The Best bookmaker bet365 Bonus

AFACEREA „CAPACELE RIGOLEI CAROSABILE” MIROASE A PENAL


Dacă tot e campanie electorală, iar alegerile bat la usă, revenim la Băița de sub Codru, pentru a vedea cum s-au cheltuit banii publici de către actuala administrație, condusă de Aurel Dumuța, cel care solicită alegătorilor al patrulea mandat de primar. Mai precis, gura lumii vorbește că în comună s-au platit lucrări care nu au mai fost finalizate niciodată.

Concret, comuna Băița de sub Codru a contractat în anul 2022, lucrări la rigola carosabilă în localitatea Urmeniș, în zona Căminului Cultural, în valoare de 91.578 lei + TVA. Pe hârtie s-a decontat și plătit aproape în întregime contractul, cu un rest de plată către firma Perfect Samuel Construct SRL de circa 4.000 lei. În realitatea firma câștigătoare s-a dovedit a fi o țepară, iar Primăria a reziliatul contractul cu această firmă. Pe teren realitatea a fost alta. Din totalul lucrărilor decontate s-a constat că, în fapt, capacele rigolei nu fost montate niciodată. Este vorba despre 360 buc x 85 lei/buc, adică 30.600 lei + TVA.

Restul lucrărilor nefilizate au fost executate de altă societae, respectiv de celebra Group Concif SRL, pentru suma rămasă de plată din contract (pe hârtie), adică 4.000 lei. Greu de crezut că Group Concif SRL a decis să presteze servicii în pierdere, s-au pentru că s-ar „sacrifica” pentru binele comunității. De fapt, din ce am învățat să „citim” mai departe, este că administrația comunei i-a acordat acestei societăți un alt contract care să-i permită să recupereze „pierderea”. Este vorba despre „servicii de închiriere buldoexcavator și basculantă în valoare totală de 36.000 lei +TVA, adică cam cât a costat contractul cu rigolele plus un „mic” profit. Cu aceste utileje s-a realizat decolmatarea șanțurilor pe o lungime de circa 300 m, ceea ce înseamnă 120 lei + TVA pe fiecare metru de șanț. Nu știm dacă după alegerile care bat la ușă, „treaba” cu rigolele se va mai deconta încă o dată, dar e interesant de urmărit. Asta în cazul în care, cetățenii nu vor hotărî altceva.

Ar mai fi ceva de adăugat. Pe firul acestor afaceri, „gândite” strâmb, a intrat și DNA, pentru o altă afacere dubioasă, legată de construcția celor două cămine culturale din Băița de sub Codru și Urmeniș, și o fraudă cu fonduri europene de circa 233.000 lei, sumă retrasă de AFIR. Pe rol există deja un proces. Rămâne de văzut cine va avea cel mai mult de pierdut din toate aceste „inginerii” prost gândite, și foarte prost puse în practică.

Fac pariu că cetățenii comunei....


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro