The Best bookmaker bet365 Bonus

OFSD Baia Mare sprijină deplasarea în Genova a sportivilor de la ACS KickBox Baia Mare


Sediul PSD Maramureș a fost gazdă primitoare pentru antrenorul echipei ACS KickBox Baia Mare, Oliver Polgar, dar și pentru multiplele campioane naționale, Florina Cosma și Carla Ghiț. Deputatul social-democrat Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș i-a invitat pe sportivii băimăreni la o discuție cu reprezentanții PSD Baia Mare, unde subiectul central a fost activitatea recunoscută la nivel national și international a lupătorilor din acest club.
În seara zilei de vineri, 10 decembrie 2021, un grup de patru sportivi de la ACS KickBox Baia Mare iau drumul spre Genova, Italia, unde vor concura, în data de 12 decembrie, la o nouă ediție a galei ”Genova Fight Kids”. La competiție vor fi participa  aproximativ 200 de luptători din Italia, România, Franța, dar și din alte state. Oliver Polgar, antrenorul echipei a declarat că această gală va fi o seară demnă de profesioniști, iar tinerii luptători băimăreni nu sunt la prima confruntare de acest fel. Pentru deplasarea echipei, însă, a fost nevoie și de un sprijin financiar, care a fost oferit de Organizația Femeilor Social-Democrate Baia Mare, președinte Liliana Moga, consilier județean, căreia i s-a alăturat și președintele interimar al OFSD Maramureș, consilierul județean Crina Chilat.

Oina, adevăratul joc sportiv românesc. Cine a fost „părintele oinei”?


Oina este un joc sportiv tradițional românesc care în trecut era jucat în toată țara, fiind cunoscut după diverse denumiri. Spre exemplu, în Banat era numit „lopta mică”, în Transilvania „de-a lunga” sau „lopta lungă”, în Muntenia și Moldova „hoina”, iar mai târziu oina. Totodată, jocul era numit „ojerul” sau „oirul” în Maramureș. În unele regiuni, oina putea fi jucat și de către fete, având denumirea de „oiniță”.
În ciuda faptului că par destul de similare și unii ar spune că au origini comune, jocul de oină și cel de baseball american sunt diferite prin regulamente, numărul de jucători, echipament, dimensiunea terenului și multe altele. De asemenea, oina este un joc sportiv similar cu sporturi din multe alte țări, precum Schlagball din Germania, Jeu de paume din Franța, sau pesäpallo din Finlanda.
Jocul de oină a început să fie practicat în secolul XIV, potrivit scrierilor și izvoarelor istorice, fiind menționat documentar pentru prima oară în 1364, pe timpul lui Vladislav I, domn al Țării Românești.

Lista jucătoarelor care vor participa la Winners Open, turneul WTA250 din România. 4 românce pe tabloul principal


4 românce se află pe lista jucătoarelor care intră în competiția de la Cluj: Patricia Maria Țig (locul 62 WTA), Irina-Camelia Begu (locul 79 WTA), Ana Bogdan (locul 92 WTA) și Irina Bara (locul 113 WTA).
Înscrierile pentru competiția de simplu s-au încheiat, iar pe tabloul principal se află 11 jucătoare din top 100 WTA. Cea mai bine clasată jucătoare care va participa la turneu este franțuzoaica Alizé Cornet (locul 56 WTA). Competiția va debuta în 1 august, iar premiile puse în joc se ridică la 235.238 de dolari.

Primul Campionat Mondial și participarea României la intervenția regelui „microbist”, Carol al II-lea


Fără îndoială, povestea primului Campionat Mondial organizat de Federația Internațională de Fotbal Amator (FIFA) este una deosebit de interesantă, iar participarea României în competiție reprezintă un eveniment istoric cu totul deosebit, ținând cont de faptul că doar patru echipe europene au participat la turneul organizat în Uruguay.
Italia, Spania, Olanda sau Suedia își manifestaseră la rândul lor dorința de a organiza competiția, cunoscut fiindu-le faptul că fotbalul electriza masele ca nici un alt sport, consacrându-se în perioada interbelică drept cel mai iubit sport din Europa. Fotbalul căpătase însă milioane de adepți și în America de Sud, devenind în scurt timp o adevărată religie pe acest continent.

Turul Franței, istoria celei mai cunoscute competiții sportive


Turul Franței este considerat ca fiind cea mai cunoscută și mai grea cursă de biciclete din lume. Primul Tur al Franței a avut loc în 1903, cu doar 60 de cicliști care au pedalat 2.428 km, în 6 etape. Acum a evoluat într-o cursă de 20 de echipe, formată din cicliști din întreaga lume, acoperind peste 3.300 km în 21 de etape.
Majoritatea cicliștilor din prima cursă erau francezi, dar au fost și italieni, belgieni, elvețieni și germani care au acceptat provocarea. Traseul lor i-a dus de la Paris la Lyon, înainte de a ajunge la Marsilia, și de a se întoarce la Paris, prin Toulouse, Bordeaux și Nantes. Etapele au avut o medie de 405 km, ceea ce înseamnă că au trebuit să pedaleze atât ziua, cât și noaptea.

Home > Opinii > Jurnaliștii sportivi se unesc pentru binele sportului maramureșean! Jurnaliștii sportivi se unesc pentru binele sportului maramureșean!


La inițiativa BaiaMare Sport, jurnaliștii sportivi din Baia Mare s-au reunit sâmbătă 19 decembrie 2020, la o masa mai mult deptunghiulară decât rotundă…La întâlnire au participat jurnaliști sportivi din Baia Mare cu state vechi în gazetăria sportivă: Ioan Romeo Roșiianu (StirileMM.ro și NecenzuratMM.ro), Marius Cîmpian (AxaNews.ro), Mircea Grumaz (CS Minaur), Radu Țolaș (CS Minaur), Cosmin Filip (Graiul MM), Rafael Hekmann (Mediafax) și subsemnatul Ioan R. Ster (BaiaMare Sport). De la întâlnire au absentat motivat Alin Boțioc (TL+), Daniel Pop (JurnalMM) și Călin Oșan (Mara Media).

25 septembrie - 25 de ani de FC Prietenia


Acum 25 de ani s-a născut o familie! O stare de spirit!


"Trăim momente extrem de emoţionante şi frumoase pentru noi! Acum 25 de ani se năştea o familie pentru care primele două reprize reprezentau premisa unei a trei părţi care ne legau ca suflet, ca spirit, precum o frumoasă familie. Iubitori de sport, iubitori de fotbal, care după orele de muncă se relaxau, de două ori pe săptămână, la o miuţă prietenească. Urma o repriză de cântec, joc şi voie bună care de la o agapă luată de unii în glumă a ajuns la o stare de spirit.
Oameni din diverse şi diferite medii profesionale ne întâlneam şi ne relaxam în jurul unei ulcele de vin.
Au trecut multe caractere extraordinare prin marea familie a FC PRIETENIA Baia Mare. Caractere care au format şi sudat o echipă minunată. A format o stare de spirit. Ore de antrenament, mii de kilometri în ţară şi străinătate în deplasări memorabile, evenimente naţionale şi internaţionale, spectacole şi evenimente sociale organizate pentru oameni cu care soarta nu a fost aşa de blândă! Şi am putea continua!

Consiliul Județean Maramureș finanțează cu 400 de mii de lei programele echipei de volei masculin CS Ştiinţa Explorări Baia Mare


În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna august, la propunerea șefului administrației județene, Gabriel Zetea s-a stabilit alocarea sumei de 400 de mii de lei pentru finanțarea finanţarea programelor structurii sportive de performanţă de prim eşalon Clubul Sportiv „Ştiinţa” Baia Mare  – echipa de volei masculin CS Ştiinţa Explorări Baia Mare.
Echipa de volei masculin CS Ştiinţa Explorări Baia Mare are ca scop creşterea calităţii sportive a echipei, dar și valorificarea aptitudinilor într-un sistem organizat de pregătire, competiţie și selecţie. Totodată, structura sportivă de prim eșalon din Baia Mare își propune promovarea, susţinerea şi dezvoltarea activităţilor voleibalistice în judeţul Maramureş, la toate nivelurile, precum și clasarea pe un loc cât mai bun la finalul programului competițional. Federația Română de Volei a stabilit că programul competițional pentru anul 2020 va debuta în luna octombrie, când vor începe să se joace meciurile pentru Campionatul Naţional şi Cupa României.

Campionii României la rugby au fost primiți cu aplauze la poarta maramureșeană de la intrarea în Maramureș


Știința Baia Mare a câștigat Super Liga CEC Bank la rugby învingând în finală pe SCM Timișoara cu 23 - 17. Disputată pe stadionul Noua din Brașov finala a fost echilibrată, deși Zimbrii au condus în majoritatea timpului pe tabela de marcaj. În cea de-a 11-a finală pe care Zimbrii au jucat-o în campionatul intern de rugby, CSM Știința Baia Mare a adus, și în aces an, în Maramureș, trofeul de campioană, făcând ca inimile a zeci de mii de maramureșeni să cânte, la unison, refenul victoriei.
Duminică, la poarta maramureșeană de pe Mesteacăn, chiar la intrarea în județul Maramureș, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, președintele CSM Știința Baia Mare, Călin Matei, dar și primarul din Valea Chioarului, Ioan Burde, i-au așteptat pe Zimbri pentru a-i felicita pentru o nouă victorie spectaculoasă în lumea sportivă, o victorie care repune Baia Mare pe harta capitalelor sportive din România.
”A fost un moment special și mi-am dorit să fiu prezent în clipa în care Zimbrii vor intra în Maramureș, județ în care aduc, și în acest an, trofeul campionilor.

Progresul Șomcuta Mare se pregătește intens pentru Liga 3


În vederea începerii noi ediții a Ligii a 3-a nou promovata echipă Progresul Șomcuta Mare se întărește în toate compartimentele.
Prima schimbare s-a făcut chiar pe banca tehnică, de-acum antrenor principal fiind Cristian Bogdan, posesor al licenței UEFA A.
El îi va avea ca secunzi pe Răzvan Lupu, fost jucător la Minaur Baia Mare, care-și va continua și cariera de fotbalist, însă sunt voci care spun că se va mai baza și pe serviciile lui Vlad Pop, fost jucător șomcutean, professor de sport.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro