The Best bookmaker bet365 Bonus

Cea de-a șaptea tabără de schi adaptat persoanelor cu dizabilități va avea loc între 4 și 8 martie, la Cavnic (jud. Maramureș)


Ana Maria Brânză va schia alături de beneficiarii taberei.

Între 4 și 8 martie, Asociația Caiac SMile va organiza cea de-a șaptea tabără de schi adaptat persoanelor cu dizabilități din acest sezon, pe pârtia Icoana din Cavnic (jud. Maramureș). Tabăra este organizată în parteneriat cu Somipress România, SuperSki Cavnic, Pârtia Icoana Cavnic și Centrul de Închiriere ”Fulg de nea”. Echipa asociației sătmărene va fi prezentă în fiecare dintre aceste zile pe pârtie, între orele 10:00 - 14:00.
Persoanele cu diferite tipuri de dizabilități, indiferent de natura lor, care doresc să participe la activitățile de la Cavnic, fie că au mai schiat sau vor fi la prima experiență de acest fel, sunt invitate să se înscrie prin completarea acestui formular de pe site: https://forms.gle/WiSrTwZ5vccBwhdUA.
Ana Maria Brânză, multiplă campioană mondială, europeană și olimpică și consilier al președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român va fi prezentă pe pârtia Icoana de la Cavnic.

Nicolae Furdui Iancu a inaugurat Școala Primară și Grădinița din satul Balomiru de Câmp, renovate de Asociația BookLand


Evenimentul de inaugurare a Școlii Primare și Grădiniței din satul Balomiru de Câmp, comuna Șibot, județul Alba, a avut loc în prezența artistului Nicolae Furdui Iancu, îndrăgitul cântăreț de muzică populară și fost învățător, care a acceptat invitația de a deveni Ambasador BookLand și de a vizita școala și grădinița, petrecând câteva ore alături de elevii si dascălii din sat.
Lucrările de renovare au avut loc în intervalul iunie 2023 – ianuarie 2024, iar valoarea totală a investiției a fost de 150.000 EURO, sponsorizările atrase de Asociația BookLand însumând 122.000 EURO, iar contribuția Primăriei Comunei Șibot fiind de 28.000 EURO (prin achitarea manoperei muncitorilor.) Așteptarea a meritat, la fel și efortul de echipă al celor 40 de companii private care au contribuit cu materiale de construcții și varii dotări, personalului școlar și părinților voluntari. Astăzi școala și grădinița din Balomiru de Câmp le oferă celor 22 de copii înscriși condiții excelente. Aproape totul e nou: clădirea e termoizolată și tencuită, are tâmplărie PVC și geamuri noi, acoperiș nou, porți din fier forjat, curte pavată și loc de joacă.

CEREM CĂRȚI DE IDENTITATE PENTRU TOȚI CETĂȚENII ROMÂNI DIN DIASPORA


FADERE solicită Guvernului României să elimine discriminarea cetățenilor români din diaspora și să elibereze cărți de identitate tuturor românilor care locuiesc legal în străinătate.

Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) salută hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) din 22 februarie 2024 în cauza C-491/21, care clarifică obligațiile statelor membre cu privire la eliberarea documentelor de identitate pentru cetățenii lor cu domiciliul în alt stat membru.
Hotărârea CJUE statuează că legislația națională care refuză eliberarea unei cărți de identitate unui cetățean român cu domiciliul în alt stat membru constituie o restrângere a libertății de circulație și de ședere în cadrul Uniunii, cât și o formă de discriminare în comparație cu cetățenii români cu domiciliul stabil în România, care beneficiază de două documente de călătorie: cartea de identitate și pașaportul.
FADERE solicită Guvernului României:

Conducta de transport gaze naturale Ariniș-Oarța de Jos este în procedură de licitație


Mii de maramureșeni și zeci de instituții din Țara Codrului se vor alimenta în cel mai scurt timp de la rețeaua publică de gaze naturale, deoarece conducta de transport gaze naturale Ariniș-Oarța de Jos este tot mai aproape de materializare.
„Proiectul presupune realizarea unei conducte de transport gaze naturale cu diametrul DN 150 și o lungime de 13,8 km și este deja în procedură de licitație. Aceasta este amplasată pe teritoriul administrativ al orașului Ulmeni și a comunelor Ariniș și Băsești, județul Maramureș. Din această conductă se pot alimenta și comunele din zonă, respectiv Asuaju de Jos, Băița de sub Codru, Bicaz și Oarța de Jos”, a declarat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Alerta epidemiologica in Maramures


        Având în vedere creşterea accelerata a numărului de cazuri de îmbolnăvire prin gripă, Ministerul Sanatatii a instituit  starea de alertă epidemiologică .
        În vederea prevenirii şi limitării îmbolnăvirilor prin gripă şi alte infecţii virale respiratorii, se instituie urmatoarele masuri:
 1.Unităţi sanitare cu paturi:
    a) limitarea programului de vizită al aparţinătorilor pacienţilor internaţi, pe baza analizei efectuate de către direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti;
    b) realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu recomandarea de izolare voluntară la domiciliu a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie sau efectuarea de activităţi ce nu implică interacţiunea cu pacienţii;
    c) purtarea echipamentului de protecţie adecvat, respectiv măşti, mănuşi, halate, de către personalul medical şi alte persoane care intră în contact cu pacienţii;

FINAL DE PROIECT - DIZABTECH


Au fost 3 luni cu activități intense în cadrul proiectului DIZABTECH, proiect implementat de Asociația Esperando și realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.
Acesta a avut scopul de a facilita accesul tinerilor cu dizabilități la informație și tehnologii informaționale, dar și de a stimula voluntariatul în rândul tinerilor.
În cadrul acestui proiect au avut loc activități gândite pentru îmbunătățirea calității vieții tinerilor cu dizabilități, pentru a-i ajuta să își dezvolte abilitățile, pentru a comunica mai bine, în scop terapeutic (ca recuperare motrică și emoțională), pentru a-i iniția în domeniul IT și a le deschide noi orizonturi.
În perioada septembrie – noiembrie 2023, au fost organizate:
- 6 ateliere IT la care au participat tinerii cu dizabilități de la Esperando, dar și tineri din cadrul Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități – Griviței. Prin intermediul acestora, 45 de tineri cu nevoi speciale au obținut cunoștințe de bază pentru utilizarea calculatorului. Aceștia au avut parte de planuri de lucru individualizate și personalizate în funcție de o evaluare inițială.

Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș: „Nimeni nu se atinge de tradiția noastră!”


Ministrul PSD al Agriculturii combate cu fermitate orice zvon ori speculație care, acum în preajma Crăciunului, încearcă să inflameze spiritele că românii n-ar mai avea voie să crească ori să sacrifice sau să vândă porci. Conform normelor de aplicare la Legea 122/2023 privind exploataţiile de creştere a porcinelor şi combaterea pestei porcine în România, „Legea Porcului” așa cum au denumit-o popular românii, se puteau crește porcii în gospodăria proprie doar pentru îngrăşare şi sacrificare în cadrul familie, nu pentru comercializare.
„La noi, în Maramureș, tradiția este sfântă și nimeni nu se atinge de tradiția noastră, cu atât mai puțin PSD. În orice gospodărie oamenii pot continua să crească și să-i vândă, în viu ori sacrificați, CU AVIZUL GRATUIT al medicului veterinar. ANSVSA a făcut deja modificările legale necesare pentru redarea acestei tradiții românilor”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Condiții de învățământ mai bune pentru 15.000 de copii anual: rezultatele Asociației BookLand după 4 ani de renovat școli în mediul rural


80 de școli și grădinițe modernizate și echipate în 40 de județe, 70 de comunități rurale care au beneficiat de investiții însumând peste 8 milioane EURO și peste 15.000 de copii care învață astăzi în condiții foarte bune, în clădiri dotate corespunzător. După 4 ani de la lansarea programului de renovare a școlilor din satele și comunele României, Asociația BookLand prezintă rezultatele unui demers care a dovedit că și la noi se poate – cu pasiune, muncă și prin perfecționarea unui parteneriat public-privat. Mobilizarea exemplară a asociației, care a reunit în jurul său peste 700 de companii private, 70 de primării și comunități locale (profesori, părinți și elevi), a fost recunoscută de Guvernul României ca model de bune practici și inclusă în Raportul Național Voluntar al României. Iar impactul preconizat este unul sustenabil și pe termen lung.

„Împreună construim oameni!” – sub acest slogan Asociația BookLand și-a propus în anul 2020 să aducă o schimbare de mentalitate în învățământul rural și a lansat cel mai amplu program de investiții în infrastructură școlară derulat vreodată de un ONG din România: programul național de renovare de școli.

Andreea Răducan, Ambasadoarea BookLand, a inaugurat Școala Gimnazială „George C. Dragu” din Coroiești, renovată cu 250.000 euro


Fosta gimnastă de talie mondială, Andreea Răducan, a acceptat invitația de a deveni Ambasadoarea BookLand și de a inaugura Școala Gimnazială „George C. Dragu” din comuna Coroiești, județul Vaslui. Evenimentul a avut loc în contextul finalizării lucrărilor de renovare a unității de învățământ derulate de Asociația BookLand cu sprijinul autorităților locale și comunității din Coroiești timp de 8 luni, în perioada martie – octombrie 2023. Născută în același județ, la Bârlad, Andreea Răducan a vizitat școala pe data de 9 noiembrie, sărbătorind alături de elevi și cadrele didactice inaugurarea „noii” școli.
Valoarea totală a investiției s-a ridicat la 250.000 EURO, sumă acoperită integral de MaxBet România, sponsor unic, marcând astfel o premieră în misiunea educațională în mediul rural a Asociației Bookland, care a beneficiat de sprijinul necondiționat al unui singur partener din mediul privat, deschis să achite toate cheltuielile aferente renovării și modernizării școlii. Susținerea Primăriei Coroiești a fost de asemenea exemplară, aceasta oferind sprijin logistic, asigurând necesarul de cherestea și agregat balastier, excavarea terenului de sport și nocturna, dar și hrana pentru echipa de muncitori prezentă pe șantier (cost achitat personal de primarul comunei, constituind o nouă premieră).  

Mirela Retegan inaugurează Școala Gimnazială de la Iojib, renovată de Asociația BookLand cu 200.000 euro


Asociația BookLand anunță inaugurarea Școlii Gimnaziale Profesionale „George Coșbuc” din satul Iojib, comuna Medieșu Aurit, județul Satu Mare, în beneficiul a peste 100 de copii, după ample lucrări de renovare. Evenimentul de inaugurare a avut loc la finalul lunii octombrie, în prezența Ambasadoarei BookLand, doamna Mirela Retegan, fondatoarea „Gașca Zurli”, care a acceptat invitația de a vizita școala modernizată pentru a-i cunoaște pe elevii din Iojib.
Lucrările de renovare a imobilului au început în luna martie 2023, la inițiativa Asociației BookLand, care a beneficiat de sprijinul partenerilor săi, autorităților și comunității locale. Modernizarea a fost finalizată patru luni mai târziu, după o investiție totală de 200.000 euro, dintre care 155.000 euro reprezintă contribuția asociației, iar 45.000 euro participarea Primăriei comunei Medieșu Aurit.
„Experiența de la Iojib a fost pentru mine absolut fantastică. Am avut ocazia să stau foarte aproape de copii, să mă joc cu ei, să le aflu nevoile și să le dau putere și încredere. Și mi-a plăcut foarte tare că am putut să vorbesc mai mult timp cu pedagogii, cu cadrele didactice, cu educatoarele, cu învățătorii și să le dau și lor din experiența pe care eu o am în lucrul cu copiii.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro