The Best bookmaker bet365 Bonus

Adunarea generală a Uniunii Culturale a Rutenilor din România


Adunarea generală a Uniunii Culturale a Rutenilor din România a reunit delegați din toate filialele din țară ale Uniunii, personalități politice și culturale, alături de mai mulți invitați speciali. Evenimentul a fost prezidat de un comitet compus din dr. Gheorghe Firczak, președinte, deputatul Iulius Firczak, președinte executiv, Francisc Oscar Gal vicepreședinte, Svetlana Mureșan, președinte al Comisiei de Revizie a CMR, Svetlana Bojcsuk, președinte al Forumului Mondial al Tineretului Rutean și coordonator al Organizației de Tineret a uniunii, Maria Bocicor, președinte Filialei Hunedoara și Cristina Bodnariuc, președintele filialei Suceava. De asemenea, printre oaspeții de seamă prezenți la Adunarea Generală s-au aflat dr. Stepan Ljavinec – Președintele Congresului Mondial al Rutenilor, Geafer Dincer – Subsecretar de Stat Departamentul pentru Relații Interetnice.

Participare UCRR la emisiunea Conviețuiri la TVR1


    În data de 5 martie, am fost reprezentați la la emisiunea Conviețuri a Departamentului Minorități a TVR de domnul dr. Gheorghe Firczak. Tema emisiunii a fost participarea organizarea și desfășurarea suitei de activități culturale, desfășurate la Peregu Mare la Centrul Cultural Rutean Aleksander Dukhnovici, în perioada 04 – 06 martie a.c. Alături de moderatoarea emisiunii Camelia Văcaru, am avut posibilitatea prezentării conferinței internaționale “Istoria și limba ruteană în societatea contemporană”, prima ședință trimestrială a Consiliului Mondial al Rutenilor, precum și sărbătorirea zilei de 3 Martie – Ziua Rutenilor din România. Considerăm că aceste întâlniri internaționale asigură o permanentă colaborare culturală între rutenii de pretutindeni, iar prezentarea acestora contribuie permanent la cunoașterea și recunoașterea rutenilor din România, care alături de celelalte minorități naționale și de majoritatea românească conviețuiesc în armonie, contribuind la îmbogățirea teazaurului cultural al României.

Ziua Rutenilor din România 2024


    În perioada 1 - 3 martie a.c., în localitatea Peregu Mare din județul Arad au avut loc o suită de evenimente culturale, organizate pentru a sărbători Ziua Rutenilor din România. Pentru prima oară am reușit organizarea conferinței internaționale “Istoria și limba ruteană în societatea contemporană” desfășurată la Centrul Cultural Rutean Aleksander Dukhnovici, unde au fost prezentate comunicări ale membrilor comunității rutene din țările membre ale CMR. Mediatorul și gazda activității a fost președintele UCRR dr. Gheorghe Firczak.
În sala de ședințe a Centrului Cultural Rutean, s-a organizat prima ședință trimestrială a Consiliului Mondial al Rutenilor cu participarea membrilor acestora din Ucraina, Polonia, Ungaria, Croația, Serbia, Cehia, Slovacia și România. La întâlnire s-au abordat diverse aspecte ale activității organizațiilor rutene din cadrul CMR, propuneri pentru calendarul activităților din acest an.

Deputat Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Primarul din Vișeu de Sus, Vasile Coman a revenit ACASĂ!”


Primarul din Vișeu de Sus, Vasile Coman a semnat adeziunea de înscriere în PSD și astfel a revenit în partidul din care a plecat doar pentru scurtă vreme. Referitor la întoarcerea edilului în familia social-democrată, deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților arată că întotdeauna vorbește cu bucurie și cu încredere despre primarul Vasile Coman din Vișeu de Sus, un lider dedicat și vizionar, care timp de mai bine de un deceniu a adus cele mai ambițioase proiecte în comunitatea pe care o păstorește cu atâta dedicare. ”Sunt încântat că s-a întors acasă, în PSD Maramureș, aici unde îi este locul, deoarece a fost mereu parte integrantă a familiei social-democrat”, a precizat liderul filialei județene a PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea.

Primarul din Leordina, Ioan Nistor s-a alăturat familiei social-democrate din Maramureș


Președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților i-a transmis: ”Bun-venit!” în familia social-democrată primarului din Leordina, Ioan Nistor. Prim-gospodarul din Leordina a fost primit cu brațele deschise în PSD Maramureș, pentru că a venit cu dorința sinceră de a dezvolta împreună această frumoasă comunitate. ”Cu încredere, vom lucra neobosit pentru implementarea tuturor proiectelor importante care vor aduce progres și prosperitate locuitorilor din Leordina”, a precizat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, liderul filialei județene a PSD.

: Primarul Ion Petrovai din Petrova a semnat adeziunea la PSD


Echipa PSD Maramureș se întărește tot mai mult în drumul către o comunitate puternică și unită, grație primarilor destoinici și dedicați. Un astfel de primar este și Ion Petrovai din Petrova, care a decis să își continue parcursul politic și administrativ alături de social-democrații maramureșeni.
”Semnând adeziunea la PSD Maramureș, primarul Petrovai aduce profesionalismul și devotamentul său în cadrul partidului, dorind să continue toate proiectele bune demarate în comunitatea pe care o păstorește de atâtat timp. Cu astfel de lideri competenți și profesioniști alături mergem cu încredere înainte, pregătiți să ne întâlnim cu maramureșenii la alegerile din 9 iunie, dar și în scrutinurile electorale care vor urma în acest an”, a declarat președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților.
Liderul județean al social-democraților a precizat că PSD își va prezenta viziunea pentru Maramureș, angaându-se să lucrăm pentru binele și prosperitatea tuturor locuitorilor din județul nostru. 

Cornelia Negruț a fost aleasă vicepreședinte PSD pe Domeniul Economic


Cornelia Negrut a fost validată vicepreședinte PSD Maramureș pe Domeniul Economic și a venit alături de social-democrații maramureșeni, împreună cu colegii din fostul ALDE, pentru a întări echipa județeană, susține liderul județean al PSD, deputatul Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților și vicepreședinte PSD la nivel central.
Absolventă a Facultății de Comerț din cadrul ASE București, specializarea Comerț intern și internațional, Turism intern și internațional, Cornelia Negruț are un masterat obținut la SNSPA București, Facultatea de administrație publică în disciplina Puterea executivă și Administrația Publică. A activat în domeniul comerțului intern și internațional, turism intern și internațional, fiind de trei ori demnitar al României unde a deținut funcțiile de subsecretar de stat la Direcția Generală a Vămilor, vicepreședinte AVAS și deputat în Parlamentul României, Camera Deputaților.

Florian Sălăjeanu răspunde provocărilor sociale importante din Baia Mare


Un pas decisiv pentru carieră și viața personală a făcut Florian Sălăjeanu, președintele Asociației ASSOC Baia Mare, care recent a fost ales în funcția de vicepreședinte PSD Maramureș. Acesta, pornind de la obiectivele și valorile sale, a decis să se implice în viața politică considerând că în acest fel poate participa activ la procesul decizional și poate extinde impactul schimbărilor pozitive pe care le-a adus în ultimii 25 de ani în domeniul Muncii și Protecției Sociale, acesta fiind și departamentul din PSD în care are atribuții de coordonare.

Indicativul de radioamator YRØUCRR - 2024


    Una dintre activitățile de bază a Uniunii Culturale a Rutenilor din România, este aceea de promovare atât a culturii, identității, istoriei și tradițiilor minorității rutene din țara noastră, dar și relațiile stabilite de aceasta de-a lungul timpului cu organizațile rutene din țările membre ale Congresului Mondial al Rutenilor. De la înființare am organizat permanent diverse activități culturale, științifice și sportive, dar în acest an și datorită pandemiei de Corona-virus, am insistat mai mult pe promovarea acestora în mediul online. Astfel pagina de web a uniunii www.rutenii.ro, a fost periodic acualizată, devenind o platformă de promovare pe întreg mapamondul.

21 Februarie – Ziua internațională a limbilor materne


Decizia din anul 1999 a ONU de a declara ziua de 21 februrie, ca zi a limbilor materne, a pornit din nevoia promovării, conservării și protecției „tuturor limbilor utilizate de popoarele lumii”. La baza acestei decizii stă și nevoia dezvoltării conștiinței legate de tradițiile lingvistice și culturale transmise prin intermediul limbii materne, cu finalitatea de a înlătura discriminarea, de a consolida solidaritatea,  bazată pe „înțelegere, toleranță și dialog”.
Limba maternă fiind esența individualității unui popor din orice colț al lumii și în România s-a luat decizia de a asigura o promovare si o susținere constantă a minorităților naționale, a limbii, a culturii și a tradițiilor acestora, prin variate metode și mijloace.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro