelor radio. Astfel este al treilea an de când în colaborare cu Asociația Județeană de Radioamatorism Alba - DX RADIO, din Alba Iulia am permanentizat acest proiect. A fost cerut indicativul special YRØUCRR, valabil în perioada 20.02.2018 – 03.03.2018. Cu acest indicativ s-au realizat peste 1.000 de legături radio în țară și străinătate promovând astfel atât Ziua Rutenilor din România cât și activitatea și proiectele acestei organizații. În această colaborare s-au implicat domnii Stoicescu Adrian YO5BFJ, Popa Vasile YO5DDD, Bortos Vasile YO5OHT.

O întâlnire importantă


Președintele Consiliului Județean al județului Suceava, domnul Gheorghe Flutur, la 26 februarie 2018, i-a convocat pe reprezentanții minorităților care trăiesc în județ la consultări legate de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Pe teritoriul județului, în Bucovina, au conviețuit de-a lungul istoriei, așa cum o fac și astăzi, douăsprezece minorități care au trăit în armonie, fiind un exemplu de conviețuire pașnică, în bună înțelegere și respect.
Au fost prezenți la întălnire reprezentanții a nouă minorități. Din partea Uniunii Culturale a Rutenilor din România, filiala Suceava, au participat Bodnariuc Cristina, președinta filialei, și Bodnariuc Cornel care au mulțumit pentru invitație și au expus programul propriu de sărbătorire a Centanarului, așa cum a făcut fiecare participant.

Participare emisiune Europolis


În data de 7 februarie, alături de domnul președinte și deputat al Uniunii Culturale a Rutenilor din România, am fost prezentă în studioul emisiunii Europolis. Tema emisiunii a fost evenimentul “Românii si rutenii la Marea Unire”, care a avut loc în Deva, în data de 27 ianuarie 2018. Îmbrăcată în port popular, am răspuns cu mare drag întrebărilor adresate de doamna Nicoleta Epure, realizatoarea emisiunii, care după ce a vizualizat materialele realizate cu spectacolul artistic, a fost impresionată de interesul pe care tânăra generație îl acordă culturii rutene.
    O parte din activitatea culturală a rutenilor a fost prezentată prin momentele artistice, care au constat în interpretarea cântecelor de pe noul album “Pe câmpul înverzit”, concomitent cu derularea celor 3 videoclipuri corespunzătoare cântecelor.

Comisia de cultură a CMN


În data de 8 februarie, la sediul din București a Asociației Italienilor din România RO.AS.IT. a avut loc prima întâlnire din acest an a acestei comisii a CMN. La întâlnire au participat majoritatea reprezentanților organizațiilor minorităților naționale din țara noastră. Ordinea de zi stabilită a fost următoarea: Alegerea noii conduceri a comisiei; Stabilirea programului de lucru pentru anul în curs; Propuneri de evenimente care ar putea fi realizate înpreună cu organizațiile minorităților naționale în anul 2018 – Anul Centenarului Marii Uniri și a Anului Patrimoniului Cultural European.
    Din partea DRI au participat doamna subsecretar de stat Christiane Gertrud Cozmatu și domnul seubsecretar de stat Amet Aledin. Gazda întâlnirii a fost doamna Ioana Grosaru – președintă a RO.AS.IT.

Comisia de învățământ și tineret a CMN


Comisia de învățământ a CMN, s-a întrunit în data de 7 februarie a.c. la sediul Comunității Rușilor Lipoveni din România. La întâlnire au participat majoritatea reprezentanților organizațiilor minorităților naționale din țara noastră. Din partea DRI a participat doamna subsecretar de stat Christiane Gertrud Cozmatu. Pe ordinea de zi au figurat: Alegerea noului for de conducere a comisiei; Propuneri de activități a comisiei pentru anul 2018.
    Pentru început, gazda noastră, domnul Silviu Feodor – președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, a prezentat câteva din actiivtățile organizației din anul 2017, tabere de folclor, tabere de creație organizate la Constanța și Năvodari, participarea la Cazan la un campionat de șah cu prezența maestrului internațional Gari Kaspraov.

Austria Showcase în Maramureș


Joi, 15 martie 2018 s-a derulat, la sediul Consiliului Județean Maramureș, ultima etapă din misiunea economică condusă de Ambasada Austriei - Secția Comercială, dedicată oportunităților de afaceri în gospodărirea comunală. În acest context, instituția Consiliului Județean Maramureș a fost angrenată în acest parteneriat cu Ambasada Austriei, alături de Primăria Municipiului Baia Mare, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, motivul fiind acela că există o serie de oportunități pentru județul nostru de a prelua know-how și tehnologii de ultimă generație de la partenerii austrieci, dar și un potențial de a prezenta realizările și nevoile județului în acest domeniu.
Simpozionul economic austriaco-român: “Tehnologie și servicii  pentru gospodărire comunală”  a reunit, în cadrul etapei desfășurate în Maramureș, 13 dintre cei mai importanți actori de pe piața de produse și servicii de gospodărire comunală din Austria. Sub coordonarea Verei Maier, atașat comercial al Ambasadei Austriei - Secția Comercială, firmele austriece participante și-au prezentat portofoliul de servicii, produse, tehnologii, un cumul de expertiză și know-how ce explică faptul că orașele și comunele austriece dispun de una dintre cele mai bune infrastructuri de gospodărire comunale din Europa.

Vlad Sorin Ilie (PSD): Guvernul a găsit soluții pentru salariile în concediu medical și Formularul 600


Guvernul a discutat actul normativ care simplifică mecanismul de declarare/impozitare a veniturilor independente  – Formularul 600. De asemenea, a fost rezolvată problema salariilor celor care sunt în concediu medical. ”Este aproape imposibil ca într-o reformă fiscală atât de complexă să nu apară și câteva cazuri punctuale care necesită corecții pe parcurs. Important este că Guvernul e receptiv la aceste cazuri și a propus soluții pentru corectarea lor. În schimb, cea mai mare parte a populației a beneficiat de majorări de venituri”, a precizat Vlad Sorin Ilie, consilier județean PSD Maramureș.
În vederea simplificării Formularului 600, s-au comasat cinci formulare într-unul singur. Astfel, a dispărut inclusiv Formularul 600 și alte patru formulare, rămânând doar Declarația Unică. Totodată, se va redacta/depune o singură declarație pe an și se declară un venit estimat care va fi confirmat sau ajustat în momentul plății.

Organizația PSD Maramureș îi susține pe Gabriel Zetea și Doina Pană pentru funcțiile de vicepreședinți ai Regiunii de Dezvoltare N-V


Social-democraţii maramureșeni s-au reunit joi, 7 martie, într-o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean, pentru a aproba rezoluţiile Organizației PSD Maramureș privind susţinerea liderului județean, Gabriel Zetea și a fostului ministru, Doina Pană, pentru funcțiile de vicepreședinți ai Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, propuneri care vor fi votate în cadrul Congresului Extraordinar al formațiunii, care va avea loc în 10 martie, la București. Totodată, în cadrul aceleiași ședințe s-a aprobat și rezoluția Organizației PSD Maramureș pentru susținerea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al PSD la nivel central.
”Organizația Județeană a PSD Maramureș, întrunită în ședinţa din 7 martie 2018, îşi manifestă susţinerea totală pentru Gabriel Valer Zetea, președintele Partidului Social Democrat, filiala Maramureș, propus pentru funcția de vicepreședinte al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, la Congresul PSD din 10 martie 2018.

Conferința Județeană a PSD Maramureș a stabilit delegații la Congres și a votat patru rezoluții de susținere


Reprezentanții PSD Maramureș s-au întâlnit vineri, 2 martie 2018, în cadrul Conferinței Județene a partidului, pentru a stabili cei 78 de delegați care vor participa la Congresul PSD din 10 martie 2018, care va avea loc în București. Delegații au fost stabiliți din rândul parlamentarilor, primarilor, viceprimarilor, consilierilor locali și județeni, reprezentanți ai organizațiilor de tineret, femei și seniori. Ședința a fost condusă de liderul județean al PSD, Gabriel Zetea, alături de care s-au aflat parlamentarii Gheorghe Șimon și Liviu Marian Pop, aleșii locali și județeni ai social-democraților, reprezentanții tuturor structurilor PSD Maramureș.
Odată stabiliți delegații la Congresului PSD de săptămâna viitoare, au fost supuse votului Conferinței Județene un număr de patru rezoluții de susținere, care au fost votate în unanimitate.

Investitorii din Maramureș au nevoie urgentă de un Aeroport internațional funcțional


Dezvoltarea Maramureșului este strâns legată de investiții importante, care să ofere locuri de muncă bine plătite și să-I aducă acasă pe cei plecați în căutarea unui trai mai bun.
Din păcate, lipsa infrastructurii îi ține departe de Maramureș pe investitori , iar aceia care mai îndrăznesc să dezvolte afaceri la noi în județ nu sunt suficient sprijiniți și nu beneficiază de facilitățile necesare bunei desfășurări a activității.
Recent, au început lucrările la noua investiție făcută de Universal Alloy Corporation în Maramureș, o hală de asamblare și proiectare a componentelor de avioane produse la Dumbrăvița, situată lângă Aeroportul din Tăuții Măgherăuș. Noua fabrică va crea 1500  de locuri de muncă, contribuind la bunăstarea maramureșenilor și la dezvoltarea economică a județului.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata