The Best bookmaker bet365 Bonus

S-a dorit FRAUDAREA licitaţiei pentru MANUALELE ŞCOLARE


Ministerul Educaţiei a favorizat companiile declarate câştigătoare, potrivit Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), în scandalul legat de manualele şcolare.
CNCS constata că MEN, prin CNEE, a folosit în mod ilegal prevederi ale OMEN 5559 pentru a elimina oferte perfect valabile şi a favorizat companiile declarate câştigătoare. Abateri pur tehnice, care nu afectau funcţionalitatea aplicaţiei digitale au fost folosite drept pretext pentru respingerea majorităţii ofertelor. Se constată însă că, în aceleaşi proporţii, aceste abateri s-au regăsit şi în cazul ofertelor declarate câştigătoare.

FER considera acest fapt o dovadă evidenţă de fraudare a licitaţiei prin favorizarea companiilor declarate câştigătoare şi poate pune la dispoziţia presei rapoartele de evaluare care demonstrează acest fapt.

FER solicită descalificarea ofertelor prezentate de SIVECO+Litera şi respectiv  CD Press, declarate iniţial câştigătoare, întrucât acestea au fost desecretizate şi deja prezentate publicului larg. În aceste condiţii, ele nu mai pot face obiectul unei reevaluări obiective în condiţii egale cu celelalte oferte.

FER constată că cei doi ofertanţi au furat startul unei competiţii corecte, inundând piaţa cu publicitate şi oferte şi prezentându-se  şcolilor şi publicului larg, înaintea finalizării procedurilor de licitaţie, drept câştigători.

FER respinge toate acuzaţiile făcute de unii politicieni la adresa muncii şi corectitudinii editurilor producătoare de manuale şcolare. Anual, editurile de profil furnizează şcolii româneşti milioane de exemplare de manuale la un preţ mediu de 2,35 lei/ex., acoperind peste 1500 de titluri. Acest preţ derizoriu, impus de MEN ulterior contractului-cadru, acoperă cu greu costurile de tipar, de transport şi de drepturi de autori şi în nici un caz nu poate produce profit. Din acest motiv, multe edituri au renunţat la a mai onora contractele de retipăriri. Cele care continua o fac din respect pentru şcoala românească, pentru specialiştii din edituri şi pentru autorii care prin eforturile lor au făcut posibilă producerea acestor mii de titluri.

FER respinge acuzaţiile privind interesul editurilor de a bloca modernizarea manualelor, indiferent de forma tipărită sau digitală.  O asemenea afirmaţie este lipsită de sens. Deschiderea pieţei de manuale şcolare înseamnă o oportunitate pentru toate editurile de profil. Modernizarea manualelor nu poate fi făcută la iniţiativa editurilor din motive legislative. Conform legii, numai MEN are dreptul şi obligaţia să declanşeze acţiunea de selectare a unor noi manuale. FER nu solicită decât că aceste selecţii să aibă loc după un program rezonabil în privinţa timpului de elaborare a unui manual şi în condiţii de transparentă şi corectitudine.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=33215:s-a-dorit-fraudarea-licitatiei-pentru-manualele-scolare&Itemid=792

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2020  -  powered by DSdata