The Best bookmaker bet365 Bonus

Acces liber în piața din Târgu Lăpuș, fără obligativitatea prezentării certificatului verde


Excesul de zel și interpretarea greșită a legii aduce și mai mult haos în România, în ceea ce privește obligativitatea certificatului verde. Un astfel de caz unde legea nu a fost corect înțeleasă s-a înregistrat și la Târgu Lăpuș, unde autoritățile locale au interzis accesul comercianților și a cumpărătorilor în piața din localitate, pe motiv că nu dețin certificatul verde care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală. Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a fost contactat de consilierul local PSD din Târgu Lăpuș, Mihai Timbuș, care a cerut sprijin în clarificarea situației pe care lăpușenii i-au prezentat-o și care nu este conformă cu ce prevede legea, astăzi.

    Potrivit lui Mihai Timbuș, mai mulți cetățeni și comercianți din Țara Lăpușului i-au cerut ajutorul, nemulțumiți de faptul că, la intrarea în piața agroalimentară din Târgu Lăpuș, li s-a cerut să prezinte certificatul verde.

”Am discutat cu instituțiile abilitate, m-am documentat pe lege și am cerut și sprijinul deputatului PSD, Gabriel Zetea, pentru rezolvarea urgentă a situației. La rândul său, parlamentarul social-democrat de Maramureș a întreprins toate demersurile instituționale pentru a facilita rezolvarea acestei probleme. Menționez faptul că nu sunt nici antivaccinist și nici provaccin și sunt de părere că fiecare decide pentru el când alege să se vaccineze sau să nu se vaccineze. Susțin măsurile care pot duce la oprirea pandemiei, dar nu sunt de acord să să fim mai presus de lege, îngrădind dreptul oamenilor de a intra în piețe pentru a-și vinde marfa sau pentru a cumpăra cele necesare traiului de zi cu zi. Creșterea ratei de vaccinare nu poate fi făcută prin constrângere, ci prin convingere. În acest sens, am solicitat Primăriei Târgu Lăpuș să permită accesul oamenilor în piață, fără condiționarea certificatului verde, însă cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială. În consecință de joi, 25 noiembrie 2022, accesul în piața din Târgu Lăpuș va fi permis tuturor. În continuare, aștept ca cetățenii să îmi ceară ajutorul când sunt situații care pot fi rezolvate prin aplicarea corectă a legii”, a declarat Mihai Timbuș, consilier local PSD în Târgu Lăpuș.

    Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că a luat legătura cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Maramureș și a consultat încă o dată legea care impune prezentarea certificatului verde pentru accesul în anumite locații. ”Nicăieri în legea actuală nu există interdicția de a intra într-un spațiu în aer liber, dacă nu prezinți certificatul verde. Piețele sunt locații în aer liber, deci nu există o obligativitate de a deține certificatul care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală. Mai mult, PSD a fost partidul care a reușit, încă din toamna anului trecut, să redeschidă piețele și târgurile care erau închise din primăvara anului 2020. Nu este normal ca producătorii să nu își poată valorifica marfa în piețe, așa cum nu este normal ca un cetățean să nu poată merge într-o piață în aer liber, la cumpărături. Sunt pentru respectarea legii, iar legea NU prevede interdicția de a intra în piețe. Nu este cazul să fie nimeni mai presus de lege și este important ca, înainte de a lua decizii care pot afecta cetățenii, să ne documentăm temeinic”, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.  


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro