The Best bookmaker bet365 Bonus

Coaliția pentru Baia Mare va susține candidatul PSD Maramureș la alegerile europarlamentare


Parteneriatul administrativ și politic încheiat între PSD Maramureș și Coaliția pentru Baia Mare cu trei ani în urmă, după alegerile locale din iunie 2016, a fost reconfirmat azi de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Edilul celui mai important oraș din județul Maramureș a arătat că, alături de colegii săi din Consiliul Local Baia Mare, de cei din Consiliul Județean Maramureș, dar și împreună cu băimărenii, vor susține candidatul PSD Maramureș pentru alegerile europarlamentare din 26 mai și, implicit, lista PSD pentru Parlamentul European.
La conferința de presă care a avut loc la sediul Partidului Social-Democrat Maramureș, alături de președintele filialei județene a social-democraților, Gabriel Zetea, dar și de parlamentarii PSD Maramureș s-a aflat și președintele Coaliției pentru Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a avut alături reprezentanți ai Coaliției din Consiliul Municipal și Consiliul Județean Maramureș.


În cuvântul de deschidere, vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea a mulțumit Primăriei Municipiului Baia Mare și primarului Cătălin Cherecheș pentru deschiderea și implicarea dovedite în buna desfășurare a celei de-a V-a ediții a ”Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, dar a amintit și primirea extrem de călduroasă arătată prim-ministrului României, Viorica Dăncilă și ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, în cadrul vizitei administrative pe care oficialii guvernamentali au realizat-o în județul nostru.
”Din punct de vedere administrativ, de-a lungul celor trei ani de mandat am încercat să obținem finanțare atât pentru nordul, cât și pentru sudul județului și, în special, pentru municipiul Baia Mare, care reprezintă motorul economiei Maramureșului, dar și cea mai mare comunitate locală. În ceea ce privește aspectul politic, reamintesc faptul că, în 2016, după alegerile locale, PSD a făcut diferite alianțe politice, cea mai importantă fiind cu Coaliția pentru Baia Mare. Și mă bucur că această alianță a funcționat în tot acest timp, atât la nivelul municipiului, cât și al județului, iar ceea ce ne dorim cu toții este ca proiectele din Baia Mare să obțină finanțarea necesară. Vorbim, astăzi, despre o reînnoire a parteneriatului încheiat în anul 2016, un parteneriat în care ne oferim susținere reciprocă atât din punct de vedere administrativ, cât și politic. Îi mulțumesc mult președintelui Coaliției pentru Baia Mare și primarul municipiului, Cătălin Cherecheș, pentru faptul că își dorește să susțină lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Totodată, mă bucur că primarul de Baia Mare a aderat din nou la doctrinele social-democrate și îi dorim bun venit în mijlocul nostru”, a precizat președintele PSD Maramureș și vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea.

Cătălin Cherecheș: ”Parteneriatul încheiat cu PSD în 2016 a trecut la un nivel superior”

Invitat la cuvânt, primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a întărit afirmațiile președintelui Zetea cu privire la parteneriatul deja consolidat la nivelul comunității între Coaliția pentru Baia Mare și PSD Maramureș.
”Mă bucur să mă aflu alături de oameni care au înțeles ce înseamnă dezvoltare, care înțeleg ce înseamnă să gândești, dar cel mai important, să implementezi proiecte, oameni în care am avut încredere și acum avem rezultate. Și trebuie să spun că acești oameni sunt parlamentarii PSD Maramureș, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, consilierii locali și consilierii județeni. Dezvoltarea comunităților este importantă și se poate face dacă parteneriatul se realizează, în primul rând, între oameni de bună calitate. În anul 2003 am devenit membru PSD, iar în 2008 am făcut o performanță importantă alături de PSD, câștigând un mandat de parlamentar într-un colegiu liberal. În anul 2016 am făcut un parteneriat cu PSD Maramureș și cu președintele Gabriel Zetea, iar acest parteneriat nu poate rămâne doar la nivel administrativ, deoarece noi suntem și actori politici. Astfel, consider că este moral să fim parteneri în alegerile succesive care se derulează, nu doar la alegerile locale și la negocieri. Proiectele pe care le avem pentru Baia Mare și zona metropolitană confirmă logica acestui parteneriat politic, precum și apropierea sau, mai degrabă, reîntoarcerea mea în zona de centru stânga, respectiv alături de PSD. Avem împreună o obligație față de fiecare băimărean și de fiecare maramureșean. Indiferent ce nume va purta viitoarea construcție cu care vom veni în fața cetățenilor, va fi o construcție solidă și formată din oameni de calitate. Pentru municipiul Baia Mare avem, în prezent, un portofoliu de proiecte de aproximativ 400 de milioane de euro, fonduri atrase prin POR, alte tipuri de finanțare europeană dar și diverse strategii care înglobează parcul industrial, Aeroportul Internațional, deschiderea zonei turistice Baia Mare – Sighetu Marmației – Săpânța, lucruri pe care doar împreună și doar cu acești oameni le putem construi. Mă onorează parteneriatul cu oamenii serioși din PSD și, alături de colegii din Coaliția pentru Baia Mare, vom susține candidatul PSD Maramureș pentru Parlamentul European. Crina Chilat este de o emblematică valoare profesională și ne va reprezenta cu mult succes la Bruxelles, spre deosebire de alții din Moldova, din sudul țării sau din alte zone care ne-au cerut votul iar apoi au trecut prin Baia Mare și prin Maramureș doar accidental. Prin Crina Chilat, vocea Maramureșului și vocea Băii Mari vor fi auzite în Parlamentul European.
Și că vorbim de partea stângă a eșichierului politic, mă voi referi acum la UNPR și PRO România, partide care provin din aceeași rădăcină a PSD și care sper că, după aceste alegeri, vor considera că este mai bine să construim împreună pentru binele României și vor redeveni membri PSD. Cred într-o reconstrucție radicală a stângii românești pe cel puțin două paliere: reprofesionalizarea partidului din perspectiva membrilor aflați în funcții de conducere și, pe de altă parte, deschiderea unui orizont de dialog cu societatea civilă și atragerea acesteia într-un parteneriat cu PSD. Sper ca, în viitor, în administrațiile locale să avem, ca membri PSD, mai mulți reprezentanți ai societății civile, iar aici mă refer și la cei mai prestigioși sau vocali cum sunt Dragoș Bucurenci, Tudor Chirilă și alții.
Din punct de vedere politic, consider că stânga românească, prin noul PSD trebuie să înglobeze și manifestări publice, opțiuni și atitudini prezentate coerent și constructiv. În ceea ce privește entitățile care se definesc ca fiind de dreapta, acestea sunt în mod definitoriu organizații care trebuie să se plaseze pe stânga ișichierului politic. Mă refer aici la USR, PLUS, PMP, parte a PMP-ului, respectiv a PNL-ului sau, ca să fiu mai clar, fostul PD. Voi urmări în mod pragmatic și foarte atent derularea proiectelor pe care le avem în comun, dar sunt conștient că, fără sprijinul politic la nivel guvernamental al instituțiilor europene aceste proiecte pot să devină iluzorii. Acesta este, în fapt, motivul revenirii mele în acest partid”, a arătat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.
Un cuvânt de salut cu privire la acest parteneriat au transmit și vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Dăncuș, președinte al PNȚCD Maramureș și membru al Coaliției pentru Baia Mare, dar și senatorul PSD de Maramureș, Liviu Marian Pop, care a dat asigurări că toate proiectele municipalității băimărene se vor bucura de susținere la nivelul Parlamentului României.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro