The Best bookmaker bet365 Bonus

Condiții de învățământ mai bune pentru 15.000 de copii anual: rezultatele Asociației BookLand după 4 ani de renovat școli în mediul rural


80 de școli și grădinițe modernizate și echipate în 40 de județe, 70 de comunități rurale care au beneficiat de investiții însumând peste 8 milioane EURO și peste 15.000 de copii care învață astăzi în condiții foarte bune, în clădiri dotate corespunzător. După 4 ani de la lansarea programului de renovare a școlilor din satele și comunele României, Asociația BookLand prezintă rezultatele unui demers care a dovedit că și la noi se poate – cu pasiune, muncă și prin perfecționarea unui parteneriat public-privat. Mobilizarea exemplară a asociației, care a reunit în jurul său peste 700 de companii private, 70 de primării și comunități locale (profesori, părinți și elevi), a fost recunoscută de Guvernul României ca model de bune practici și inclusă în Raportul Național Voluntar al României. Iar impactul preconizat este unul sustenabil și pe termen lung.

„Împreună construim oameni!” – sub acest slogan Asociația BookLand și-a propus în anul 2020 să aducă o schimbare de mentalitate în învățământul rural și a lansat cel mai amplu program de investiții în infrastructură școlară derulat vreodată de un ONG din România: programul național de renovare de școli.

Andreea Răducan, Ambasadoarea BookLand, a inaugurat Școala Gimnazială „George C. Dragu” din Coroiești, renovată cu 250.000 euro


Fosta gimnastă de talie mondială, Andreea Răducan, a acceptat invitația de a deveni Ambasadoarea BookLand și de a inaugura Școala Gimnazială „George C. Dragu” din comuna Coroiești, județul Vaslui. Evenimentul a avut loc în contextul finalizării lucrărilor de renovare a unității de învățământ derulate de Asociația BookLand cu sprijinul autorităților locale și comunității din Coroiești timp de 8 luni, în perioada martie – octombrie 2023. Născută în același județ, la Bârlad, Andreea Răducan a vizitat școala pe data de 9 noiembrie, sărbătorind alături de elevi și cadrele didactice inaugurarea „noii” școli.
Valoarea totală a investiției s-a ridicat la 250.000 EURO, sumă acoperită integral de MaxBet România, sponsor unic, marcând astfel o premieră în misiunea educațională în mediul rural a Asociației Bookland, care a beneficiat de sprijinul necondiționat al unui singur partener din mediul privat, deschis să achite toate cheltuielile aferente renovării și modernizării școlii. Susținerea Primăriei Coroiești a fost de asemenea exemplară, aceasta oferind sprijin logistic, asigurând necesarul de cherestea și agregat balastier, excavarea terenului de sport și nocturna, dar și hrana pentru echipa de muncitori prezentă pe șantier (cost achitat personal de primarul comunei, constituind o nouă premieră).  

Mirela Retegan inaugurează Școala Gimnazială de la Iojib, renovată de Asociația BookLand cu 200.000 euro


Asociația BookLand anunță inaugurarea Școlii Gimnaziale Profesionale „George Coșbuc” din satul Iojib, comuna Medieșu Aurit, județul Satu Mare, în beneficiul a peste 100 de copii, după ample lucrări de renovare. Evenimentul de inaugurare a avut loc la finalul lunii octombrie, în prezența Ambasadoarei BookLand, doamna Mirela Retegan, fondatoarea „Gașca Zurli”, care a acceptat invitația de a vizita școala modernizată pentru a-i cunoaște pe elevii din Iojib.
Lucrările de renovare a imobilului au început în luna martie 2023, la inițiativa Asociației BookLand, care a beneficiat de sprijinul partenerilor săi, autorităților și comunității locale. Modernizarea a fost finalizată patru luni mai târziu, după o investiție totală de 200.000 euro, dintre care 155.000 euro reprezintă contribuția asociației, iar 45.000 euro participarea Primăriei comunei Medieșu Aurit.
„Experiența de la Iojib a fost pentru mine absolut fantastică. Am avut ocazia să stau foarte aproape de copii, să mă joc cu ei, să le aflu nevoile și să le dau putere și încredere. Și mi-a plăcut foarte tare că am putut să vorbesc mai mult timp cu pedagogii, cu cadrele didactice, cu educatoarele, cu învățătorii și să le dau și lor din experiența pe care eu o am în lucrul cu copiii.

Harta salariilor: topul județelor și domeniilor cu cele mai mari salarii


Cu aproape 315.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, anul acesta a fost unul în care companiile au continuat să își extindă echipele, însă ritmul majorărilor salariale de anul trecut nu a mai fost replicat. Asta după ce, în 2022, au fost înregistrate creșteri salariale de 10% - 15% în aproape toate domeniile de activitate. „Peste 300.000 de joburi noi, postate într-un an care nu a fost tocmai cel mai liniștit din punct de vedere economic, nu înseamnă puțin, chiar dacă, în comparație cu anul trecut, se observă o ușoară scădere. Numărul de aplicări, în schimb, a crescut cu 10%, ajungând până la aproape 9 milioane din ianuarie și până acum. Pe un fond atât de dinamic, angajatorii nu s-au mai văzut nevoiți să crească salariile la nivel general”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.
Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, județele cu cele mai mari salarii anul acesta au fost București, cu o medie salarială netă de 5.000 de lei; Timiș, cu 4.700 de lei; Cluj, cu 4.500 de lei; Ilfov, Iași, Brașov și Sibiu cu 4.000 de lei.

Sănătatea mintală | Cum te poate ajuta Biblia?


„Aproape jumătate dintre europeni s-au confruntat cu dificultăți în materie de sănătate mintală”. Declarația de mai sus, făcută la începutul lunii octombrie 2023 de Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate și siguranță alimentară, a avut la bază rezultatele unui sondaj Eurobarometru privind sănătatea mintală, efectuat în iunie 2023 în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Acesta a relevat că principalele probleme emoționale cu care s-au confruntat europenii în cele 12 luni precedente fuseseră stările de depresie și anxietatea.
La nivel global, Organizația Mondială a Sănătății a constatat că în 2019 aproape 1 miliard de persoane se luptau cu o tulburare mintală. Dar pandemia de Covid-19 a agravat problema, cauzând o creștere de peste 25% a cazurilor de anxietate și a tulburări depresive majore.

Vlad Ivanov a inaugurat Școala Gimnazială Nr. 1 din Sulița, județul Botoșani, renovată de Asociația BookLand


Actorul Vlad Ivanov a acceptat invitația de a deveni Ambasador BookLand și de a inaugura Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Sulița, județul Botoșani. Evenimentul a avut loc în contextul finalizării lucrărilor de renovare la unitatea de învățământ, lucrări derulate de Asociația BookLand cu sprijinul partenerilor, autorităților locale și comunității din localitatea Sulița, timp de unsprezece luni, în perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023. Originar din Botoșani, Vlad Ivanov a vizitat Școala din Sulița pe data de 13 octombrie, celebrând alături de cadrele didactice, elevi și părinți transformarea totală a școlii: atât prin renovarea și modernizarea clădirii principale, cât și prin finalizarea lucrărilor la corpul nou de clădire, a cărui construcție fusese abandonată cu mai mulți ani în urmă.
Valoarea totală a investițiilor s-a ridicat la 350.000 EURO, din care sponsorizările atrase de Asociația BookLand au însumat 230.000 EURO, iar contribuția Primăriei Sulița a fost în valoare de 120.000 EURO. Aceasta este cea de-a treia unitate școlară renovată de Asociația BookLand în județul Botoșani, după școlile renovate în 2020 în comunele Mileanca și Viișoara, ca parte a programului său național de renovare de școli și grădinițe din mediul rural.

Asociația Esperando - 22 de ani de activitate în sprijinul persoanelor cu dizabilități


22 de ani, o fi mult, o fi puțin? vă lăsăm să decideți, dar din 15 octombrie 2001, ne-am străduit, în fiecare zi, să creăm un mediu potrivit pentru toate persoanele cu dizabilități din Maramureș (din familii), în care să aibă parte de servicii integrate și variate, pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate. Am dezvoltat continuu serviciile: de la cele de recuperare fizică, recuperare psihologică, educaționale și de integrare în comunitate, deprinderi de viață independentă, totul pentru o viață mai bună pentru cei care ne-au acordat încrederea lor.
Au fost multe piedici pe care le-am depășit cu greu, dar mereu am găsit soluții să mergem mai departe pentru ei, copiii, tinerii și adulții cu nevoi special, și familiile acestora.
În toți acești ani, sute de copii, tineri și adulți cu dizabilități ne-au trecut pragul și ne bucurăm nespus pentru cei care au reușit să se recupereze complet, dar și pentru cei care au făcut progrese înspre o stare de sănătate mai bună.

PSD Maramureș solicită Consiliului Județean achiziția a 12 Analizoare Drager DrugTest 5000 în cele 12 orașe ale Maramureșului


PSD Maramureș prin Grupul consilierilor județeni PSD a depus la Consiliul Județean o adresă prin care solicită executivului administrației județene achiziția a 12 Analizoare Drager DrugTest în toate cele 12 orașe ale județului Maramureș. În solicitare se face precizarea că este imperios necesar ca anul viitor să fie achiziționate astfel de aparate și în toate celelalte 64 de comune ale județului.
În adresa depusă de consilierul județean PSD Liliana Moga se arată faptul că inițiativa pornită din Sighetu Marmației, de consilierul municipal PSD Adriana Curmei trebuie extinsă la nivelul întregului județ, în cel mai scurt timp, pentru a putea lupta cât mai eficient cu flagelul drogurilor. În acest sens, PSD Maramureș susține că este imperios necesară achiziția de Analizoare DrugerDrug Test în toate cele 12 orașe ale județului Maramureș, cu câte un minimum de 300 de kituri pentru fiecare aparat. Ulterior se dorește încheierea unui parteneriat între instituția Consiliului Județean, secțiile de poliție și reprezentanții administrațiilor locale, pentru ca necesarul de kituri să poată fi suportat, în viitor, și de la bugetul local.

Conflictele se înmulțesc pe-ntreg rotundul pământesc...


    Orice om cu judecată vede că omenirea actuală nu numai că este cu gaibaracele în sus (civilizație sinucigașă, polarizare tot mai accentuată – în unele zone ale lumii se moare de foame, în altele din pricina îmbuibării, clima grav și pustiitor îmbolnăvită, cheltuieli militare în necontenită și aberantă urcare, chit că Sahara, de pildă, ar putea deveni un veritabil paradis și foametea ar fi eradicată doar cu banii cheltuiți într-un an de statele lumii cu nebunia înarmării pînă-n dinți etc.), dar miliardele de truditori ai prezentului atât de mult s-au obișnuit cu atrocea stare de lucruri de pe întreaga planetă, încât în majoritatea cazurilor (situații sufocante pentru întregul viu) nu mai protestează. Cică numai mai rău să nu fie, deși devastatorul rău planetar (poluare furibundă, hrană cancerigenă, aer toxic, apă pe sponci, războaie și lovituri de stat, educație în regres și infracționalitate în progres, decreștinare îmboldită, familia tradițională câș văzută și sodomia-n legi pecetluită) nu poate fi îmbotnițat prin îndelungata răbdare și suferință a celor mulți, ci prin unirea acestora cu zecile de milioane și împotrivirea la netrebnicele politici globaliste, precum foametea, risipa, pandemiile provocate și conflictele militare încurajate, la urma urmei prin mătrășirea tuturor sforarilor și a structurilor politico-economice înjghebate de ei...

Căsătoriile care se încheie prin divorț durează în medie 14,5 ani în România


●    Este a 17-a țară europeană în ceea ce privește durata căsătoriilor care ajung să se despartă
●    Clasamentul este condus de Italia, Portugalia și Bulgaria, cu medii de 18,7; 17,5 și, respectiv, 16,3 ani
●    Doar 0,5% dintre legăturile care se termină prin separare în România sunt rupte în primul an

Căsătoriile care se încheie prin divorț în România durează în medie 14,5 ani. Este a 17-a țară europeană cu cea mai mare durată medie, conform unei estimări independente făcută de echipa site-ului de matrimoniale SugarDaters. Aceste calcule au fost făcute cu microdatele Divorces by duration of marriage, colectate de EUROSTAT.
Al treilea an de căsătorie este cel care înregistrează cel mai mare număr de despărțiri și divorțuri, cu 5,9% din total în România. Și 0.5% dintre căsătorii, se termină prin divorț și separare înainte de prima aniversare a nunții.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro