The Best bookmaker bet365 Bonus

Jocurile Naționale Special Olympics Baia Mare 2017 au început cu evaluări de sănătate


Peste trei sute de sportivi participă, la acest sfârșit de săptămână, la cel mai mare eveniment organizat pentru persoanele cu dizabilități intelectuale din România, iar manifestarea a început cu evaluări de sănătate.
„Pentru a concura la probele sportive este foarte important ca toți sportivii să fie sănătoși. La Health Promotion le măsurăm greutatea, înălțimea, se calculează indicele de masă corporală și măsurăm tensiunea aterială. Îi întrebăm, de asemenea, despre obiceiurile alimetare, activitatea fizică pe care o au zilnic și despre protecția solară. La finalul evaluării, primesc sfaturi pentru un mod de viață sănătos sau recomandări pentru corectarea obiceiurilor mai puțin sănătoase.

 

 „Evaluarea oftalmologică este un concurs de mai multe măsurători sau proceduri care să pună în evidență diferitele patologii ocolare plecând de la simple vicii de refracție în care pacientul are nevoie de o simplă corecție de ochelari de citit de distanță, până la patologie complexă ce necesită trimiterea către un chirurg oftalmolog care să corecteze cataracta, glaucomul, dezlipire de retină sau strabism care poate să fie întâlnit la unul sau ambii ochi ai sportivului. Din controalele efectuate în cadrul acestor evaluări concurenții pleacă și cu insigne, ochelari de soare sau preluarea unei prescripții pentru ochelari de vedere”, a declarat Adrian Găvănescu, medic specialist chirurgie oftalmologică, Director Național Opening Eyes (Ochi Deschiși).

Zilele de 2 și 3 iunie vor fi  dedicate evaluărilor medicale gratuite pentru sportivii cu dizabilități intelectuale, oferite de medici specialiști voluntari și elevi de la Liceul Teoretic Sanitar, Școala Postliceală Sanitară „Henri Coandă", Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila" și Școala Postliceală Sanitară „Vasile Goldiș" din Baia Mare. În cele două zile, se vor desfășura evaluări medicale la 7 discipline ale proiectului „Sportivi Sănătoși”: ORL (Healthy Hearing), stomatologie (Special Smiles), oftalmologie (Opening Eyes), sănătatea picioarelor (Fit Feet), mobilitate și flexibilitate (FUN Fitness), nutriție și sănătate generală (Health Promotion) și sănătatea minții (Strong Minds).

Fundația Special Olympics din România, în parteneriat cu Fundația Hope and Homes for Children România și Consiliul Județean Maramureș, cu sprijinul Primăriei Municipiului Baia-Mare organizează, în perioada 2-5 iunie, Jocurile Naționale Special Olympics România. Participă peste 300 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la asociații, organizații neguvernamentale și școli speciale din toată țara. Aceștia vor concura la competiții sportive de atletism, baschet, bocce și înot, care se vor desfășura la Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, Stadionul „Viorel Mateianu” și în Bazinul de înot „Gheorghe Demeca”.

 

Evenimentul are ca parteneri Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare și este organizat cu sprijinul: Hervis Sports and Fashion România – Partener Tehnic, Update Advertising, Himalaya, Aqua Carpatica, 7 card,  Herbalife, FAN Courier, Alpin57 Lux, RoStar, Golisano, Lions, Essilor, Safilo, Nivea, Miraflex, Colgate, Optimed, Otomed, Audiolux, Fundația Motivation România, Motivation SRL și Adrenallina Media. Parteneri ai Jocurilor Naționale sunt Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București și Club Sportiv Special Olympics România.

Vă reamintim că sâmbătă, 3 iunie, are loc Ceremonia de deschidere a Jocurilor Naționale Special Olympics România. Aceasta va avea loc la Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, de la ora 19:00. Pe modelul Jocurilor Olimpice clasice, Ceremonia de Deschidere este precedată de traseul Flăcării Speranței (cu pornire la ora 18:00, din fața Palatului Administrativ din Baia Mare). Aceasta este purtată în orașul gazdă către locul de desfășurare a Ceremoniei de Deschidere, de către reprezentanți ai autorităților județene și locale, ai Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, precum și de sportivi de performanță din județ și sportivi Special Olympics participanți la competiție.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro