The Best bookmaker bet365 Bonus

Campanie de strângere de fonduri organizată de Asociația Esperando


Campania “Putem continua cu ajutorul tău!” a Asociației Esperando a fost avizată cu numărul 42757/ 29.09.2022, de către comisia de specialitate din cadrul Primăriei Baia Mare.
Aceasta se va derula pe parcursul a 12 luni, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an.
În toată această perioadă, în diferite locații de pe raza Municipiului Baia Mare vor fi amplasate urne pentru donații.
Astfel, cei care doresc să sprijine persoanele cu dizabilități, care umează programe de recuperare în cadrul Asociației Esperando, pot să doneze în următoarele locații: Magazinele Ferma Zootehnică (Bd. Unirii, nr. 14; Bd. București, nr. 2; str. Moldovei, nr. 13; str. Garoafei, nr. 21, Bd. București, nr. 40);  Vital SA (Republicii, nr. 62); Fast Doner (Bd. Unirii, nr. 8); Spartan ( Bd. Victoriei, nr.73, în incinta Vivo ); Trifolia (Bd. Traian, nr.30); Magazin Rolly Cash & Candy (Bd. București, nr. 8).

Cele mai ieftine locuințe din Europa se află în România, spune un studiu


România rămâne printre statele europene cu cele mai ieftine locuințe și printre puținele țări în care cel mai scump oraș nu este capitala.
România se află pe locul al doilea în topul țărilor europene cu cele mai ieftine locuințe, după Bosnia și Herțegovina, conform studiului Deloitte Property Index 2022, realizat în 23 de țări și 68 de orașe, cu un preț mediu de 1.266 de euro/mp, calculat pe baza datelor din principalele orașe din România.
Printre statele de pe continent cu cele mai mici prețuri medii se mai află Serbia (1.520 euro/mp) și Portugalia (1.537 euro/mp).
În clasamentul pe orașe, cel mai scump din România este Cluj-Napoca, cu o medie de 1.940 de euro/mp, urmat de București (1.573 de euro/mp) și Brașov (1.348 de euro/mp).
În privința gradului de accesibilitate a locuințelor pentru cetățenii fiecărei țări, calculat în funcție de numărul de salarii medii brute anuale necesare pentru cumpărarea unui apartament standard (70 mp), România se află pe locul șapte din cele 19 țări pentru care a fost calculat acest indicator. Astfel, un român are nevoie de 6,3 salarii anuale pentru o astfel de achiziție. Conform studiului, locuințele cel mai greu accesibile sunt în Cehia, unde este nevoie de 13,3 salarii medii brute anuale pentru o locuință proprie, iar cele mai accesibile sunt în Irlanda (3,1 salarii medii anuale), Norvegia (4,4) și Belgia (4,5).

6 OCTOMBRIE – Ziua Mondială de Conştientizare a Paraliziei Cerebrale


Anual, 6 octombrie, este o zi deosebită pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale care frecventează serviciile Asociației Esperando, dar și pentru părinții acestora.
Este ziua în care, la nivel mondial, se aduce în atenția populației faptul că alături de noi trăiesc copii, tineri și adulți care se luptă zi de zi cu greutățile provocare de o boală dificilă, numită Paralizie Cerebrală, și care, îi împiedică să aibă o viață “normală”.
Paralizia cerebrală afectează circa 500.000 de copii și adulți, circa 8.000 de sugari și între 1.200 și 1.500 de preșcolari fiind diagnosticați în fiecare an. Paralizia cerebrală apare ca rezultat al leziunilor cerebrale din timpul dezvoltării fetale sau din timpul nașterii.
Această afecțiune afectează în primul rând coordonarea și mișcarea corpului: reflexele, postura, echilibrul, capacitatea de a vorbi, iar mare parte din beneficiarii Esperando urmează încă de la naștere programe de recuperare, care să îi ajute să își amelioreze starea de sănătate, să devină cât mai independenți (pe cât posibil).

Visele urâte ar putea fi un semn al riscului de demență


Un nou studiu a constatat că persoanele care aveau vise urâte cel puțin o dată pe săptămână erau de patru ori mai predispuse la declin cognitiv.
Persoanele care se confruntă cu coșmaruri frecvente la vârsta mijlocie pot avea o rată mai rapidă de declin cognitiv și pot fi expuse unui risc mai mare de demență pe măsură ce îmbătrânesc, sugerează datele.
Dacă se confirmă, cercetarea ar putea duce, în cele din urmă, la noi modalități de depistare a demenței și de intervenție pentru a încetini rata de declin.
Majoritatea oamenilor au parte de coșmaruri din când în când, dar aproximativ 5% dintre adulți au coșmaruri – vise suficient de dureroase încât să îi trezească – cel puțin o dată pe săptămână.
Stresul, anxietatea și privarea de somn sunt toți factori potențiali de declanșare, dar cercetările anterioare efectuate la persoanele cu boala Parkinson au stabilit, de asemenea, o legătură între visele stresante frecvente și o rată mai rapidă a declinului cognitiv, precum și un risc crescut de a dezvolta demență în viitor.

Est-europenii, puternic afectați de scumpirea alimentelor


Atunci când vine vorba de efectele crizei din energie şi ale inflaţiei în sectorul agroalimentar european, povestea cea mai des rostogolită este una despre costuri împovărătoare, cu risc de faliment, nevoie urgentă de ajutor şi scumpiri de supravieţuire. Este o poveste întâlnită şi în alte părţi.
Creşterile uriaşe de preţuri din magazine, mai ales în Europa de Est, o fac veridică. Însă, după cum arată un studiu efectuat pe piaţa poloneză, uneori aceste creşteri de preţ aco­peră nu pericole, ci profit pe timp de criză.
Până la şase din zece sectoare din in­dus­tria producătoare de alimente din Polonia i-au împovărat pe cumpă­rători cu costurile mai mari, iar producă­torii au ajuns să câştige chiar bine, după cum a descoperit o analiză a băncii Credit Agricole.

Compact va concerta in Baia Mare


Salut, prieteni de pretutindeni!
Cu bucurie și speranță  vă anunțăm că turneul ''Pe Tine Te-am Ales'' continuă. Eu și colegii mei din Trupa Compact: John, Cătălin și Lucas, vom continua povestea frumoasă pe care am început-o în primăvara acestui an, poveste ce se va întinde pe două luni de zile și vom poposi la:
•    Sibiu în 8 Octombrie
•    Brașov în 9 Octombrie
•    Galati în 15 Octombrie
•    Arad în 21 Octombrie
•    Timisoara în 22 Octombrie
•    Ploiești în 28 Octombrie
•    Constanta în 29 Octombrie
•    Tg. Mures în 05 Noiembrie
•    Baia Mare în 06 Noiembrie

Veste bună pentru milioane de români! O nouă zi liberă legală ar putea fi aprobată


Românii ar putea avea o nouă zi liberă începând de anul viitor dacă Parlamentul va adopta propunerea privind introducerea datei de 6 ianuarie pe lista zilelor de sărbătoare legală, anunță Ziarul Financiar.
Începând cu anul 2023, românii ar putea avea parte de o nouă zi liberă, după introducerea datei de 6 ianuarie în lista zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează, în cazul în care Camera deputaţilor adoptă propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii.
„Ţinând cont de importanţa sărbătorilor creştine pentru ţara noastră consider că este oportună includerea zilei de 6 ianuarie în cadrul sărbătorilor legale. Această zi are o semnificaţie cu totul aparte pentru cultura şi spiritualitatea românească. Epifania sau Botezul Domnului reprezintă un praznic deosebit ce încheie sărbătorile închinate Naşterii lui Hristos.”, scrie în expunerea de motive a propunerii.

Combaterea intoleranței în rândul tinerilor prin intermediul proiectului VEDA


În perioada iulie - noiembrie 2022, Asociația Esperando derulează proiectul VEDA-Voluntariat-educație-dizabilitate-acțiune.
Scopul proiectului este cel de combatere a intoleranței și creşterea implicării tinerilor în activitățile de voluntariat în sprijinul persoanelor cu nevoi speciale.
De asemenea, prin intermediul acestuia se dorește să se contribuie la dezvoltarea solidarității și să se promoveze toleranța între tineri, în special pentru a stimula coeziunea socială.
Pentru a realiza obiectivele propuse vor fi organizate diferite activități pe tot parcursul proiectului, precum:
- o caravană a dizabilității ce are drept scop informarea, conștientizarea și implicarea tinerilor din școlile în procesul de combatere a intoleranței cu privire la tinerii cu dizabilități și integrarea acestora în viața comunității.
- realizarea de activități sportive - incluzive, dar și educative și de relaxare dedicate atât persoanelor tipice, cât și atipice.

Mai puțini bani de vacanță. Câți dintre români și-au redus bugetul în 2022?


Peste 37% dintre români și-au redus bugetele pentru vacanță anul acesta, în timp ce mai mult de un sfert nu vor pleca deloc în concediu și nu au alocat niciun ban în acest sens.
În ceea ce privește sumele alocate, circa 38,5% au bugetul pentru concedii sub 3 000 lei pentru întreaga familie, iar din aceștia, aproape 11% vor să plece în vacanță cu mai puțin de 1 000 de lei.
Circa 37,5% dintre români și-au redus bugetul pentru concedii în acest an, 27% dintre respondenți declară că sumele sunt similare cu anul trecut, în timp ce doar 20% au în vara aceasta mai mulți bani dedicați vacanțelor.

Câți dintre români sunt mai generoși cu bugetele de vacanță?

Ponderea celor care sunt mai generoși cu bugetele de vacanță și alocă peste 3 000 de lei este de 35%, iar dintre aceștia 21,1% plănuiesc să cheltuiască până în 6 000 de lei în vacanță, 8,1% – între 6 000 și 10 000 de lei și doar 5,8% au un buget mai mare de 10 000 de lei pentru concediu.

REVI - Recuperare, educație, voluntariat, inovație – un nou proiect Esperando


Asociația Esperando a inițiat un nou proiect în folosul persoanelor cu dizabilități din Municipul Baia Mare.
Scopul proiectului este cel de îmbunătăţire a calităţii vieţii tinerilor cu dizabilităţi din Baia Mare, prin activităţi inovative de recuperare, educație, voluntariat și petrecere a timpului liber, prin implicarea tinerilor din comunitatea băimăreană.
Pe durata proiectului vor fi organizate activități de:
-    voluntariat și includere socială: activități de ecologizare, întâlniri ale tinerilor din şcoli cu cei cu dizabilităţi (pentru a se cunoaște și a înţelege importanţa sănătăţii, mişcării, ajutorului şi comunicării în echipă), ateliere de creație cu voluntari și alți colaboratori (pictură în natură), expoziție cu lucrările realizate prin ochii lor.
-    petrecere a timpului liber în mod sănătos pentru tineri: drumeții și activități în natură cu voluntari și parteneri.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro