The Best bookmaker bet365 Bonus

Liliana Moga, consilier județean PSD: ”Să nu facem discriminări între elevii de 10,00 ai Maramureșului”


Un proiect propus de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan face discriminări între elevii maramureșeni care au obținut nota 10,00 în cadrul probelor de la examenul de Bacalaureat, susținut în anul 2023. Proiectul de hotărâre lasă pe dinafară 58 de elevi maramureșeni care au obținut nota maximă la probe din cadrul examenului maturității, pe care executivul Consiliului Județean Maramureș nu le-a luat în calcul pentru premiere. În acest sens, apelul lansat de consilierul județean Liliana Moga, în numele grupului consilierilor județeni PSD este acela de a face dreptate pentru toți liceenii care au obținut nota 10,00 la una dintre probele examenului de Bacalaureat.
”Proiectul pe care și noi, consilierii județeni PSD Maramureș l-am votat este unul benefic, pentru că mereu vom susține orice proiect care premiază excelența în educație. Proiectul de hotărâre propus aprobării plenului spune clar că vor fi premiați toți elevii maramureșeni care au obținut cel puțin o notă de 10,00 la una dintre probele de la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a, respectiv la disciplinele Matematică și Limba Română, dar și orice notă de 10,00 la probele examenului de Bacalaureat.

Nu poți avea o educație de calitate dacă profesorii nu sunt respectați!


Cazul elevului din București care zilele acestea a agresat o profesoară în timpul orei doar pentru că dascălul a anunțat că va da un ”test surpriză”, trebuie să reprezinte un semnal de alarmă la nivelul întregii societăți, este de părere deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.
În opinia parlamentarului maramureșean, ceea ce s-a întâmplat în sala de clasă reprezintă mai mult decât un act de violență fiind o problemă reală a sistemului de educație, tocmai pentru faptul că incidentul a avut loc într-o instituție de învățământ. Acest caz nefericit trebuie să ridice mari semne de întrebare, pentru că că autoritatea dascălilor nu mai există în fața unora dintre elevi. ”Nu poți avea o educație de calitate dacă profesorii nu sunt respectați! Vorbim despre tinerii care reprezintă viitorul României și despre pregătirea pe care aceștia o primesc în școală.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Sistemul național de educație are nevoie de stabilitate!”


Legile Educației sunt încă în fază de proiect, iar social-democrații își doresc o dezbatere reală, transparentă, dar și mai rapidă pentru a solutiona un mare neajuns. Legile Educației vor asigura coerență și stabilitate într-un sistem grav tulburat de modificări successive, multe dintre ele fără temei.
„«Educăm» România de opt ani și facem paradă în campanie cu proiecte de legi care deocamdată sunt doar pe hârtie. Cu cât mai repede va începe și mai temeinică va fi dezbaterea publică a proiectelor de lege cu atât mai bine vom reuși să asigurăm un cadru legal temeinic, stabil și de calitate. Copiii, dar și sistemul național de educație au nevoie de o lege bună, care să nu se mai modifice în fiecare an, sau ori de câte ori vine un nou ministru”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Centrul educațional Matemanie+, în parteneriat cu Liceul Teoretic Marin Preda, lansează concursul național de matematică Matemaniada


Matemanie+, centrul educațional unde peste 7000 de elevi s-au pregătit în ultimii 7 ani la matematică, alături de Liceul Teoretic Marin Preda, lansează Matemaniada, un proiect în care competiția devine un prilej pentru dezvoltarea încrederii de sine și pentru stimularea interesului pentru matematică.

Concursul are loc online, pe platforma matemaniada.ro și se adresează elevilor din clasele II-VI. Etapa I are loc pe 18 martie, cu începere oricând între orele 09:00 și 16:00, iar înscrierile pentru concurs se realizează de către profesori sau părinți pe matemaniada.ro, până la data de 16 martie. Participanții au două ore la dispoziție pentru a rezolva cele 20 de probleme cu răspuns multiplu. După câteva zile de la încheierea probei de concurs, profesorii care au redactat subiectele vor susține un webinar live de rezolvare și explicare a acestora.

Învățământul dual ar putea reprezenta un traseu educațional pentru cel puțin 50% dintre elevi vs. 17% în prezent


Înainte de Revoluție, școlile profesionale formau anual cca 200.000 elevi. Acestea erau înființate pe lângă întreprinderi în care tinerii își făceau practica și unde, la terminarea studiilor, se angajau. După 1989, închiderea acestor întreprinderi a dus automat și la dispariția acestor școli, de aici și perpetua criză a forței de muncă și exodul românilor în afara granițelor pentru a-și face un rost.
Mai mult decât atât, elevii care nu s-au regăsit în formele de învățământ post-gimnaziale au ales să renunțe de tot la educație, astfel că, azi, 1 din 4 copii care intră în clasa a 1-a nu termină liceul.
Cum a evoluat învățământul profesional după Revoluție?
Răspunsul este unul singur: în strânsă legătură cu evoluția întreprinderilor mici și mijlocii, nemaiexistând fabrici care să susțină formarea și angajarea a sute/mii de elevi odată. Astfel că aproape toate liceele tehnologice s-au transformat în licee teoretice. Și tot o „teorie” a rămas și expresia „Meseria e brățară de aur”...

Legătura strânsă dintre limbă, gândire și dinamica socială


Omul a fost înzestrat de Creator cu o serie de remarcabile însușiri (gândire, limbaj articulat, conștiință, caracter, voință, personalitate, simțire artistică, sentimente și idei morale, ce-i permit să deosebească binele de rău și să cunoască sensul vieții, capacitatea de-a se cunoaște pe sine și de a-și planifica acțiunile viitoare etc.), însușiri care-l fac să fie ceea ce este, adică superior tuturor celorlalte viețuitoare, oricât ar fi acestea de inteligente.
    N.B.: Desigur, eu privesc omul în general și la modul esențial, respectiv cum ar trebui să fie mereu, nicidecum așa cum se prezintă tot mai mulți pământeni în zilele noastre călărite, până la sufocare, de mașinism și automate: inculți, mincinoși, necinstiți, bădărani, hapsâni, atrași doar de aparențial și efemer (bani, putere, slavă deșartă, plăcere), iar nu de substanțial și etern (planul moral-spiritual), nu în ultimul rând din ce în ce mai imbecili, după cum demonstrează „efectul Flynn” și alte multe teste efectuate de specialiști.

Ce cred liceenii români despre educația sexuală?


Șapte din zece liceeni consideră că educația sexuală este un subiect tabu în România, iar 42% consideră acest subiect tabu și în familia din care provin, potrivit unui studiu realizat în cadrul proiectului „Fragile Story TIme – Despre Adolescență, alegeri informate și sănătate”.
70% dintre liceeni consideră că educația sexuală este în continuare un subiect tabu în societatea din România și își doresc introducerea cursurilor de educație pentru sănătate sexuală în școli, conform studiului desfășurat de Tineri pentru Tineri, în parteneriat cu asociația Fragile Society, în cadrul proiectului pilot „Fragile Story Time – Despre adolescență, alegeri informate și sănătate”.
Liceenii au menționat că principalele motive pentru care își doresc introducerea orelor de sănătate sexuală în programa școlară sunt legate de nevoia de informare, comunicare, cunoaștere și autocunoaștere. Mai mult, aceștia sunt de părere că pentru o dezvoltare armonioasă au nevoie de suport, mai ales că își doresc să fie ascultați, înțeleși și încurajați să ia alegeri care îi definesc, în acord cu propriile nevoi.

Școala ideală


    Consider că trebuie și, în linii mari, este îndreptățit să ne gândim la școala ideală (în sensul necontenitei ei îmbunătățiri pe linia infrastructurii și, mai ales, a producției instructivo-educațională) de-abia atunci când procesul național de învățământ la toate nivelurile (preșcolar, primar, gimnazial, liceal, universitar, postuniversitar) a devenit cu adevărat normal, adică așa cum a demarat prin Legea Instrucțiunii Publice în vremea lui Alexandru Ioan Cuza, cum s-a desfășurat la începutul secolului 20, când la timona învățământului românesc a ajuns inegalabilul Spiru Haret (la sfârșitul celor trei mandate ale ministrului S. Haret, ne înștiințează Nicolae Iorga, numărul știutorilor de carte s-a dublat!), cum s-a ridicat la cote nepereche în perioada interbelică (anul 1938 continuă să rămână apogeul nivelului de trai pe aceste meleaguri) și cum – dincolo de derapajele ideologice și sterilizarea intelectuală – s-a desfășurat întregul învățământ bolșevic (perioada 1945-1989).

Deja 70% dintre elevi sunt analfabeți funcțional. Încotro?


Toate studiile psihometrice demonstrează imbecilizarea populației lumii începând cu anul 2000. Care știți cu ce  eveniment coincide? Cu lansarea serviciului internetic world wide web (www) către populație, acesta fiind inițial un proiect militar. Poate nu realizăm acum, deși ar trebui, că scăderea globală a coeficientului intelectual (IQ) ne va impacta major pe toate planurile. Acum câțiva ani IQ-ul mediu european era de 99, România având 91. Se estimează că până în anul 2050 coeficientul intelectual mediu global va fi în jur de 80.  Paradoxal, când te gândești că accesul la informația de pretutindeni ar fi trebuit să ne îmbunătățească nivelul de cunoștinte... Însă, poate că aici e și capcana: nu ne mai chinuim să memorăm informația, și de aici și regresia vocabularului tot mai des întâlnită la tineri.

Peste 2.9 milioane elevi, preșcolari și antepreșcolari au revenit la școală pe 5 Septembrie 2022 în cele peste 17,800 instituții de învățământ preuniversitar, dintre care 12,700 nerenovate de ani buni. Iar aceasta nu ar fi singura problemă, mai avem și lipsa dotărilor și infrastructurii educaționale, lipsa manualelor, slaba pregătire a cadrelor didactice, bullying-ul și multe altele.

Noua grădiniță din Botiza a fost inaugurată în prima zi de școală


Luni, 5 septembrie 2022 a fost o zi de dublă bucurie pentru locuitorii comunei Botiza, aici unde începutul anului școlar 2022 – 2023 a însemnat și inaugurarea noii grădinițe din comună. Un număr de 64 de preșcolari din comună vor învăța, începând din acest an, în noua clădire care are trei grupe de curs și care a fost construită în incinta școlii din localitate. La eveniment a participat și deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, alături de secretarul de stat PSD în Ministerul Educației, Antoaneta Bolchiș și de subprefectul de Maramureș Crina Chilat.

Primarul comunei Botiza, Florea Poienar a arătat că grădinița a fost ridicată prin fonduri obținute în cadrul Proiectului Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.) derulat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU), proiect demarat în anul 2017 la nivel național sub guvernarea PSD și care a urmărit construcția a 380 de grădinițe în întreaga țară.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro