The Best bookmaker bet365 Bonus

Ilegalități în organizarea concursului de manager la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare


La Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unitate medicală de elită a județului Maramureș până în urmă cu câteva luni, problemele se acutizează de la o zi la alta, iar cei care au de suferit sunt bolnavii privați de servicii sanitare de calitate. Din clipa în care județul Maramureș a ajuns sub conducerea prim-penelistului Ionel Bogdan, acesta l-a numit ca manager la Spitalul Județean pe Alexandru Oros, a cărui singură calitate profesională este carnetul galben de partid.
Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea susține că din incompetența actualei conduceri a unității medicale dar și a executivului Consiliului Județean Maramureș care are în subordine spitalul, al doilea aparat de radioterapie, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, a fost pierdut de instituția băimăreană și trimis de către Banca Mondială la Craiova. Acum bolnavii oncologici din Maramureș și din județele limitrofe vor fi nevoiți să ia din nou drumul Clujului sau se vor trata peste hotare.

În prezent se încearcă măsluirea concursului pentru funcția de manager, ca protejatul lui Ionel Bogdan, Alexandru Oros să rămână mai departe în fruntea Spitalului Județean Baia Mare și să distrugă tot ce s-a făcut bine în ultimii ani.
Jurnaliștii maramureșeni au luptat, în ultimul an, pentru transparență în organizarea concursurilor din instituțiile publice. Cu toate acestea, suspiciunile de fraudă și de ”concurs aranjat” planează asupra celui mai important spital din județ. În locul unui concurs corect, unde să primeze profesionalismul, din Regulamentul de organizare semnat de prim-penelistul Ionel Bogdan, în data de 9 septembrie 2021, prin dispoziție de președinte, Comisia de organizare și desfășurare a concursului a hotărât să elimine articolul 16 din Ordinul Ministerului Sănătății 1520/2016. Acest ordin permitea atât reprezentanților mass-media dar și oricărei persoane interesate să participle, în calitate de observator, la prezentarea proiectelor de management ale candidaților.
La concursul de miercuri, 6 octombrie se vor prezenta patru candidați care își vor susține oral proiectul de management, însă, potrivit informațiilor, câștigătorul va fi penelistul Alexandru Oros, protejatul lui Ionel Bogdan, deși ceilalți 3 contracandidați sunt mult mai pregătiți în domeniul medical. Este vorba despre dr. Rareș Pop, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică, dr. Filip Tănase, doctor în Științe Medicale și Psihologie și economistul Mădălina Cîmpean, care lucrează de peste 20 ani la Spitalul de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare.

”Conform Ordinului 1520/2016 al Ministerului Sănătăţii - România, la susținerea proiectelor de management pot participa și persoane din exterior, inclusiv reprezentanți ai presei. Însă din Regulament, Comisia de Organizare și Desfasurare a Concursului a hotarat să ELIMINE exact articolul 16 din Ordinul MS, ceea ce arată faptul că PNL nu se dezminte și singurul lor interes este acela de a-și numi acoliții în funcții publice. Pentru peneliști nu contează că distrug munca enormă care a fost depusă la Spitalul Județean din Baia Mare, că investițiile demarate de fosta conducere a administrației județene și de fostul executiv al unității medicale se pierd una câte una. Tot ce am făcut în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș pentru a crește calitatea serviciilor medicale oferite pacienților, toate stimulentele pe care le-am acordat angajaților Spitalului Județean pentru a-i motiva să rămână și să profeseze aici, acasă, tot efortul pe care fostul manager ec. Sorina Pintea l-a depus de-a lungul anilor pentru ca unitatea medicală din Baia Mare să ajungă în topul spitalelor publice este distrus, astăzi, de gașca liberală. Alexandru Oros a mai fost numit manager interimar, pentru o lună și jumătate, în anul 2020, de un alt penelist, ministrul Sănătății Nelu Tătaru. În calitate de fost președinte al Consiliului Județean, având spitalul în subordine, am decis înlocuirea lui Oros cu un adevărat profesionist, actualul director-medical, dr. Vasile Pop. Prim-penelistul Ionel Bogdan arată că nu îi pasă de managementul defectuos dus de Oros în anii în care a condus Spitalul Municipal Sighetu Marmației și nici acum, când a pierdut o investiție de 1 milion de euro și profesioniștii părăsesc Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Voi sesiza Ministerul Sănătății și cer public explicații conducerii Consiliului Județean și Comisiei de concurs pentru a arăta tuturor cum au eliminat din Ordinul de Ministru un articol atât de important care ar fi putut să asigure transparența acestui concurs?”, a precizat parlamentarul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro