The Best bookmaker bet365 Bonus

Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş, salută noile măsuri privind majorarea salariilor unor bugetari


Ordonanţa privind salariile primarilor, înfăptuirea unui act de dreptate pentru aleşii locali


Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a declarat după adoptarea în Camera Deputaţilor a OUG 103/2013, prin care se majorează salariile primarilor, că este un act de dreptate făcut aleşilor locali, care indiferent de culoarea politică au dreptul la un salariu decent. Totodată, se reglementează acordarea unei burse de rezident în cuantum lunar de 670 de lei pentru medicii şi farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat cu un salariu brut lunar mai mic de 3.000 de lei.

PSD Maramureş saluta, prin vocea preşedintelui de filială Gabriel Zetea, măsurile privind majorarea unor drepturi băneşti pentru unele categorii de bugetari din România. Şi în Maramureş există mulţi funcţionari care vor beneficia de măsurile luate marţi, 25 februarie 2014.

Oricum, salariile primarilor nu se măresc enorm şi nu se măresc pentru toţi. „Salariile cresc simţitor la primarii şi viceprimarii de comune, o creştere mică la viceprimarii municipiilor de categoria a doua, iar la preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene nu se măresc salariile. Indiferent de culoarea politică, fiecare ales local are dreptul la o salarizare decentă, pentru că, indiferent de localitate, fiecare ales are o responsabilitate mare, legitimitate mare dată de votul cetăţenilor”, a
explicat Liviu Dragnea. Şi în Maramureş sunt foarte mulţi cetăţeni care vor beneficia de aceste măriri salariale. „Salutăm decizia luată în Parlamentul României şi suntem în asentimentul  vicepremierului Liviu Dragnea privind înfăptuirea unui act de dreptate pentru aleşii locali, pentru medici şi pentru personalul didactic. Proiectele euuropene, investiţiile majore ale comunităţilor sunt gestionate de către executivul administraţiilor locale, adică primari şi viceprimari. Este normal ca aceştia să beneficieze de o salarizare corespunzătoare cu responsabilitatea sumelor de bani pe care le gestionează. Se face un act de dreptate  pntru că aleşii locali nu beneficiează de salarii şi sporuri, ci doar de indemnizaţii. De asemenea, apreciez enorm că premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea continuă politica USL asumată în 2012 în ceea ce priveşte  politicile sociale. Am promis în 2012 că vom avea grijă ca medicii şi profesorii să beneficieze în România de salarii europene şi acum facem paşii necesari în atingerea acestor obiective” a precizat Gabriel Zetea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş şi preşedinte al PSD Maramureş.

Medicii rezidenţi primesc burse de 670 lei şi personalul didactic 10% marire de salariu

Totodată, se reglementează acordarea unei burse de rezident în cuantum lunar de 670 de lei pentru medicii şi farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat cu un salariu brut lunar mai mic de 3.000 de lei. De asemenea, se prevede majorarea cu până la 10% a salariilor personalului didactic din învăţământului preuniversitar şi universitar cu o vechime în învăţământ de până la 6 ani. „Potrivit unui amendament al vicepremierului Liviu Dragnea, prin excepţie de la prevederile art. 1, începând cu data de 1 iulie 2014, pentru funcţiile de demnitate publică alese de la nivelul administraţiei publice locale, indemnizaţiile se stabilesc potrivit prevederilor Legii-cadru 284/2010, respectiv prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare prevăzuţi în anexa nr. I - funcţiile de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţii publice locale la Legea 284/2010, cu modificările ulterioare, cu valoare de referinţă de 600 de lei. Pentru persoanele ale căror indemnizaţii stabilite pentru luna iunie 2014 sunt mai mari decât cele stabilite potrivit Legii 284 se menţine în plată cuantumul indemnizaţiilor avute” a precizat Gabriel Zetea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş şi preşedinte PSD Maramureş. În motivarea amendamentului se arată că pe baza acestei iniţiative vor creşte salariile unui număr de 6.339 de aleşi locali după cum urmează: primarii/viceprimarii de comună cu 44,4% - 50,1%, primarii /viceprimarii de oraş cu 8,7% - 16,6%, viceprimar de municipiu categoria II/primar de municipiu categoria I şi II cu 1,4% - 7,2%, primarul general cu 5,5%. Potrivit motivării amendamentului, nu cresc salariile pentru 261 de aleşi locali deoarece au salarii mai mari decât cele rezultate din aplicarea Legii nr.284/2010 - preşedinţii/vicepreşedinţii de consilii judeţene/viceprimari generali, primarii/viceprimarii de municipii reşedinţă de judeţ şi viceprimarii de municipiu categoria I.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro