The Best bookmaker bet365 Bonus

O delegație a județului Maramureș prezentă în Panevezys, la celebrarea centenarului independenței Lituaniei


Lituania sărbătorește anul acesta 100 de ani de la declararea independenței țării. Cu 100 de ani în urmă, în 16 februarie, a fost semnat Actul de Independență al Lituaniei, restabilindu-se statul independent, bazat pe principii  democratice. În 11 martie 1990 a avut loc restaurarea statului independent Lituania, după desprinderea din fosta URSS. La ceas aniversar, municipalitatea Panevezys a invitat partenerii înfrățiți din Germania, Bulgaria, Georgia și România, pentru a sărbători împreună independența țării. Astfel, au avut loc activități care au pus în valoare istoria și determinarea poporului lituanian de a lupta pentru libertate și pentru câștigarea unui loc demn între statele Europei.
În cadrul ceremoniei a fost prezentată o scrisoare care a materializat gândurile copiilor din Panevezys cu ocazia centenarului independenței, s-a înălțat steagul Lituaniei în acordurile imnului de stat, intonat de corul bărbătesc din Georgia, iar, la final, oaspeții din orașele și județele înfrățite au adresat cuvinte de felicitare municipalității și locuitorilor din Panevezys.

Există 4 dimensiuni ale femeii în societatea modernă!


Portretul etern al femeii dorite de către un bărbat este alcătuit din 4 tipuri de caractere, consideră psihologul Lenke Iuhoş. Mai mult decât atât, aceste categoriile arată mai degrabă modul în care se văd femeile, fiecare femeie poate adopta în decursul vieţii toate dimensiunile, însă întotdeauna există o dimensiune dominantă.
    Cele patru dimensiuni ale femeii moderne, în accepţiunea psihologului român Lenke Iuhoş, sunt:
1.    Femeia-business (echivalentul femeii amazon) este una spectaculoasă și dinamică. În acelaşi timp, femeia amazon este inteligentă, responsabilă pentru ea și pentru lume şi foarte mândră de independența ei. “Femeia modernă a dezvoltat o mentalitate deschisă și a învățat cum să stabilească și să-şi obiectivele. Este puternică, talentată, eficientă, capabilă să susțină pe alții. Este mândră de munca sa abundentă, poate lucra toată ziua, dar seara poate fi super-femeie. Are tot timpul soluţii la problemele vieţii, pentru ea problema nu are o nuanţă negativă, ci este întotdeauna o provocare spre reuşită.

Jandarmii pentru viaţă


  În cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, în perioada 05- 09 martie a.c., jandarmii maramureşeni au demarat o campanie de donare sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare, campanie intitulată „Jandarmii pentru viaţă!”. Această acţiune se înscrie în cadrul unei campanii umanitare iniţiate încă din anii precedenţi la nivelul Jandarmeriei Române, scopul fiind contribuţia indirectă a jandarmilor la salvarea vieţilor unor persoane aflate în suferinţă.

Măsuri de prevenire pentru limitarea efectelor inundațiilor


În conformitate cu adresa Ministerului Apelor și Pădurilor, respectiv a evoluției situației meteorologice, tendinței de încălzire și posibilitatea căderilor de precipitații sub formă de ploaie, prefectul Vasile Moldovan, în calitate de președinte al CJSU Maramureș, a solicitat luarea unor măsuri de prevenire la nivelul unităților-administrativ teritoriale
”Prognoza meteorologică prevede creșterea temperaturilor, dar și precipitații sub formă de ploaie. Topirea stratului de zăpadă poate contribui la scurgeri de pe versanți, torenți sau creșterea debitelor unor văi și pâraie, cu antrenare de aluviuni și plutitori care să contribuie la blocarea unor secțiuni de scurgere la podețe și poduri. În acest context, pentru a limita efectele unor potențiale inundații am solicitat Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență luarea unor măsuri de prevenire la nivel unităților administrativ-teritoriale pentru asigurarea scurgerii apelor pe cursurile de apă (permanente și nepermanente), mai ales în zona podețelor și podurilor subdimensionate”.

Simularea Evaluării Naţionale 2018 la Limba română, clasa a VIII-a. În 1.100 de școli, profesorii vor boicota simularea


Aproape 180.000 de elevi din clasa a VIII-a sunt înscriși să participe la simularea testelor de la Evaluarea Națională 2018, care începe luni. Notele nu vor fi trecute în catalog. Prezența la testare este însă de mare folos elevilor, ei având ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de examen și să-și verifice nivelul de pregătire  la acest moment. În unele școli, însă, simularea Evaluării Naționale nu va avea loc. Duminică, FSLI a anunțat că în 1.100 de școli, simularea examenului va fi boicotată, iar profesorii nu vor intra în clase să împartă subiectele și să supravegheze elevii.

Ce trebuie să știe elevii care susţin proba

”Simularea trebuie privită cu mare seriozitate. Elevii au posibilitatea să vadă care sunt rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, să-și evalueze  nivelului real de pregătire la care au ajuns în acest moment,  astfel încât să intensifice pregătirea acolo unde mai au lacune. Recomandăm elevilor să nu lipsescă la probele care încep luni”, spune, pentru Libertatea, Sorin Spineanu-Dobrotă, director adjunct al Centrului Național de Evaluare și Examinare.

400 de mărțișoare au fost oferite de tinerii social democrați maramureșeni


Tinerii social-democrați continuă acțiunile la nivelul județului Maramureș, arătând că sunt atât o echipă unită, cât și o forță de care seniorii formațiunii pot să țină cont. După acțiunile umanitare care au avut loc în mai multe zone ale județului, în ultimele luni, urmate de împărțirea de stegulețe tricolore în 24 ianuarie, de Mica Unire, reprezentanții TSD Maramureș, al căror președinte este Flaviu Bălan, alături de cei ai TSD Baia Mare, conduși de președintele Florin Valer Bratu, au împărțit, în 1 Martie, mărțișoare pe străzile din municipiu.
”TSD Maramureș și TSD Baia Mare au celebrat femeia și primăvară printr-un gest mărunt, dar din adâncul sufletului. Astfel, în 1 martie, organizația județeană a tinerilor social-democrați, alături de organizația TSD Baia Mare au oferit, pe străzile municipiului reședință de județ, 400 de mărțișoare tuturor doamnelor întâlnite în drumul nostru. Ne-am bucurat să putem să înmânăm doamnelor și domnișoarelor acest mic simbol al primăverii, arătându-ne astfel respectul pentru reprezentantele sexului frumos. Și gestul nostru a fost primit cu multă deschidere și zâmbete sincere, fapt pentru care le-am rugat să primească, încă o dată, din partea noastră, sincerele urări de fericire, bucurii și doar împliniri”, a declarat Flaviu Bălan, președinte TSD Maramureș.

Concurs tematic de Ziua femeii macedonene


S-a desfășurat la Baia Mare Concursul de Recitare Literară  și Creație  organizat de Asociația  Macedonenilor din România  pe grupe de vârstă la care au participat toți  membrii comunității.Cei mai entuziaști  au fost micii macedoneni, care au recitat în  limba macedoneană și în limba română poezii dedicate mamei sau limbii macedonene fiind răsplătiți  cu diplome și jucării  adecvate vârstei.Tinerii macedoneni au interpretat în  fața  juriului compus din membrii marcanți  ai comunității și  a doamnei președinte, Constantina Dumitrescu, inițiatoarea acestei acțiuni. Din juriu au făcut  parte membrii macedoneni: Lucia Gabroveanu, Marian Dumitrescu, Luiza Găină, Vlad Milos și  domnul Breza.Tinerii macedoneni s-au remarcat prin entuziasm.Ei au recitat cu mândrie în  frumoasa noastră  limbă  macedoneană creații  personale sau din creațiile etnicilor macedoneni din România.Un moment aparte l-a constituit interpretarea unor poezii din lirica doamnei Constantina Dumitrescu.

Circulație rutieră în condiții de iarnă


Vremea a fost rece. Cerul a fost mai mult noros ziua și variabil noaptea. Local, în cursul zilei a nins slab. Cantitatea maximă de precipitații s-a înregistrat la Ocna Șugatag, 2,1 l/mp. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări izolate de până la 40 km/h în Baia Mare. Temperaturile maxime au avut valori cuprinse între -1 grad Celsius (Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag  și Sighetu Marmației) și 2 grade Celsius ( Baia Mare). Cel mai rece a fost, în cursul nopții, în Pasul Prislop și Pasul Gutâi, -13 grade Celsius. La această oră, valorile temperaturii aerului indică -13 grade Celsius la Ocna Șugatag și Petrova, -9 grad Celsius la Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Târgu Lăpuș, și -7 grade Celsius în Baia Mare. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă. Pe sectoarele de drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Vizibilitatea este bună în trafic. Carosabilul este curat, dar parțial umed pe în zonele înalte de deal și de munte.

Circulația rutieră este închisă între pe DJ 109F din cauza căderilor de bolovani


S.C. Drumuri - Poduri Maramureș S.A. în calitate de administrator al drumurilor județene din Maramureș, aduce la cunoștința participanților la trafic pe relația Târgu Lăpuș – Dej, că drumul județean DJ 109F este închis circulației publice pe sectorul limită de județ Maramureș – Poiana Blenchii (județul Sălaj), din cauza căderilor de bolovani. Decizia fost luată de CJSU Sălaj, prin Hotărârea nr. 1/ 2018.
Participanții la trafic sunt rugați să folosească ruta ocolitoare Târgu Lăpuș – Baia Mare – Șomcuta Mare – Dej. În următoarele zile vom reveni cu noi informații legate de acest tronson de drum județean.

Măsuri pentru siguranța traficului rutier pe DJ 109F


La limita județelor Maramureș și Sălaj s-au reactivat căderi de stânci, de pe versant, datorită fenomenului de îngheț-dezgheț, care au pus în pericol siguranța traficului rutier pe DJ 109F. Stâncile dislocate, în cursul nopții, au ajuns pe partea carosabilă, pe sectorul de drum din județul vecin, și au blocat un sens de mers. Angajați de la SC Drumuri și Poduri SA Maramureș s-au deplasat, la fața locului, cu un utilaj și au îndepărtat stâncile de pe partea carosabilă.  Având în vedere situația de urgență produsă, prefectul județului Maramureș, respectiv prefectul județului Sălaj au numit prin ordin comisii mixte care s-au deplasat în zona afectată de căderile de stânci.
               Prefectul Vasile Moldovan a spus: ”Comisia mixtă s-a deplasat în teren pentru a evalua situația de urgență produsă și a stabili măsurile necesare de punere în siguranță a traficului rutier pe drumul județean.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata