The Best bookmaker bet365 Bonus

Despărțirea de „demoni”


Eu, Revista Ecreator și Editura Ecreator anunțăm încetarea colaborării cu numita Petronela Apopei.
Deși a fost avertizată în repetate rânduri să își revizuiască atitudinea și comportamentul față de colaboratorii noștri, ea nu a înțeles să facă astă, n-a dat curs rugăminții și a scuipat mâna care i-a dat să mănânce.
Ieri și-a permis un derapaj urât față de poeta Loreta Toader din Germania.
A fost ultimul!
Știm, dar nu credem în coincidențele acestei „dive”!
În ultima vreme a început anumite colaborări cu reviste și edituri create de oameni formați tot în anturajul meu, al Revistei Ecreator și al Editurii Ecreator.
Da, Petronela Apopei este capabilă să facă orice pentru bani, deci și varianta că s-ar putut să fi fost plătită pentru a-mi face mie rău și imaginii Revistei sau Editurii Ecreator stă în picioare.
Ea nu mai lucrează în învățământ și nu a fost profesor și nici nu va fi vreodată!

Eveniment teatral deosebit la Heidelberg


Asociația culturală româno-germană Alexandru Ioan Cuza, cu sediul în Heidelberg, în sud-vestul Germaniei, condusă de mai bine de trei decenii de prof. Iosif Herlo, și-a câștigat încă de la începuturi reputația unei instituții care promovează și susține schimbul cultural între România și Germania, aducând astfel un aport prețios la crearea unei atmosfere de cunoaștere, respect și apreciere reciprocă în spațiul dintre estul și vestul Europei. Organizarea, ani la rând, a Festivalului George Enescu, prezența unor personalități de prestigiu precum Florin Piersic, Maia Morgenstern, Ana Blandiana, Luiza Borac, Mircea Dinescu, Mircea Cărtărescu, dar și a unor ansambluri muzicale și de teatru remarcabile, au cimentat renumele asociației. Multe reprezentații teatrale pe scena din Heidelberg au atras și încântat un public fidel, iubitor dar și cunoscător de teatru.
Ieri, 30 iunie 2023, publicul din Heidelberg a avut însă prilejul de a fi prezenți la un spectacol pe cât de simplu în anunțul public - ”Soacra cu trei nurori” -, pe atât de remarcabil în desfășurarea sa. Teatrul ARARAT, din Baia Mare, sub conducerea și cu participarea activă ca protagonist a lui Claudiu Pintican ne-a oferit, și oferă, un spectacol de excepție!

Comunicat al Clubului de Presă


După aproape un deceniu de retragere scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă, autorul celor mai căutate romane postrevoluționare, revine cu o nouă carte ce se anunță a fi bestsellerul anului.

Timp de 20 de ani scriitorul Ciomâzgă a ținut piața cărții în picioare, cu primele sale două cărți best seller, stindard al unui nou gen literar numit Romanul Catehetic Realist.
Acum scriitorul revine cu un nou roman tulburător, care va sparge toate convențiile.

APOCALIPSA why not!
O carte a celor mai mari dezvăluiri din ultimii 2000 de ani, privind fundamentele religiei.
O scriitură densă, complexă, rară, ca un brocart literar, cum avea să scrie criticul Alex Ștefănescu, despre prima carte Lucrarea a scriitorului Ciomâzgă.
O slovă fermecătoare,  limpede și clară pentru oricine.
Dovezi imbatabile pentru fiecare dezvăluire.
O carte cu adevărat memorabilă!

O carte ce te obligă la seriozitate


Iată o carte în fața căreia se cuvine să devin serios.
Să-mi amintesc că am fost cândva dascăl (într-o altă viață) și să încerc să fac ordine pe raftul a ceea ce știu, de fapt știm cu toții.
Gimnastica ritmică este o formă de exercițiu fizic care poate fi practicat în școli, fiind benefică pentru copii din mai multe puncte de vedere.
Exercițiul fizic are numeroase beneficii pentru copii, printre care se numără:
●    Dezvoltarea musculară și a forței: Exercițiile fizice ajută la dezvoltarea musculaturii și la îmbunătățirea forței copiilor.
●    Dezvoltarea sistemului osos: Exercițiul fizic ajută la creșterea densității osoase și la prevenirea osteoporozei.
●    Îmbunătățirea funcțiilor cardiace: Exercițiile fizice regulate ajută la îmbunătățirea funcțiilor cardiace și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
●    Îmbunătățirea stării de spirit: Exercițiile fizice eliberează endorfine, care ajută la reducerea stresului, anxietății și depresiei la copii.

SCRISORI DESPRE DEMONI ŞI SFINȚI CU IOAN ROMEO ROŞIIANU


          Se pare că volumul de faţă, SCRISORI DESPRE DEMONI ŞI SFINȚI, Editura ETHNOLOGICA, din Baia Mare, împreună cu celălalt volum, SCRISORI DE DRAGOSTE NEEXPEDIATĂ, (2016), Editura GRINTA din Cluj -Napoca, stă la baza procesului de scriere al SCRISORILOR lui Ioan Romeo Roşiianu, cele două volume jucând rolul precursorului, al deschizătorului de drumuri într-un domeniu al genului liric al literaturii române culte mai puțin explorat, dacă nu cumva aproape deloc, cel al SCRISORILOR.
          Cele două cărți sunt continuate, apoi, în stilul şi-n domeniul de acum specifice lui Ioan Romeo Roşiianu, de restul SCRISORILOR, după cum urmează: SCRISORI DE DRAGOSTE PIERDUTĂ, (2018), Editura eCREATOR din Baia Mare; SCRISORI DE DRAGOSTE IROSITĂ, (2019),Editura eCREATOR din Baia Mare; SCRISORI CĂTRE IZOLETA, (2020), Editura DETECTIV LITERAR din București.

BOGDAN NICOLAE GROZA, RĂTĂCIND PRINTRE VÂRSTE ȘI ANI, Editura ECREATOR, Baia Mare, Maramureș, 2023


Motto: „O cruciuliță cu șnur tricolor îmi este talisman,

Doamne, îți mulțumesc de toate!
Și pentru încercări și sănătate.”   (Retrospectivă)

Cartea cu titlul de mai sus cuprinde două secțiuni: Joaca de-a copilăria și În contratimp cu vârsta.
Volumul de poezii începe cu o profesiune de credință -  o poezie în care se apelează la „ iubirea pentru poezie” : „Ea m-a găsit pe mine încă din adolescență/ Pot să spun că ea a fost prima mea iubire/ Avea într-însa ceva unic, o... incandescență/ ce m-a cucerit instand într-o subtilă/ trăire!” ( Prima mea iubire )
Ajuns la o vârstă matură poetul Bogdan Groza caută cuvinte potrivite care să exprime drumul său prin viață:
-acoperit și înconjurat de ape tulburi neliniștitoare precum Bacovia. ( Acoperit de ape)

Ritmica și ritmul celor două doamne Carmen


Două foste mari sportive, Carmen Mihaela Coca și Aneta Carmen Isac, ne povestesc neromanțat, ba chiar didactic, despre un sport al grației: gimnastica ritmică.
Iată că se poate vorbi și la modul teoretic și didactic despre o disciplină sportivă la care întotdeauna ne atrag atenția muzica, gingășia și culorile.
Gimnastica ritmică, măcar și privită din afară, pare să fie mai puțin milităroasă decât cea sportivă.
Pare să lase loc și fiorului sau esteticii, nu doar preciziei milimetrice a unor elemente obligatorii, notate intransigent de brigăzi de arbitre scorțoase și neînduplecate.
La ”ritmică” nu vezi doar palmele înăsprite de pudra de talc, îți rămâne loc în ochi și în minte și pentru sunetul muzicii de acompaniament, și pentru culoarea panglicii, și pentru luciul mingii.
Și, mai mereu, pentru frumusețea artistei din arenă, pe care parcă îți convine s-o denumești așa, artistă, lăsând termenul mult mai puțin poetic, de ”sportivă”, lumii celeilalte, a solului, bârnei, paralelelor și săriturilor.

Invitație la o combinație perfectă de artă, dans și sport


Gimnastica ritmică este o ramură a gimnasticii care îmbină fericit coordonarea, echilibrul, agilitatea și postura impecabilă pe care un sportiv o poate atinge după un lung șir de antrenamente în sala de sport, coordonați de antrenori dedicați, care duc fiecare exercițiu de concurs aporape de perfecțiune.
Ea trece dincolo de tehnicitatea pe care gimnastica sportivă o impune în elemente de acrobație exersate în sălile de antrenament, și, ne oferă muzicalitatea care ne lipsea în sportul pe care Nadia Comăneci la dus la perfecțiune.
    Într-o lume în care dezvoltarea echilibrată a individului are de suferit, din cauza tehnologizării excesive a vieții noastre de zi cu zi, când educația elevilor este din ce în ce mai greu de stimulat, când practicarea sportului în cadru organizat cade în plan secundar, gimnastica ritmică vine cu o ofertă pe cât de tentantă, pe atât de generoasă, situate la jumătatea drumului între gimnastică și dans, care oferă o dezvoltare armonioasă a corpului, stimularea coordonării, forței musculare și flexibilității.

 CARMEN ŞI CARMEN ÎN PAŞI DE GIMNASTICĂ RITMICĂ PRIN  ŞCOALĂ 


          O surpriză inedită, deosebit de interesantă si de plăcută, în acelaşi timp, o constituie în momentul de față apariția sau (re)apariția în câmpul editorial maramureşean, a celei de-a doua ediții revăzute şi adăugite a minunatei cărți a distinselor doamne Carmen Aneta Isac şi Carmen Mihaela Coca, GIMNASTICA RITMICĂ ÎN ŞCOALĂ (Exerciții pentru ciclul primar, gimnazial şi liceal), Editura eCREATOR din Baia Mare (2023), Colecția PEDAGOGICĂ, prima ediție aparținând Editurii G. M. I.,din Cluj - Napoca, (2010).
          Întâmplarea sau poate nu, cu siguranță nu, face ca cele două doamne cu acelasi nume, cu aceeaşi formațiune profesională, ambele foste sportive de performanță, ambele cadre didactice, să se întâlnească şi să muncească, cot la cot, în atelierul creator al acestei splendide cărți.
          Spuneam mai sus că apariția prezentei cărți este o surpriză, în sensul că o asemenea carte, o carte cu caracter didactico - pedagogic, dar şi autodidactic, în domeniul gimnasticii ritmice, este o premieră pentru Editura eCREATOR din Baia Mare.

Gimnastica ritmică simbioza dintre sport și artă


Trăind într-o lume a negației și ipocriziei mânată de cele mai multe ori de obținerea marii performanțe fără a „arde” etapele inerente inițierii, este tot mai greu de acceptat că încă mai sunt „profesioniști” dispuși să își sacrifice din timpul lor pentru a preda abecedarul unei anumite ramuri sportive.
    Șlefuitorii de talente ai zilelor noastre rămân de cele mai multe ori în anonimat la fel cum se întâmplă și cu marile performanțele ale sportului juvenil. Pentru că astfel de oameni care formează caractere sunt de cele mai multe ori nevandabili ca imagine și marketing, nobila lor misiune se rezumă doar la a elabora lucrări științifice (extrem de bine aprofundate) venite în întâmpinarea celor ce se hazardează spre această lume a inițierii în sport.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro