The Best bookmaker bet365 Bonus

Terapia prin dans - benefică atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional


Beneficiile dansului se răsfrâng atât asupra trupului, cât și asupra minții.
Dansul a reprezentat înca din cele mai vechi timpuri o modalitate de exprimare a gândurilor, a emoțiilor, a trăirilor, dar și o modalitate de distracție și eliberare a psihicului.
Ce este terapia prin dans?
Specialiștii definesc terapia prin dans drept utilizarea psihoterapeutică a mișcării pentru a promova integrarea emotională, socială, cognitivă și fizică a individului.
Există o abordare holistică a vindecării, bazată pe afirmația că mintea, corpul și spiritul sunt inseparabile și interconectate, schimbările din corp reflectă schimbările din minte si invers.
Prin ce diferă terapia prin dans de dansul obisnuit?
Miscarea într-un cadru de terapie de dans este mai amplă decât un simplu exercițiu. Acțiunile, fluiditatea și miscarea sunt interpretate mai mult ca un limbaj. Oamenii care utilizează terapia prin dans în cadrul unui tratament, utilizează miscarea pentru a comunica sentimente conștiente și inconștiente prin dans.


Terapeuții de dans consideră că limbajul nonverbal este la fel de important ca limbajul verbal și folosesc ambele forme de comunicare în procesul terapeutic.
Din perspectiva beneficiilor psiho-emoţionale, specialiștii sunt de părere că dansul îmbunătăţeşte funcţia cognitivă şi memoria la orice vârstă, creşte stima de sine, eliberează emoţii negative, ca: furie, teamă, ură etc., îmbunătăţeşte comunicarea intrapersonală, combate stresul şi depresia şi previne afecţiunile psihiatrice, dar este și un vector excelent pentru buna dispozitie
Pentru unii dintre beneficiarii Asociației Esperando dansul este terapie, pentru alții o modalitate de socializare, un mod de a se bucura și de a se simți bine alături de prieteni.
Dansul există în fiecare dintre noi și ne putem bucura de el indiferent de vârstă. Distracția, buna dispoziție, exercițiul fizic și cunoasterea de noi oameni, sunt doar câteva din beneficiile evidente pe care le poți obține dansând.
Dansul poate lua atât de multe forme şi, deseori, dansul poate fi un mod de exprimare, de recreere sau, de ce nu, o activitate competitivă. Chiar dacă ai 80 de ani, sau 8 ani, dansul te schimbă în bine!


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro