The Best bookmaker bet365 Bonus

Gabriel Zetea: ”Consiliul Județean a alocat, în 2019, suma de 7,5 milioane de lei Spitalului Județean Baia Mare”


Miercuri, 20 noiembrie 2019, în Sala de Consiliu a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”     Baia Mare a fost organizată o conferință de presă condusă de managerul unității medicale, ec. Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, alături de care s-a aflat directorul medical al instituției, dr. Ioan-Vasile Pop. La această conferință a fost invitat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, temele abordate fiind proiectele comune desfășurate de Spitalul Județean în parteneriat cu administrația județeană.
Primul cuvânt a revenit președintelui Gabriel Zetea, care i-a urat ”bun revenit” Sorinei Pintea, în cadrul Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. ”România pierde un ministru performant, după părerea multora, cel mai bun ministru al Sănătății pe care l-a avut țara noastră după Revoluția din Decembrie 89.

Mă bucur, însă, pentru Maramureș, deoarece câștigăm un manager al Spitalului Județean cu care ne lăudăm și care, atunci când a plecat la minister, a lăsat lucruri importante realizate pentru sănătatea maramureșenilor. Îi mulțumesc doctorului Vasile Pop, dar și celor care s-au aflat în conducerea spitalului, atât pe partea medicală, cât și pe partea financiară și care au dat dovadă de responsabilitate atâta timp cât Sorina Pintea a fost plecată în Guvernul României, în administrația centrală. Consiliul Județean Maramureș a fost mereu alături de Spitalul Județean, am crescut succesiv finațările pentru instituțiile medicale aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș. Avem două spitale, cele mai performante unități medicale din județul Maramureș și care sunt un exemplu pentru toate celelalte unități medicale. Atât Spitalul Județean Baia Mare, cât și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare sunt unități spitalicești de elită nu doar în județul nostru, ci la nivel national. Sunt exemple de bune practici care se dau de fiecare dată ca exemplu când se vorbește despre o bună colaborare între administrația locală și spitale, astfel încât pacienții să beneficieze de condiții și servicii cât mai bune”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Șeful administrației județene a vorbit despre faptul că, dacă la începutul acestui mandat al Consiliului Județean, respectiv în anii 2016 – 2017, finanțările către Spitalul Județean de Urgență erau de aproximativ două – trei milioane de lei/ an, în ultimii doi ani acestei finanțări au crescut substanțial, ajungând la 1 milion de euro în 2018 și la 7,5 milioane de lei în 2019. Există totodată varianta ca, până la sfârșitul anului în curs, suma acordată Spitalului Județean în 2019, din fondurile proprii ale CJ Maramureș, să ajungă la două milioane de euro, respectiv să depășească nouă milioane de lei. ”Încercăm să trasmitem un mesaj și altor administrații care au în subordine spitale, dar și celor care vor veni de anul viitor în Consiliul Județean, că investițiile în sănătate sunt extrem de importante. Le-am considerat prioritare de la începutul mandatul și doresc să mulțumesc tuturor consilierilor județeni că nu am avut opoziție la aceste proiecte de hotărâre, așa cum nu am avut nici la altele, în cea mai mare parte a timpului. Ne bucurăm că am reușit să cofinanțăm proiectele Spitalului Județean, mai ales că Sorina Pintea are o experiență enormă în ceea ce privește atragerea proiectelor de investiții și prin parteneriatele pe care le-a avut cu Banca Mondială. În ceea ce privește activitatea ei la Ministerul Sănătății, am discutat cu colegi din țară de la diferite Consilii Județene și cu toții au fost de acord că banii nu au fost alocați pe criterii politice, apreciind sumele acordate de fostul guvern pentru dezvoltarea infrastructurii și a dotării cu aparatură de înaltă calitate a unităților medicale. O felicit pe Sorina Pintea pentru felul în care a reușit să conducă Ministerul Sănătății și pentru felul în care a manageriat toate problemele care au apărut, dar, în mod special, pentru empatia pe care a transmis-o mereu în raport cu pacienții. Mai sper ca această empatie să încerce să o transfere și asupra personalului medical, sanitar și auxiliar din Spitalul Județean Baia Mare”, a conchis președintele Gabriel Zetea.

Sorina Pintea: ”Pentru Ministerul Sănătății și pentru guvernul din care am făcut parte, sănătatea nu a avut culoare politică”

În discursul transmis, ec. Sorina Pintea, manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și fost ministru al Sănătății a mulțumit, la rândul ei, directorului medical al spitalului, Ioan-Vasile Pop, pentru felul în care a înlocuit-o în conducerea spitalului, dar a mulțumit și președintelui Consiliului Județean, Gabriel Zetea, pentru întregul sprijin acordat în tot acest timp.
”Este greu să spun în câteva cuvinte tot ce am făcut în decursul unui an și opt luni în care am condus Ministerul Sănătății, timp în care am vizitat peste 150 de spitale în întreaga țară, însă pot spune că pentru mine și pentru Guvernul din care am făcut parte, sănătatea nu a avut culoare politică și asta s-a văzut din repartiția fondurilor de investiții. Banii s-au acordat în funcție de necesitățile fiecărei regiuni de dezvoltare în parte și a dezvoltării serviciilor medicale. Poate cel mai important lucru cu care am rămas de la minister este relația cu pacienții, iar numărul mesajelor pe care le primeam ca ministru le primesc și azi, ca manager al Spitalului Județean. Să fii un bun ministru al Sănătății înseamnă să iubești în primul rând oamenii și este important să transferăm spre personalul medical empatia noastră, a celor din conducere”, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Sorina Pintea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2020  -  powered by DSdata