The Best bookmaker bet365 Bonus

Copilul chiuleşte, părintele plăteşte!


 Gata cu fuga de la ore. Dacă până acum doar s-a vorbit că elevii care chiulesc vor suferi repercusiuni, iată că de anul acesta ministrul Remus Pricopie e hotărât să-i amendeze pe părinţii elevilor-problemă.
Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, este hotărât să elimine definitiv chiulul de la ore şi să aplice întocmai articolele din regulamentul de organizare a unităţilor din învăţământul preuniversitar aflat acum în dezbatere publică pe site-ul instituţiei. Conform documentului, în acest an şcolar, părinţii sau tutorii copiilor vor semna un contract cu instituţia de învăţământ în care vor fi stabilite drepturile şi obligaţiile reciproce ale părţilor şi ale şcolii.

Printre prevederile menţionate în regulament se spune clar că, în cazul în care elevii au multe absenţe, părinţii lor pot primi amenzi cuprinse între 100 şi 1.000 de lei sau, dacă nu pot plăti aceşti bani, vor fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii. De la 10 absenţe nemotivate, elevul va avea şi nota scăzută la purtare. “Noutatea regulamentului din acest an e contractul dintre părinte şi şcoală. Până acum nu exista munca în folosul comunităţii pentru cei ce nu achitau amenzile. Oricum, nu văd părinte care să dorească să dea bani pentru că odrasla sa nu are chef de şcoală”, ne-a spus senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al învăţământului, care a lucrat şi el la Legea educaţiei.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/copilul-chiuleste-parintele-plateste-506393.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2020  -  powered by DSdata