The Best bookmaker bet365 Bonus

Federația Internațională a Jurnaliștilor a respins afilierea sindicatului de casă al sefei TVR!


Comitetul Executiv al Federației Internaționale a Jurnaliștilor IFJ a respins cererea de afiliere a Sindicatului pentru Unitatea Salariaților Tv -SPUSTv la această organizație.

Potrivit informațiilor primite din partea secretarului general al IFJ, Anthony Bellanger, Comitetul Executiv a admis recomandarea făcută de Comitetul administrativ al FIJ și a votat cu unanimitate de voturi respingerea cererii de afiliere, întrucât nu îndeplinea toate cerințele prevăzute de Statutul FIJ.
 
În data de 11 martie a.c., în calitate de membru afiliat, Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind a informat conducerea FIJ că se opune categoric afilierii la Federația Internațională a Jurnaliștilor a unui sindicat controlat de conducerea TVR și acuzat de angajații instituției de mai multe acțiuni care au dus la diminurarea drepturilor acestora.

Conform informărilor primite din partea membrilor SRJ MediaSind - Filiala MediaSind TVR și în sprijinul sindicatului afiliat, în scrisoare trimisă FIJ arătam că:


 
1. SPUS Tv este un  sindicat controlat de conducerea SRTV, un sindicat galben care a avut o contribuție esențială în  concedierile abuzive din anul 2013, când peste 700 de angajaţi au fost disponibilizați. Cererea de afiliere face parte din strategia liderilor organizației, care, în complicitate cu actuala conducere a instituției, urmăresc  contracararea solicitării noastre către FEJ şi FIJ de a ne oferi sprijinul în vederea stopării abuzurilor împotriva salariaţilor din Societatea Română de Televiziune şi a demiterii preşedintelui-director general al instituţiei, Doina Gradea, solicitări transmise catre IFJ şi EFJ  în data de 1 martie 2019 și pe care le-am anexat.

2 Cererea de afiliere a  SPUSTv nu este altceva decât  o abordare oportunistă a unui sindicat care își pierde efectiv membrii zilnic și încearcă să-și salveze imaginea și să-și recapete credibilitatea pierdută.

3. SPUSTv este o organizaţie care şi-a pierdut reprezentativitatea în SRTV, întrucât numeroși membri ai săi au hotărât să părăsească acest sindicat, care a dovedit că acționează împotriva intereselor lor.. Majoritatea dintre ei  s-au înscris la SRJ MediaSind.

4. SPUSTv este sindicatul care a tranzacționat cu Administrația, în schimbul obținerii unor avantaje pentru lideri, drepturile angajaților, câştigate de-a lungul timpului, precum clauza de conștiință a jurnalistului, salariul minim majorat cu 40 la sută, salariile compensatorii în caz de disponibilizări, sporul de fidelitate în cuantum de 25% la sută,  şi multe alte drepturi.. În schimbul acestor cedări, liderii sindicatului au primit funcţii importante: fostul prim vicepreședinte a ajuns director la  resurse umane, iar președintele a fost numit director la redacția sport. Alți lideri au beneficiat de măriri salariale și alte diverse facilități.

5.SPUSTv este organizația care, nemultumită de conflictul declanşat de organizația noastră împotriva conducerii SRTV, în anul 2014 în timp ce era membră într-o  federaţie reprezentativă din domeniul penitenciarelor, a atacat reprezentativitatea FAIR-MediaSind  pentru a sprijini angajatorul într-un proces intentat de MediaSind în vederea menţinerii drepturilor câştigate în SRTV (amănunte aici http://www.mediasind.ro/comunicate-1/conducereatvrcontinuairosireabanuluipublicpentrueliminareaunordrepturialepropriilorsalariati)

6.SPUSTv  este sindicatul care a girat timp de 12 ani lipsa determinărilor de noxe în SRTV, motiv pentru care mulţi colegi s-au îmbolnăvit şi unii dintre ei chiar au decedat (amănunte aici: http://www.mediasind.ro/comunicate-1/conducereatvrrecunoastecade12aninuamaiefectuatmasuratoridenoxeininstitutie)

7. SPUSTv este sindicatul care, chiar dacă nu mai avea numărul legal cerut de lege pentru reprezentativitate (50% plus unu din totalul angajaţilor) a negociat, în urmă cu câteva zile, un Act adiţional la CCM, care diminuează drepturile cuvenite personalului aflat în deplasare. Din acest motiv, SRJ MediaSind a început demersurile în justiţie pentru anularea acestui act (amănunte aici  http://www.mediasind.ro/news/mediasindtvrvacereinstanteianulareaprevederilorabuzivedinactuladitionalsemnatdeconducereasrtvcuspustv )

Precizăm că până în acest moment, pe rolul instanțelor judecătorești se află mai multe procese intentate de membrul nostru afiliat, Sindicatul Român al Jurnaliștilor Mediasind - Filiala MediaSind TVR împotriva conduceriii SRTV, după cum urmează:

 1.   http://www.mediasind.ro/comunicate-/conducereatvrsomataininstantasapubliceinformatiilegatedefacilitatileacordatesindicatuluisaudecasa

 2.  http://www.mediasind.ro/comunicate-1/conducereatvrsomataininstantasapublicecontracteleincheiatecucolaboratorii

3. http://www.mediasind.ro/comunicate-1/conducereatvractionatainjustitiepentrunerespectareadrepturilorangajatilor


4. http://www.mediasind.ro/comunicate-1/mediasinddainjudecataconducereatvrpentrurecuperareadrepturilorcuveniteangajatilor


5. http://www.mediasind.ro/comunicate-1/tvrsisindicatulsefiloractionatiinjudecatapentrudiminuareadrepturilorangajatilor

6.http://www.mediasind.ro/comunicate-1/conducereatvrsomataininstantasapubliceinformatiidespredezmatulfinanciardincontracteledeasistentajuridica

https://www.ifj.org/press-card/


În consecință,  Federația FAIR-Mediasind rămâne singura organizație afiliată la cea mai mare federație mondială a jurnaliștilor.

Pentru a deveni membri IFJ și pentru a beneficia de avantajele calității de membru cu drepturi depline (full member) al IFJ, angajații din Televiziunea publică pot să se înscrie  în Filiala MediaSind TVR a Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, singura organizație care a dovedit, de-a lungul anilor, că poate să ofere un sprijin real membrilor săi.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro