The Best bookmaker bet365 Bonus

Administrația județeană a purtat discuții cu directorul ABA Someș-Tisa pentru finalizarea bazinului de la Runcu


În prezentarea făcută de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, în fața plenului CJ, acesta a vorbit despre proiectele de infrastructură edilitară, insistând pe necesitatea finalizării bazinului de la Runcu, o prioritate pentru Maramureș. Șeful administrației județene a declarat că a avut o întâlnire atât la București, cât și la Consiliul Județean Maramureș, cu Cristian Ciulbea, director al ABA Someș-Tisa, cu care a discutat despre proiectele din acest an și mai ales despre cele care vor fi finanțate anul viitor, pe cursurile de apă din județul Maramureș. În ceea ce privește acumularea de la Runcu s-au purtat discuții cu Prefectura Maramureș, cu prefectul Vasile Moldovan, iar valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 450 de milioane de lei, 80% din lucrare fiind deja finalizată. Ar mai fi nevoie de aproximativ 100 de milioane pentru a finaliza acumularea de la Runcu măcar la nivel de acumulare de apă, iar apoi, printr-o nouă investiție să se facă aducțiunile de apă pentru Sighetu Marmației și pentru Valea Izei.


Președintele Consiliului Județean a arătat că speră ca, la începutul anului viitor, la întocmirea bugetului național, să existe fie o suplimentare a finanțărilor pentru bazinul Someș-Tisa, fie un amendament la legea bugetului de stat pe care să îl susțină parlamentarii județului Maramureș, pentru a avea această sumă alocată. Șeful administrației județene a subliniat faptul că nu este o sumă foarte mare, respectiv la cât s-a investit până în prezent, ceea ce a rămas pentru Runcu este sustenabil și ar putea exista apă pentru locutorii de pe Valea Izei, care se confruntă cu acest deficit imens.
Gabriel Zetea a anunțat două noi investiții în județul Maramureș pentru care există finanțare în 2017 și urmează licitațiile, respectiv lucrări de regularizare a râului Buleasa, în Săliștea de Sus, o lucrare pe care autoritatea locală o cere de foarte mulți ani și amenajarea râului Vașnița în Poienile de sub Munte. Ambele lucrări se ridică la valoarea de aproximativ 30 de milioane de lei, sume importante care vor intra în județ începând cu anul 2017.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata