The Best bookmaker bet365 Bonus

Sport adevărat și istorie adevărată


În perioada 21-23 aprilie 2023 Uniunea Culturală a Rutenilor din România a fost implicată activ (și) în elita națională a lumii sportului.
În cadrul evenimentului Adunarea Generală a Presei Sportive din România, care s-a desfășurat în data de 22 aprilie 2023 la Comitetul Olimpic Sportiv Român, ziaristul, scriitorul și editorul Ioan Romeo Roșiianu, vechi colaborator al UCRR a avut activități de prezentare a excelentului volum „Gimnastica ritmică în școală”, volum semnat de multiplele campioane Carmen Mihaela Coca și Carmen Aneta Isac, ambele antrenoare a mai multor eleve, sportice și gimnaste din comunitatea ruteană din Maramureș și nu numai.
Cu aceeași ocazie a prezentat și mai multe Reviste Ecreator în care este pe larg reflectată activitatea de prezentare a istoriei, culturii, tradițiilor și spiritualității rutenilor din România, precum și activitățile organizate de Uniunea Culturală a Rutenilor din România, atât în țară, cât și în străinătate.

Un mare maestru ucrainean al șahului va juca sub steagul României


Federația Română de Șah anunță că marele maestru ucrainean Kirill Shevchenko a ales să joace șah sub steagul României. Kirill a devenit mare maestru în 2017, la doar 14 ani, iar în acest moment este numărul 78 mondial.
Suntem fericiți și onorați să anunțăm că unul dintre cei mai tineri și mai de perspectivă șahiști din lume, marele maestru ucrainean Kirill Shevchenko, a ales să joace șah sub steagul României, anunță Federația Română de Șah.

Cum ne antrenăm creierul? Exercițiile fizice, socializarea și pasiunile sunt cele mai importante


Creierul uman este absolut uimitor. În jur de 100 de miliarde de celule nervoase conlucrează ca să ne păstreze agili și rapizi în gândire. Totuși, la fel ca restul corpului, odată cu îmbătrânirea, creierul s-ar putea să nu mai fie atât de abil. Din fericire, există modalități prin care acesta poate fi antrenat.
„Elementele centrale ale sistemului nostru nervos sunt materia cenușie și substanța albă”, spune Hermundur Sigmundsson, profesor la Departamentul de Psihologie al Universității Norvegiene de Știință și Tehnologie (NTNU), conform SciTechDaily.
În general, substanța albă asigură contactele dintre celule și contribuie la viteza de transmisie și la distribuția semnalelor, în timp ce materia cenușie este alcătuită din celule nervoase (sau neuroni) și dendrite.

ASOCIAŢIA PRESEI SPORTIVE DIN ROMÂNIA APS A ÎMPLINIT 95 DE ANI !


Mesajul preşedintelui APS, Dumitru Graur


Acum 95 de ani, mai exact la 3 decembrie 1927, la Bucureşti s-a desfăşurat Adunarea Generală de constituire a Asociaţiei Presei Sportive. Primul preşedinte al tinerei asociaţii profesionale a fost numit dl. Grigore Caracostea. Scopul constituirii asociaţiei era, aşa cum se afla scris în actul de înfiinţare: “Ocrotirea intereselor morale şi materiale ale ziariştilor sportivi, strângerea relaţiilor colegiale şi de solidaritate profesională între membrii ei, ridicarea şi menţinerea prestigiului corporaţiei, legarea de relaţiuni cu asociaţii similar din străinătate, afilirea la Asociaţia internaţională a presei sportive şi răspîndirea prin toate mijloacele a sportului şi educaţiei fizice în ţară.”  

Un studiu dezvăluie exercițiul fizic care poate stimula memoria


Este prezentat drept cel mai bun antrenament pentru tot corpul, care nu necesită echipament, iar profesorii de gimnastică și instructorii din întreaga lume jură pe eficiența sa. Este vorba despre burpees sau flotările coreene.
Noi cercetări sugerează că burpees nu numai că îmbunătățește rezistența la adolescenți – așa cum v-ați putea aștepta – dar poate fi legat de o îmbunătățire marcantă și a memoriei pe termen scurt.

Deși România n-a recunoscut KOSOVO, UEFA ne dictează politica externă și ne obligă să jucăm cu ei


În urma tragerii la sorți a preliminariilor Campionatului European 2024 la fotbal UEFA a dispus ca FRF să încalce politica externă a statului român


Așteptată cu sufletul la gură de toată suflarea fotbalistică, ieri a avut loc tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European 2024, la Frankfurt, Germania, țară calificată din oficiu.
România a făcut parte din urna nr. 3 și a fost repartizată în Grupa I a competiției – c-așa au căzut zarurile! – alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Bucuria prostului

România a căzut într-o grupă ușoară în preliminariile Euro 2024, dar problemele ar putea apărea de unde te aștepți mai puțin.

Înotul în apă rece poate reduce grăsimea corporală şi riscul de diabet


O baie cu apă rece ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate, inclusiv reducerea grăsimii corporale şi a riscului de boli precum diabetul, potrivit unei analize.
Circa 104 studii au fost examinate de cercetători, care au constatat că multe dintre ele au raportat beneficii majore pentru sănătate în urma înotului în apă rece, inclusiv asupra grăsimii bune care ajută la arderea caloriilor.
Acest lucru ar putea ajuta la prevenirea obezităţii şi a bolilor cardiovasculare, dar cercetătorii au spus că beneficiile generale pentru sănătate erau neclare.
Revizuirea a indicat ceea ce pare a fi o legătură pozitivă între înotul în apă rece şi ţesutul adipos brun (BAT).

La Mila 23 - Prezentarea planurilor viitorului Muzeu Ivan Patzaichin și prima expoziție dedicată oamenilor Deltei


Pe 8 septembrie, Caravana Apele Unite ale României a ajuns la Mila 23, satul de naștere a lui Ivan Patzaichin. Echipa Asociației Ivan Patzaichin - Mila 23 a prezentat planurile viitorului Muzeu care îi va purta campionului numele și vernisajul expoziției foto „Oamenii Deltei - portrete din Mila 23” de Dragoș Lumpan, în prezența participanților la Caravană, a comunității locale din Mila 23 și a invitaților.
Viitorul Muzeu Ivan Patzaichin va reprezenta un spațiu cu două meniri - muzeu, cu expunere a unor momente cheie din parcursul lui Ivan, lângă mărturii din cultura lipovenilor din Mila 23, și centru cultural, cu infrastructură care va permite organizarea de evenimente culturale, de artă, de educație pentru patrimoniu, cursuri, întâlniri ale comunității locale, conferințe și evenimente care se înscriu în viziunea lui Ivan și a echipei Asociației sale de a conecta patrimoniul local al unei comunități la inovația din contemporan.

România va găzdui ediția 2024 a Campionatului European de Mountain Bike


România va organiza, prin Federația Română de Ciclism, Campionatul European de Mountain Bike, ediția 2024. Desemnarea vine ca urmare a unei inițiative din anul 2021 a ministerului de resort.
Un prim pas în acest sens a fost făcut joi, prin întrevederea care a avut loc la Palatul Victoria, între primul-ministru, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul sportului, Eduard Novak, președintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa, președintele Federației Române de Ciclism, Alex Ciocan, și antrenorul federal al Federației Române de Ciclism, Cristiano Valoppi.
„Discuțiile cu privire la organizarea Campionatului European de Mountain Bike au început încă de anul trecut cu președintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa, căruia îi mulțumesc pentru încrederea acordată. Mă bucur că vom organiza în premieră în România o competiție de acest nivel. Totodată, le mulțumesc premierului Nicolae-Ionel Ciucă si vicepremierului Kelemen Hunor pentru sprijinul acordat organizării acestui eveniment sportiv de anvergură. Pentru ciclismul și sportul românesc este încă o reușită majoră”, a declarat Eduard Novak, ministrul sportului.

Depistarea ofsaidurilor de la Cupa Mondială va fi făcută printr-o nouă tehnologie implementată de FIFA


FIFA va introduce o nouă tehnologie pentru a îmbunătăți depistarea ofsaidurilor la Cupa Mondială din Qatar de anul acesta, folosind un sistem de cameră de urmărire a membrelor.
FIFA a declarat că este gata să lanseze tehnologia semi-automatizată pentru depistarea ofsaidurilor (SAOT), care utilizează mai multe camere pentru a urmări mișcările jucătorilor plus un senzor aflat în minge și va afișa rapid imagini 3D pe ecranele stadionului pentru a-i ajuta pe fani să înțeleagă decizia arbitrului.
Este a treia Cupă Mondială la rând în care FIFA introduce noi tehnologii care să vină în ajutorul arbitrilor.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro