The Best bookmaker bet365 Bonus

Gheorghe Șimon (PSD): ”Iohannis este obligat să îl demită pe torționarul Lazăr”


    Deputatul PSD de Maramureș, Gheorghe Șimon susține că președintele Românie, Klaus Iohannis, ca președinte al unul stat membru UE și NATO, este obligat să-l demită pe procurorul șef Augustin Lazăr, care se dovedește că a fost o unealtă fidelă a regimului comunist, de torturare a disidenților politici. ”Orice zi în care menţine în funcţie un procuror șef care a refuzat unui om eliberarea la care avea dreptul legal, sub pretextul că nu s-ar fi îndreptat şi a atacat orânduirea socialistă şi partidul comunist, înseamnă o zi în care preşedintele este complice cu torționarii regimului comunist”, susține deputatul social-democrat de Maramureș.
    ”Este evident că Lazăr a făcut poliţie politică. Numele său, semnătura sa apar cu claritate pe documente în temeiul cărora un om a fost închis și schingiuit pentru că a avut curajul să critice regimul comunist al lui Ceaușescu. Lazăr era direct răspunzător, ca președinte al comisiei de eliberare condiționată de la acea vreme, pentru refuzul de a-l elibera pe dizidentul Iulius Filip, deși acesta avea dreptul legal la eliberare condiționată, sub motivul că nu s-ar fi îndreptat și că n-ar fi renunțat la opiniile și convingerile sale împotriva regimului comunist a lui Ceaușescu.

Ceea ce a făcut Lazăr, prelungind cu încă doi ani chinurile unui om închis în beciurile securității pentru opinia sa politică, este poliție politică în cel mai pur sens al cuvântului. Este inacceptabil ca, la 30 de ani de la revoluţia în care sute de români au murit pentru libertate, procuratura din România să fie condusă de un procuror torţionar al regimului Ceauşescu”, a conchis parlamentarul PSD.
    Potrivit lui Gheorghe Șimon, ori procurorul șef Lazăr pleacă imediat din funcție, ori președintele Iohannis îl revocă imediat, cale de mijloc neexistând. CSM, ca garant al independenței Justiției, trebuie să ia atitudine pentru că, altfel, credibilitatea Justiției va fi grav afectată. În ceea ce privește Inspecţia Judiciară, aceasta trebuie să spună opiniei publice de ce informaţiile privitoare la perioada în care Augustin Lazăr a condus Comisia de Eliberare Condiţionată de la penitenciarul Aiud, în care erau închişi deţinuţi politici, nu apare în fişa profesională a acestuia.
    ”Este incalificabil cum, în pofida evidențelor șocante, procurorul general nu doar că nu-și dă demisia, dar sfidează prin explicațiile sale că procurorii din vremea lui Ceaușeșcu nu au făcut politică. Astfel de oameni – unelte ale fostului regim comunist – au ajuns în poziții cheie în statul român și se manifestă ca exponenți ai luptei anticorupție, prin aceleași metode abuzive ca în trecut – protocoale secrete încheiate cu serviciile de informații, arestări și anchete abuzive, încălcări ale drepturilor fundamentale ale omului, judecători șantajați, etc. Fostul procuror torționar Lazăr – este procuror șef al României; fostul procuror comunist Macovei a fost ministru al Justiției; fostul ministru al Justiției Prună – colaborator SIE, fiică a unui ofițer SIE; fostul procuror șef DNA – Koveși - fiică a unui fost procuror șef din perioada comunistă. Astfel de personaje lipsiți de conștiință s-au ascuns în spatele Luptei Anticorupție. Astfel de agenți ai poliției politice comuniste au semnat protocoalele secrete prin care au vrut să reînființeze teroarea poliției politice din timpul comunismului”, arată deputatul social-democrat, Gheorghe Șimon.
    România, ca țară în care oamenii au murit pentru libertate, ca țară membră NATO și ca stat membru al Uniunii Europene, nu poate tolera așa ceva. De aceea, PSD se alătură Asociației 21 Decembrie și cere demisia imediată a procurorului general. Fiecare zi în care Augustin Lazăr mai ocupă funcția de procuror general al României este o compromitere gravă a valorilor și principiilor democratice și o sfidare fără margini pentru toți dizidenții din timpul regimului comunist și pentru toți cei care au luptat la Revoluție, ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple în România.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro