The Best bookmaker bet365 Bonus

Ziua Mondială de Conştientizare a Paraliziei Cerebrale


Anual, Asociația Esperando aduce în atenția oamenilor, o zi cu o însemnătate specială pentru persoanele care suferă de Paralizie Cerebrală.
La nivel mondial, în data de 6 octombrie, este marcată Ziua Mondială de Conştientizare a Paraliziei Cerebrale, simbolizată prin funda verde.
Majoritatea beneficiarilor Asociației Esperando au această afecțiune, care afectează în primul rând coordonarea și mișcare corpului: reflexele, postura, echilibrul.
Trebuie să învățăm cu toții că acești copii, tineri, adulți există.
Că au nevoie să fie integrați în societate, să fie acceptați și să li se ofere șanse egale, etc.
Deși starea de sănătate îi împiedică să facă multe lucruri, aceștia învață zi de zi cu îndârjire cum să progreseze.


Știu să zâmbească, să iubească, să se bucure și să ofere prietenia lor, tuturor celor care o acceptă.
În lume, 1 din 273 de copii au paralizie cerebrală. Aceasta apare înainte de naştere sau în prima perioadă a vieţii şi înseamnă că o zonă a creierului este disfuncţională (sau paralizată).
Cea mai întâlnită este forma spastică a bolii (70-80% dintre cazuri).
Paralizia cerebrală este o afecţiune permanentă însă nu este o boală degenerativă, în sensul că zona afectată de pe creier nu se extinde sau deteriorează în timp. Ceea ce se poate deteriora este partea simptomatică, adică efectele asupra organismului. De aceea e nevoie de recuperare şi mişcare, fără de care muşchii, sistemul osos/ motor şi chiar alte sisteme ale organismului (digestiv, circulator, nervos) se vor atrofia/ deteriora/ îşi vor pierde din capacităţi. Pot rezulta astfel situaţii de imobilizare totală, pierderea capacităţii de mişcare, auto-alimentare, vorbire, etc.
Ca şi în cazul copiilor, tinerilor, adulţilor de la Asociaţia Esperando, este nevoie de recuperare zilnică pentru a obţine progrese, pentru a putea avea o viaţă cât mai bună, este un efort de lungă durată. În momentul în care nu se mai lucrează, când nu se mai face recuperarea, se pierd achiziţiile dobândite anterior prin sute de ore de muncă.
Tocmai de aceea, Asociața Esperando dezvoltă servicii integrate, pentru a atinge viziunea sa: o lume în care viața persoanelor cu afecțiuni fizice să urmeze același curs cu al oricărei persoane din comunitate.


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro