The Best bookmaker bet365 Bonus

Ministrul Economiei a vizitat UACE Dumbrăvița, UACE Tăuții Măgherăuș și fabrica de ciocolată din Baia Mare


În cadrul vizitei de lucru pe care Florin Spătaru, ministrul Economiei a făcut-o luni, 27 martie, în Maramureș a ajuns și la sediile Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din Dumbrăvița și Tăuții Măgherăuș, dar și la fabrica de ciocolată Galactic din Baia Mare. După întâlnirea de dimineață, din Asuaju de Sus, unde s-a discutat despre proiectul aducțiunii de gaz în cele șase comunități din Țara Codrului, ministrul Economiei a avut o întâlnire și cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie (CCI Maramureș). Demnitarul a venit în județul nostru onorând invitația lansată de către deputatul PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, președintele filialei județene a social-democraților.


La finalul vizitelor în județ au avut loc o serie de declarații de presă la sediul UACE Tăuții Măgherăuș, unde parlamentarul de Maramureș, Gabriel Zetea a trecut în revistă cele mai importante întâlniri pe care ministrul Florin Spătaru le-a avut în județul nostru. ”Am început de dimineață, în Asuaju de Sus, unde am avut o întâlnire, alături de ANRE și Transgaz, cu autoritățile locale. Am demarat un proiect extrem de important pentru Țara Codrului, aducțiunea de gaz, conducta principală de gaz care va deservi șase comunități din zonă. Am ajuns apoi în municipiul Baia Mare și împrejurimi și am vizitat noile facilități de producție ale Universal Alloy Corporation Europe la Dumbrăvița și Tăuții Măgherăuș. Am reușit să ne întâlnim și cu un producător local din industria alimentară, cu reprezentanții fabricii de ciocolată Galactic din Baia Mare, cu care ministrul Economiei a discutat pentru a încerca să găsească soluții pentru producătorii români, pentru capitalul românesc din dorința de a-i ajuta să facă față provocărilor de pe piață. Așa cum am stabilit cu reprezentanții Camerei de Comerț, îl așteptăm să facă următoarea vizită în Maramureș pentru a se întâlni cu mediul de afaceri local, în special cu cei din industria lemnului care contribuie decisiv la PIB-ul județului. Îi mulțumim pentru sprijin, pentru ideile bune pe care le are vizavi de schemele de ajutor de stat pentru capitalul autohton și îl așteptăm să revină cât mai curând în Maramureș”, a declarat deputatul de Maramureș, Gabriel Zetea.
Ministrul Economiei, Florin Spătaru a descris vizita de lucru în Maramureș ca fiind una extrem de interesantă, iar referindu-se la Universal Alloy Corporation Europe a arătat că este o companie foarte mare, care s-a dezvoltat mult în ultima perioadă în domeniul aeronauticii, o capacitate de producție care poate să aducă și mai mult din zona aeronautică către județ.
Referindu-se la întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, ministrul Economiei a arătat că s-au purtat discuții despre schemele de ajutor de stat pe care ministerul pe care îl coordonează le are în desfășurare și cum pot fi acestea accesate de către mediul de afaceri. Au fost prezentate și viitoarele scheme de ajutor de stat, unele sectoriale, care au fost deja anunțate încă de săptămâna trecută, iar companiile din Maramureș vor putea accesa și aceste noi instrumente financiare de ajutor.
”Am discutat că în perioada imediat următoare voi avea o vizită organizată de Camera și Comerț și Industrie aici, în Maramureș cu mediul de afaceri și, de asemenea, vom merge și în sectorul minier și vom încerca să identificăm oportunitățile și soluțiile financiare pentru acest județ cu tradiție în domeniul mineritului. Cu cei de la fabrica de ciocolată ne vom întâlni chiar săptămâna viitoare, urmând să am o discuție cu mediul bancar, cu fondul de garantare pentru a vedea cum putem sprijini antreprenorii și companiile românești pentru a beneficia de garanțiile statului, ca să poată accesa fonduri pentru retehnologizare. Și aici există un potențial foarte mare, iar o dezvoltare a capacității de producție a companiei, reducerea dependenței de importuri și o recăpătare a unei piețe pe care în acest moment nu o avem poate fi soluția atât pentru sprijinirea acestei companii cât și pentru obiectivul nostru, de a diminua deficitul de balanță comercială”, a precizat ministrul Economiei, Florin Spătaru.


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro