The Best bookmaker bet365 Bonus

De la Baia Mare la Lisabona - Fado, Oceanul Atlantic si munca serioasa


Asociatia Profesionist a coordonat a doua intalnire a proiectului EDU-ODOF


    Doi reprezentanti ai Asociatiei Profesionist din Baia Mare au luat parte, la Lisabona, intre 26 si 30 martie, la cea de-a doua intalnire a proiectului "Educatia deschide usile spre viitor - Coalitie Internationala pentru promovarea invatarii adultilor". Proiectul este coordonat de Asociatia baimareana si este finantat de Comisia Europeana prin programul Invatare de-a Lungul Intregii Vieti - Parteneriate de Invatare Grundtvig.
    Lisabona s-a dovedit a fi o gazda minunata, iar sesiunile intense de munca pe proiect au fost imbinate cu activitati prezentate de catre studentii gazdelor, dar si cu cateva lectii despre frumusetile unui oras plin de istorie si a unei tari mangaiate de Oceanul Atlantic.


    Sesiunile de lucru au aratat drumul parcurs pana acum si primele rezultate ale muncii celor sase parteneri europeni din proiect, dar au si stabilit cu amanuntime pasii ce trebuie urmati de acum inainte de catre fiecare dintre ei. Este un exemplu de succes despre felul in care toti partenerii unui proiect trebuie sa se implice si sa lucreze cu seriozitate si profesionalism pentru realizarea obiectivelor proiectului.
    Gazdele intalnirii - Asociatia Amicii Varstei a Treia din Lisabona - Portugalia - Universitate privata pentru varsta a treia - au facut mai mult decat protocolul obisnuit. Au organizat si o festivitate la care au participat atat oficialitati, cat si o mare parte din cei 600 de studenti de varsta a treia ai universitatii. A fost impresionant programul prezentat de catre studenti, cu cantece, dansuri, cu fado (stil propriu portughezilor, superba muzica de suflet!) marturii ale utilitatii limbilor straine si ale celorlalte cursuri urmate, dar si vitalitatea si bucuria de a trai aratate de catre toti cei din sala, unii in jurul varstei de 90 de ani!


    Asadar, deja am avut primele exemple de oameni pentru care educatia a adus o schimbare in viata, indiferent la ce varsta a fost urmata. Persoane trecute de 50-60 de ani aleg sa fie active si sa invete ceva nou - limbi straine, calculatoare, internet, muzica, dans, arte plastice sau orice altceva. Si asta ca alternativa la o viata fara orizont, fara bucurii, fara teluri sau in care multi se simt, dupa pensionare, inutili sau uitati.
    Partenerii proiectului: Asociatia Profesionist din Baia Mare - coordonatoarea  proiectului; Colegiul Civitas - Universitatea Varstei a Treia din Varsovia - Polonia; Babadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü din Denizli - Turcia - Directorat pentru Educatie; Asociatia Amicii Varstei a Treia din Lisabona - Portugalia - Universitate privata pentru varsta a treia; Asociatia Culturala Abissinia din Pescara - Italia - centru de suport pentru imigranti si persoane defavorizate; Asociatia Paraplegicilor din Grecia - din Atena.
    Proiectul va continua sa caute, pana in luna iulie 2015, exemple de succes despre cum educatia, revenirea la invatare, poate schimba vietile unor persoane defavorizate sau aflate in situatii dificile.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro