The Best bookmaker bet365 Bonus

Masuri de prevenire a bolilor transmise de vectori


 In urma cercetarii faunei de tantari din Romania de catre INDCMM ,, Cantacuzino” in anul curent, Directia de Sanatate Publica Maramures comunica urmatoarele informatii de interes pentru sanatatea publica:
       - specia de tantari Culex pipiens prezenta pretutindeni in Romania, este specia implicata in transmiterea virusului West Nile;
       - pentru prima data, in acest an a fost identificata circulatia speciei de tantari Aedes albopictus, specie puternic invaziva, diurna care transmite febra Denga si Chikungunya;
    Ca urmare,  D.S.P. Maramures revine cu urmatoarele recomandari:
      Autoritatile Publice Locale sa efectueze/ intensifice actiunile de combatere a vectorilor, mai ales in zonele a fi cunoscute ca locuri de inmultire a tantarilor – parcuri, cimitire, parcari de TIR –uri, lacuri, zonele din jurul spitalelor cu sectii de boli infectiase;    
     Agentii economici sa efectueze  actiuni de combatere a vectorilor in incinte – depozite de anvelope, santiere de constructii, etc.;
    Intreaga populatie sa ia masuri:  

Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului 17 septembrie 2019


În octombrie 2004, O.M.S. a lansat programul WHO Patient Safety privind siguranța pacientului, ca răspuns la o rezoluție a Adunării Mondiale a Sănătății (2002), care solicita Organizației și Statelor Membre să acorde atenție maximă acestei probleme. Programul WHO Patient Safety își propune să coordoneze, să difuzeze și să accelereze îmbunătățirea siguranței pacienților în întreaga lume.
Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului a fost creată pentru a facilita dezvoltarea politicilor și practicilor privind siguranța pacienților în toate Statele Membre OMS și pentru a acționa ca o forță majoră la îmbunătățirea siguranței acestora.
Campania ZMSP din acest an, organizată pentru prima oară în România, cu tema Îngrijirile medicale în condiții de siguranță are ca scop Conștientizarea  profesioniștilor din domeniul furnizării serviciilor de sănătate, precum și a pacienților asupra importanței îngrijirilor medicale de calitate cât și asupra siguranței pacienților.
 Obiectivele campaniei sunt:
•    informarea profesioniștilor din sănătate asupra importanței îngrijirilor medicale în condiții de siguranță;

Drepturile acordate salariaților din CRPH-uri - aduse de președintele Cartel Alfa în atenția președintelui CJ Maramureș


Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș a fost prezent la o întâlnire convocată la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare de către Uniunea Sindicală Teritorială Cartel Alfa Maramureș, tema dezbătută fiind drepturile financiare acordate însoțitorilor persoanelor cu handicap și angajaților din centrele de de recuperare aparținând DGASPC Maramureș. Șeful administrației județene a participat la această întâlnire din calitatea de ordonator principal de credite al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.
”La Direcția Copilului există două categorii de salariați care fac parte din Sindicatul Cartel Alfa, respectiv asistenții maternali și lucrătorii din centrele și casele de plasament. Ce doresc să subliniez este faptul că, în prezent, în Direcția Copilului există peste 95% oameni profesioniști și sper că măsurile care se vor lua în urma incidentelor de la Sighet nu se vor îndrepta împotriva angajaților”, a arătat Florin Hossu, președintele Cartel Alfa. Acesta a subliniat faptul că, în momentul de față, reprezentanții Direcției Copilului nu respectă acordarea de sporuri de condiții vătămătoare angajaților, fapt pentru care se vor adresa, cel mai probabil, instanței. ”Dacă nu vor acorda acest spor de la 1 ianuarie 2020, nu vom mai ține nici personalul pe care îl avem în aceste centre de recuperare a persoanelor cu handicap.

Gabriel Zetea: ”Ministerul Muncii a oferit soluția pentru rezolvarea revedicările pensionarilor de la fostul IPEG”


Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan și directorul Casei Județene de Pensii, Lucica Pop s-au întâlnit miercuri, 11 septembrie 2019, în Sala ”Maramureș” a Palatului Administrativ, cu pensionarii maramureșeni care au lucrat la Întreprinderea de Prospecţiuni şi Explorări Geologice (IPEG). Această întâlnire a reprezentanților administrației județene cu pensionarii fostului IPEG a adus vești bune.
Șeful administrației județene a arătat că în urma întâlnirii din luna iulie cu Marius Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, problemele pensionarilor ar putea fi rezolvate în cel mai scurt timp printr-o Ordonanță de Urgență. ”Vom face o echipă comună cu specialiștii departamentului juridic din minister și împreună cu reprezentanții Casei Județene de Pensii Maramureș vom lucra până vor fi identificate solutiile necesare”, a precizat Marius Budăi în cadrul întâlnirii la care a participat în luna iulie, în Maramureș.
Atât în la discuțiile cu ministrul Muncii, cât și la întâlnirea din 11 septembrie, Vasile Leș, reprezentantul pensionarilor IPEG a prezentat istoricul problemelor cu care se confruntă grupul pe care-l reprezintă.

Gabriel Zetea: ”Am cerut de urgență Direcției pentru Protecția Copilului relocarea beneficiarilor aflați în Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap Sighet”


În cadrul declarațiilor de presă oferite după prezentarea problemelor pe care le au bolnavii internați cu afecțiuni psihice în Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap Sighetu Marmației, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că nu a fost informat cu privire la condițiile în care sunt cazați beneficiarii din sistem, instituția județeană neavând atribuții executive la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, ci doar financiare.
”A fost o problemă privind relocarea bolnavilor în acest centru, aceasta fiind o secție dezafectată a Spitalului de Psihiatrie din Sighetu Marmației care a fost dată în folosința DGASPC. Urmează, în cel mai scurt timp posibil, ca toți beneficiarii să fie relocați în alte centre care să corespundă cu nevoie lor și în condiții mult mai bune. DGASPC este o instituție în subordinea Consiliului Județean Maramureș, însă noi avem doar atribuții financiare în ceea ce privește finanțarea activității, fără să avem atribuții executive privind gestionarea beneficiarilor din cadrul Direcției.

Serbările Comunei Copalnic-Mănăștur au ajuns la a XV-a ediție


Sâmbătă, 31 august și duminică 1 septembrie 2019 a avut loc cea de a XV-a ediție a ”Serbărilor Comunei Copalnic – Mănăștur”. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Copalnic Mănăștur împreună cu Asociația A.R.I.P.I., Asociația DEIS și Revista ”Vatra Chioreană”, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.
Sâmbătă dimineață stadionul din comuna Făurești a devenit neîncăpător pentru toți pasionații de fotbal care și-au dat întâlnire pentru a se întrece la  Campionatul ”Cupa Satelor”. Pentru amatorii de teatru, muzică și jocuri ale copilăriei, pe stadionul ”Lunca” din Copalnic Mănăștur s-au organizat atelierele ”Hai la noi în sat!”. ”Casa Anca” din Copalnic – Mănăștur a fost gazda mai multor activități cultural artistice, dintre care amintim: lansarea volumului ”Atelier de reparații decorații” – autor Vasile Dragomir, lansarea volumului ”Călătorie spre constelația scorpionului” – autor Augustin Cozmuța, vernisajul expoziției de pictură și ceramică ”Între cer și pământ” – artiști Anca Delia Oros și Iulia Chira, prezentarea expoziției ”Trei generații de artiști”, documente și fotografii din colecțiile familiilor Anca și Mărcuș.

Verificări efectuate în unități de învățământ pe tema pregătirii începerii noului an școlar


Prefectul Vasile Moldovan și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, colonel Pavel Baltaru s-au deplasat în teren pentru efectuarea de verificări cu privire la stadiul pregătirii unităților de învățământ pentru noul an școlar de învățământ 2019-2020.
        ”Având în vedere dispozițiile domnului Viceprim-ministru pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice ale României, Ministru interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, am verificat stadiul pregătirii la unități de învățământ de nivel preșcolar, primar-gimnazial și liceal. Avem unități de învățământ care au fost afectate de fenomenele meteorologice periculoase și care trebuie să efectueze lucrări la acoperișul clădirii, respectiv săli de clasă, fațadă și copertine afectate de grindină. La Grădinița cu Program Normal din localitatea Băița se lucra la schimbarea integrală a acoperișului și izolarea termică a imobilului.

Peste 1000 de nou născuți în 6 luni, la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare


În primele 6 luni ale anului 2019, în Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-au născut 1085 de copii, dintre care 552 de băieți și 533 de fete.  
Numărul prematurilor născuți în perioada anterior menționată a fost de 166, potrivit informațiilor transmise de către dr. Hodiș Dana-Cristina, medic specialist coordonator al secției Neonatologie, din cadrul spitalului județean.
Cea mai mică greutate înregistrată la naștere a fost de 1350 de grame, iar cea mai mare greutate de 5680 de grame. În ambele cazuri este vorba despre fetițe.
Numărul total de nou născuți în primele 6 luni ale anului trecut a fost de 1266.

Prezentare PRO ALĂPTARE la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare


            În contextul celebrării săptămânii mondiale a alăptării, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a demarat o acțiune care vizează încurajarea proaspetelor mămici să își hrănească bebelușul la sân.
             Prima sesiune de prezentări s-a desfășurat marți, 6 august 2019, pe secția de Neonatologie a spitalului. Cadrele medicale le-au explicat participantelor care sunt beneficiile alăptării, atât pentru copil, mamă, cât și pentru societate.
           Participantele consideră oportune sfaturile specialiștilor pe această temă. „Astfel de acțiuni sunt utile, unele mămici nu contientizează cât de importantă este alăptarea. La primul copil nu aveam suficiente informații și am reușit să îl alăptez doar 6 săptămâni, dar acum voi alăpta 2 ani, poate chiar mai mult”, a explicat una dintre mămici.

Plan județean de măsuri completat pentru eradicarea pestei porcine africane la mistreți


Centrul Local de Combatere a Bolilor Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a completat ca urmare a Deciziei nr.1/2019 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență Maramureș, planul de măsuri pentru eradicarea pestei porcine africane la mistreți în zonele afectate și neafectate din mediul silvatic.
        ”Analiza evoluției recentă a virusului pestei porcine africane a impus completarea și luarea de măsuri în zonele afectate. Astfel, conform noilor prevederi legislative, gestionarii fondurilor de vânătoare vor recolta integral mistreții prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, respectiv prin pândă și dibuire, în termen de 60 de zile de la confirmarea virusului în zonele afectate. De asemenea, tot în termen de 60 de zile de la data aprobării prezentului plan de măsuri, în toate zonele neafectate din fondurile de vânătoare din țară se realizează reducerea efectivelor de mistreți, prin vânarea unei cote suplimentare de intervenție aprobată de Ministerul Apelor și Pădurilor, în funcție de nivelul optim aprobat prin acte normative, situat sub valoarea de 0,5 exemplare/kmp.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata