The Best bookmaker bet365 Bonus

AM FOST, SUNT ȘI VOI RĂMÂNE RUTEAN!


În perioada 6-8 iunie 2014 s-a desfășurat la Bistra, jud. Maramureș o întâlnire a rutenilor din comuna respectivă cu președintele Consilului Mondial al Rutenilor, Djura Papuga, însoțit de poeta ruteancă Marija Kovač Doroski și Vladimir Harhaji, vicepreședintele Comisiei pentru Mijloacele de Informare a Consiliului Mondial al Rutenilor, sub genericul "Am fost, sunt și voi rămâne rutean". Sâmbătă, 7 iunie, delegația Consiliului Mondial al Rutenilor a avut o întâlnire cu rutenii, din satul Valea Vișeului, com. Bistra. Prof. Vasile Oniujec, consilier al Uniunii Culturale a Rutenilor din România în Consiliul Local Bistra a prezentat comunitatea rutenilor din Valea Vișeului.

Duminică, 8 iunie, delegația a avut o întâlnire cu primarul comunei Bistra, Vasile Duciuc și consilierii ruteni Ivan Petrețchi și Vasile Oniujec. Primarul a prezentat oaspeților comuna și le-a mulțumit pentru vizită invitându-i să revină la Bistra. Președintele Djura Papuga i-a felicitat pentru realizări, pentru cadrul propice conviețuirii multietnice din comuna Bistra. Ulterior, delegația a participat la Sfânta Liturghie de la Biserica Ortodoxă din Bistra. După amiază a avut loc un campionat de fotbal între echipe constituite de tinerii din satele comunei Bistra, jud. Maramureș.    
    Toate acestea ilustrează încă odată că în România, minoritățile naționale în general, rutenii în particular se bucură de sprijinul autorităților centrale și locale. Pentru toate acestea, noi rutenii suntem recunoscători poporului român.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2020  -  powered by DSdata