The Best bookmaker bet365 Bonus

Un studiu dezvăluie exercițiul fizic care poate stimula memoria


Este prezentat drept cel mai bun antrenament pentru tot corpul, care nu necesită echipament, iar profesorii de gimnastică și instructorii din întreaga lume jură pe eficiența sa. Este vorba despre burpees sau flotările coreene.
Noi cercetări sugerează că burpees nu numai că îmbunătățește rezistența la adolescenți – așa cum v-ați putea aștepta – dar poate fi legat de o îmbunătățire marcantă și a memoriei pe termen scurt.


Pentru cei care nu sunt familiarizați, exercițiul popularizat de armată implică coborârea într-o poziție ghemuită din picioare, tragerea picioarelor în spatele tău în poziția plank, efectuarea unei flotări și apoi sărituri.
Publicat în revista Environmental Research and Public Health, studiul a implicat 52 de adolescenți, băieți și fete cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, întrucât studiile existente arată că această perioadă a vieții este una deosebit de sensibilă pentru îmbunătățirea rezistenței, scrie Futurism.
Timp de patru luni, cercetătorii i-au împărțit pe adolescenți într-un grup de control și unul experimental.

Cel mai bun antrenament pentru întregul corp?

Primul a participat la un program tipic de anduranță care nu includea burpees, în timp ce cel de-al doilea a urmat același program, dar cu exercițiul fizic adăugat. Practic, adolescenții au început prin a efectua burpees timp de 60 de secunde, iar durata a crescut pe măsură ce studiul a continuat.

Cercetătorii au constatat că adolescenții implicați în programul burpee au alergat cu 8,6% mai repede, ceea ce reprezintă o îmbunătățire semnificativă, la o cursă de 2000 de metri. Între timp, adolescenții blocați în grupul de control au fost doar cu 1,9 la sută mai rapizi, ceea ce datele indică faptul că nu este o diferență semnificativă din punct de vedere statistic.

Chiar înainte de a ajunge la efectele cognitive, poate părea evident că efectuarea de burpees ar îmbunătăți rezistența, dar chiar și cercetătorii au fost surprinși de cât de eficiente au fost exercițiile.

Lucrurile devin și mai interesante atunci când ne uităm la memoria pe termen scurt. Potrivit studiului, adolescenții implicați în programul burpee au prezentat o îmbunătățire uriașă de 26 la sută la bine-cunoscutul și fiabilul test Jacobs, o evaluare a memoriei pe termen scurt care folosește un interval de cifre pe care participanții trebuie să le reamintească în aceeași ordine în care au fost prezentate numerele.

Legătura dintre exercițiile fizice și memorie

Atenuând puțin așteptările, cercetătorii recunosc că ,,nu știu dacă exercițiul burpee a cauzat aceste efecte pozitive în sine sau dacă a fost vorba de interacțiunea cu programul”.

Cu alte cuvinte, este greu de spus dacă este vorba de o îmbunătățire directă a memoriei sau pur și simplu adolescenții au devenit mai entuziasmați și mai implicați ca urmare a implicării în studiu. Și, bineînțeles, studiul nu spune nimic despre modul în care burpees ar putea afecta condiția fizică sau cogniția altor grupe de vârstă.

Studiile viitoare, spun cercetătorii, ar trebui să se concentreze asupra dozei de exerciții necesare pentru o îmbunătățire optimă.

Este devreme, dar constatările sunt intrigante, chiar dacă sunt departe de a fi definitive. Este posibil ca îmbunătățirea să se datoreze mai degrabă ușoarei creșteri a volumului de exerciții, decât exercițiului în sine.

https://www.descopera.ro/stiinta/20184422-un-studiu-dezvaluie-exercitiul-fizic-care-poate-stimula-memoria

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro