The Best bookmaker bet365 Bonus

Ordonanta militara nr. 3 pe intelesul tuturor


În calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, lansez un apel către fiecare cetățean să acționeze responsabil și să respecte strict prevederile cuprinse în Ordonanța militară nr. 3 din 24.03.2020.
Pentru a veni în sprijinul tuturor cetățenilor, dar și pentru a evita încălcarea regulilor care aduc sancțiuni dintre cele mai drastice, vă prezint, pe scurt, PE ÎNȚELESUL TUTUROR, prevederile Ordonanței Militare nr. 3.  
Art. 1. – Circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă cu excepția mersului la muncă, la cumpărături, vizite la medic, însoțirea copilului minor, bolnav, ajutorarea vârstnicilor, deces în familie. Alte excepții admise: sport individual, plimbarea animalului de companie, donarea de sânge, voluntariat, efectuarea muncii agricole sau comercializare de produse alimentare.



Art. 2. – Vărstnicii, care au împlinit 65 de ani, pot părăsi locuința numai între orele 11:00 – 13:00 pentru: cumpărături, vizite urgente la medic, însoțirea copiilor, ajutorarea vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități,  deces în familie, sport sau plimbarea animalelor de companie.

Art. 3. – Cei peste 65 de ani pot părăsi locuința în afara intervalului stabilit, pentru a merge la muncă sau  activități agricole.

Art. 4. – Toți cei care părăsesc locuința trebuie să aibă asupra lor și să prezinte autorităților cel puțin unul dintre aceste documente: legitimație de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau declarație pe proprie răspundere. Acestea pot fi pe telefon sau tabletă.

Art. 5. – Toate persoanele care intră în România vor fi izolate la domiciu, sau după caz, carantinate.

Art. 6. – Autoritățile administrației publice locale (primăriile) vor lua în evidență și îngrijire persoanele fără adăpost.

Art. 7. – Instituțiile publice și magazinele vor marca spațiul destinat accesului cetățenilor cu indicatoare vizibile de distanță. Administratorii piețelor agroalimentare vor păstra distanța între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători, primele două categorii având obligația să poarte măști și mănuși.


Art. 10. – Armata va prelua în pază unele obiective și va asigura activități de ordine publică.

Art. 11 și 14. – Verificarea respectării condițiilor de carantinare sau izolare la domiciliu se pot face și prin supraveghere electronică și a sistemelor de comunicații, iar nerespectarea măsurilor atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.

Art. 12. – Actele eliberate de autorități, care expiră în această perioadă, își prelungesc valabilitatea pentru încă 90 de zile după încetarea stării de urgență.

Art. 13. – Nu se suspendă activitatea agenților economici care vând produse electronice și electrocasnice cu livrare la domiciliu și nici a a celor care vând produse de optică medicală.

Să ne dea Dumnezeu SĂNĂTATE!


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro