The Best bookmaker bet365 Bonus

Turul Franței, istoria celei mai cunoscute competiții sportive


Turul Franței este considerat ca fiind cea mai cunoscută și mai grea cursă de biciclete din lume. Primul Tur al Franței a avut loc în 1903, cu doar 60 de cicliști care au pedalat 2.428 km, în 6 etape. Acum a evoluat într-o cursă de 20 de echipe, formată din cicliști din întreaga lume, acoperind peste 3.300 km în 21 de etape.
Majoritatea cicliștilor din prima cursă erau francezi, dar au fost și italieni, belgieni, elvețieni și germani care au acceptat provocarea. Traseul lor i-a dus de la Paris la Lyon, înainte de a ajunge la Marsilia, și de a se întoarce la Paris, prin Toulouse, Bordeaux și Nantes. Etapele au avut o medie de 405 km, ceea ce înseamnă că au trebuit să pedaleze atât ziua, cât și noaptea.

Fotbalul târgoviştean îmi aminteşte de echipa F.C. Baia Mare a lui Viorel Mateianu...


De sfintele sărbători am primit un cadou neaşteptat, cartea / eveniment -„Fotbal sub Turnul Chindiei” editura „Bibliotheca” Târgovişte, colecţia „Historia”, acum în plină pandemie, când trebuie să stăm acasă să ne protejăm de coronavirus şi să sărbătorim în familie, cu cei dragi, Naşterea Pruncului Iisus. Marele portar român Constantin MIIA mi-a împrumutat 3 volume de sport, fiecare având peste 500 de pagini(!), după cum urmează: „Drumul spre elită. Metalul Târgovişte”(vol. I), „Micul Ajax. Chindia Târgovişte” (vol. II), „Cei mai frumoşi ani. C.S. Târgovişte” (vol. III), autor Gabriel Degeratu care a depus o muncă titanică în realizarea acestei istorii a fotbalului dâmboviţean.

Home > Opinii > Jurnaliștii sportivi se unesc pentru binele sportului maramureșean! Jurnaliștii sportivi se unesc pentru binele sportului maramureșean!


La inițiativa BaiaMare Sport, jurnaliștii sportivi din Baia Mare s-au reunit sâmbătă 19 decembrie 2020, la o masa mai mult deptunghiulară decât rotundă…La întâlnire au participat jurnaliști sportivi din Baia Mare cu state vechi în gazetăria sportivă: Ioan Romeo Roșiianu (StirileMM.ro și NecenzuratMM.ro), Marius Cîmpian (AxaNews.ro), Mircea Grumaz (CS Minaur), Radu Țolaș (CS Minaur), Cosmin Filip (Graiul MM), Rafael Hekmann (Mediafax) și subsemnatul Ioan R. Ster (BaiaMare Sport). De la întâlnire au absentat motivat Alin Boțioc (TL+), Daniel Pop (JurnalMM) și Călin Oșan (Mara Media).

25 septembrie - 25 de ani de FC Prietenia


Acum 25 de ani s-a născut o familie! O stare de spirit!


"Trăim momente extrem de emoţionante şi frumoase pentru noi! Acum 25 de ani se năştea o familie pentru care primele două reprize reprezentau premisa unei a trei părţi care ne legau ca suflet, ca spirit, precum o frumoasă familie. Iubitori de sport, iubitori de fotbal, care după orele de muncă se relaxau, de două ori pe săptămână, la o miuţă prietenească. Urma o repriză de cântec, joc şi voie bună care de la o agapă luată de unii în glumă a ajuns la o stare de spirit.
Oameni din diverse şi diferite medii profesionale ne întâlneam şi ne relaxam în jurul unei ulcele de vin.
Au trecut multe caractere extraordinare prin marea familie a FC PRIETENIA Baia Mare. Caractere care au format şi sudat o echipă minunată. A format o stare de spirit. Ore de antrenament, mii de kilometri în ţară şi străinătate în deplasări memorabile, evenimente naţionale şi internaţionale, spectacole şi evenimente sociale organizate pentru oameni cu care soarta nu a fost aşa de blândă! Şi am putea continua!

Consiliul Județean Maramureș finanțează cu 400 de mii de lei programele echipei de volei masculin CS Ştiinţa Explorări Baia Mare


În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna august, la propunerea șefului administrației județene, Gabriel Zetea s-a stabilit alocarea sumei de 400 de mii de lei pentru finanțarea finanţarea programelor structurii sportive de performanţă de prim eşalon Clubul Sportiv „Ştiinţa” Baia Mare  – echipa de volei masculin CS Ştiinţa Explorări Baia Mare.
Echipa de volei masculin CS Ştiinţa Explorări Baia Mare are ca scop creşterea calităţii sportive a echipei, dar și valorificarea aptitudinilor într-un sistem organizat de pregătire, competiţie și selecţie. Totodată, structura sportivă de prim eșalon din Baia Mare își propune promovarea, susţinerea şi dezvoltarea activităţilor voleibalistice în judeţul Maramureş, la toate nivelurile, precum și clasarea pe un loc cât mai bun la finalul programului competițional. Federația Română de Volei a stabilit că programul competițional pentru anul 2020 va debuta în luna octombrie, când vor începe să se joace meciurile pentru Campionatul Naţional şi Cupa României.

Campionii României la rugby au fost primiți cu aplauze la poarta maramureșeană de la intrarea în Maramureș


Știința Baia Mare a câștigat Super Liga CEC Bank la rugby învingând în finală pe SCM Timișoara cu 23 - 17. Disputată pe stadionul Noua din Brașov finala a fost echilibrată, deși Zimbrii au condus în majoritatea timpului pe tabela de marcaj. În cea de-a 11-a finală pe care Zimbrii au jucat-o în campionatul intern de rugby, CSM Știința Baia Mare a adus, și în aces an, în Maramureș, trofeul de campioană, făcând ca inimile a zeci de mii de maramureșeni să cânte, la unison, refenul victoriei.
Duminică, la poarta maramureșeană de pe Mesteacăn, chiar la intrarea în județul Maramureș, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, președintele CSM Știința Baia Mare, Călin Matei, dar și primarul din Valea Chioarului, Ioan Burde, i-au așteptat pe Zimbri pentru a-i felicita pentru o nouă victorie spectaculoasă în lumea sportivă, o victorie care repune Baia Mare pe harta capitalelor sportive din România.
”A fost un moment special și mi-am dorit să fiu prezent în clipa în care Zimbrii vor intra în Maramureș, județ în care aduc, și în acest an, trofeul campionilor.

Progresul Șomcuta Mare se pregătește intens pentru Liga 3


În vederea începerii noi ediții a Ligii a 3-a nou promovata echipă Progresul Șomcuta Mare se întărește în toate compartimentele.
Prima schimbare s-a făcut chiar pe banca tehnică, de-acum antrenor principal fiind Cristian Bogdan, posesor al licenței UEFA A.
El îi va avea ca secunzi pe Răzvan Lupu, fost jucător la Minaur Baia Mare, care-și va continua și cariera de fotbalist, însă sunt voci care spun că se va mai baza și pe serviciile lui Vlad Pop, fost jucător șomcutean, professor de sport.

Președintele Consiliului Județean susține reluarea tradiției raliurilor în Maramureș


În perioada 29-30 august, județul Maramureș a reintrat în calendarul automobilistic sportiv prin găzduirea celei de-a patra etape a „Campionatului Naţional de Viteză în Coastă - Total 2020”.
La propunerea șefului administrației județene, Gabriel Zetea, Consiliul Județean Maramureș a fost partener al evenimentului, finanțând cu 75.000 lei campionatul organizat în comun cu Asociaţia Club Sportiv XPO Racing și Primăria Municipiului Baia Mare.

Cele 51 de echipaje din țară și străinătate, aliniate la start, au parcurs traseul pe DN 18 Baia Sprie – Desești, atât participanții la cursă cât și reprezentanții Federaţiei Române de Automobilism Sportiv declarându-se încântați de ruta care străbate Munții Gutin.

Consiliul Județean Maramureș finanțează cu 75 de mii de lei „Campionatul Naţional de Viteză în Coastă - Total 2020, etapa a IV- a”


La propunerea șefului administrației județene, Gabriel Zetea, aleșii județeni au aprobat participarea Consiliului Județean Maramureș la realizarea „Campionatului Naţional de Viteză în Coastă - Total 2020, etapa a IV-a”,  în parteneriat cu Asociaţia Club Sportiv XPO Racing.

Regăsindu-se printre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România, viteza în coastă este o formă de motorsport prin care sportivul urmărește să parcurgă în urcare un traseu de asfalt cu diferență de nivel, într-un timp cât mai scurt.

Liga I de râsul curcilor!


Nici nu mai știu ce merge firesc, normal, cum trebuie, în România, numai dacă mă gândesc la sănătate (gestionarea răspândirii pandemiei), educație, economie, politică.
 Sportul este inventat pentru a ne menține sănătoși iar sportul de performanță pentru a ne bucura, cei mulți, de performanțele sportivilor noștri. Și de-a lungul timpului, slavă Domnului, am avut o Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Ilie Năstase, Leonard Doroftei, Francisc Vaștag, Carmen Bunaciu, Doina Melinte, Ana Maria Brânză Popescu, Marius Urzică, Nicu Vlad, Sorin Babii, Camelia Potec, Valeria Răcilă, Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Laura Badea, Mihai Covaliu, Cristian Gațu, Maricel Voinea, Corneliu Ion, Lia Manoliu, Andreea Răducan, Leon Rotman, Ștefan Rusu, Lucian Bute, Ecaterina Sabo, Mircea Lucescu, Gicu Dobrin, Gheorghe Hagi și lista ar mai putea continua.
Ideea acestui articol mi-a venit când am auzit la știrile Digi Sport 1 că Federația Română de Fotbal, cu năstrușnicul ei președinte Răzvan Burleanu dorește să mărească Liga I de la 14 echipe câte sunt acum la 18 și asta numai pentru a nu retrograda în Liga secundă formații precum:

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro