The Best bookmaker bet365 Bonus

Consiliul Județean Maramureș sprijină introducerea mărcii ”Bun de Maramureș”


La inițiativa și cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, Asociația BUN DE MARAMUREȘ a demarat implementarea planului de acțiune din cadrul proiectului FoodChains 4 Europe (Lanțuri alimentare pentru Europa), pentru dezvoltarea lanțurilor alimentare din județul Maramureș

În această perioadă de pandemie caracterizată prin distanțare socială, produsele locale trebuie să fie promovate cu prioritate, ca urmare a nevoii de a scurta lanțurile de distribuție și de a răspunde interesului tot mai crescut al consumatorilor pentru produse proaspete, mai puțin procesate și provenite din surse de încredere.
Pentru a veni în întâmpinarea acestor provocări, Consiliul Județean Maramureș pune în aplicare, în perioada 2020-2021, Planul de acțiune ”Dezvoltarea lanțurilor alimentare din județul Maramureș” elaborat în cadrul proiectului FoodChains 4 Europe (Lanțuri alimentare pentru Europa). Activitățile prevăzute în planul de acțiune sunt realizate de Asociația ”Bun de Maramureș”, în baza parteneriatului încheiat cu Consiliul Județean Maramureș, în primăvara anului 2020.


Asociația ”Bun de Maramureș” este responsabilă cu introducerea sistemului de etichetare ”Bun de Maramureș” pentru produsele alimentare reprezentative maramureșene și pentru implementarea programului de inovare a lanțurilor alimentare din județul Maramureș, ambele activități fiind parte ale planului de acțiune al județului Maramureș care este implementat în faza a II-a a proiectului FoodChains 4 Europe (Lanțuri alimentare pentru Europa).
Prima întâlnire de lucru a fost organizată în data de 25 august 2020, în foișorul din incinta Muzeului Satului din Baia Mare, cu participarea a 13 reprezentanți ai producătorilor din industria alimentară județeană și cu respectarea condițiilor de siguranță impuse de pandemie.
Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, dl Ioan Doru Dăncuș a exprimat deschiderea și interesul autorității locale maramureșene pentru susținerea produselor locale reprezentative și încurajarea consumatorilor de a alege produsele locale de calitate. În această perioadă de criză cauzată de pandemia COVID-19, avem nevoie de atitudini responsabile în comunitatea maramureșeană, care să contribuie la relansarea economiei locale, la îmbunătățirea stilului de viață și a sănătății oamenilor, precum și la o mai bună protejare a mediului, așa cum este stipulat și în Strategia ”De la Fermă la Furculiță”, lansată în primăvara acestui an, de Comisia Europeană.
Reprezentanți ai asociației și membri ai echipei proiectului FoodChains 4 Europe (Lanțuri alimentare pentru Europa) au prezentat condițiile de înscriere în Asociația Bun de Maramureș, precum și criteriile de licențiere a produselor. Participanții la întâlnire și-au exprimat interesul pentru a obține licența de utilizare a mărcii "Bun de Maramureș" și apreciază inițiativa Consiliului Județean Maramureș de a introduce în mod gratuit, marca ”Bun de Maramureș”, prin care vor fi promovate produse de calitate și reprezentative pentru județul Maramureș.
3 reprezentanți ai producătorilor maramureșeni au depus deja cereri de înscriere în Asociația Bun de Maramureș, iar alți producători interesați vor depune cererile pe parcursul lunii septembrie.

Avantajele membrilor Asociației Bun de Maramureș:
1. Posibilitatea de a obține licența pentru utilizarea mărcii ”Bun de Maramureș”
Creșterea încrederii clienților în calitatea produsului/produselor
Creșterea nivelului de protecție împotriva produselor contrafăcute sau de slabă calitate
Oportunitate suplimentară de promovare
2. Sprijin pentru promovarea produselor
Consultanta privind strategia de promovare a produselor
Prezentarea producătorului si a produselor pe pagina web a Asociației Bun de Maramureș
Campanii de promovare a produselor prin rețelele de social media
3. Sprijin pentru participarea la târguri
Rezervarea de locuri la târguri de profil
Tipărirea de materiale promoționale pentru participanții la târguri
4. Accesul la programe de pregătire și educație precum si la schimburi de experiență
Cursuri gratuite privind managementul afacerii
Cursuri gratuite privind soluțiile de promovare a produselor
5. Acces la informații privind de surse de finanțare și sprijin pentru pregătirea proiectelor
Informare privind surse de finanțare adecvate domeniului alimentar
Pre-evaluarea privind șansele de accesare a diferitelor surse de finanțare
Consiliere pentru pregătirea proiectelor
6. Sprijin în implementarea unor soluții tehnice inovatoare oferite de universități
Mediere cerere de inovare/cercetare și resurse existente
Mediere cerere de inovare/cercetare si resurse umane disponibile
Transferuri de inovare
Pot dobândi calitatea de membrii simpatizanți persoanele fizice sau juridice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
– nu a suferit nici o condamnare care să o facă nedemnă de această calitate;
– aderă la scopul și obiectivele Asociației;
– au recomandarea unui membru al Asociației;
– întrunesc acordul Consiliului Director;
– doresc să contribuie la creșterea impactului activităților derulate de Asociația Bun de Maramureș.
Producătorii interesați să beneficieze în mod gratuit, de sistemul de etichetare ”Bun de Maramureș”, pot solicita setul de documente necesare înscrierii în Asociație prin e-mail, la adresa: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Pentru detalii, poate fi contactat dl Vlad Pascu, președintele Asociației ”Bun de Maramureș”.
- https://www.facebook.com/Bun.de.Maramures/
- https://bundemaramures.wordpress.com/


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro