The Best bookmaker bet365 Bonus

Un studiu dezvăluie exercițiul fizic care poate stimula memoria


Este prezentat drept cel mai bun antrenament pentru tot corpul, care nu necesită echipament, iar profesorii de gimnastică și instructorii din întreaga lume jură pe eficiența sa. Este vorba despre burpees sau flotările coreene.
Noi cercetări sugerează că burpees nu numai că îmbunătățește rezistența la adolescenți – așa cum v-ați putea aștepta – dar poate fi legat de o îmbunătățire marcantă și a memoriei pe termen scurt.

Deși România n-a recunoscut KOSOVO, UEFA ne dictează politica externă și ne obligă să jucăm cu ei


În urma tragerii la sorți a preliminariilor Campionatului European 2024 la fotbal UEFA a dispus ca FRF să încalce politica externă a statului român


Așteptată cu sufletul la gură de toată suflarea fotbalistică, ieri a avut loc tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European 2024, la Frankfurt, Germania, țară calificată din oficiu.
România a făcut parte din urna nr. 3 și a fost repartizată în Grupa I a competiției – c-așa au căzut zarurile! – alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Bucuria prostului

România a căzut într-o grupă ușoară în preliminariile Euro 2024, dar problemele ar putea apărea de unde te aștepți mai puțin.

Înotul în apă rece poate reduce grăsimea corporală şi riscul de diabet


O baie cu apă rece ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate, inclusiv reducerea grăsimii corporale şi a riscului de boli precum diabetul, potrivit unei analize.
Circa 104 studii au fost examinate de cercetători, care au constatat că multe dintre ele au raportat beneficii majore pentru sănătate în urma înotului în apă rece, inclusiv asupra grăsimii bune care ajută la arderea caloriilor.
Acest lucru ar putea ajuta la prevenirea obezităţii şi a bolilor cardiovasculare, dar cercetătorii au spus că beneficiile generale pentru sănătate erau neclare.
Revizuirea a indicat ceea ce pare a fi o legătură pozitivă între înotul în apă rece şi ţesutul adipos brun (BAT).

La Mila 23 - Prezentarea planurilor viitorului Muzeu Ivan Patzaichin și prima expoziție dedicată oamenilor Deltei


Pe 8 septembrie, Caravana Apele Unite ale României a ajuns la Mila 23, satul de naștere a lui Ivan Patzaichin. Echipa Asociației Ivan Patzaichin - Mila 23 a prezentat planurile viitorului Muzeu care îi va purta campionului numele și vernisajul expoziției foto „Oamenii Deltei - portrete din Mila 23” de Dragoș Lumpan, în prezența participanților la Caravană, a comunității locale din Mila 23 și a invitaților.
Viitorul Muzeu Ivan Patzaichin va reprezenta un spațiu cu două meniri - muzeu, cu expunere a unor momente cheie din parcursul lui Ivan, lângă mărturii din cultura lipovenilor din Mila 23, și centru cultural, cu infrastructură care va permite organizarea de evenimente culturale, de artă, de educație pentru patrimoniu, cursuri, întâlniri ale comunității locale, conferințe și evenimente care se înscriu în viziunea lui Ivan și a echipei Asociației sale de a conecta patrimoniul local al unei comunități la inovația din contemporan.

România va găzdui ediția 2024 a Campionatului European de Mountain Bike


România va organiza, prin Federația Română de Ciclism, Campionatul European de Mountain Bike, ediția 2024. Desemnarea vine ca urmare a unei inițiative din anul 2021 a ministerului de resort.
Un prim pas în acest sens a fost făcut joi, prin întrevederea care a avut loc la Palatul Victoria, între primul-ministru, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul sportului, Eduard Novak, președintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa, președintele Federației Române de Ciclism, Alex Ciocan, și antrenorul federal al Federației Române de Ciclism, Cristiano Valoppi.
„Discuțiile cu privire la organizarea Campionatului European de Mountain Bike au început încă de anul trecut cu președintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa, căruia îi mulțumesc pentru încrederea acordată. Mă bucur că vom organiza în premieră în România o competiție de acest nivel. Totodată, le mulțumesc premierului Nicolae-Ionel Ciucă si vicepremierului Kelemen Hunor pentru sprijinul acordat organizării acestui eveniment sportiv de anvergură. Pentru ciclismul și sportul românesc este încă o reușită majoră”, a declarat Eduard Novak, ministrul sportului.

Depistarea ofsaidurilor de la Cupa Mondială va fi făcută printr-o nouă tehnologie implementată de FIFA


FIFA va introduce o nouă tehnologie pentru a îmbunătăți depistarea ofsaidurilor la Cupa Mondială din Qatar de anul acesta, folosind un sistem de cameră de urmărire a membrelor.
FIFA a declarat că este gata să lanseze tehnologia semi-automatizată pentru depistarea ofsaidurilor (SAOT), care utilizează mai multe camere pentru a urmări mișcările jucătorilor plus un senzor aflat în minge și va afișa rapid imagini 3D pe ecranele stadionului pentru a-i ajuta pe fani să înțeleagă decizia arbitrului.
Este a treia Cupă Mondială la rând în care FIFA introduce noi tehnologii care să vină în ajutorul arbitrilor.

Bazele sportive sunt pentru toți românii!


•    Statul român trebuie să investească în infrastructură și să faciliteze accesul cetățenilor la bazele sportive publice
•    6 din 10 români nu fac sport – conform unui Eurobarometru din 2018

Deputatul USR, Brian Cristian, a depus un proiect de lege care vizează transparența utilizării bazelor sportive publice.

Utilitatea acestei inițiative reiese  din raportul privind Auditul performanţei administrării patrimoniului sportiv realizat de Curtea de Conturi, unde se pot vedea și o parte dintre motivele care au dus la declinul sportului românesc:
•    Degradarea, administrarea ineficientă sau utilizarea în alte scopuri a unor baze sportive date în folosinţă gratuită de către MTS.
•    Insuficienţa fondurilor alocate pentru întreţinerea, repararea, modernizarea sau extinderea bazelor sportive.

Premieră pentru alpinismul românesc. Horia Colibășanu a cucerit singurul vârf neatins de români


Premieră în alpinismul românesc. Horia Colibășanu a cucerit singurul vârf neatins de români. Este al treilea vârf ca înălțime al planetei.
În jurul orei 12 (ora României), alpinistul Horia Colibășanu a urcat pe vârful Kangchenjunga, fără oxigen suplimentar, reușind premiera mult așteptată pentru alpinismul românesc.
Alpinistul a urcat astfel pe singurul munte de 8.000 de metri neatins până acum de români, al treilea vârf ca înălțime al planetei (8586 m.).

Dansul, un bun exercițiu pentru asigurarea longevității


Dansul există din timpuri străvechi. Multe culturi, filozofii și religii au îmbrățișat dansul, deoarece are componente fizice, mentale, emoționale și spirituale în ritualurile zilnice. Asistăm la dans ritmic în diverse culturi aborigene, artă contemporană (Hollywoodul american), practici spirituale precum sufismul (derviși învârtitori), Bollywood indian, dansuri sacre europene, multe dansuri asiatice precum Dunhuang, Barong, Rangda, Bharatanatyam, Joget, Tinikling, Khon, Apsara și mulți altele.
În opinia cunoscutului psiholog Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), dansul este o formă de artă unică și este, de asemenea, o formă de mișcare distinctă și naturală folosită pentru a stimula creierul și corpul simultan, contribuind la longevitate la multe niveluri, cum ar fi fizic, mental, emoțional, social și spiritual.
„Dansul oferă multe beneficii pentru sănătate și contribuie la longevitate. Tonusul muscular, forța, flexibilitatea și agilitatea cuplate cu rezistența osoasă care reduc riscul de osteoporoză sunt esențiale sănătății fizice.

Sportivii de la Jocurile Olimpice din Beijing nu au voie să vorbească despre drepturile omului


Sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice de luna viitoare de la Beijing au fost avertizați marți de către vorbitorii unui seminar organizat de Human Rights Watch că nu trebuie să vorbească despre problemele legate de drepturile omului în China, pentru propria lor siguranță.
Grupurile pentru drepturile omului au criticat de mult timp Comitetul Internațional Olimpic (CIO) pentru că a acordat Jocurile Chinei, citând tratamentul aplicat de guvernul chinez uigurilor și altor grupuri minoritare musulmane, pe care Statele Unite l-au considerat genocid. China neagă acuzațiile de încălcare a drepturilor omului.
„Nu există într-adevăr prea multă protecție care credem că va fi oferită sportivilor”, a declarat Rob Koehler, directorul general al grupului Global Athlete, în cadrul seminarului, citat de Reuters. „Tăcerea înseamnă complicitate și de aceea suntem îngrijorați.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro