The Best bookmaker bet365 Bonus

Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș: „Neinspiratul Boloș încurajează delațiunea?”


„Liberalii «recidivează» și încurajează delațiunea. Știm că Fiscul întâmpină probleme uriașe în colectarea taxelor și impozitelor dar și în combaterea evaziunii, dar acest lucru nu îl legitimează pe Ministrul Finațelor Marcel Boloș să debiteze inepții. În primul rând trebuie subliniat că nu este o intenție a guvernului, ci o propunere strict personală și neinspirată a ministrului Boloș. Decizia se va lua în Coaliția. În prezent Guvernul nu are în vedere o astfel de măsură, iar PSD se opune acestei abordări. Din perspectiva PSD e neinspirat să propui premierea „turnătoriei” într-o țară care a trecut prin 45 de ani de regim comunist opresiv, bazat pe turnătorie și delațiune. Ar fi poate mai potrivit ca Ministerul Finanțelor să se ocupe în primul rând marea evaziune, de contrabandă. Faptul că astfel de măsuri se aplică în SUA nu poate fi invocat în cazul României, care a trecut printr-un regim comunist în care delațiunea a fost un instrument opresiv folosit de politicienii vremii împotriva poporului. Neinspiratul Boloș încurajează delațiunea? ”, se întreabă Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Candidații AUR pentru alegerile europarlamentare vin în Maramureș


Caravana „Patrioți în Europa” a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) se va afla în data de 16 noiembrie în județul Maramureș. Candidații AUR pentru Parlamentul European vor fi prezenți în Baia Mare și Sighetu Marmației.  
În Baia Mare Caravana „Patrioți în Europa” se va afla în PARCARE HOTEL RIVULUS (platou București), iar în Sighetu Marmației aceasta va poposi în str. GHEORGHE ȘINCAI, nr. 15.
AUR a ales să prezinte lista de candidați cu un an înainte de alegeri. Este o premieră pentru scena politică din România, unde partidele vechi ne-au obișnuit să ne prezinte candidații cu o lună sau două înainte de alegeri.

Vizită în România a delegației Grupului de prietenie Austria – România și Bulgaria din Parlamentul austriac


Miercuri, 8 noiembrie, în Sala Nicolae Titulescu a Palatului Parlamentului, reprezentanții Camerei Deputaților au primit vizita delegației Grupului de prietenie Austria – România și Bulgaria din Parlamentul austriac conduse de deputatul Partidului Social Democrat din Austria, Harald Troch, președintele grupului. Acesta a fost însoțit de deputatul Partidului Popular Austriac Nico Marchetti, de deputatul Partidului Libertății din Austria Philipp Schrangi, de deputatul Partidului Verzilor din Austria Georg Burtstmayr, de deputatul Partidului Noua Austrie Stephanie Krisper și de doamna Heike Malicek, reprezentant al Direcției Afaceri Internaționale din Parlamentul Republicii Austria. Delegația austriacă a avut în componență reprezentați ai celor cinci partide care compun Parlamentul Austriac. Din partea Ambasadei Republicii Austria la București a fost prezentă E.S. Adelheid Folie, ambasador și Tobias Fuchs, practicant în cadrul Ambasadei.

COMUNICAT UCRR


Uniunea Culturală a Rutenilor din România constată cu surprindere că delegația Rusiei la Consiliul Drepturilor Omului din cadrul ONU face afirmații inexacte și defăimătoare despre țara noastră, despre rutenii din România.
Nu este cazul ca terțe entități să se exprime în numele nostru. Politica României față de minorități în general, deci și față de ruteni se circumscrie standardelor internaționale cele mai avansate. Avem reprezentare parlamentară, primim subvenții bugetare consistente, activăm în Congresul Mondial al Rutenilor, colaborăm nemijlocit cu rutenii de pretutindeni.
Noi rutenii din România suntem solidari cu Ucraina condamnând atacul nedemn al Rusiei, raptul teritorial exercitat de această țară. Este și punctul de vedere al Congresului Mondial al Rutenilor.

Participare UCRR la emisiunea Conviețuiri la TVR1


    În data de 4 octombrie, am fost reprezentați la la emisiunea Conviețuri a Departamentului Minorități a TVR de domnul dr. Gheorghe Firczak. Tema centrală a emisiunii a fost evenimentul organizat în data de 1 octombrie a.c., la Peregu Mare, unde am sărbătorit 100 de ani de la finalizarea și sfințirea bisericii Greco-catolice rutene din localitate, precum și hramul bisericii – Adormirea Maicii Domnului. Alături de moderatoarea emisiunii Camelia Văcaru, precum și prin participarea prin telefon a pr. Vasile Bojcsuk – secretar general a UCRR, am avut posibilitatea prezentării unui moment important din viața rutenilor din România.  Considerăm că prin toate acestea asigurăm o permanentă colaborare culturală între rutenii din România și de pretutindeni, iar prin prezentarea acestora la televiziunea națională contribuie permanent la cunoașterea și recunoașterea minorității rutene din România.

Biserica greco-catolică ruteană din Peregul Mare 100 de ani de existență


Ne bucurăm, ca în fiecare an în prima duminică din luna octombrie, să fim alături de comunitatea ruteană din localitatea Peregu Mare la sărbătoarea hramului Bisericii Greco Catolice - Acoperământul Maicii Domnului. Însă, în acest an, această sărbătoare a avut o însemnătate deosebită. Am sărbătorit 100 de ani de la finalizarea construcției și sfințirea acestui lăcaș de cult. Cei care au contribuit la ridicarea bisericii au trecut la cele veșnice, dar ne-au lăsat moștenire, nouă, generațiilor viitoare, această biserică, unde putem să ne rugăm, să ne reculegem și să facem voia lui Dumnezeu.
Cu prilejul acestei sărbători, Preasfinția Sa Ioan, Episcop de Lugoj și Vicarul general Angelo Pop, alături de un sobor de 17 preoți, a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. După sfânta liturghie, pentru a da o notă festivă evenimentului PS Ioan Episcop Episcopia Lugoj, și pr. Iaroslav Kaloszek, preot evanghelic-reformat, au adresat mesaje participanților.

Festivalul Alfabetul Conviețuirii


În perioada 29.09 - 01.10.2023, a avut loc Festivalul Alfabetul Conviețuirii, un eveniment care promovează diversitatea, toleranța și coexistența dintre diferitele minorități naționale dinâara noastră, member ale Consiliului Minorităților Naționale. Pe parcursul celor trei zile de festival, toți participanții și locuitorii orașului au avut posibilitatea de a participa la activități culturale, concerte și momente artistice, care și-au propus ca prin dansuri și cântece tradiționale specifice fiecarei etnii, să prezinte multiculturalitatea țării noastre.
Grandiosul eveniment a debutat cu deschiderea oficială în Sala Coloanelor din Palatul Culturii din Ploiești, unde au fost prezenți membrii ai fiecarei minorități naționale participante, urmând ca toate ansamblurile costumate în porturi tradiționale, alături de oficialitățile central și locale, să pornească într-o impresionantă paradă prin centrul orașului, totul fiind un tablou plin de culori, drapeluri fluturate cu mândrie și cântece tradiționale prezentate cu voioșie de sute de tineri.

Festivalul ProEtnica – Sighisoara 2023


În perioada 24 - 27 august a avut loc la Sighișoara cel mai mare festival intercultural din România, care promovează identitatea culturală a tuturor minorităților din țara noastră.
Directorul Festivalului, domnul Volker Reiter, a subliniat importanța sprijinului Ministerului Culturii, a Departamentului pentru Relații Interetnice și a Ambasadei Republicii Germania pentru ca acest festival, care a ajuns la a XIX-a ediție, să așeze Sighișoara pe harta capitalelor europene a dialogului interetnic.
Ansamblurile folclorice ale Uniunii Culturale a Rutenilor din România au reprezentat cu mândrie minoritatea ruteană, urcând pe scenă în două zile consecutive.

Festivalul Praznicul de Pită nouă


Tinerii ruteni din ansamblul Holubok din Peregu Mare, județul Arad au răspuns cu drag la invitația lansată de către Consiliul Local Pecica de a participa la cea mai veche si populara sărbătoare a pecicanilor. Suntem mândrii că Ansamblul Holubok a luat parte la aceasta mare sărbătoare care s-a derulat în perioada 16 - 20 august 2023.
Programul variat a cuprins concerte, competiții sportive și culinare și bineînțeles Sfințirea pâinii noi. Ne bucurăm să știm că am luat parte la acest eveniment, care se petrece an de an și este unul foarte așteptat!

Congresul Mondial al Rutenilor 2023 – Novi Sad, Serbia


În perioada 17 – 19 august 2023 a avut loc la Novi Sad în Serbia, cel de-al XVII-lea Congres Mondial al Rutenilor și cea de-a XI-a reuniune a Forumului Mondial al Tineretului Rutean. Pe de o parte a fost un prilej de bucurie reîntâlnirea noastră, a rutenilor de pretutindeni, pe de altă parte această întâlnire a fost umbrită de durerea prin care trec rutenii din Ucraina, datorită războiului declanșat de Rusia în februarie 2022. Ca de obicei, au fost reafirmate idealurile noastre de promovare a identităţii, culturii și tradițiilor rutene în conformitate cu deviza lansată de Aleksander Duhnovici (1803-1865), cel care a trezit conștiința națională a poporului rutean: Am fost, sunt şi voi rămâne rutean.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro