The Best bookmaker bet365 Bonus

Președintele a fost acuzat de înaltă trădare și premierul pentru faptul că a contrasemnat actele emise


Pentru că în capitolele V și VII din Anexa I a Decretului prin care a instituit Starea de Urgență pe teritoriul României a încălcat grav atributele Parlamentului, Klaus Johannis cel – acum – cu „numai” cinci case poate fi suspendat din funcție și acuzat de înaltă trădare.
Pentru că a contrasemnat acele acte, premierul Ludovic Orban a fost reclamat pentru răspundere  penală pentru fapte săvârșite în exercițiul funcției.

Infracțiuni cu parfum de legalitate

Pentru cei care-au uitat deja – o tempora! – pe teritoriul României s-a instituit Starea de urgență prin Decretul nr. 195 din 16 martie 2020, decret care-a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, din data de 17 martie 2020.
Decretul în sine poate fi privit ca un abuz care îi poate atrage președintelui răspunderea penală pentru înalta trădare, iar premierului Ludovic Orban - pentru contrasemnătura din Monitorul Oficial nr. 212 din 17 martie 2020, pentru Decretul Președintelui României nr. 195/16.03.2020 - răspunderea penală pentru fapta săvârșită în exercițiul funcției.Avocatul Corneliu – Liviu Popescu le-a făcut deja plângeri penale președintelui și premierului

Cel care a semnalat, legitim, nelegalitatea decretului semnat de Johannis cel plin de mușchi, prin care țara a fost pusă realmente pe butuci, agricultura abandonată și industria paralizată este avocatul Corneliu-Liviu Popescu, prof. univ. dr. la Facultatea de Drept din București, Catedra de Drept Public.
Este același avocat care, din postura de apărător al fostului premier Adrian Năstase, la începutul ședinței din 18 martie 2013, la Tribunalul București, în care s-a judecat recursul DNA față de sentința Judecătoriei Sectorului 4 de eliberare condiționată a lui Năstase a refuzat să pledeze dintr-o poziție inferioară procurorului DNA.
El a avut atunci demnitatea necesară și a cerut completului format din judecătoarele Ioana Cleopatra Șipoteanu, Constanța Carmen balaci și Florentina Vasilățeanu să respecte Hotărârea CSM prin care s-a reglementat poziția părților în sala de judecată.
Judecătoarele au analizat cererea sa și l-au pus pe avocat la același nivel cu procurorul Sorin Chiriazi.
Exemplul avocatului Liviu Popescu a fost urmat atunci și de către ceilalți doi apărători ai lui Adrian Nastase, care și-au susținut pledoariile de la același nivel cu procurorul de ședință.
Așadar, acesta este avocatul care a întreprins în cursul zilei de 9 aprilie 2020 demersurile pentru intrarea în legalitate a acestui act controversat, respectiv:
- A formulat plângere prealabilă prin care a solicitat președintelui Klaus Iohannis și primului ministru Ludovic Orban să revoce în parte Decretul nr. 195/2020, pentru nelegalitatea conținută la capitolele V și VII din anexa 1 la Decretul 195/2020, prin care s-au luat măsuri de natură legislativă, atribut exclusiv care îi revine Parlamentului.

Experimente pe pielea și sănătatea poporului

Este cât se poate de evident faptul că prevederile decretului privind instituirea stării de urgență contin elemente clare care arată ca puterea Parlamentului a fost uzurpată direct prin acest act, că funcționarea Justitiei a fost interzisă, iar drepturile omului călcate în picioare.
Și totul s-a făcut, în acest caz, cu o singură semnatură, sau două, în funcție de ediția din Monitorul Oficial.
Mai explicit, decretul în cauză a aparut în Monitorul Oficial în două forme, odată fără contrasemnatura premierului Ludovic Orban, odată având această semnatură.
Evident e vorba de decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României semnat în 16 martie 2020 de Președintele Klaus Werner Johannis.
Acest document poate fi privit și drept un actul oficial prin care s-au pus bazele unei adevărate lovituri din stat, deoarece anulează atributele parlamentului și transfărmă țara în republică prezidențială.
Și totul s-a întâmplat în timp ce Organizația Mondială a Sănătății declara pandemie la nivel global din cauza COVID-19, iar țara noastră deja înregistra primele decese ale unor persoane infectate cu acest virus.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro