The Best bookmaker bet365 Bonus

Sfârşitul carierei lui Băsescu


Cariera politică a lui Traian Băsescu şi-a dat obştescul sfârşit. Trebuie recunoscut faptul că Ilie Sârbu, personajul care probabil a stat în spatele cortinei, nu este lipsit de un fin simţ al umorului. ”Structurile” care l-au înălţat pe Băsescu, acum îl îngroapă.
Desigur, teoretic (dar pur teoretic!) Traian Băsescu nu poartă răspundere pentru ”mormanul de bani” care a aterizat (sau nu) în braţele fratelui său, însă practica politică şi opinia populară funcţionează după alte principii. Cine l-a lovit pe Băsescu, l-a lovit bine. Omul care a transformat ”justiţia şi anticorupţia” într-un brand personal nu se poate declara neprihănit în condiţiile în care chiar el i-a crucificat pe alţii pentru asocieri infinit mai inocente.

Apologeţii lui Băsescu scapă din vedere, în mod voit, faptul că întreaga ”afacere Bercea” nu avea cum să nu intre în vizorul SRI şi a altor ”structuri” de acelaşi gen care de mult timp erau preocupate de aventurile ”mondialilor” ce glisau la marginea legalităţii sau depăşeau limita acesteia. Atenţia SRI, aşa cum se întâmplă de obicei, nu avea cum să fie total dezinteresată, mai ales în condiţiile în care era evident că Mircea Băsescu poate fi o sursă de materiale compromiţătoare la adresa preşedintelui. Este posibil ca la nivel instituţional, SRI să-l fi trădat pe Traian Băsescu şi să-l fi ”ţinut în întuneric” în privinţa escapadelor periculoase în care s-a implicat fratele preşedintelui, dar este absolut imposibil ca nimeni dintre ”băieţii cu ochii albaştri” care au fost fideli preşedintelui să nu fi venit la Cotroceni cu un avertisment. Concluzia este simplă: Traian Băsescu a ştiut şi prin inacţiune a binecuvântat activitatea tandemului Băsescu & Bercea.

Din punct de vedere practic, această operaţiune consemnează momentul în care serviciile l-au trădat definitiv pe preşedinte şi s-au raliat sub drapelul PSD. Probabil, această operaţiune poate fi consemnată ca un succes magistral al lui Ilie Sârbu, dar s-ar putea să fie şi o victorie pirică. Băsescu nu prea conta în ecuaţia finală care va decide rezultatul bătăliei pentru fotoliul prezidenţial. Acum, contează cu totul altceva: are PSD un dosar la fel de consistent pe numele lui Mugur Isărescu?

http://romanian.ruvr.ru/2014_06_20/SfarSitul-carierei-lui-Basescu-1160/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2020  -  powered by DSdata