The Best bookmaker bet365 Bonus

Noua grădiniță din Botiza a fost inaugurată în prima zi de școală


Luni, 5 septembrie 2022 a fost o zi de dublă bucurie pentru locuitorii comunei Botiza, aici unde începutul anului școlar 2022 – 2023 a însemnat și inaugurarea noii grădinițe din comună. Un număr de 64 de preșcolari din comună vor învăța, începând din acest an, în noua clădire care are trei grupe de curs și care a fost construită în incinta școlii din localitate. La eveniment a participat și deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, alături de secretarul de stat PSD în Ministerul Educației, Antoaneta Bolchiș și de subprefectul de Maramureș Crina Chilat.

Primarul comunei Botiza, Florea Poienar a arătat că grădinița a fost ridicată prin fonduri obținute în cadrul Proiectului Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.) derulat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU), proiect demarat în anul 2017 la nivel național sub guvernarea PSD și care a urmărit construcția a 380 de grădinițe în întreaga țară.


”A fost o investiție de peste 3 milioane de lei acordată de Ministerul Educației și cu un aport de la bugetul local de aproximativ 500.000 de lei în ultimii doi ani de zile. Mă bucur că, începând din acest an, toți copiii de grădiniță vor învăța în aceeași clădire ridicată la standarde europene, iar cele două săli pe care le-am ocupat până acum în incinta școlii au fost eliberate și vor putea intra în circuitul școlar”, a declarat primarul comunei Botiza, Florea Poienar.
Acesta a mulțumit și deputatului PSD Gabriel Zetea pentru întreaga susținere pe care a acordat-o în ultimii ani comunității din Botiza și a arătat că prezența în localitate a secretarului de stat Antoaneta Bolchiș și a subprefectului Crina Chilat arată că botizenii sunt apreciați la cel mai înalt nivel.
Parlamentarul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a precizat că formațiunea pe care o reprezintă și în Parlamentul României a pus întotdeauna educația și sănătatea pe primul loc, iar în mandatul său de președinte al Consiliului Județean a militat pentru ca aceste două domenii vitale să primească bugetele necesare pentru a oferi fiecărui cetățean condiții cât mai bune la actul medical și la educație.
”Am investit și vom continua să investim în educația copiilor noștri, pentru că ei reprezintă viitorul. Iar guvernanții au obligația de a se asigura că viitorul României înseamnă că nu vom mai avea școli și grădinițe cu toaletele în curte, iar elevii și preșcolarii noștri vor putea avea acces la educație la cele mai înalte standarde”, a conchis deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care l-a felicitat pe primarul Florea Poienar pentru toate investițiile realizate în comună, arătând că, în prezent, Botiza poate concura cu orice locație exotică din vestul Europei.


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro