The Best bookmaker bet365 Bonus

Datoriile odioase ale României postdecembriste


    Relaţiile internaţionale dintre ţări (evident, cele care – aidoma Rusiei – nu sunt supuse sancțiunilor de către atotputernicul grup al țărilor hiperdezvoltate), nu înseamnă doar legături politico-diplomatice și cultural-turistice, ci mai ales din cele economico-financiare și strategice, ba chiar militare în caz de forță majoră. De exemplu, cu războiul ruso-ucrainean în coasta sa, România intrată cu totul din 2007 în tulburele siaj americano-unionist (membră NATO și UE), are în momentul de față, pe teritoriul ei, cea mai mare bază a acestui bloc militar. Ceea ce, desigur, este și bine (conferă naiscaiva siguranță românilor și flancului NATO sud-estic), dar este și rău (țara e practic sub ocupație și, ca atare, se află necontenit în atentul vizor al puterilor nucleare antiamericane).
    N.B.: Apropo de trupele de ocupație, ne informează Petre P. Panaitescu în Istoria românilor (Editura Didactică și Pedagogică, București, 1990), după definitiva înfrângere a dacilor în războiul din 105-106 e.n., la început în Dacia „a fost așezată o singură legiune, legiunea XIII Gemina, cu tabăra (castrum) la Apulum (Alba Iulia”.

Începerea implementării proiectului „Crearea și dezvoltarea Parcului de specializare inteligentă Fărcașa, județul Maramureș”


U.A.T. Județul Maramureș prin Consiliul Județean Maramureș, implementează în calitate de beneficiar al contractului de finanțare nr. 124/20.09.2024, proiectul intitulat „Crearea și dezvoltarea Parcului de specializare inteligentă Fărcașa, județul Maramureș”, cod SMIS alocat 301603, finanțat în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

Autoritatea de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 este Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest

Consiliul de Strategie și Coordonare Economică a fost constituit în prima ședință a CJ Maramureș


Marți, 26 noiembrie 2024, în cadrul primei ședințe ordinare a Consiliului Județean Maramureș s-a votat în unanimitate constituirea Consiliului de Strategie și Coordonare Economică, o inițiativă menită să consolideze colaborarea dintre autoritățile județene și mediul de afaceri din Maramureș. La ședință a participat ca invitat special Florentin Tuș, directorul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, un susținător activ al acestui proiect.
„Acesta este un proiect cu o poveste frumoasă în spate. Nu putem să uităm dezbaterile din campania electorală, multe dintre ele organizate de mediul de afaceri și asociațiile patronale. Atunci am făcut o promisiune fermă: primul proiect pe care îl vom adopta în prima ședință ordinară a Consiliului Județean va fi înființarea acestui consiliu economic. Astăzi, am respectat această promisiune”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Județul Maramureș, în prim-planul ediției 50 a Târgului de Turism al României


În perioada 21-24 noiembrie 2024, județul Maramureș a participat cu succes la cea de-a 50-a ediție a Târgului de Turism al României care s-a desfășurat la București și este cel mai important eveniment dedicat industriei de turism din țară. Reprezentanții Maramureșului au oferit vizitatorilor o incursiune în bogăția culturală, tradițiile autentice și frumusețile naturale ale județului, captivând publicul printr-un stand interactiv și diversificat.
 Delegația Maramureșului a fost formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Centrului pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș. Lor li s-au alăturat reprezentanți ai Centrului de Informare Turistică Baia Mare, ai agențiilor de turism Sfara Tours și Pelerinul Creștin, ai Hotelului Grădina Morii, precum și meșteri populari renumiți ca Anuța Stan, Daniel Leș și Petru Codrea.

PSD face angajamente ferme pentru securitatea financiară a românilor


Candidații social-democrați din Maramureș arată că bunăstarea și securitatea financiară a românilor sunt principalele obiective ale PSD, fiind asumate în acest sens o serie de măsuri clare pentru următorii patru ani. În perioada următoare, PSD va aduce creșteri semnificative ale veniturilor celor care muncesc. Salariul mediu net va fi adus la nivelul de 1.500 de euro, în timp ce pensia medie va crește la 810 euro, pentru a asigura un trai decent și demn fiecărui român. În plus, implementarea unui salariu minim european va ridica nivelul salariului minim net la 750 de euro, aliniind România la standardele de muncă și remunerare europeană.
Reducerea taxelor pe muncă este un alt pilon central al planului PSD. Pentru a sprijini veniturile mici și medii, taxele și impozitele vor fi reduse cu până la 5 puncte procentuale pentru salariile sub 5.700 de lei. Astfel, angajații din această categorie vor beneficia de o mai mare putere de cumpărare și de un sprijin real în contextul economic actual.

ERORI în acordarea indemnizației stabilite prin Legea nr. 8/2006, acordate cu 1 septembrie 2024. SOLUȚIA de rezolvare


Cuprins:
1. Rezumat
2. Evoluția reglementărilor
3. Diminuarea, cu până la 50%, a unor indemnizații din cauza aplicării greșite a prevederilor art. 1, alin. (3) din Legea nr. 8/2006
4. Legea trebuie interpretată şi aplicată atât în litera, cât şi în spiritul ei
4.1. Interpretarea şi aplicarea actelor normative „în litera legii”
4.2. Interpretarea şi aplicarea actelor normative „în spiritul legii”
5. Abuzul de drept săvârșit prin acordarea indemnizaţiei din pensia cuvenită titularului până la 1 septembrie 2024 și NU din pensia cuvenită titularului începând și cu 1 septembrie 2024
6. Cauze, posibile, care au generat neajunsurile în discuție
7. Abordarea problemei și din punct de vedere umanitar
8. Soluția de rezolvare
Bibliografie

Legea trebuie interpretată şi aplicată atât în litera, cât şi în spiritul ei


Cuprins:
1. Interpretarea şi aplicarea actelor normative „în litera legii”
2. Căutarea „spiritului legii”, adică a „sensului dorit de legiuitor”
3. Probleme privind organele care sunt abilitate cu interpretarea şi aplicarea legii în spiritul ei
4. Analiza pe un caz concret
5. Soluția de rezolvare
Bibliografie

Rezumat. Orice prevedere legală trebui să fie astfel formulată încât să asigure interpretarea şi aplicarea ei atât „în litera legii”, cât şi „în spiritul legii”. Numai în aceste condiţii se ajunge ca în speţe (situaţii) identice, să asigure o „soluţie unică”, adică o interpretare şi o aplicare unitară a legii.

Abuzul de drept, pe exemplul indemnizației stabilite prin Legea nr. 8/2006, cuvenită cu 1 septembrie 2024


„Toate încep să fie nesigure de îndată ce ne îndepărtăm de drept”. (H. Grotius).
 „Popor! Crimele şi nenorocirile ce ţi se întâmplă sunt rodul unei proaste rânduieli;
rânduielile proaste sunt urmarea firească a suferinţelor pe care le înduri.
Caută-ţi legiuitori de-ajuns de iscusiţi ca să te scoată din acest cerc vicios.”
(Pitagora. Legile morale şi politice.).

Cuprins:
1. Abuzul de drept: noţiune, sens, conţinut, reglementare
2. Esenţa problemei în discuţie
3. Efectele generate de aplicarea greșită a prevederilor art. 1, alin. (3) din Legea nr. 82006
4. Soluția de rezolvare

Probleme și soluții privind cuantumul indemnizației stabilite prin Legea nr. 8/2006, cuvenită cu 1 septembrie 2024


Cuprins:
1. Problema în discuție
2. Evoluția reglementărilor
3. Diminuarea, cu până la 50%, a unor indemnizații din cauza aplicării greșite a prevederilor art. 1, alin. (3)  din Legea nr. 8/2006
4. Legea trebuie interpretată şi aplicată atât în litera, cât şi în spiritul ei
4.1. Interpretarea şi aplicarea actelor normative „în litera legii”
4.2. Interpretarea şi aplicarea actelor normative „în spiritul legii”
5. Abuzul de drept săvârșit prin acordarea indemnizaţiei din pensia cuvenită titularului până la 1 septembrie 2024 și NU din pensia cuvenită titularului începând și cu 1 septembrie 2024
6. Cauze, posibile, care au generat neajunsurile în discuție
7. Soluția de rezolvare
8. Surse documentare de bază
8.1. Surse documentare de bază
8.2. Surse documentare cu relevanță la problema în discuție
Bibliografie

Deputat Gabriel Zetea: ”O nouă victorie în Maramureș: pensii corecte pentru minerii disponibilizați. Legea nr. 351 din 12 decembrie 2022 se aplică și minerilor din Maramureș”


Prin decizii ale Curții de Apel Cluj, minerii din Maramureș care au lucrat minimum 15 ani în subteran pot ieși la pensie, la fel ca și colegii lor din Valea Jiului, iar pensiile lor vor fi recalculate și actualizate cu indicele de inflație de la data plății efective și cu acordarea dobânzii legale de la scadența fiecărei obligații și până la achitarea efectivă. Deciziile sunt definitive și trebuie puse de urgență în aplicare de către Casa de Pensii Maramureș, susține deputatul Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților și viitor președinte al Consiliului Județean.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro