The Best bookmaker bet365 Bonus

A doua „Matusa Tamara” traieste in Maramures! Ea l-a imprumutat cu 2 miliarde pe deputatul PDL Doru Lese Brasoan.


Parlamentarul „a uitat” sa-si treaca in foile de avere sume alocate cumpararii de terenuri, sursa banilor, cotizatiile si donatiile la partid. DACA le adunam pe toate, se pare deputatul n-a baut nici macar apa in ultimii ani.

PARLAMENTARI, VA ORDON: IMBOGATITI-VA! Asa suna indemnul cu parfum istoric, patriotic al unui Belzebut, unul ce locuieste, probabil, in Palatul Parlamentului, locul de munca al alesilor nostri geniali, trimbulinzi, saraci si… cinstiti, totodata oameni care au numai drepturi si nu si obligatii fata de votanti.
Se pare ca acest Belzebut are mare priza la parlamentarii boboci.
Cred ca el le spune „bibani”, ca-n armata, dar pe cei care vad bine momeala puterii ii va face „bastani” intr-un timp foarte scurt, evident indiferent de criza!

Deputatul care ne… jigneste
Dintr-o curiozitate patologica am inceput sa citesc despre activitatea parlamentara a deputatilor si senatorilor de Maramures si mi s-au adeverit anumite banuieli.
De vreo doua luni de zile ma tot intreb de ce parlamentarul Doru Lese Brasoan, oriunde are ocazia, vorbeste despre presa, despre jurnalisti la modul cel mai deplorabil cu putinta.
Sigur, la general el foloseste expresii oarecum calme, adica: influentati politic, lipsiti de profesionalism, necorespunzator profesional, iar in particular, din focul cuvintelor desprindem: ticalosi, santajisti si chiar... pedofili.
Am recunoscut o parte din aceste expresii pana si in corespondente oficiale ale deputatului Doru Lese cu ministri ai Statului Roman, oameni girati la data corespondentei chiar de Partidul Democrat Liberal, al carui parlamentar este si el.
Veti descoperi in randurile urmatoare un parlamentar cu tinte foarte precise, un om care doreste o imbogatire rapida si sigura, unul complexat insa de faptul ca nu are notorietate si aplomb politic si nici capacitate de relationare la nivelul politicii nationale.
Este bine stiut ca un parlamentar reprezinta, teoretic, interesele Colegiului din care a fost ales.
Activitatea poate fi una comuna, in colectivul partidului de provenienta, sau una individuala, refereritoare la umilele si apasatoarele probleme ale comunitatii care l-a ales.
Iata ce activitate individuala are deputatul Doru Lese Brasoan (DLB), Colegiul Electoral 4 Maramures!


DLB – interpelari violente si intrebari tendentioase si retorice cu efecte negative pentru Maramures
Cam la noua luni dupa ce a fost ales in Parlamentul Romaniei, adica la data de 22.09.2009, DLB depune si sustine interpelarea nr. 603B/ 22.09.2009 catre Ministerul Economiei, condus la acea ora de Adriean Videanu, om caruia ii cere criteriile de numire a personalului de conducere in sistemul energetic national.
In aceasta interpelare care se poate citi in format PDF si pe site-ul CDEP.ro, DLB face referire la faptul ca directorii de la Transelectrica Cluj, Hidroserv Cluj si de la Transelectrica Pitesti nu au studiile si experienta necesara pentru functii de conducere.
De fapt, intrebarea adresata ministrului Videanu se referea la faptul ca acestia sunt directori nepotriviti pentru functiile respective, in detrimentul altora mai… competenti.
In raspunsul sau Adriean Videanu ii spune lui DLB al nostru ca directorii sunt numiti de CA-urile respective si nu prin ordin al ministrului.
Vedeti, deci, ca aceasta interpelare nu numai ca nu are nici o legatura cu Maramuresul si problemele lui, dar si ca un om venit din sistemul Electrica – unde a fost si inginer sef si director! – habar n-are cum a ajuns el in functii!
Dupa primirea raspunsului, „masca de argint” a unui deputat inca retinut in afirmatii cade si, dintr-un imbold violent, DLB revine cu o noua interpelare la adresa ministrului Videanu Adriean, inregistrata cu nr. 888B din 3.11.2009.
Aici ii spune acestuia ca raspunsul i-a parvenit numai scris si ca legea il obliga pe ministru sa vina la tribuna Parlamentului, pentru raspunsul oral.
Raspunsul primit, in schimb, nu-l satisface pe deputat, acesta considerandu-l lipsit de… profesionalism.
In aceasta noua interpelare, care nici ea nu are nimic cu problemele judetului Maramures, DLB vrea sa i se comunice in scris si oral, date despre experienta profesionala a celor care conduc SC Transelectrica SA, aici incluzand deja, culmea, ca si jurnalistii, Legea 544/2001, lege a Transparentei informatiei publice.
Raspunsul vine de la ministrul Videanu pe masura modului de expunere din interpelare.
Videanu ii comunica taios ca pentru asemenea detalii sa se adreseze direct la Transelectrica SA, deoarece aceasta Companie de Stat are personalitate juridica si statut propriu.
Ministerul este doar actionar si nu are atributiuni in sensul de a da informatii despre CV-ul directorilor din sistem.
Aceste corespondente parlamentar - Guvern, care nu au nimic cu problemele Maramuresului ne arata nivelul la care ne prezinta un deputat din Maramures in raport cu un ministru de stat si cum il trateaza acesta din urma, dar si lipsa de educatie politica, de diplomatie si chiar de pregatire politica.
Aceasta relatie defectuoasa s-a repercutat cu siguranta in atitudinea lui Adriean Videanu fata de problemele din economia judetului Maramures, vezi falimentul Remin, inchiderea Romplumb etc.

„Delatorul” LESE s-a vrut director la… Transelectica
Surse din gruparea Ministrului Economiei de atunci au declarat zambind despre aceasta corespondenta ca nu e nimic serios, doar ca DLB ar fi vrut sa fie director la Transelectrica.
Aceasta afirmatie se fundamenteaza prin urmatoarea interpelare, de data aceasta trimisa catre ministrul Ion Ariton, deoarece Adriean Videanu fusese remaniat.
Interpelarea are numarul 2961B/8.03.2011 si nu are iar nicio legatura cu problemele judetului Maramures.
Intr-o maniera delationista tip STASI, DLB il toarna efectiv la ministru pe directorul Electrica Transilvania Nord Cluj, Margiu Adrian pentru ca acesta „il protejeaza” pe directorul de la Electrica Baia Mare, caruia nu-i da numele in clar.
Referitor la aceste doua persoane apar tot felul de povesti cu bani demne de… ANAF Suciu de Sus.
Dupa ce-i spala pe astia de la Cluj si pe baimarean (pe care nu-l suporta, se vede), DLB ii solicita ministrului Ion Ariton sa ii scoata din sistemul Transelectrica pe cei fara studii de specialitate, aceeasi problema ca si cu Videanu.
Evident, nici aceasta interpelare nu are nimic cu problemele judetului Maramures.
Ministrul Ion Ariton, mai diplomat din fire ii arata in raspuns domnului DLB ca toata conducerea Electrica SA este din formare, cu pregatire de inginer energetician, iar Electrica Transilvania Nord are delegare de competente ca angajator, deci isi face propria politica de personal si relatii de munca, inclusiv modificari in contractele individuale de munca (le puteti citi in format PDF pe CDEP.ro).
Dupa acest raspuns, DLB se face iar arici si mai face o revenire, printr-o alta interpelare, nr. 3149/27.04.2011, una care, din nou nu are nicio legatura cu problemele judetului Maramures.
In aceasta interpelare il ataca la baioneta pe Ariton, considerand ca raspunsul este necorespunzator, incomplet si lipsit de profesionalism.
Ba mai mult „este un raspuns politic” cum primea si de la Videanu Adriean si-i spune lui Ariton „M-am saturat de minciuna si incompetenta!”.
Si, solicita inca un raspuns pe aceeasi tema, Cluj – Baia Mare (directori), dar concret, la termen si cu profesionalism.
De data aceasta, in fata badaraniei inacceptabile intr-o astfel de corespondenta, Ion Ariton ii da din nou peste nas naravasului deputat DLB, pomenind in clar numele directorului de la Electrica Baia Mare, Dale Lucian.
Dale Lucian nu a facut decat sa cheme Electrica in judecata si sa castige la Tribunalul Maramures, iar acesta a obligat SC Electrica Transilvania Nord SA, respectiv pe Margiu Adrian sa-i plateasca lui Dale Lucian toate drepturile salariale si daune morale de 10.000 lei, deci aceasta a fost „ protectia lui Margiu fata de Dale”.
In concluzie, din nou probleme personale ale deputatului DLB primeaza, care n-au legatura cu problemele judetului Maramures.

Deputat amenintator si nediplomat, dezinteresat de votanti
Culmea incapatanarii prostesti, care il caracterizeaza si in alte relatii, DLB insista cu interpelarea denumita „Ilegalitati cu sustinere politica”, nr.3264/24.05.2011, de parca ar fi in Opozitie si nu la Putere.
Raspunsul lui Ion Ariton nu-l satisface nici a doua oara, iar DLB ii spune ministrului ca-l indeparteaza de subiect, ca vede in aceste raspunsuri influenta politica, incompetenta sau indolenta!
Apoi il roaga pe ministrul Ioan Ariton sa trimita Corpul de Control peste Electrica Transilvania Nord si Electrica Baia Mare, pentru a verifica delatiunile initiale, in caz contrar, se va adresa organelor statului.
Ii reproseaza, la sfarsitul interpelarii, ministrului Ariton, ca se continua indepartarea profesionistilor din sistemul Electrica si inlocuirea lor cu oameni fara scoala, vezi Doamne ca pe vremea lui Videanu.
La aceasta interpelare nu-i mai raspunde nimeni, era si clar de ce...
In toate aceste interpelari pe care le puteti citi pe pagina lui DLB de la CDEP.ro nu exista nicio farama de intentie pentru a rezolva o problema cat de mica a judetului Maramures.
Ce rezulta din aceasta activitate independenta a deputatului Colegiului 4 Maramures, DLB?
1. O dorinta puternica, de a ocupa o functie la varf, in sistemul Electrica SA sau in Ministerul Economiei;
2. Releva clar faptul ca deputatul are serioase carente de comunicare si probleme cu apartenenta la partidul de guvernamant, atat la nivel politic cat si relational guvernamental;
3. Aduce prejudicii unor posibile acte de finantare sau ajutorare judetului Maramures, prin inaintarea catre ministere a unor probleme care nu au legatura cu adevarata problematica a judetului nostru;
4. Faptul ca la un moment dat nu i s-au mai trimis nici macar raspunsuri de complezenta, denota imaginea deficitara pe care acesta o are in partid si in fata ministrilor, care ar putea face ceva pentru Maramures.

Asadar, dragi colegi din presa, nu va mai mirati cand DLB vorbeste despre noi, deoarece vorbeste identic cu si despre ministrii partidului care l-a facut parlamentar, caci titlul acesta nu se mosteneste!

HAOS SI NECONCORDANTE GRAVE in declaratiile de interese ale lui DLB
Prima declaratie de interese depusa de DLB a fost imediat dupa alegerea sa in Parlament si a fost depusa in data de 14.12.2008.
Din aceasta declaratie singurul lucru demn de retinut este faptul ca la aceea ora era prim vicepresedinte al PDL Maramures, nu era actionar si nici asociat la vreo firma, inseamna ca traia numai din salariul de la stat.
In data de 9.06.2009 isi depune o noua declaratie de interese, identica cu cea din 2008, iar apoi in 21.09.2012 depune declaratia de interese in care, conform legii, apar si interesele sotiei.
Poate aceasta declaratie de interese, ultima ar fi trebuit sa specifice la capitolul sotie, date clare privind cabinetele medicale ale acesteia si, nu in ultimul rand, faptul ca d-na Lese Mihaela era membru in CA la CAS Maramures.
Lucru pe care deputatul UITA sa-l faca.
In data de 7.06.2011, in declaratia aferenta anului 2010, la aproape 2 ani de la alegerea ca deputat, devine din senin actionar la SC Fortis Diagnosis Center SRL, una din firmele sotiei sale si nu mai este decat vicepresedinte al PDL Maramures, dupa ce a dorit, neinspirat, sa-l concureze pe Mircea Man in alegerile de partid.

Omisiuni cu iz penal, investitii inexplicabil de… gratuite, din senin
Declaratiile de interese au o cota scazuta de spectacol mediatic, dar veti vedea ca declaratiile de interese ce vor fi depuse in acest an, vor fi foarte interesante.
Mai spectaculoase, pline de informatii care se intersecteaza, sunt insa declaratiile de avere care, in cazul DLB, sustin pe deplin titlul acestui material.
Prima declaratie de avere a fost depusa in data de 14.12.2008, o declaratie aferenta anului 2007, din care reiese faptul ca DLB nu avea niciun teren, detinea 2 apartamente si un spatiu comercial cu suprafete mici, de tip ceausist si 3 autoturisme demodate: Trabant, Cielo si Dacia Super Nova.
In schimb, la capitolul depozite financiare, din salariul de la Electrica si din cel de la Spital, familia Lese reuseste sa faca economii concretizate in depozite, la diverse banci, in suma de 2,72 miliarde lei vechi si 14.000 euro.
Veniturile familiei erau salariile de la Electrica si Spitalul Judetean Baia Mare „Dr Constantin Opris”, o suma mica a d-nei Lese de la cabinetul individual si o chirie.
Ce nu se regaseste in prima declaratie de avere este faptul ca d-na Lese Mihaela era la acea data membru in CA la CAS Maramures, functie remunerata in perioada 5.07.2006 – 6.04.2011, in conformitate cu nota 2115/20.03.2012 de la CAS Maramures, semnata de presedintele director general, Alexandru Deac.
Urmatoarea declaratie de avere este depusa la 9.06.2009, aferenta anului 2008, in care investitiile stagneaza, veniturile raman cam la acelasi nivel, dar fara chiria din anul precedent, deoarece el renuntase la chiriasul de pe bdul Republicii din Baia Mare, loc unde obtinuse initial aprobare doar pentru un biet cabinet medical si loc unde, asa cum puteti constata, e ditamai clinica acum.
Depozitele in ROL cresc de la 2,72 miliarde la 3.03 miliarde, iar depozitele in euro cresc de la 14.000 la 18.500 euro.
De mentionat ca in acest an, in care observati aceste cresteri, deputatul DLB a facut donatii si a depus cotizatii la PDL Maramures in valoarea de 26.900 RON, care nu se regasesc decat in Monitorul Oficial, nicidecum in declaratia de avere, nici la sume de provenienta, dar nici la sume cheltuite nu figureaza.
Aceste date au fost publicate de ziarul electronic emm.ro sub titlul ,,Cotizantii partidelor,, articol din data de 27.04.2009.
In conformitate cu Legea 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniei electorale, ceea ce inseamna ca DLB a scos din propriul buzunar aproape 270 de milioane de lei vechi pentru campaniile electorale din 2008!
Nici in aceasta a doua declaratie de avere nu apare faptul ca d-na Lese Mihaela este membru in CA la CAS Maramures, conform actului mai sus mentionat.
Din primele doua declaratii depuse, rezulta ca familia Lese este bine organizata financiar, economa, dornica sa puna fiecare banut castigat la pastrare, dar apar si amanunte necuantificate, cum ar fi cele regasite in Monitorul Oficial sau in acte ale CAS Maramures, care nu apar deloc in declaratiile de avere ale deputatului „uituc” si tare suparat pe presa de investigatii.
Bombitzele apar incepand cu declaratia de avere din 21.09.2010, aferenta anului 2009.
Aici deja familia Lese mosteneste un teren la Lapus si, atentie, cumpara un teren de 1,9 ha la Grosii Baii, in mejda Baii Mari, pe care nu-l cuantifica oficial in bani in declaratia de avere desi, fiind vorba de cumparare, deci bani scosi cumva din bugetul familiei, acest lucru ar fi trebuit sa se intample.
Desi familia face achizitii, depozitele din conturi raman in apropierea celor din declaratia anterioara, cele in ROL fiind de 2,89 miliarde fata de 3,03 anterior si depozitul in euro creste in schimb, de la 18.500 la 21.579 euro.
Veniturile salariale raman in aceeasi parametri, dar la ,,Cabinetul Individual dr. Lese Mihaela, se produce o crestere frumoasa a veniturilor, ele fiind de 200 milioane ROL.
Apare intre timp si Clinica Fortis – dar nu ni se spune cum construita si din ce, pentru ca nu apar cheltuieli uriase – dar de la care d-na Lese are un venit modest de 1778 RON.
Este si prima declaratie de avere in care familia declara faptul ca d-na Lese are venituri de la CA al CAS Maramures, adica 43l99 RON.
Ce este ciudat in aceasta declaratie de avere este faptul ca apare o investitie familiala in 2 ha de teren intrevilan la Grosi, plus alta intr-o noua clinica, deci intrebarea care se pune... cati bani au costat acest teren, construirea clinicii si utilarea acesteia, ca sa fie functionala si sa ajunga sa aiba ulterior si contract cu CAS Maramures, unde dna Lese a fost pana la data de 06.04.2011 (din 05.07.2006) membru in Consiliul de Administratie?
Intr-un raport al Consiliului Local Grosi asupra vanzarilor de terenuri, facute de administratia Grosi, se specifica faptul ca in 2009, comuna Grosi a vandut catre d-na Lese Mihaela suprafata de teren de 19000 metri patrati in zona ,,IERTAS,, pentru construirea unei clinici medicale.
,,Suma incasata pentru aceasta suprafata este de 122.225,10 RON”, spune raportul.
Deci? Undeva au aparut cheltuieli mari si ele nu se vad in declaratia de avere, desi veniturile nu au crescut comparativ cu efortul investitional.
Surse apropiate Consiliului Local Grosi spun ca d-na Lese Mihaela ar fi platit cash Primariei Grosi aceasta suma.

{gallery}lese{/gallery}

LESE a descoperit-o in Maramures pe Matusa Tamara II
Dar, lucrurile se complica intr-un mod de-a dreptul hilar in urmatoarea declaratie de avere.
In data de 7.06.2011 se depune declaratia de avere aferenta anului 2010.
Apar inca 3 terenuri mostenite la Tg Lapus, iar depozitele familiei se diminueaza de la 2,89 miliarde lei vechi la „numai” 930 milioane lei vechi, iar depozitul in euro scade de la 21.000 la 2.000 euro.
In aceasta declaratie apare o miscare interesanta a d-lui DLB, deoarece el se imprumuta de la o doamna numita Lese Zorica, in plina criza, cu 2 miliarde de lei vechi si, in acelasi timp, el personal imprumuta o societate unde sotia este administrator, SC Clinica Valens SRL, si ea aparuta peste noapte, fara explicatii, cu modesta suma de 576.336 RON, adica aproape 6 miliarde lei vechi, imprumut in nume personal.
Cum ar fi putut DLB sa faca suma de 576.336 RON si sa o dea imprumut in nume personal?
1. A retras din depozitele in lei, scazand de la 2,89 miliarde la 930 milioane, suma de 1,96 miliarde vechi
2. A retras din depozitul de valuta, scazand dela 21.000 euro la 2.000 euro, suma de 19.000 euro, ceea ce ar reprezenta cam 800 milioane lei vechi
3. Adunam 1,96 miliarde cu 0,8 miliarde si facem suma de 2,76 miliarde lei vechi
4. Adaugam cu mandrie suma de 2 miliarde de la Lese Zorica, deci are la dispozitie 4,76 miliarde lei vechi. De aici rezulta ca mai are nevoie de un miliard lei vechi, si-i poate constitui legal doar din veniturile declarate legal, doar din veniturile familiei.
5. Daca adunam veniturile familiei pe 2010, obtinem suma de 1,42 miliarde lei vechi cu tot cu frumoasa suma castigata la cabinetul medical Lese (care nu are contract cu CAS la data declaratiei !), in suma de 400 milioane lei vechi .
6. Daca din acesti bani luam un miliard pentru a face suma de imprumut personal de 5,76 miliarde lei vechi inseamna ca toata familia Lese a trait in anul 2010 cu suma de 420 milioane de lei vechi ceea ce inseamna ca s-au descurcat pe luna toti, cu 3.500 RON.
7. In acelasi timp, declaratia dezvaluie faptul ca in 2010 imobilele familiei Lese cu suprafete mici initial, dupa acum am aratat mai sus, s-au transformat in imobile cu suprafete mari, cele cu destinatie comerciala crescand in suprafata dupa cum urmeaza: unul a crescut prin amenajari de la 65 metri patrati la 328 metri patrati, iar altul de la 120 metri patrati la 139 metri patrati, ceea ce global inseamna o diferenta de suprafata construita, declarata in 2011 pentru 2010, de 282 metri patrati suprafete construite, cabinete medicale.
Folosind un calcul simplu si tinand cont de faptul ca clinicile d-nei Lese sunt cele mai moderne din Baia Mare, am putea aprecia finisajele cu usurinta, la 700 euro/metru patrat, tinand cont si de noul contract cu CAS-ul, de peste 5 miliarde de lei vechi pe anul 2012.
Daca inmultim 700 de euro cu 282 de metri patrati inseamna ca apare o noua suma investita de 197 mii euro.
Deci apar noi mari semne de intrebare, deoarece e greu de spus de unde provine suma de 1,2 miliarde de lei vechi platita la Grosi, cum a dat DLB bani la partid (26900 ron) cand el era la limita cu intretinerea familiei si, peste astea, mai apare, natural si suma de cel putin 197 mii de euro, suma destinata pentru construirea clinicilor, autorizatii, finisari, dotari cu aparatura medicala, purificatoare, aer conditionat, alarme, senzori, etc, toate cat se poate de necesare pentru furnizarea de servicii, servicii pe care CAS-ul sa le cuantifice spre decontare la 5 miliarde ROL pe an.
Sa ne gandim numai ca WC-ul din Centrul Vechi a costat Primaria Baia Mare peste 1.000 euro/metru patrat.
Ce sa mai vorbim despre o clinica privata performanta!?
Si, peste toate astea, ce mai spuneti daca parafrazam un cintec a celebrilor de la ,,Smokie,,: Cine... este Lese Zorica?
Eu nu am caderea sa trag concluzii. Am prezentat doar o analiza din care reiese, aproape matematic, filosofia acestui ales local: „Totul pentru Mine, Nimic pentru Maramures!”.
Asteptam reactiile Agentiei Nationale pentru Integritate si ale procurorilor care stiu sa citeasca declaratiile de avere si de interese ale unui deputat.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro