The Best bookmaker bet365 Bonus

Zece căruțe trase de cai pornesc din Sighet spre Alba Iulia pentru a reface ”Drumul Unirii”


    Un proiect special propus de Consiliul Judeţean Maramureş sub denumirea ”Drumul Unirii” şi aprobat de Comitetul Interministerial pentru Centenar din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale se va desfășura în intervalul 22 noiembrie – 1 decembrie 2018. Acesta constă în deplasarea unui convoi de zece căruţe trase de câte doi cai pe traseul Sighetu Marmației - Alba Iulia, pe o distanţă care depășește 300 de km. Prin acest proiect se dorește refacerea simbolică traseului străbătut de maramureșenii care au participat la Marea Unire din 1918.
    ”Ne propunem să refacem într-un mod cât mai inedit drumul parcurs de către delegații maramureșeni la Alba Iulia, iar pentru această deplasare vom folosi, la fel ca în urmă cu 100 de ani, căruțe trase de cai. Vom avea, astfel, 10 căruțe care vin din cele patru zone etnografice ale Maramureșului: Țara Codrului, Țara Lăpușului, Țara Chioarului și Maramureșul Istoric, iar la proiect vor participa delegați din satele românești din dreapta Tisei și din Țara Oașului. Plecarea va avea loc în 22 noiembrie din Sighetu Marmației pe trei trasee”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, organizatorul și responsabilul acestui proiect aparte care se dorește a fi un omagiu adus înaintașilor maramureșeni care au participat la Unirea din 1918.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat planul de măsuri pentru perioada sezonului rece

 
      Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat planul de măsuri pentru perioada sezonului rece. Ninsorile abundente și temperaturile scăzute pot constitui factori care să influențeze negativ activitatea economică și socială, dar și sănătatea populației. În acest context, instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, respectiv cele de sprijin vor intensifica, în domeniul de competență, acțiunile specifice de prevenire în perioada sezonului rece, De asemenea, vor asigura capacitatea optimă de acțiune și intervenție specifice situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase (căderi de zăpadă, ger, polei, îngheț, temperaturi scăzute, viscol), incendii, dezastre. Alte măsuri prevăd dinamizarea acțiunilor de identificare și supraveghere în perioada sărbătorilor de iarnă în zona localurilor publice, dar și colaborarea cu organizațiile neguvernamentale pentru rezolvarea problemelor generate de producerea unor situații de urgență care pot afecta populația.
       ”Vom proceda la reorganizarea comandamentului județean și a comandamentelor locale pentru deszăpezire și combaterea poleiului și a altor fenomene meteorologice periculoase. Vor fi actualizate și verificate, în regim de urgență planurile de măsuri specifice de la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență.

Jandarmeria Maramureş recrutează tineri pentru şcolile militare de subofiţeri


 Jandarmeria Maramureş continuă campania de promovare a profesiei militare şi de recrutare a candidaţilor pentru instituţiile militare de învăţământ.
        Campania se adresează tinerilor absolvenţi de liceu şi vizează creşterea interesului acestora pentru o carieră militară. În acest scop, personalul din cadrul Serviciului Resurse Umane, continuă desfăşurarea  activităţilor specifice, sunt distribuite tinerilor pliante cu instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi sunt prezentate diverse alte materiale care să stimuleze interesul acestora faţă de oferta educaţională.                                                                                                                 
         Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş recrutează candidaţi, pentru concursul de admitere, organizat de instituţiile de învăţământ  care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea de admitere ianuarie 2019, astfel :

Stejarii au jucat mini-rugby cu elevii baimareni


Aflati in cantonament la Baia Mare, jucatorii nationalei de rugby a Romaniei s-au intalnit astazi, in cadrul unei eveniment de promovare a rugbyului la nivel scolar, cu elevii din mai multe unitati de invatamant din Municipiul Baia Mare. Actiunea de legacy a fost facilita de Inspectoratul Scolar Judetean Maramures prin intermediul inspectorului scolar general prof. Ana Moldovan.
         Intalnirea a avut loc pe Arena Zimbrilor si a adunat peste 120 de copii, care timp de o ora au exersat pasa cu balonul sau au jucat rugby-tag cu Stejarii. S-a lucrat pe mai multe ateliere si grupe, cel mai apreciat moment de micutii scolari fiind ridicatul in tusa, una dintre cel mai spectaculoase faze fixe ale jocului de rugby. La final, copiii au luat autografe de la jucatori, s-au fotografiat cu ei si le-au promis ca vor veni sambata, 10 noiembrie, in tribunele Arenei Zimbrilor, pentru a-i incuraja in meciul important cu Portugalia.
“A fost amuzant, pentru mine a fost prima data cand am pus mana pe acest balon oval si a fost un pic ciudat la inceput pentru ca sare foarte ciudat. Mi-a placut cum ne-am jucat aici, am alergat foarte mult, jucatorii ne-au aratat niste jocuri de cum putem fi mai indemanatici. Cred ca rubgyul e un sport frumos si mi-ar placea sa joc la o echipa feminina”, a spus Stefania (10 ani)

Lansarea GHIDURILOR DE ARHITECTURĂ PENTRU ÎNCADRAREA ÎN SPECIFICUL LOCAL DIN MEDIUL RURAL


    Consiliul Județean Maramureș împreună cu Filiala Nord Vest a Ordinului Arhitecților din România vă invită la lansarea GHIDURILOR DE ARHITECTURĂ PENTRU ÎNCADRAREA ÎN SPECIFICUL LOCAL DIN MEDIUL RURAL pentru cele 4 zone etnografice din județul Maramureș.
    Evenimentul se va desfășura la Galeria de Artă din Baia Mare, Bdul. București nr.6, în data de 7 Noiembrie 2018, ora 18.00  în prezența reprezentanților Consiliului Județean Maramureș ,a reprezentanților Grupului de lucru RURAL al O.A.R., a membrilor Filialei Nord Vest a OAR și al reprezentanților primăriilor din județul nostru.
Speakeri: arh. Horațiu Răcășan și arh. Laura Zaharia
    Lansarea Ghidurilor va fi însoțită de expoziția proiectelor căștigătoare a concursului de soluții- etapa I : Plan de revitalizare a satului maramureșean participante la CONCURSUL DE ARHITECTURĂ pentru PROIECTE DE CASE ÎN STIL TRADIȚIONAL în Valea Marei, Valea Cosăului și Valea Izei,  inițiat de Consiliul Județean Maramureș în anul 2017, în parteneriat cu Filiala Nord Vest a OAR cât și  proiectele concepute pentru mediul rural, participante la Anuala de Arhitectură a Filialei Nord Vest a OAR 2018.

Proiect ”Integrarea-soluția modernizării comunității”, derulat în comuna Satulung


Situația școlară și frecvența la cursuri a elevilor de etnie romă de la Liceul Teoretic ”Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare a fost analizată de către inspectorul școlar Edith Lapșanszki din cadrul Inspectoratului Școlar Maramureș, inspectorul Cristina Moldovan și conducerea unității de învățământ. De asemenea, s-a discutat despre întâlnirea cu elevii și cadrele didactice, organizată de ISJ, referitoare la calitatea educației.
Participanții s-au deplasat la școala gimnazială cu clasele I-VIII din comunitatea de romi, din cadrul comunității de romi din cartierul Calea Mireșului. În anul școlar de învățământ 2018 - 2019, aici, studiază 318 elevi de etnie romă, din care 87 sunt preșcolari, 158 sunt înscriși în clasele 0-IV, 73 de elevi în clasele V-VIII, din care 12 elevi studiază în clasa a VIII-a. Elevii au fost informați despre facilitarea accesului la educație prin existența locurilor special alocate romilor în învățământul liceal și universitar. Școala gimnazială din comunitatea de romi are un mediator școlar și doi profesori de limba romani.
În comuna Satulung, la Școala Gimnazială din Finteușu Mic se derulează proiectul ”Integrarea - soluția modernizării comunității”, implementat de Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC Baia Mare în parteneriat cu Primăria Comunei Satulung și unitatea de învățământ.

Conferința internațională „Pe urmele preotului dr. Vasile Lucaciu la Roma și Vatican”- un eveniment de succes


În cadrul proiectului “Preotul Vasile Lucaciu, promotor al Marii Uniri”, la Colegiul Pio Romeno din Roma s-a desfășurat Conferința internatională „100 de ani de la Marea Unire, pe urmele preotului dr. Vasile Lucaciu la Roma și Vatican”, pentru reușită căreia și-au dat concursul Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, Consiliul Județean Maramureș și Asociația de Cercetare, Consiliere și Promovare socială Baia Mare.
Sub înaltul patronaj al Excelenței Sale, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, profesor universitar doctor Liviu Zăpârțan, sub moderarea asistentului universitar doctor Simion Belea și în prezența mai multor studenți și cetățeni români din diaspora, o pleiadă de cadre universitare și aleși locali au susținut prelegeri vii și deosebit de interesante despre activitatea lui Vasile Lucaciu, dar și adevărate lecții de filozofie.
În deschiderea conferinței, rectorul Colegiului Pontifical „Pio Romeno”, preotul dr. Gabriel Buboi a felicitate oaspeții pentru inițiativa de a susține această conferință cu adânci implicații în activitatea preotului Vasile Lucaciu, dar și în spiritualitatea creștină. Vicepreședintele CJ Maramureș, Ioan Doru Dăncuș a dăruit câte un bust al „Leului de la Șișeșți”, Excelenței Sale, Ambasadorul Liviu Zăpârțan, cât și rectorului Gabriel Buboi, declarând că importanța aportului preotului Vasile Lucaciu la promovarea Marii Uniri este printre cele mai mari recunoașteri a personalității sale.

Zone de protecție și de supraveghere stabilite după confirmarea focarelor de pestă porcină africană


       Având în vedere confirmarea focarului de pestă porcină africană de la Oncești, într-o exploatație neprofesională (al treilea la nivelul județului nostru), Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit și au fost stabilite următoarele măsuri: dezinfecția clădirilor, echipamentelor, vehiculelor utilizate pentru transport, respectiv a așternutului pentru animale și a furajelor.
        S-au stabilit, conform sistemului geografic informațional (GIS), din cadrul unității epidemiologice centrale de la ANSVSA, zonele de restricție. Zona de protecție, pe o rază de cel puțin trei kilometri, ce include localitățile Oncești, Nănești și Valea Stejarului. Zona de supraveghere, pe o rază de aproximativ 10 km, include localitățile Sighetu Marmației, Vadu Izei, Berbești, Ferești, Giulești, Ocna Șugatag, Sat Șugatag, Corbești, Mănăstirea, Hărnicești, Sârbi, Văleni, Bârsana, Coștiui, Rona de Jos, Rona de Sus, Tisa.
       Animalele din zona de protecție sunt supuse supravegherii clinice și supravegherii pentru laborator prin inspecții zilnice, formate din patru echipe de specialiști și personal auxiliar. S-a procedat la efectuarea unui recensământ al tuturor exploatațiilor de către un medic veterinar oficial, în terme de șapte zile, respectiv efectuarea unui examen clinic al suinelor și de control al registrului și al mărcilor de identificare.

Delegația maramureșeană la Vatican primită în audiență de Papa Francisc


Delegaţia maramureşeană aflată în aceste zile la Roma,Vatican -unde derulează şi promovează proiectul “Preotul Vasile Lucaciu, promotor al Marii Uniri”- a participat miercuri, în loja oficială, la audienţa Papei Francisc, în Piaţa San Pietro, alături de mii de pelerini veniţi din toate colțurile lumii. Cu ocazia acestui eveniment, delegaţia din Maramureș alcătuită din reprezentanți ai Consiliului Județean, dar și ai Universității Tehnice Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord Baia Mare, s-a bucurat de un moment unic.
Maramureșenii s-au întâlnit personal cu Papa Francisc, ocazie cu care vicepreşedintele CJ Maramureş, Ioan Doru Dăncuş a avut prilejul de a-i oferi Suveranului Pontif  un medalion cu preotul Vasile Lucaciu, insigna Centenar şi o cocardă tricoloră. Totodată, l-a invitat pe Sanctitatea Sa Papa Francisc în județul nostru, reamintind în discursul său despre activitatea pe care a avut-o cunoscutul preot în promovarea Marii Unirii. Sancitatea Sa Papa Francisc a felicitat delegaţia județului Maramureș și a adresat mulţumiri pentru vizita şi iniţiativa extraordinară de a porni pe urmele preotului Vasile Lucaciu şi în Italia. Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune foto alături de intreaga delegație reprezentativă a județului nostru.

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice marcată cu succes în Baia Mare!


 În perioada 13-20 octombrie 2018 a avut loc o acțiune de informare și colectare a deșeurilor electrice și electronice în Baia Mare, organizată de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec și operatorul local partener, cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice. Aceasta este o inițiativă dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 27 de membri ai săi, care a implicat în jur de 50 de organizații diferite din 30 de țări din întreaga lume. Scopul evenimentului a fost de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil.
În urma acestei acțiuni, aproximativ 6.000 de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate selectiv și trimise la reciclare. Cetățenii din Baia Mare  s-au debarasat corect de aparatele electrice fie ducându-le la punctele de colectare provizorii din oraș, fie apelând TelVerde 0800 444 800 – serviciul gratuit de preluare de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție a deșeurlor electrice, contribuind astfel la colectarea celor aproximativ 250.000 kg de deșeuri electrice strânse în total, la nivel național, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice. 6 dintre participanții din Baia Mare au fost norocoșii câștigători ai premiilor puse în joc la tombola organizată cu ocazia acțiunii.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata