The Best bookmaker bet365 Bonus

Manuale gratuite și pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a


Elevii din clasele a XI-a și a XII-a ar putea beneficia gratuit de manuale, din această toamnă. Anunțul făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este un răspuns la demersul Consiliului Național al Elevilor, care a și reacționat imediat. “Datorită discuțiilor purtate, în ultimele două săptămâni, de către reprezentanții Consiliului Național al Elevilor (CNE) și ai Asociației Elevilor din Constanța (AEC), cu cei ai Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ), în data de 28.08. a.c., în cadrul unei emisiuni televizate, domnul Sorin-Mihai Cîmpeanu, ministrul educației, a declarat că în această toamnă vor beneficia de manuale și elevii din clasele a XI-a și a XII-a, pentru prima dată de la intrarea în vigoare a Legii Educației Naționale nr. 1/2011.


CNE si AEC îl felicită public pe domnul ministru Sorin-Mihai Cîmpeanu pentru interesul manifestat față de respectarea drepturilor legitime ale elevilor, cum ar fi cel la manuale gratuite pe tot parcursul învățamântului de stat, contrar predecesorilor săi de la conducere ministerului care au refuzat să respecte legea și au ignorat doleanțele elevilor. În perioada următoarea, reprezentanții CNE și AEC se vor întâlni cu reprezentații MEC pentru a discuta despre modul în care se vor aplica prevederile legii, astfel încât elevilor să le si pună în aplicare acest drept cât de repede posibil. De asemenea, vom solicita reprezentanților ministerului educației alocarea sumei necesare pentru achiziționarea manualelor aferente anului școlar viitor, în Legea bugetului de stat pentru anul 2016”, precieză CNE, într-un comunicat de presă. „Faptul că după patru ani de când Legea Educației nr. 1/2011 e în vigoare ne aflăm în situația în care Ministerul recunoaște și începe demersurile de a respecta dreptul elevilor de clasele a XI-a și a XII-a de a beneficia de manuale gratuite este lăudabil pentru actualul ministru și de condamnat pentru fostele mandate. Important din acest moment e să identificăm mecanismele prin care vor ajunge manualele la elevi și sperăm ca Ministerul Educației să finanțeze cu o sumă corespunzătoare pentru acest an școlar, iar anul viitor să garanteze manuale gratuite pentru toți elevii și toate materiile de studiu. Felicităm Ministerul Educației pentru că a inițiat acest demers normal și așteptat de mult timp”, a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, Horia-Șerban Onița.

Consiliul Național al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării școlii și încurajării relației de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii își pot alege reprezentanții pe baza principiului legitimității, pot formula puncte de vedere specifice lor și pot elabora propuneri pentru îmbunătățirea calității vieții școlare.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=43778:manuale-gratuite-%C8%99i-pentru-elevii-din-clasele-a-xi-a-%C8%99i-a-xii-a&Itemid=108

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro