The Best bookmaker bet365 Bonus

Vaccinul românesc refuzat să fie plătit


 „Niciunul dintre vaccinurile la care se lucrează acum la nivel mondial nu va avea eficiența vaccinului românesc, ne spune prof.dr. Virgil Păunescu. Și asta pentru că tehnologia Institutului Oncogen din Timișoara creează imunitate celulară, care persistă peste 11 ani, în timp ce imunitatea pe bază de anticorpi, folosită de cei care lucrează la vaccin, protejează doar câteva luni.
România s-ar putea clasa în vârful cercetării medicale dacă ar finaliza vaccinul anti-Covid. Tehnologia românească are o cu totul altă abordare, fapt care va asigura o protecție pe o perioadă îndelungată. Probabil acesta este și motivul pentru care vaccinul românesc este sabotat din toate părțile, dar mai ales de către cei aflați la guvernare, care refuză să finanțeze poate cel mai important proiect al țării. Așteptăm finanțare și, cu cât trece timpul, cu atât datele care apar în literatura de specialitate arată că vaccinul la care lucrăm noi are toate șansele să fie cel mai reușit. Toate cercetările arată că imunitatea bazată pe anticorpi nu ține mult timp, iar vaccinul nostru, bazat pe imunitate celulară, extrapolând datele celor care l-au dezvoltat în cancer, are o memorie de cel puțin 11 ani.


Imunitatea umorală, cea care produce anticorpi, protejează doar câteva luni. De altfel, cei de la Astrazeneca au și anunțat că este posibil ca viitorul vaccin să fie repetat după un an de zile. Imunitatea are două componente, una bazată pe anticorpi, în principiu, și o componentă bazată pe celule. În cancer, de exemplu, dacă dezvolți anticorpi, mori repede, pentru că anticorpii nu pot omorî celulele tumorale.Imunitatea celulară, în TBC, de exemplu, este foarte importantă, pentru că se răspunde cu limfocite T citotoxice. Aceste limfocite distrug celulele care sunt defecte, fie că au un virus în interior și virusul ăla se multiplică, fie că au o tumoră. La fel va funcționa și în cazul Covid”, ne spune prof.dr.Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen Timișoara.

Asimptomaticii au imunitate celulară

Cei mai norocoși sunt, se pare, asimptomaticii și cei cu forme ușoare ale bolii, au constatat cercetătorii suedezi, pentru că aceștia au răspuns cu imunitatea celulară.
„De curând a apărut un articol într-o publicație medicală suedeză de prestigiu, care a arătat că toate cazurile asimptomatice și ușoare au răspuns prin imunitate celulară și toate cazurile grave au răspuns prin imunitate umorală, prin anticorpi. Altfel spus, un organism care răspunde corect, răspunde cu imunitate celulară. Noi am tot repetat acest lucru, că în niciuna dintre infecțiile cu virusul ARN din această categorie de coronavirus nu s-au obținut vaccinuri. Și nu s-au obținut pentru că toate platformele, tehnologiile care urmăresc rezolvarea acestei probleme se bazează pe vaccinuri care duceau la dezvoltarea de anticorpi și anticorpii nu sunt eficienți în cazul acestor boli”, ne-a declarat prof.dr.Virgil Păunescu.

Virusul s-a schimbat în totalitate

Un vaccin cu efect pe 11 ani nu este rentabil pentru marile companii.
Sunt viruși în care anticorpii sunt eficienți, cum este și cazul gripei, dar problema este că mutațiile de la un sezon la altul sunt atât de mari încât trebuie, de fiecare dată, un alt vaccin, arată prof.dr.Virgil Păunescu. Acesta susține că și în cazul coronavirusului, tipul care circulă în prezent este o formă care a dezlocuit total forma inițială din Wuhan.„Noi am făcut o analiză pe cele 112 secvențializări de la diverși pacienți din lume. Nici în România nu mai circulă varianta Wuhan inițial, ci o variantă nouă care circulă în toată lumea și care produce o cantitate virală mult mai mare și are un nivel de contagiune mai mare. Înlocuirea variantei vechi s-a produs în decurs de o lună, mai exact în aprilie”, afirmă prof.dr. Păunescu.

Guvernul Orban nu este interesat de vaccinul românesc

Autoritățile române au solicitat deja 10 milioane de doze de vaccin de la Uniunea Europeană, deși acesta încă nu a fost definitivat nicăieri. Despre vaccinul românesc, cu o tehnologie unică și eficientă, Guvernul Orban nici nu vrea să audă. Până acum, singurii bani, alocați printr-un proiect de cercetare pe fonduri europene, au fost 250.000 de euro, în condițiile în care Institutul Oncogen are nevoie de 5 milioane de euro pentru a trece la faza de testare. „Am văzut raportul Curții de Conturi și am fost foarte supărați pentru că, la câtă risipă s-a făcut, puteau să ne ajute și pe noi. Am solicitat finanțare de la premierul Orban, de la Ministerul Sănătății, de la Ministerul Fondurilor Europene, de la Ministerul Apărării, de la Ministerul Educației, dar nu am primit niciun răspuns. Britanicii au ezitări în a ne finanța, în primul rând pentru că au investit prea mulți bani ca să recunoască acum că vaccinul nostru este mai bun și, în al doilea rând, pentru că li se pare suspect că Guvernul României nu ne sprijină în niciun fel”, ne-a mai precizat directorul Institutului Oncogen, prof.dr.Virgil Păunescu.


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro