The Best bookmaker bet365 Bonus

Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, acrediat să desfășoare activități de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți


Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș a obținut în data de 30.10.2019 acreditarea necesară desfășurării activităților de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți. Certificatul de acreditare atestă respectarea cadrului legal al HG. 77/2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane și organizarea de activități de salvare în munți, precum și a Normei tehnice nr.1/2014, având o valabilitate de 5 ani.

Pentru obținerea acestei acreditări, instituția a trebuit să facă dovada pregătirii profesionale a salvatorilor montani și a deținerii de echipamente speciale pentru desfășurarea activității de salvare montană. Totodată, a mai fost verificată și conformitatea procedurală a patrimoniului și a gestiunii, întreaga activitate a serviciului trebuind să corespundă unei sfere complet legale.Instituirea Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș a fost decisă de către aleșii județeni în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș din luna octombrie a anului 2018. Înființarea acestui serviciu a făcut posibilă atestarea a cinci formații de salvatori montani, conform metodologiei de acreditare și certificare a capacității operative de intervenție.

Șeful administrației județene a subliniat mereu necesitatea instituirii unui serviciu care să asigure siguranța maramureșenilor iubitori de munte. „Instituirea Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș a reprezentat o reală necesitate. Odată cu obținerea acreditării, cinci formații de salvatori montani se vor afla în slujba maramureșenilor, efectuând activități de prevenire a accidentelor și de salvare în munți, conform bunelor practici prezente la nivel național.”, a arătat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Managerul-interimar al Salvamont Maramureș, Dan Benga, a arătat că acreditarea serviciului constituie o încununare a eforturilor de a pune bazele unei instituții performante, pregătită să răspundă cu profesionalism oricărei provocări. „Este un moment de mândrie pentru Salvamont Maramureș și, totodată, o confirmare a faptului că ne desfășurăm activitatea cu respectarea celor mai înalte standarde în domeniu.”, a declarat Dan Benga, manager-interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro