The Best bookmaker bet365 Bonus

4 focare cu 17 cazuri de rujeola in Maramures


 Informam populatia judetului Maramures ca incepand cu luna decembrie 2018 s-au inregistrat 4 focare cu 17 cazuri de rujeola dintre care cele mai multe in municipiul Baia Mare.
Toate cazurile sunt la persoane nevaccinate sau cu antecedente vaccinale necunoscute.
Ca urmare, solicitam medicilor de familie sa mobilizeze de urgenta parintii copiilor eligibili la cabinet in vederea vaccinarii si sa informeze parintii asupra consecintelor nevaccinarii/amanarii vaccinarii din motive neintemeiate.
Medicii din cabinetele unitatilor de invatamant vor efectua zilnic triajul epidemiologic in vederea depistarii cazurilor suspecte si evitarea raspandirii cazurilor in colectivitate.
Datorita gravitatii bolii si raspandirii rapide  datorita transmiterii pe ale respiratorie/contagiozitatii ridicate si a perioadei de incubatie scurte, recomandam ca in caz de suspiciune de rujeola, parintii sa cheme la domiciliu medicul de familie pentru consult sau sa apeleze Serviciul de ambulanta in vederea prezentarii la cea mai apropiata sectie de boli infectioase.

D.S.P. Maramures dispune de cantitati suficiente de vaccin rujeolic si la nevoie poate suplimenta dozele la cabinetele medicilor de familie.

COMUNICAT DE PRESĂ


Având în vedere creşterea numărului de viroze respiratorii în judeţul nostru peste nivelul asteptat pentru aceasta perioada a anului si aparitia cazurilor cu diagnostic clinic de gripa, D.S.P. Maramures face urmatoarele precizari:
Gripa este o boală acută, infecţioasă, foarte contagioasă, produsă de virusul gripal.
Se manifestă prin simptome respiratorii şi fenomene toxice generale, putând evolua uneori spre forme grave. Simptomele pot fi: febra 39 – 40 grade C, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, astenie fizică (slăbiciune), congestionarea faringelui (roşu în gât), răguşală până la afonie (pierderea vocii), tuse frecventă, uscată şi obositoare, inapetenţă (lipsa poftei de mâncare), greţuri, vărsături.
Simptomele unei viroze respiratorii datorată altor tipuri de virusuri decât virusurile gripale sunt debutul mai lent al bolii (începe uşor cu usturimi în gât, nas înfundat, dureri de cap) cât şi după evoluţia mai uşoară a bolii.
Gripa se transmite uşor pe cale prin tuse, strănut, prin obiecte proaspăt contaminate – batistă, prosop, etc. de la omul bolnav la omul sănătos datorită condiţiilor favorizante cum ar fi aglomerările urbane, colectivităţile de copii şi adolescenţi, spitale.
Formele comune se tratează la domiciliu, cu repaus la pat si medicamente contra simptomelor.

Peste 2000 de pacienți la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare


Peste 2000 de pacienți s-au prezentat, cu diverse probleme de sănătate, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, de la începutul anului curent, până în dimineața zilei de 10 ianuarie 2019, folosind mijloace de transport proprii sau ambulanțe ale SMURD și SAJ.
Din numărul total, 464 de cazuri au fost urgențe pediatrice. Cele mai frecvente motive de prezentare la UPU, în cazul celor mici, au fost problemele respiratorii, transmit reprezentanții UPU Baia Mare.
În data de 10 ianuarie 2019, pe secția de Pediatrie a unității medicale din Baia Mare sunt internați 41 de copii, din care aproape jumătate cu afecțiuni respiratorii.
“Din cele 12 internări continue, înregistrate din 9 ianuarie, până în dimineața zilei de 10 ianuarie, anul curent, 8 au fost afecțiuni respiratorii, în special la copii mici”, a informat dr. Foia Nelia - medic primar Pediatrie.

13 donatori de organe la Spitalul Judeţean, zeci de vieţi salvate


În cursul anului 2018, în cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare au avut loc prelevări de organe de la 13 donatori în moarte cerebrală.
Potrivit medicului coordonator al Programului de Transplant, dr. Stoicovici Adriana, medic primar ATI, s-au prelevat următoarele organe: rinichi 26; ficat 11; plămân 3; cord 2; os, tesut 1; piele 1; cornee 1.

Vă reamintim că,

Declararea morții cerebrale este un proces tratat cu maximă responsabilitate și profesionalism. Criteriile de diagnostic pentru confirmarea morții cerebrale presupun mai multe investigații de specialitate. Examinările se repetă la un interal de 6 ore, acest interval crescând în funcție de vârsta pacientului (cu cât vârsta este mai mică, cu atât intervalul de timp între cele două examinări este mai mare).
Activitatea de prelevare și transplant se realizează în scop exclusiv terapeutic. ”Prelevarea de organe, țesuturi și celule de origine umană si transplantul acestora se realizează  exclusiv în scop terapeutic și în mod gratuit, fără foloase materiale.

Zile libere în 2019. Lista cu sărbători legale


Zile libere 2019. Lista sărbători legale. 2019 este anul care aduce o nouă sărbătoare legală pentru români, reprezentată de Vinerea Mare, astfel că numărul de zile libere legale ajunge la 15. Dintre acestea, 10 zile nelucrătoare vor pica în timpul săptămânii normale de lucru, de luni până vineri.
Românii vor beneficia în acest an de 15 zile libere legale. Dintre acestea, numai 10 zile libere nelucrătoare sunt în intervalul de luni-vineri.
 Vestea bună este că în 2019 sărbătoarea Paştelui începe cu zi nelucrătoare în Vinerea Mare (26 aprilie). Prima zi de Paşte va fi sărbătorită în 28 aprilie, iar a doua în 29 aprilie.

Bugetarii ar putea primi liber şi pe 30 aprilie (marţi) pentru a face punte cu 1 mai, o altă sărbătoare legală pentru români, care în acest an pică într-o zi de miercuri.

Ultima naștere în 2018, o fetiță; Prima naștere în 2019, un băiețel


La Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-a înregistrat o creștere a numărului de nou născuți în anul care s-a încheiat, față de cel precedent. Dacă în 2017, personalul secției de Neonatologie a îngrijit  2511 bebeluși, în anul 2018 numărul acestora a ajuns la 2593.
Primul nou născut al anului 2019 a fost un băiețel, cu o greutate de 2520 grame. Acesta a venit pe lume în 1 ianuarie, la ora 13:35.
Anul 2018 s-a încheiat cu nașterea unei fetițe, în 30 decembrie, la ora 22:07, cu o greutate de 1980 grame, spre deosebire de anul 2017, când ultima naștere a avut loc în data de 31 decembrie 2017, ora 15:20 –un băiețel de 2900 grame.

Măsuri dispuse pentru perioada cu temperaturi extreme negative


Având în vedere evoluția situației meteorologice de răcire a vremii în zilele următoare, care va deveni geroasă noaptea și dimineața, cu minime cuprinse între -10 grade Celsius și -14 grade Celsius, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită aplicarea măsurilor aprobate în planul județean pentru sezonul rece.
Subprefectul Alexandru Cosma, președintele CJSU Maramureș a spus: ”Temperaturile scăzute pot constitui factori care să influențeze negativ activitatea social-economică, dar și sănătatea populației. S-a procedat la actualizarea datelor persoanelor care necesită tratament de specialitate ( persoane dializate, gravide, diabetici, bolnavi cronici), aprovizionarea unităților din rețeaua medicală cu produse farmaceutice de primă necesitate. Vor fi monitorizate în permanență cursurile de apă, construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor, în scopul prevenirii formării podurilor de gheață și a zăpoarelor, dar și a iazurilor de decantare”.

11 concerte în 11 locații oferite de Paula Seling și Ducu Bertzi în cadrul evenimentului ”Crăciun în Maramureș”


În cadrul evenimentului ”Crăciun în Maramureș” ajuns la a X-a ediție s-au desfășurat acțiuni multiple atât la Muzeul Satului din Baia Mare, cât și în alte locații din cele patru regiuni etnografice ale județului Maramureș: Țara Codrului, Țara Chioarului, Lăpușul Românesc și Maramureșul Voievodal.
Cu prilejul acestei manifestări desfășurate sub egida Consiliului Județean Maramureș, renumiții artiști maramureșeni, Paula Seling și Ducu Bertzi au colindat alături de maramureșeni, într-un turneu neuitat de Crăciun. Aceștia ne-au dovedit, încă o dată, că indiferent unde pleci in lumea mare sufletul îți rămâne acasă, Maramureș, la aceste locuri de basm unde mereu te întorci cu drag și dor. Asta au făcut și acești doi mari artiști atunci când au răspuns propunerii de a oferi concerte de colinde în mai multe zone din Maramureș, în preajma Crăciunului.
Sub egida evenimentului “Crăciun in Maramureș”, organizat de Consiliul Județean, Paula Seling și Ducu Bertzi au cântat și au încântat sufletele maramureșenilor de la un capăt la altul al județului.

De Crăciun, peste 700 de persoane au ajuns la UPU


Peste 700 de persoane au ajuns, de sărbători, la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, cu mijloace proprii sau transportați de ambulanțe ale SMURD și  SAJ.

Personalul UPU a acordat asistență medicală pentru 730 de persoane în perioada 24 decembrie, ora 8:00 – 27 decembrie, ora 8:00, peste 170 reprezentând cazuri critice, de cod roșu și galben.

În doar 24 de ore (26 decembrie, ora 8:00 – 27 decembrie, ora 8:00) aproape 300 de pacienți au fost consultați de echipele de gardă, dintre care peste 30, adulți și copii, au prezentat febră mai mare de 38°C.

Eroii martiri ai Revoluției, comemorați în Baia Mare


 În Piața Revoluției din Municipiul Baia Mare a avut loc ceremonialul militar și religios pentru sărbătorirea Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății.  După realizarea dispozitivului Detașamentului de Onoare, prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan a primit onorul, după care a salutat drapelul de luptă și a trecut în revistă detașamentul de onoare. Imnul Național al României a fost interpretat de către fanfara municipală Baia Mare. După oficierea serviciului religios, au fost rostite alocuțiuni despre semnificația Revoluției Române din Decembrie 1989. La troița din Piața Revoluției au fost depuse coroane de flori și a avut loc defilarea detașamentului de onoare. Oficialitățile și reprezentanții structurilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională s-au deplasat la mormintele eroilor martiri maramureșeni din municipiul reședință de județ, unde au depus jerbe de flori.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata