The Best bookmaker bet365 Bonus

Speranţa de viaţă a românilor, a doua cea mai mică din UE. La cât a ajuns?


Speranţa de viaţă a românilor a ajuns la puţin peste 74 de ani, a doua cea mai mică din UE, după cea din Bulgaria, de 73,6 ani, arată datele de la Eurostat. În medie, bărbaţii români trăiesc până la vârsta de 70,4 ani, iar femeile până la vârsta de 78,3 ani, informează Ziarul Financiar.
În 2019, speranţa de viaţă a românilor era de 75,6 ani, în anul 1990 era de 69,9 ani, iar datele Eurostat mai arată că în 1980 românii trăiau până la circa 69,2 ani.
La nivelul Uniunii Europene, speranţa de viaţă la naştere a fost estimată la 80,4 ani în 2020, cu 0,9 ani mai mică decât în 2019, ajungând la 83,2 ani pentru femei şi la 77,5 ani pentru bărbaţi, cu un an mai mică decât în 2019.
În ansamblu, între 2002, primul an pentru care datele privind speranţa de viaţă au devenit disponibile pentru toate statele membre ale UE, şi 2020, speranţa de viaţă la naştere în UE a crescut cu 2,8 ani, de la 77,6 la 80,4 ani. Creşterea a fost de 2,4 ani pentru femei şi de 3,2 ani pentru bărbaţi.

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: Sunt onorat să fac parte din Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului”


Joi, 5 mai 2022, în prezența Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a avut loc ședința de alegere a membrilor Adunării Eparhiale, clerici și mireni, Circumscripția 1 Baia Mare și Circumscripția 2 Baia Sprie. Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a candidat având susținerea biroului colegiului electoral al preoțimii pentru o poziție de membru mirean titular. În urma alegerilor, reprezentantul Maramureșului în Parlamentul României a fost ales pentru o perioadă de patru ani, între 2022 și 2026, mandatul său fiind semnat de Preasfințitul Iustin, episcop al Maramureșului și Sătmarului.

România, a doua destinație a refugiaților ucraineni. Cei mai mulți au ajuns în Polonia


Aproximativ patru milioane de persoane din Ucraina au fugit din țară de la începutul războiului cu Rusia, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Cele mai multe au ajuns în Polonia și România, arată statisticile ONU.
Potrivit estimărilor ONU, șase milioane de persoane sunt strămutate în Ucraina, ceea ce înseamnă că cel puțin 10 milioane de oameni și-au părăsit casele de la 24 februarie.
Mulți dintre cei care au fugit din calea războiului au plecat peste granițe. Aproximativ patru milioane de persoane au părăsit Ucraina din momentul în care rușii au invadat țara.

Aproximativ patru milioane de persoane au părăsit Ucraina

ONU arată că Polonia a primit cel mai mare număr de refugiați, în timp ce alții au fugit în Ungaria, Moldova și România, potrivit Mediafax.

Sforăriile planetare, pandemia și războiul din Ucraina


Orice om cu scaun la cap vede o strânsă și indestructibilă legătură între globalism, pandemie și actualul război invadator-devastator din Ucraina. Da, căci de mai mult timp (zeci, poate chiar sute de ani) se bănuiește o ticăloasă și profitabilă legătură între globaliști, francmasonerie (via grupul Bilderberg), trusturile farmaceutico-petroliere, războaiele regionale și mondiale, crizele internaționale (economice, financiare, alimentare, energetice, sanitare, identitare, cultural-ideologice, moral-spiritiuale) și actuala degringoladă planetară, în care sacrosanctele valori tradiționale (familie, credință, bine, adevăr, just, dreptate, stat, naționalism, patriotism, decență, demnitate etc.) au fost date peste cap, iar incultura, nelegiuirea, minciuna, impostura, necredința și nerușinarea, îndeosebi cea sexuală, au fost – în aberantul proces de resetare totală – ridicate la rangul de valori, dacă nu atotumane, atunci măcar „corecte” din punct de vedere politic.

Trei rachete de croazieră au lovit orașul Ivano-Frankivsk


Invazia rusă în Ucraina ia amploare, iar în această dimineață trei rachete de croazieră au lovit orașul Ivano-Frankivsk, aproape de granița cu România. Crimele de război continuă în Ucraina, iar atacurile se întețesc de la o oră la alta, fiind tot mai aproape de pământ românesc. Ororile pe care rușii continuă să le comită în Ucraina depășesc orice limită de înțelegere. România și Maramureșul rămân însă aproape de prietenii și vecinii noștri, atât prin ajutarea celor care trec granițele noastre, pentru a se ascunde de bombe, cât și prin ajutor oferit bravilor ucraineni rămași să își apere patria și glia strămoșească.
Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că, în Maramureș, societatea civilă, administrația publică, mediul economic, reprezentanții sistemului medical și sanitar, forțele de ordine și ONG-urile au dat mână într-o luptă continuă pentru susținerea prietenilor noștri din Ucraina. Acest ajutor incredibil pe care românii îl dau ucrainenilor este relatat pe larg de presa internațională și nu numai.

Ajutoare umanitare pentru frații noștri din Ucraina


În condițiile unui război inegal, ilegal și nedrept pe care Federația Rusă l-a declanșat împotriva statului vecin, Ucraina, Maramureșul rămâne aproape de prietenii noștri ucraineni și își arată solidaritatea atât la granițele României, cât și în interiorul Ucrainei. În acest sens, un convoi umanitar a plecat vineri, 4 martie, din Baia Mare, către prietenii din regiunea înfrățiță Ivano-Frankivsk. Donațiile constând în pături, saltele, perne, alimente, conserve, produse de strictă necesitate au ajuns în orașul Ivano-Frankivsk, Raionul Verhovyna, dar și în orașul Colomeea și în Regiunea Transcarpatia, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.  

Potrivit parlamentarului maramureșean, partenerul principal al acestui transport a fost Universal Alloy Corporation, una dintre cele mai mari societăți comerciale din județul Maramureș, care a oferit câteva tone de alimente dar și alte produse atât de necesare pentru prietenii noștri greu încercați de acest război nedrept.

Fără mască în exterior și certificat COVID-19 în restaurante. Primele propuneri pentru relaxări în România


Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat propunerile pe care ministerul le face CNSU și Guvernului pentru relaxarea măsurilor împotriva COVID-19. Este vorba, printre altele, de renunțarea la mască în exterior și de posibilitatea organizării de evenimente private.
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila susține că propunerile de relaxare au fost făcute după ce gradul de ocupare a paturilor COVID-19 a scăzut sub 50%.
Ministerul Sănătății a propus eliminarea mai multor restricții, potrivit Mediafax.
„Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID-19 în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar, asta cred că e un lucru așteptat de multă lume, pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a declarat Alexandru Rafila.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Facturile la curent și gaz revin la un nivel rezonabil, suportabil!


PSD salută confirmarea oficială a premierului că este de acord cu majoritatea  soluțiilor propuse de PSD pentru stoparea creșterii facturilor la energie și gaze ale populației și companiilor.
Pachetul de măsuri anunțate trebuie acum adoptat cu prioritate de Guvern, pentru ca toți consumatorii –atât cei casnici cât și agenții economici – să aibă garanția că și după 1 aprilie vor fi scutiți de șocul altor scumpiri.
„Încă o dată se demonstrează cât de necesară a fost și este intrarea PSD la guvernare. Încă o dată soluții pe care PSD le-a propus, și pentru care a insistat, devin decizii ale Executivului.  Facturile la curent și gaz revin la un nivel rezonabil, suportabil. Timp un an de zile, prețul kilowatt-ului se va ști precis, atât pentru populație cât și pentru economie, ceea ce aduce predictibilitate și stabilitate”, a declarat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.
Potrivit noilor calcule, consumatorii casnici vor plăti la electricitate diferențiat. Pentru consum lunar de până-n 100 kwh se aplică un  tarif social de 0,68 lei/kwh, TVA inclus; beneficiari, 4 milioane de gospodării.

Ce provizii să-ți pregătești în caz de război și ce să faci în cazul unui atac nuclear?


Temerile legate de un conflict de amploare, care ar putea provoca un război mondial, sunt tot mai prezente, în contextul în care Rusia a invadat Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie. Astfel, tot mai mulți oameni s-ar putea întreba ce provizii și ce pregătiri ar trebui să facem în caz de război.
În Ucraina, sirenele au început să sune imediat ce țara a fost invadată. Mulți locuitori s-au ascuns în adăposturi și subsoluri, sau în stațiile de metrou, însă, în situația unui atac, evacuarea civililor poate fi destul de dificilă.
Iată ce ne sfătuiesc experții să facem dacă izbucnește un conflict mondial.

Momentul primelor relaxări în România. Fără mască în spații închise, ultima măsură


Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit despre momentul în care se pot lua primele relaxări ale restricțiilor pandemice, menționând cel puțin 2 săptămâni de trend în scădere. Ultima măsură va fi scoaterea măștii în interior, l-a completat Arafat.
Întrebat, dacă există un calendar al relaxărilor, șeful DSU, Raed Arafat, a răspuns că în acest moment nu, însă crede că ultima măsură care se va atinge va fi masca în interior sau în spațiile închise.
„Probabil că se va umbla la capacitățile sălilor în care au loc anumite activități, la masca în exterior. Sunt mai multe măsuri care pot fi treptat ridicate dacă continuă trendul de scădere a cazurilor și internărilor”, a spus Arafat.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a spus, la rândul său, că este recomandat să existe un calendar al măsurilor care vor fi ridicate în funcție de evoluția datelor.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro