The Best bookmaker bet365 Bonus

Autoturismele și camionetele noi înregistrate în Europa vor avea emisii zero din 2035


Toate autoturismele și camionetele noi înregistrate în Europa vor avea emisii zero până în 2035, conform unui acord încheiat joi seară de către Parlamentul European și Consiliu și salutat de Comisia Europeană.
Ca pas intermediar în direcția obiectivului „emisii zero”, noile standarde în materie de CO2 vor impune totodată o scădere a nivelului mediu al emisiilor produse de autoturismele noi de 55% până în 2030, iar pentru camionete de 50% până în 2030. Acest acord marchează primul pas în adoptarea propunerilor legislative din cadrul pachetului „Pregătiți pentru 55”, prezentate de Comisie în iulie 2021, și demonstrează, în perspectiva COP27, implementarea de către UE la nivel intern a angajamentelor sale internaționale în domeniul climei.


Vicepreședintele executiv pentru Pactul verde european, Frans Timmermans, a declarat: „Acordul transmite un semnal puternic industriei și consumatorilor: Europa aderă la tranziția către mobilitatea cu emisii zero. Constructorii europeni de autovehicule demonstrează deja că sunt pregătiți să treacă la viteza următoare, introducând pe piață un număr tot mai mare de mașini electrice, la prețuri din ce în ce mai abordabile. Viteza cu care s-a produs această schimbare în ultimii ani este remarcabilă. Nu e de mirare că acest dosar este primul din întregul pachet „Pregătiți pentru 55” asupra căruia statele membre și Parlamentul European au ajuns la un acord final”.

Sistemul de transport din UE, mai sustenabil?

Acest semnal transmis producătorilor și cetățenilor va accelera producția și comercializarea de vehicule cu emisii reduse și cu emisii zero și va plasa transportul rutier pe o traiectorie fermă în direcția neutralității climatice până în 2050. Noua legislație va permite sistemului de transport din UE să devină mai sustenabil, va asigura o mai bună calitate a aerului pentru europeni și va marca un pas important în implementarea Pactului verde european. Ea demonstrează clar angajamentul UE de a-și atinge obiectivele climatice și arată că războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei nu ne încetinește tranziția către energia curată, ci, dimpotrivă, ne impulsionează eforturile și ne accelerează progresele către îndeplinirea obiectivului de a deveni până în 2050 primul continent din lume neutru din punct de vedere climatic.
Acordul provizoriu necesită ulterior adoptarea formală de către Parlamentul European și Consiliu. Odată finalizat procesul, noua legislație va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii și va intra în vigoare.

Revizuirea standardelor privind emisiile de CO2

Revizuirea standardelor privind emisiile de CO2 pentru autoturisme și camionete este una dintre propunerile din pachetul „Pregătiți pentru 55” prezentate de Comisie în iulie 2021 cu scopul de a adapta politicile UE în materie de climă, energie, utilizare a terenurilor, transport și fiscalitate pentru a fi pregătite în vederea reducerii emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55 % până în 2030, în comparație cu nivelurile din 1990.
Realizarea acestor reduceri ale emisiilor în următorul deceniu este crucială pentru ca Europa să se transforme până în 2050 în primul continent din lume neutru din punct de vedere climatic și pentru ca Pactul verde european să devină realitate, susține Comisia Europeană.

https://www.descopera.ro/dnews/20206811-autoturismele-si-camionetele-noi-inregistrate-in-europa-vor-avea-emisii-zero-din-2035

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro