The Best bookmaker bet365 Bonus

Arbidol nu este autorizat în România, anunță Agenția Națională a Medicamentului


Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în România.
Produsul farmaceutic, cu denumirea comercială Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova, mai spun cei de la Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.
Totuși, în nomenclatorul medicamentelor din Republica Moldova pot fi găsite produse cu aceeași substanță activă.
„1. Arbivir-Zdorovie, produse de compania farmaceutică „Zdorovie” SRL Ucraina (se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B); 2. Arpeflu, produs de Lekpharm SRL, Republica Belarus (utilizat în profilaxia şi tratamentul gripei, cauzată de virusurile gripei de tip A şi B, altor infecţii respiratorii virale acute (IRVA)… AMDM precizează că în prospectul preparatelor cu conținut de Umifenovir nu există informații privind administrarea lui împotriva infecției provocată de COVID-19”, anunță Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova.

Riscul de miocardită sau pericardită în urma vaccinului anti-COVID, confirmat. Este însă rar


Vaccinul împotriva COVID-19, pe bază de ARN mesager, crește riscul de miocardită și pericardită, însă se întâmplă rar și nu pune sub semnul întrebării beneficiile vaccinării, potrivit unui studiu de amploare efectuat în Franța.
Derulat de structura Epi-Phare, care combină Asigurările de Sănătate (Cnam) și Agenția pentru Medicamente (ANSM) din Franța, acest studiu caz-control a vizat persoane cu vârsta cuprinsă între 12 și 50 de ani, internate în spitale din Franța cu diagnosticul de miocardită sau pericardită între 15 mai și 31 august. Cercetarea a inclus 919 cazuri de miocardită și 917 cazuri de pericardită, potrivit AFP.
Miocardita și pericardita sunt inflamații ale inimii. Prima afectează miocardul, principalul mușchi al inimii, iar cea de-a doua pericardul, membrana care înconjoară inima.

A treia doză de vaccin cu Moderna va avea o cantitate înjumătățită


România va administra o cantitate înjumătățită din vaccinul Moderna la a treia doză (doza booster), spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.
Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei de booster (doza 3) a vaccinului de la compania Moderna pentru persoanele care au primit prima schemă de vaccinare cu același ser după minim 6 – 8 luni de la doza a doua.
„O precizare este legată de faptul că pentru doza booster se recomandă o doză înjumătățită față de doza care s-a folosit la schema inițială, drept pentru care în cursul acestei săptămâni vom avea o ședință în cadrul CNCAV și foarte probabil că vom adopta și noi aceeași recomandare, ceea ce înseamnă că, probabil cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare, vom recomanda administrarea unei doze înjumătățite de vaccin de la compania Moderna pentru doza booster, după minim 6 luni”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

COVID-19 ar putea fi o infecție sezonieră precum gripa – studiu de amploare


După aproape doi ani de la apariția coronavirusului SARS-CoV-2, oamenii de știință afirmă că infecția COVID-19 ar putea fi o boală sezonieră, precum gripa, favorizată de clima rece și umiditatea scăzută. Concluzia aparține unor cercetători care au analizat răspândirea COVID-19 în peste 160 de țări de pe cinci continente, la începutul pandemiei de COVID-19 și în primele trei valuri.
De la apariția primelor cazuri publice de infecție cu noul coronavirus, la sfârșitul anului 2019, oamenii de știință și factorii de decizie au dezbătut deopotrivă dacă va fi sau nu o boală sezonieră, cu o creștere a transmiterii în timpul iernii, precum gripa, sau cu transmisie în mod egal, pe tot parcursul anului?

Cele mai periculoase poziții sexuale din cauza cărora partenerii ajung la spital


Un medic de pe TikTok a explicat cele mai periculoase poziții sexuale, care pot provoca fracturi de penis și alte probleme la fel de grave.
„Dacă există o împingere neregulată sau dacă mișcările celor doi parteneri nu sunt sincronizate, aceasta ar putea duce la alunecarea bărbatului, care își poate fractura penisul de osul pubian al femeii,” spune dr. Karan Raj.
Studiul la care pare să se refere dr. Karan Raj este „Mecanisme de predispoziție a fracturii penisului și rezultate pe termen lung privind funcțiile erectile și de ejaculare”.
În ceea ce privește poziția, el susține că poziția „călăreței” inversă este cea mai periculoasă, notează IFLScience.

Un anticorp care poate neutraliza toate variantele de SARS-CoV-2, descoperit în Elveția


Cercetători din Elveția au descoperit un anticorp monoclonal care poate să neutralizeze toate variantele coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv varianta Delta.
Cercetători de la Spitalul Universitar din Lausanne şi de la Şcoala Politehnică Federală din același oraș elvețian (EPFL) au anunţat marţi că au reușit să izoleze limfocitele pacienţilor cu COVID-19, obținând astfel un anticorp, „unul dintre cei mai puternici împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 identificaţi până în prezent”.
În studiul publicat în revista de știință Cell Reports, ei au explicat că noul anticorp poate să blocheze proteinele Spike, împiedicând astfel infectarea celulelor pulmonare. Ca urmare a acestui fapt, procesul de replicare a virusului SARS-CoV-2, indiferent de variantă, este oprit, iar sistemul imunitar al persoanelor infectate acționează pentru a elimina coronavirusul din organism.

Anticorpi anti-COVID, detectați în laptele matern al femeilor vaccinate


Laptele matern provenit de la mamele care au primit un vaccin COVID-19 conține anticorpi care i-ar putea proteja pe sugari împotriva infecției.
Concluzia aparține unor cercetători de la Universitatea din Florida (UF), care au declarat că descoperirile lor ar putea avea o influență pozitivă asupra ratelor de vaccinare în rândul femeilor însărcinate și care alăptează, dar care ezită să se vaccineze.
„O mulțime de mame și femei însărcinate se tem să se vaccineze. Vor să facă ceea ce este mai bine pentru bebelușii lor”, a spus dr. Josef Neu, coautor al studiului și profesor la Departamentul de Pediatrie și Neonatologie al Colegiului de Medicină al UF, potrivit Independent.
Cercetătorii au vrut să afle dacă laptele matern al mamelor vaccinate anti-COVID ar putea reprezenta un beneficiu.

Accesul la doza a treia de vaccin împotriva COVID-19, permis tuturor celor care au 6 luni de la a doua doză


Potrivit deciziei adoptate miercuri de CNCAV, pe lângă persoanele vulnerabile și cele cu risc mare de expunere, din sănătate și învățământ, accesul la administrarea dozei a 3-a este permis tuturor persoanelor care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei a doua.
Membrii CNCAV au hotărât miercuri, în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.
Administrarea dozei a treia este recomandată persoanelor vulnerabile, cele peste 65 de ani, cu boli cronice, personal din centrele medico-sociale, persoanelor cu risc mare de expunere, angajați din sănătate și învățământ.

Lidl retrage două produse din cauză că s-a găsit în ele THC, substanța psihoactivă din cannabis


 Rețeaua de magazine Lidl rerage de pe piață două produse pe bază de cînepă, din cauza conținutului ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Consumarea acestui produs poate avea consecințe nedorite asupra sănătății, precum schimbări ale dispoziției și oboseală.
Producatorul sloven Mogota d.o.o. recheama produsul „Mogota Ceai de cânepă 20buc” cu data de valabilitate minimă 31.12.2022.
În produs s-a depistat un conținut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal.

Despre falsele analize medicale de laborator


Cuprins:
1. Esența problemei.
2. Cauzele care conduc la erori și la falsuri în rezultatele analizelor de laborator
3. Soluții de rezolvare
4. Concluzii
Bibliografie

Rezumat: Identificarea corectă a unei afecțiuni, pe baza analizelor de laborator, face, de multe ori. diferența între viață și moarte. Diagnosticarea corectă a unei boli se face, în numeroase cazuri, numai pe baza analizelor de laborator. Din cauza unor analize de laborator eronate sau falsificate, numeroși oameni au suferit, până la a-și pierde sănătatea, și chiar viața, din cauză că unii și-au tratat boi inexistente, dar, cel mai grav, că alții nu și-au tratat bolile existente din cauză că analizele de laborator false le-au ascuns. Materialul de față are scopul de a ajuta populația să evite asemenea situații tragice.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro