The Best bookmaker bet365 Bonus

Deputatul Gheorghe Şimon APĂRĂ ÎN PARLAMENT DREPTURILE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE DIN CAVNIC. Interpelare parlamentară


Domnule ministru, membri Asociației crescătorilor de animale din Cavnic, județul Maramureș mi-au adus la cunoștință, în audiență la Biroul parlamentar din  Baia Mare, anumite nereguli în funcționarea asociației mai sus amintite. În memoriul primit de la reclamanți se face referire la câteva abuzuri asupra unora dintre ei și se aduc acuzații grave privind subvenția pe pășunea comunală din 2009 până în 2013, de aproximativ 900.000 de lei.
Mai mult, într-o notă de constatare din data de 18.12.2013, întocmită ca urmare a acțiunii de control, în baza Ordinului prefectului nr. 409 din 04 decembrie 2013, colectivul de verificare a constatat mai multe nereguli dând astfel dreptate membrilor care reclamă toate acestea.

Există astfel suspiciuni potrivit cărora suma de aproximativ 900.000 de lei, reprezentând în special subvenţia pe păşunea comunală primită de la APIA, ar fi fost folosită în alte scopuri mai ales că membri Asociaţiei spun că nu au primit niciun ban. Comisia de control a Prefecturii Maramureş subliniază că procesele verbale de recepţie a unor lucrări de specialitate şi procesele verbale de verificări din partea Consiliului Local Cavnic nu i-au fost puse la dispoziţie. Crescătorii de animale se plâng pe bună dreptate şi trebuie să aflăm unde s-au dus banii lor din care trebuiau să-şi acopere cheltuielile cu exploatarea păşunilor, întreţinerea lor şi asigurările necesare pentru animale. Cei care s-au adresat autorităţilor locale şi judeţene au fost excluşi din Asociaţie în mod nestatutar, pierzându-şi astfel şi calitatea de reclamanţi.
Am fost informat de către specialiştii Prefecturii Maramureş că în vederea evidenţierii, administrării şi controlului sprijinului acordat fermierilor, după aderarea României la Uniunea Europeană s-a creat în cadrul APIA, un instrument denumit IACS (Sistem Integrat de Administrare şi Control).
În vederea soluționării acestor aspecte și pentru o bună funcționare a activității Asociației crescătorilor de animale din Cavnic, vă rog să dispuneți un control de specialitate și luarea măsurilor care se impun.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2020  -  powered by DSdata