The Best bookmaker bet365 Bonus

Se schimbă din nou Bacalaureatul: Examenele orale vor fi date în primăvară, iar lucrările vor fi corectate online


Apar schimbări noi la examenul de Bacalaureat. În urma discuțiilor dintre asociațiile de părinți și reprezentanții Ministerului Educației, începând de anul viitor, examenele orale ale examenului vor fi date în februarie sau martie, și nu în timpul verii, cum se întâmplă în prezent, iar lucrările de la examenele scrise vor fi corectate online.  Asociațiile de părinți nu sunt însă de acord cu toate propunerile ministerului.
Potrivit calendarului proiectului de metodologie pentru examenul de bacalaureat, candidaţii ar urma să se înscrie în perioada 29 ianuarie-2 februarie, iar evaluarea competenţelor lingvistice, digitale şi într-o limbă de circulaţe internaţională să fie susţinute între 12 şi 22 februarie 2018.


    ”Se schimbă absolut tot ce înseamnă concursuri, că e vorba despre evaluările naţionale, ca este concurs de directori sau examen de definitivat şi titularizare, propunerea şi hotărârea ministerului a fost ca să se implementeze o evaluare online prin care toate evaluările să fie scanate, iar corectare se va face de evaluatori aleatori. Metodologia spune că această evaluare se poate face şi de acasă. Noi, ca reprezentanţi ai părinţilor, nu suntem de acord cu această evaluare deoarece nu există un cadru instituţional în care se poate face această evaluare”, a explicat vicepreşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, Eugen Ilea, potrivit Mediafax.

Ministerul justifică inițiativa ca urmare a sesizărilor primite din cauza caniculei la care au fost supuşi candidaţii, care au dat în acest an examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie.

”Noi am solicitat, iar ministerul a ţinut cont ca probele de competenţe să fie susţinute în timpul anului şcolar, iar în anul 2018, acestea să fie susţinute în luna februarie, urmând ca în vară să fie organizate probele scrise. Am cerut, de asemenea, ca probele scrise să fie susţinute în perioada 18-22 iunie, deci cu o săptămână mai devreme decât şi-a propus ministerul. Această propunere a survenit multiplelor sesizări pe care le-am primit cu privire la condiţiile la care au fost supuşi candidaţii, condiţii grele pentru nişte elevi, care, pe 35 de grade, au fost nevoiţi să susţină un exemen care le decide soarta”, a declarat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Manda.

Reprezentanţii elevilor spun că această schimbare le va oferi candidaţilor timp pentru a se concentra exclusiv pe probele scrise pe care le susţin la finalizarea clasei a XII-a.

Potrivit calendarului proiectului de metodologie pentru examenul de bacalaureat, candidaţii ar urma să se înscrie în perioada 29 ianuarie-2 februarie, iar evaluarea competenţelor lingvistice, digitale şi într-o limbă de circulaţe internaţională să fie susţinute între 12 şi 22 februarie 2018.

Probele scrise la cele trei discipline ar putea fi susţinute în perioada 25-28 iunie 2018, urmând ca pe 4 iulie să fie publicate primele rezultate, iar cele finale, după soluţionarea contestaţiilor, să fie afişate pe 9 iulie.

Ministrul Educației, Liviu Pop a declarat în nenumărate rânduri că dorește modificarea regulilor privind desfășurarea bacalaureatului.

”Nu vom interveni în probe, pentru că nu avem cum, ne spune legea Educației clar ce trebuie să facem, dar cum ne organizăm noi la nivelul sistemului, cum facem corectura, cum plimbăm hârtiile și nu profesorii depinde de noi, cei de la Minister și colegii din Inspectorate. Iau în calcul și repartiția elevilor la liceu să se poată face pe fișe. Să folosim tehnologia în procesul de evaluare”, spunea ministerul, el adăugând că se pot scana toate lucrările și se pot face centre de corectură unde profesorul vine și corectează lucrarea scanată.

”Să nu îi putem pe colegii noștrii, în special informaticienii să stea zeci de ore să introducă datele. Se poate eficientiza folosind tehnologia modernă iar lucrul acesta îl avem în calcul astăzi la nivelul Ministerul Educației Naționale, unde vrem printr-un proiect european să introducem și evaluarea și evidența școlarilor pe platformă virtuală, pe biblioteca școlară virtuală”, mai spunea Liviu Pop.

Șeful învățământului mai anunța că în perioada următoare se va discuta despre introducerea unui examen de absolvire a liceului diferențiat care va ține cont de profilul unităților liceale.

Astfel, liceenii s-au bucurat de întoarcea la un bacalaureat ușor – cu subiecte accesibile.

Procentul de promovare la Bacalaureatul de anul acesta a fost de 71,4%, cel mai bun din ultimii opt ani. De-abia în anul 2009 s-a mai înregistrat o rată mai bună decât cea de anul acesta. Atunci au luat examenul maturității, așa cum se numește bacalaureatul, peste 81% dintre candidați.

http://www.libertatea.ro/stiri/se-schimba-din-nou-bacalaureatul-1949252

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata