The Best bookmaker bet365 Bonus

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Românii sunt responsabili și nu vor fi necesare măsuri impuse de Stat pentru economisirea energiei!


PSD susține ideea de combatere a risipei de energie, însă planul de economisire trebuie stabilit individual la nivelul fiecărei gospodării și nu impus forțat de Guvern, cum s-a întâmplat în timpul regimului Comunist.
„Românii sunt deja suficient de responsabili și au început să economisească voluntar, pentru că este vorba de portofelul fiecăruia. Suntem singura țară din fostul bloc comunist, deci implicit singura țară din UE, în care s-au aplicat măsuri guvernamentale de economisire forțată, prin întreruperea gazelor naturale și a energiei electrice către populație – iar repetarea acestei experiențe este de nedorit”, susține Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Deputatul Gabriel Zetea în mijlocul maramureșenilor din Coaș și Călinești


Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a participat duminică, 11 septembrie, alături de numeroși credincioși, la înălțătoarea slujbă săvârșită la Parohia Ortodoxă "Sfânta Treime" din Coaș, de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului. Preasfinția Sa a binecuvântat capela mortuară, a târnosit biserica parohiei, a binecuvântat noul lumânărar și a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La final, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a conferit părintelui paroh Dumitru Fărcaș, Ordinul „Crucea Justinian Arhiepiscopul”, iar lui Călin Achim, primarul comunei Coaș și altor binefăcători le-a acordat Diploma Omagială a Anului 2022.

Festivalul ProEtnica Sighișoara - 2022


După o pauză de doi ani, datorită pandemiei de Coronavirus, s-a reluat organizarea și desfășurarea la Sighișoara a celui mai mare festival al minorităților naționale din România ProEtnica. Uniunea Culturală a Rutenilor a răspuns, cu bucurie, invitației de a participa la această manifestare de o înaltă ținută artistică a minorităților naționale din țara noastră. Fiind la a XVIII – a ediție, și întrunind în fiecare an sute de participanți, Festivalul ProEtnica desfășurat între 25 și 28 august, a ținut piața Cetății Sighișoara arhiplină, iar spectatorii s-au prins în hore alături de fiecare minoritate care cobora de pe scenă.

Copii din toate filialele UCRR, în tabără la Cabana Căprioara - Deva


Aproape 50 de copii, din toate filialele Uniunii Culturale a Rutenilor din România, au participat în perioada 8 – 13 august la o tabără de vară și tineret la Complexul de Agrement Căprioara, de lângă Deva. Timp de aproape o săptămână, cei mici și mai mari, împreună cu profesorii însoțitori, au fost implicați în numeroase activități distractive și educative, precum și în excursii presărate cu multe zâmbete și voioșie. Este pentru al 12-lea an în care organizăm, pe perioada vacanței de vară, această tabără dedicată copiilor din toate filialele județene ale U.C.R.R., din Peregu Mare, județul Arad, Dărmănești, județul Suceava, Bistra, județul Maramureș și Alba- Iulia.

Participare UCRR la Simpozionul PROTOPOPUL GRECO-CATOLIC VASILE COLOȘI (1779-1814), DE LA SĂCĂRÂMB, UN CORIFEU AL ȘCOLII ARDELENE, Ediția a V-a, 16 august 2022


După Calea Crucii, simpozionul a fost deschis prin mesajele de salut adresate de domnul Călin Marian, prefectul județului Hunedoara și domnul Adrian Petru Câmpian, primarul comunei Certeju de Sus. S-au prezentat comunicările: “Esența creștinismului în șase principii elaborate de Jozef Ratzinger” - Prea Sfinția Sa Ioan, Episcop auxiliar al Eparhiei BRU Lugoj; “Istoria Parohiei Greco-Catolice Săcărâmb” - Monseniorul Angelo Pop, vicar general al Eparhiei BRU Lugoj; Moment liric - actrița Izabela Hașa; “Cronica unei descoperiri. Identificarea mormântului și osemintelor protopopului Vasile Coloși la Săcărâmb (2018) - dr. Dorin Petresc; “Atanasie Anghel, primul episcop al Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică - dr. Gheorghe Firczak; “Calvaria versus Săcărâmb” - Alexandru Tokar; Cuvânt de încheiere - Sfinția Sa Ceciliu Vasile Micu, protopop de Hunedoara și Deva al BRU, administrator al parohiei BRU Săcărâmb.

Zilele Culturii Rutene, Komloska, Ungaria - 2022


În perioada 29 - 31 iulie, în localitatea Komloska din Ungaria, Autoguvernarea locală ruteană în colaborare cu Autoguvernarea Națională Ruteană au organizat zilele culturale rutene. La acest eveniment au participat, alături de gazde, ansambluri folclorice din Ucraina, România și Slovacia. Din țara noastră au participat membri ai ansamblului folcloric Cervona Ruja din Bistra și Holubok din Peregu Mare. Am participat alături de organizatori la o prezentare de produse gastronomice tradiționale rutene prin promovarea tradițiilor gastronomice ale rutenilor din România. Am fost onorați de propunerea organizatorilor ca slujba religioasă pentru rutenii de pretutindeni, ce s-a desfășurat în biserica greco catolică din localitate, să fie condusă de preotul Vasile Bojcsuk. Au fost zile deosebite, cu activități culturale bogate alături de prieteni dragi.

Partidul l-a numit şef


Pamflet la adresa politicienilor, parlamentarilor și guvernanţilor, care nu respectă autenticele criterii ale valorii-muncă, ale meritului personal, în încadrarea şi în promovarea personalului în unităţile de stat şi în întreaga societate. În acest articol este vorba despre „un pamflet la modul serios” sau „despre realitatea ca pamflet”, care satirizează un adevăr din toate partidele politice, despre care poporul mai știe să facă haz de necaz, într-un râsu’- plânsu’.

Cu toate că este o persoană care, după ce că are puţină minte, nici aceasta nu este bună, care s-a născut obosită şi trebuie să trăiască pentru a se odihni, care de câte ori gândeşte îl doare capul, prin slugărnicie și având mai multe fețe și nici un obraz, a ajuns un politician „de vârf”, oportunist, pervers și agresiv.
 Ajuns într-o poziție importantă în partid, de unde exista riscul să compromită partidul, conducerea partidului s-a hotărât să-l pună șef într-o importantă unitate de stat pentru a scăpa de el.

VIZITĂ PASTORALĂ LA ORĂȘTIE


Cu ocazia sărbătorii hramului Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică “Sf. Ilie” din Orăștie PS Ioan, episcop auxiliar al BRU Greco - Catolică Episcopia Lugoj, însoțit de monseniorul Angelo Pop, vicar general al Eparhiei a participat la Sfânta Liturghie oficiată cu un sobor de preoți. De asemenea a fost comemorat episcopul Valeriu Traian Frențiu la împlinirea a 70 de ani de la trecerea la cele veșnice. Personalitatea ierarhului a fost evocată de istoricul dr. Gheorghe Firczak. Totodată istoricul amintit a subliniat convergențele româno-rutene în contextul confesiunii greco-catolice. A fost prezentat volumul realizat de Ipodiaconul Raimondo Mario Rupp, Cei doisprezece episcopi martiri și mărturisitori greco-catolici români.

VALERIU TRAIAN FRENȚIU (1875-1952)


Se împlinesc 7 decenii de la trecerea la cele veșnice a Prea Sfințitului Valeriu Traian Frențiu, Întâistătător în Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolică.
    S-a născut la 25 aprilie 1875 la Reșița în familia preotului unit Ioachim și al soției sale Rozalia, născută Demeter. Tatăl său a fost preot paroh la Reșița (1865-1900), deci trei decenii și jumătate. Valeriu Traian Frențiu a urmat studiile medii la Blaj la Liceul „Sfântul Vasile cel Mare”. Cele superioare la Budapesta. A devenit preot celib la 20 septembrie 1898. După hirotonire a primit o bursă de studii la Institutul "Sfântul Augustin" Viena (1898-1902).

Campionatul de fotbal al Uniunii Culturale a Rutenilor din România Cupa RUTEANUL - 2022


Din dorința de a organiza o competiție în care membri filialelor uniunii să se întâlnească și să socializeze, am permanentizat un proiect deosebit - Campionatul de fotbal al Uniunii Culturale a Rutenilor din România – CUPA RUTEANUL. Acest eveniment sportiv, se adresează jucătorilor de fotbal din toate filialele uniunii noastre din țară, oferindu-le șansa de a concura într-un cadru organizat și bine pus la punct. În acest an, în perioada 08-10 iulie, filialele Arad, Suceava, Alba și Hunedoara s-au reîntâlnit la Peregu Mare și Pecica, jud. Arad, unde s-au desfășurat meciurile, cu participarea a 2 echipe de mini fotbal din fiecare filială, astfel încât au fost organizate două grupe. După tragerea la sorți a meciurilor s-au organizat meciurile din faza grupelor, iar apoi finalele.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro