The Best bookmaker bet365 Bonus

Maramureșeni ”Uniți pentru Marea Unire”


Evenimentul „Uniți pentru Marea Unire” - 1228 de tineri maramureșeni la Băsești, a fost organizat la inițiativa publicației GAZETA de Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, comuna Basești, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”. Primăriile din județ au fost invitate să se alăture acestui demers și să asigure participarea unei delegații de tineri, însoțite de preoți, profesori, primari sau reprezentanți ai primăriei. Au răspuns invitației mai mult de jumătate dintre primăriile din județ, respectiv Giulești, Groși, Seini, Petrova, Tăuții Măgherăuș, Baia Sprie, Vadu Izei, Valea Chioarului, Oncești, Bicaz, Groșii Țibleșului, Șieu, Bocicoiu Mare, Remetea Chioarului, Borșa, Ulmeni, Săcălășeni, Cavnic, Vișeu de Sus, Fărcașa, Cernești, Dumbrăvița, Gârdani, Ariniș, Asuaju de Sus, Cupșeni, Târgu Lapuș, Șișești, Moisei, Strîmtura, Boiu Mare, Mireșu Mare, Rozavlea, Sighetu Marmației, precum și licee din Baia Mare.
    Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național de către corul Seminarului teologic ortodox “Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul” Baia Mare, urmat de un Te Deum, săvârșit de un sobor de preoți în frunte cu PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului. Au urmat scurte alocuțiuni din partea celor prezenți. Conducerea Consiliului Județean Maramureș a ținut să îi felicite pe organizatorii evenimentului.

„Uniţi pentru Marea Unire” - 1228 de tineri maramureşeni la Băseşti


Evenimentul „Uniţi pentru Marea Unire” - 1228 de tineri maramureşeni la Băseşti, care va avea loc sâmbătă, 19 mai, de la ora 11.00, în curtea Casei Memoriale ”Gheorghe Pop de Băsești”, este organizat de Gazeta de Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, comuna Băsești, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”.
Primăriile din județ au fost invitate să se alăture acestui demers și să asigure participarea unei delegații de tineri, alături de preoți, profesori, primari sau reprezentanți ai administrației locale. Au răspuns invitației mai mult de jumătate dintre primăriile din Maramureș: Giulești, Groși, Seini, Petrova, Tăuții Măgherăuș, Baia Sprie, Vadu Izei, Valea Chioarului, Oncești, Bicaz, Groșii Țibleșului, Șieu, Bocicoiu Mare, Remetea Chioarului, Borșa, Ulmeni, Săcălășeni, Cavnic, Vișeu de Sus, Fărcașa, Cernești, Dumbrăvița, Gârdani, Asuaju de Sus, Cupșeni, Târgu Lăpuș, Șișești, Moisei.

Elevi romi prezenți la Festivalul Dacilor


Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Florea Mureşanu” din localitatea Suciu de Sus şi Asociaţia ASSOC Baia Mare, a organizat, în data de 11 mai 2018,  participarea a 14  elevi din care șapte de etnie romă din Suciu de Sus, din clasele gimnaziale, la manifestarea Festivalului Dacilor organizat de Consiliul Judeţean Maramureş, în cadrul “Zilelor Maramureşului”.
La manifestare au fost prezentate aspecte din viaţa civilă şi militară din perioada dacilor liberi, care locuiau şi pe teritoriul actual al Maramureşului.
Festivalul s-a desfăşurat în incinta Muzeului Satului din municipiul Baia Mare, iar elevii au avut prilejul de a vizita şi casele tradiţionale care reprezintă cele pentru patru zone etnografice ale județului Maramureș: Chioar, Maramureșul Istoric, Lăpuș și Codru.
Elevii au vizitat Parcul Municipal ”Regina Maria” din Baia Mare. Asociaţia ASSOC Baia Mare a asigurat o masă caldă celor 14 copii. Pe toată durata acţiunii copiii au dat dovadă de un comportament decent şi bun simţ. ”Activitatea desfășurată poate fi un exemplu de bună practică, având în vedere interesul copiilor pentru a cunoaște istoria, tradițiile și valorile civilizației rurale”, a declarat inspectorul pe problemele romilor Cristina Moldovan.

Miros de mercaptan în municipiul Baia Mare


Ieri, 14 mai a.c., la dispeceratul Delgaz Grid au fost înregistrate mai multe sesizări din partea consumatorilor din municipiul Baia Mare privind prezenţa mirosului de gaz (mercaptan) preponderent în zona Grănicerilor-Mărăşeşti.
Odorizarea gazelor naturale (introducerea mercaptanului în gazele naturale) este o măsură de siguranţă obligatorie în distribuția gazelor naturale către consumatori, pentru a putea face perceptibilă prin miros prezența accidentală a gazelor naturale. Operațiunea de odorizare este efectuată de către Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale.
Conform informaţiilor pe care le deţinem la acest moment,  mirosul puternic de gaz (mercaptan) a fost cauzat de manevrele efectuate de Transgaz la instalaţia de odorizare din Baia Mare când, în urma unei defecţiuni, a fost introdusă accidental în reţeaua de distribuţie o cantitate mai mare de etilmercaptan decât în mod obişnuit.

Distincția ”Cinstea Maramureșului” a fost acordată personalităților care fac cinste județului


Maramureșeni cu rezultate spectaculoase obținute aici, în județul în care s-au născut și au crescut, dar și maramureșeni care ne reprezintă cu cinste la nivel național și internațional au fost recompensați cu distincția ”Cinstea Maramureșului” care le-a fost acordată sâmbătă, 12 mai, în cadru festiv, la ”Casa de Petrecere a Moroșenilor” din Oncești. Momente frumoase și emoționante au fost trăite sâmbătă, pe scena amplasată în Oncești, acolo unde acest merit simbolic a fost acordat  personalităților marcante bisericești, dar și celor care reprezintă mediul de afaceri, domeniul cultural artistic, domeniul sănătății, mediul academic, mediul universitar dar și diverse instituții.
La eveniment au fost prezenți și doi miniștri ai Guvernului Dăncilă, ec. Sorina Pintea, ministrul Sănătății, căreia i-a fost decernat și meritul ”Cinstea Maramureșului” în domeniul sănătății, dar și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. S-au aflat în sală și secretarii de stat Bogdan Tomoiagă (Ministerul Turismului) și Paula Pîrvănescu (Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat), prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, parlamentarii de Maramureș, consilieri județeni și consilieri locali, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate sau din partea instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș.

45 de ”ambasadori ai turismului maramureșean” au fost premiați în cadrul Galei Ambasadorilor, ediția a II-a


În seara zilei de marți, 8 mai, Castel Transilvania a fost, pentru al doilea an consecutiv, gazda ”Galei Ambasadorilor Turismului Maramureșean”, eveniment organizat de Consiliul Județean Maramureș în cadrul celei de-a IV-a ediții a ”Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș!”. Cu începere de la ora 19.00, pe scena amenajată au fost invitați să urce ”ambasadorii turismului maramureșean”, care au fost premiați pe segmente distincte: categoria pensiuni, secțiunea resorturi și atracții turistice și categoria personalități. Seara a debutat cu un cafe concert oferit de Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”.
Prima secțiune premiată la această gală a cuprins pensiunile, titlul de Ambasador al turismului maramureșean fiind oferit reprezentanților Agropensiunii ”Iz de Maramureș”, Casei Iurca de Călinești, Viilage Hotel, dar și pensiunilor ”Casa Olarului”, ”Glodeanca”, ”Soare-n Maramureș”, ”Dacii Liberi”, ”Conacul Drahneilor”, ”Seky”, ”Lăcrămioara”, ”Casa Tradițiilor”, ”Sub Cetate la Matei”, Crețuca”, ”Liliana”, Vălcineț”, ”Eladi”, ”Festival” și ”În Deal la Ancuța”.

S-a dat startul celei de-a IV-a ediții a ”Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”


Marți, 8 mai 2018, la ora 11.00, delegațiile din Ungaria, Lituania și Ucraina au ajuns la Palatul Administrativ din Baia Mare, fiind întâmpinate de oficialități locale și demnitari. În cuvântul de deschidere adresat invitaților, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea le-a dorit tuturor un sejur cât mai frumos în județul nostru, invitându-i să participe la cât mai multe dintre manifestările organizate pe parcursul celor șase zile de sărbătoare. Cu începere de la ora 11.15 a debutat și expoziția foto ”Obiceiuri de primăvară”, în holul Palatului Administrativ.
Parada portului popular a pornit de la Palatul Administrativ în jurul orei 11.30, traversând Centrul Vechi al orașului până la Muzeul de Etnografie și Artă Populară, iar pe scena Teatrul de Vară a avut loc deschiderea oficială a evenimentului ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, ediția a IV-a, dar și deschiderea oficială a Festivalului internațional de folclor pentru tineret ”Am fost ș-om fi”.
În mesajul său adresat celor prezenți, șeful administrației județene a subliniat faptul că Maramureșul este un loc minunat, unic în România și în lume.

Campanie prevenire violență în școli din Coltău și Remetea Chioarului


Instituţia Prefectului Judeţul Maramureş în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş au derulat o campanie de informare şi sensibilizare în vederea prevenirii abuzului şi a oricărei forme de violenţă asupra copilului în cadrul comunităţilor de romi din Remetea Chioarului și Coltău. judeţul Maramureş.
”S-au desfășurat întâlniri cu grupuri țintă (elevi, cadre didactice şi părinţi), cărora li s-au prezentat cu privire la drepturile copilului, dar și măsuri preventive care au avut drept scop conștientizarea despre formele de violență și abuz, respectiv efectele acestora în dezvoltarea tinerilor”, a spus prefectul Vasile Moldovan.
La întâlniri au participat inspectorul pe problemele romilor din cadrul Inspectoratului Şcolar Maramureş, Edith Lapsanszki inspectorul pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Cristina Moldovan, reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, Anamaria Turdean şi Nicolae Boitor, primari  directorl de unităţii şcolare și cadre didactice.

Zilele Maramureșului, ediția a IV-a „Haida, hai în Maramureș!” 2018


Marți, 8 mai    
11:00 Sosirea invitaților la sediul Consiliului Județean Maramureș
Locația: Palatul Administrativ din Baia Mare

11:15 Expoziție foto „Obiceiuri de primăvară”
Locația: Palatul Administrativ din Baia Mare

11:30 Parada portului popular formată din invitați, angajați ai Consiliului Județean Maramureș și ai instituțiilor subordonate și participanți la Festivalul „Am fost ș-om fi”
Traseu: Palatul Administrativ din Baia Mare - Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare

12:30 Deschiderea oficială a evenimentului „Zilele Maramureșului”
Locația: Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare

Maestrul Dumitru Fărcaș va primi titlul de Cetățean de Onoare al Județului Maramureș


În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean desfășurată joi, 26 aprilie, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a propus colegilor consilieri să discute și să voteze propunerea făcută de alesul județean, Anton Rohian, de a-i fi conferit titlul de Cetățean de Onoare al Județului Maramureș, maestrului Dumitru Fărcaș. În expunerea de motive prezentată plenului, președintele Gabriel Zetea a subliniat faptul că, evenimentul cultural artistic „Zilele Maramureșului”, organizat de Consiliul Județean Maramureș, în perioada 8-13 mai 2018, este un bun prilej de a arăta aprecierea și recunoștința față de unii dintre reprezentanții de vază ai Maramureșului, unul dintre aceștia fiind maestrul Dumitru Fărcaș care, în data de 12 mai 2018, împlinește frumoasa vârstă de 80 de ani.
 ”Cu acest prilej, la ceas aniversar, Consiliul Județean Maramureș propune acordarea titlului de CETĂŢEAN DE ONOARE al Județului Maramureș, maestrului Dumitru Fărcaș, pentru întreaga viaţă pusă în slujba culturii şi a artei muzicale maramureșene, pentru toată munca și străduința depuse în în cinstea folclorului românesc.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata