The Best bookmaker bet365 Bonus

Index salarial: Cât câștigă angajații din agricultură, construcții, industria alimentară și IT – domeniile care vor rămâne fără facilități fiscale, din toamnă


Agricultura, construcțiile, industria alimentară și IT-ul sunt domeniile care, din această toamnă, vor pierde facilitățile fiscale pe care le aveau pentru remunerarea angajaților, precum scutirea de la plata impozitului pe venit, reducerea CAS ori exceptarea de la plata contribuțiilor pentru sănătate. „Vorbim despre patru mari angajatori ai economiei, dar și despre domenii care se luptă fie cu deficit de candidați, fie cu o rată mare a fluctuației de personal, fie cum ambele. De la începutul anului și până acum, aceste sectoare au scos în piață peste 80.000 de joburi noi, adică aproximativ 35% din numărul total de joburi disponibile pe eJobs.ro în acest interval de timp”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Toate cele 76 de comunități ale Maramureșului au primit finanțare europeană pentru dotarea unităților de învățământ


Miercuri, 26 iulie 2023, la Guvernul României, în prezența premierului PSD Marcel Ciolacu au fost semnate contracte de finanțare pentru dotarea unităților de învățământ din toate cele 76 de comunități ale Maramureșului plus Consiliul Județean. Suma totală care a fost alocată județului nostru din fonduri europene este de 163 de milioane de lei fără TVA, respectiv 194 milioane de lei cu TVA a precizat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Nu va exista niciun amendament privind înghețarea salariilor”


Înghețarea salariilor, subiectul care preocupă opinia publică în ultimele zile și care „inflamează” spiritele, nu se va produce. Preocuprea pe această temă de mare importanță este exagerată în contextul în care niciunul dintre actele normative care se pregătesc acum pentru reducerea cheltuielilor statului nu va avea o prevedere legată de Legea salarizării în sectorul bugetar.
„Nu va exista niciun amendament privind înghețarea salariilor. Nu se modifică nimic. Se aplică în continuare prevederile existente în momentul de față. Salariile din sectorul bugetar vor fi abordate în modificările la Legea salarizării, care urmează să aibă loc până în trimestrul IV al acestui an. Actul normativ nu va reglementa nimic în privința salariilor din sectorul bugetar – deci este impropriu spus că se îngheață salariile. Se aplică în continuare politica salarială stabilită pentru acest an. OUG 168/2022 prevede că pentru anul 2023, se acordă o majorare în acord cu grila prevăzută în Legea salarizării, dar nu mai mult de 10%. Această majorare s-a acordat deja la începutul anului”, a declarant Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Trocul, de la cel din comuna primitivă, la cel din zilele noastre


La începuturile omenirii, oamenii erau culegători, vânători și pescuitori, perioadă în care nu existau banii.
„Păstoritul” și „agricultura” au fost „primele specializări ale muncii”, „primele diviziuni sociale ale muncii”.
De fapt și Biblia, în cartea Geneza, ne povestește despre „specializarea muncii primilor oameni născuți din oameni” , respectiv despre Cain, care era plugar, și despre Abel, care era cioban.
La începuturile omenirii, perioadă în care nu existau banii, schimbul în natură, numit „troc”, a constituit forma cea mai simplă a comerțului, și singura, când oamenii erau  culegători, vânători, pescuitori.
Din ceea ce culegea, vâna, pescuia o persoană făcea schimb cu altceva din ceea ce avea disponibil o altă persoană.
Spre exemplu, în cazul în care cantitatea de peşte prinsă de o persoană prisosea necesarului de consum al familiei sale, aceasta căuta o altă persoană, care avea un disponibil de carne din vânat (a unui animal mai mare), cu care făcea schimb de produse, precum 10 peşti contra unei pulpe de mistreț.

Ministrul Economiei a vizitat UACE Dumbrăvița, UACE Tăuții Măgherăuș și fabrica de ciocolată din Baia Mare


În cadrul vizitei de lucru pe care Florin Spătaru, ministrul Economiei a făcut-o luni, 27 martie, în Maramureș a ajuns și la sediile Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din Dumbrăvița și Tăuții Măgherăuș, dar și la fabrica de ciocolată Galactic din Baia Mare. După întâlnirea de dimineață, din Asuaju de Sus, unde s-a discutat despre proiectul aducțiunii de gaz în cele șase comunități din Țara Codrului, ministrul Economiei a avut o întâlnire și cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie (CCI Maramureș). Demnitarul a venit în județul nostru onorând invitația lansată de către deputatul PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, președintele filialei județene a social-democraților.

Începând cu 1 ianuarie 2023, obligațiile bugetare pe veniturile din închirieri au crescut cu până la 317%


„Ticăloşia câtorva este o nenorocire pentru toţi”. (Syrus, 663).

Cuprins:
1. Precizări preliminare
2. Impozitul pe veniturile din cedarea folosinței bunurilor
3. Contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) pe veniturile din cedarea folosinței bunurilor
4. Mici concluzii
Bibliografie

1. Precizări preliminare

„Oamenilor le e foame: Este aşa pentru că autorităţile mănâncă prea mult prin taxe”.
(Lao Tzu, contemporan cu Confucius, sec VI î.Hr.)

Un număr mare de persoane au închiriate, sau urmează să închirieze diferite bunuri imobile, în general cu destinația de locuințe.

Calculul obligațiilor bugetare, la un cabinet medical individual


Cuprins:
1. Precizări privind sensul și conținutul noțiunilor folosite
2. Elementele care stau la baza calculării obligațiilor bugetare, la un cabinet medical individual, pentru veniturile obținute în anul fiscal 2023
3. Exemple cu calculul CORECT și cu calcul GREȘIT al obligațiilor bugetare, pentru veniturile obținute la un cabinet medical individual, în anul fiscal 2023
Bibliografie.

Agricultura noastra. Traditie si nevoi


Marea majoritate a istoricilor români, consideră că forma de bază a organizării social-economice la noi, a fost –din antichitate pînă de curînd- obștea sătească. Tema a fost tratată de o lucrare excepțională, scrisă de H.H. Stahl. Puțini istorici îndrăznesc să contrazică concluziile la care a ajuns autorul. Totuși, sunt elemente care trebuiesc precizate. În măsura în care avem izvoare. De exemplu, care a fost raportul dintre societatea darului (vezi Marcel Mauss) și obștea sătească. În ce moment putem vorbi de diferențierea socială în sinul obștii, dacă nu e vorba de acumularea de pămint, ca expresie a averii personale și puterii sociale. (Avem posibilitatea exprimării averilor în argint și animale.) Plus mărfuri de lux, cumpărate de la negustori.

Fermierii români renunță la muncitori și aduc roboţi făcuţi în Franţa sau Suedia


Cererea pentru roboţi care să se ocupe de anumite sarcini într-o fermă de animale, cum ar fi spălarea şi dezinfectarea sa, scarificarea aşternutului ori monitorizarea mediului din adăpost, este în creştere la nivel naţional, în lipsa forţei de muncă, mai ales a celei calificate.
„Cererea este tot mai mare, la fel şi inte­resul pe care îl arată clienţii pentru roboţi, deoarece rezolvă câteva probleme, iar lipsa for­ţei de muncă este una dintre ele. Se poate renunţa la un muncitor necalificat, care se spele într-o fermă, pentru că muncitori necalificaţi, spun fermierii, nu se găsesc sau se găsesc greu. O altă problemă pe care o rezolvă robotul este creşterea bunăstării animalelor prin crearea unui mediu mai proprice şi alta este creşterea productivităţii, căci în cazul spălării, nu doar că este un consum redus de apă, ci ştii exact cât se con­sumă şi în cât timp se derulează procesul“, a spus Mihai Rognean, director general şi administrator al Flextim Industry, companie specializată în distribuţia de echipamente pentru zootehnie, într-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar.

Românii cumpără deja vacanțe pentru 2023. Care sunt cele mai populare destinații?


Românii cumpără pachete cu zbor charter pentru Turcia, Grecia şi Spania pentru 2023. Rezervările early-booking dispăruseră odată cu izbucnirea pandemiei.
Românii încep deja să îşi cumpere vacanţele pentru sezonul de vară de anul viitor, ceea ce înseamnă că se poate observa o revenire a rezervă­rilor de tip early-booking, efectuate cu câteva luni înainte de începerea sejurului, scrie ZF.
Reprezentanţii agenţiei de tu­rism Eximtur spun că deja observă solicitări din partea turiştilor pentru pachetele pentru Turcia, Grecia şi Spania, destinaţii de vară.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro