The Best bookmaker bet365 Bonus

Festivalul Folcloric ”Szejke”, Odorheiul Secuiesc


În 23 iunie 2019 am participat, cu un număr de 16 copii de la Școala Gimnazială ”Mircea Vulcănescu”, Bârsana, la a 53-a ediție a Festivalului Interetnic de dans popular SZEJKE, Odorheiu Secuiesc. Am participat pentru a doua oară la acest festival sub sloganul:  ”Susținem interculturalitatea!” Ansamblul nostru a prezentat un dans al rutenilor din zona Maramureșului, sub atenta îndrumare a domnului profesor Bocicorec Ioan și a doamnei profesoare Giurgi Maria. Ne-am bucurat cu toții că am fost invitați și în acest an, acest eveniment fiind pentru noi o adevărată încântare.
Festivalul a debutat cu parada costumelor populare, punând în valoare frumusețea și autenticitatea portului popular aparținând diferitelor minorități naționale.

Spectacolul de gală ne-a oferit momente speciale, fiecare ansamblu prezentând câte un dans tradițional. Am remarcat, în mod special, mândria de a aparține unei anumite etnii și modalitățile de valorificare a elementelor autentice atât de valoroase în păstrarea tradițiilor. Acest festival este prilej de îmbogățire sufletească a celor care cred că ”unitatea în diversitate” e ceea ce ne oferă idealuri de  pace și solidaritate.
Adresăm calde mulțumiri atât organizatorilor, cât și Uniunii Culturale a Rutenilor din România, filiala Maramureș!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata