The Best bookmaker bet365 Bonus

Supraimpozitarea muncii part-time e neconstituțională


PNL ia atitudine împotriva măsurilor actualului guvern care afectează mediul de afaceri și care pun în pericol slujbele multor români.
Conducerea partidului a sesizat Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituțională ordonanța privind CAS și CASS în cazul celor cu contracte part-time.
Această  Ordonanță, adoptată fără dezbatere publică,  încalcă  flagrant Constituția în mai multe puncte. Potrivit legii fundamentale,  nu pot fi adoptate prin ordonanță simplă modificări ale unor legi organice, cum este cazul   Codului Fiscal.


De asemenea , se încalcă  și art.16, alin.(1) din Constituție, care se referă la egalitatea în drepturi și nediscriminare, deoarece măsura normativă propusă crește taxele pentru persoanele care angajează forța de muncă part-time, față de cei care angajează cu normă întreagă – în condițiile în care beneficiază de aceeași prestație .
Aceeași ordonanță  încalcă  și art.41 din Constituție, deoarece Ordonanța îngrădește dreptul la muncă.  Deși este recunoscut dreptul la muncă pentru durate parțiale de timp , dreptul la muncă al acestor persoane va fi în mod evident limitat, va fi îngrădit, deoarece angajatorii vor alege să angajeze numai persoane dispuse să muncească cu normă întreagă de muncă.
Este încălcat de asemenea și articolul 56 din Constituția României, care prevede că toate contribuțiile trebuie să fie echitabile.PNL  consideră că este o mare inechitate să se platească contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări de sănătate la același nivel pentru angajații care lucrează un timp de lucru diferit - de exemplu opt ore, față de unul care lucrează două ore.


Măsura adoptată de guvern   încălca și legea privind transparența decizională, deoarece ordonanța nu a fost subiect de dezbatere publică , fiind ignorate de asemenea consultările cu cei pe care-I vizează direct textul actului normativ.
 E o practică deja la nivelul coaliției de guvernare ca deciziile să fie luate de pe-o zi  pe alta, fără consultări și fără dezbateri, semn de improvizație și de lipsă de profesionalism.  
Odată cu adoptarea acestei ordonanțe, guvernul a recunoscut practic că  nu mai are bani pentru a plăti majorările de salarii și pensii și-atunci mai pune o taxă în plus. Deocamdată, doar pe munca part-time , dar probabil vor mai urma și altele, având în vedere execuția bugetului în primele șase luni care, potrivit datelor oficiale, este dezastruoasă .
Până în acest moment, deficitul este de 6,3 miliarde de lei, cu 61% mai mare față de perioada similară a anului trecut, iar viitorul nu sună deloc bine, deoarece cheltuielile bugetare cresc de la o lună la alta, iar veniturile sunt în scădere.
Toate cifrele arată că nu ne îndreptăm în direcția care trebuie și că măsurile guvernului nu încurajează nici mediul de afaceri, nici pe cei care caută oportunități noi de business.
PNL va atrage constant atenția asupra acestor lucruri și va acționa pentru a împiedica actuala coaliției de guvernare să ia măsuri care să afecteze în mod negativ economia României pe termen lung.

Ionel Bogdan
Președinte PNL Maramureș

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata