The Best bookmaker bet365 Bonus

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „PSD se opune categoric închiderii premature a unor grupuri energetice pe bază de carbune”


PSD se opune categoric închiderii premature a unor grupuri energetice pe bază de cărbune, prevăzute de un proiect de OUG al ministerului Energiei, jalon în PNRR.
„ România NU trebuie să închidă capacități de producție a energiei electrice fără să pună ceva în loc. Ar fi sinucigaș pentru noi ca ţară dacă, în actualele condiții de criză, producția de energie electrică ar scădea și mai mult pentru că ar alimenta o iresponsabilă spirală a scumpirilor. În plus s-ar pierde zeci de mii de locuri de muncă”, a subliniat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.
PSD susține categoric politica europeană privind schimbările climatice, dar în parametri realiști; prin urmare jaloanele PNRR privind închiderea rapidă a capacităților românești de producție a energiei pe bază de cărbune trebuie ajustate, cu atât mai mult cu cât inclusiv Comisia Europeană a transmis că țările membre își pot modifica PNRR-urile pentru a face față crizei energetice


„În contextul războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse Federației Ruse, România trebuie să își folosească întreaga capacitate de producție de energie, inclusiv pe bază de cărbune, la fel cum fac și alte state ale UE, unele chiar mai dezvoltate decât țara noastră. De aceea PSD îi cere ministrului Energiei Virgil Popescu să reevalueze termenele din proiectul OUG-ul respectiv astfel încât România să aibă răgazul să pună în funcțiune noi unități de producție a electricității înainte de a le închide pe cele existente. Propunerea ministrului Energiei nu are sens în condițiile în care sunt deja multe state membre UE care redeschid capacități de producție pe bază de cărbune. Pentru a respecta și a aplica sancțiunile impuse Federației Ruse trebuie să avem capacitatea de a ne asigura nevoile energetice naționale, inclusiv din sursele care folosesc combustibili fosili. Înainte de a închide anumite de capacități de producție pe bază de cărbune, trebuie să investim în dezvoltarea unor alte capacități pe bază de energie curată. Întâi să creștem producția de energie verde și abia apoi putem lua în considerare închiderea celor pe bază de carbine”, a mai spus Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro