The Best bookmaker bet365 Bonus

Băsescu, mesaj către premier și procurorul general: Mor copii, mor oameni bolnavi de cancer! Oare s-a dezincriminat abuzul în serviciu?


Liderul PMP Traian Băsescu a transmis, sâmbătă, pe Facebook, un mesaj dur către premierul Sorin Grindeanu și Procurorul general Augustin Lazăr. ”Mor copii, mor oameni bolnavi de cancer! Oare s-a dezincriminat abuzul în serviciu? Nimeni nu este acuzat de abuz în serviciu pentru lipsa vaccinurilor pentru copii și nici pentru lipsa din farmacii a citostaticelor”, a scris Băsescu.
„Domnule Sorin Grindeanu, domnule Augustin Lazăr, mor copii, mor, înainte de vreme, oameni bolnavi de cancer.
Oare s-a dezincriminat abuzul în serviciu? Dreptul la ocrotirea sănătăţii” este un drept fundamental, iar omisiunea de a asigura vaccinurile pentru copii şi medicamentele pentru cei bolnavi de cancer este un abuz în serviciu. Statul Român şi-a asumat, prin Constituţie, această responsabilitate”, a scris fostul președinte pe pagina de socializare.Băsescu a citat din Comisia de la Veneția, care ”consideră (că) prevederile penale naționale cu privire la abuzul în serviciu,….trebuie interpretate în sens îngust și aplicate cu un prag înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi spre exemplu: infracțiuni grave împotriva proceselor democratice naționale, încălcarea drepturilor fundamentale,…șamd.“

Liderul PMP face referire și la prevederile din Constituţia României, Capitolul II, Drepturi şi libertăţi fundamentale, Articolul 34 – Dreptul

”Cu toate acestea, nimeni nu este acuzat de abuz în serviciu pentru lipsa vaccinurilor pentru copii şi nici pentru lipsa din farmacii a citostaticelor de care depinde viaţa celor bolnavi de cancer. Totuşi, Domnule Grindeanu, mor copii, mor oameni. Avem, în schimb, parte de declaraţii idioate ale lui Liviu Dragnea şi ale ministrului sănătăţii. Sau, poate, abuzul în serviciu, ca sancţiune penală, este bun pentru vânătoarea selectivă şi nu prezintă niciun fel de interes a fi aplicat acolo unde chiar este cazul”, a mai spus Băsescu.

Premierul Sorin Grindeanu a mărturisit, joi, în cadrul unei dezbateri, că a găsit cu dificultate vaccinurile pentru cei doi copii ai săi, și a precizat că județul Timiș se află printre județele codașe în privința imunizării. Prim-ministrul a mai spus, despre campania pro-vaccinare, că părinții au dreptul de a alege ce consideră mai bine pentru copilul lor, dar în același timp, alegerile individuale trebuie puse în discuție când îi rănesc pe cei din jur, pentru că un copil nevaccinat nu își riscă doar propria spănătate ci și pe a celor din jurul său.

Ministerul Sănătății a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru imunizarea copiilor, a anunțat instituția prin intermediul unui comunicat de presă.

http://www.libertatea.ro/stiri/basescu-mesaj-catre-premier-si-procurorul-general-mor-copii-mor-oameni-bolnavi-de-cancer-oare-s-dezincriminat-abuzul-serviciu-1821098

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2017  -  powered by DSdata