The Best bookmaker bet365 Bonus

Senator de diaspora: „Rețelele de trafic de ființe din Sicilia sunt gestionate de români, așa-numiți caporali”


Senator de diaspora, despre rețelele de trafic de ființe din Sicilia, în care sunt implicate femei din țara noastră, plecate la muncă. Viorel Badea a declarat pentru Libertatea că aceste rețele infracționale sunt gestionate de români, așa numiți ”caporali”, niște intermediari care se ocupă de românii care vin să muncească în Peninsulă. Parlamentarii doresc să le transmită autorităților competente, atât din România cât și din Italia, despre pericolul acestor ”rețele”.
Liberalul Viorel Badea, senator de diaspora, a afirmat că membrii comisiei pentru românii de pretutindeni organizează, marți, o dezbatere, la Senat, pe tema româncelor ținute sclave în Italia.
La discuții au fost invitate și două românce din această zonă, care sunt familiarizate cu situația românilor aflați la muncă în Peninsulă și mai ales în Sicilia și sudul Italiei.



Parlamentarii români vor să discute cu colegii lor din Parlamentul italian dar și cu autoritățile din România, responsabile de plecarea acestor românce la muncă în străinătate. ”Problema acestor românce nu este numai în Italia, ci și în punctul din care pleacă, și relația pe care aceste femei le au cu autoritățile din țară”, spune senatorul PNL.

”Am mai primit informații de acest gen, fostul ambasador în Italia, doamna Dana Constantinescu, a fost implicată activ în situația românilor din Sicilia. Mai recent, lucrurile s-au complicat, pentru că cei care gestionează în rău, situația românilor din Italia, așa numiții caporali, niște intermediari care generează toate aceste probleme în comunitate, sunt români. Ceea ce mie mi se pare extrem de grav. Unul din motivele pentru care ne întâlnim este și pentru a atrage atenția reprezentanților ministerului de Interne, despre modul în care sunt urmărite aceste rețele de trafic de carne vie, în Italia și România”, a mai spus Badea.

Și premierul Sorin Grindeanu a avut o primă reacție în cazul româncelor care lucrează în condiții de sclavie în Italia. Șeful Executivului a dispus efectuarea unei vizite de lucru comune a reprezentanților Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și ai Ministerului Afacerilor Interne în Italia.

Misiunea va avea loc între 15 și 17 martie, iar din ea vor face parte ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, și un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne.

The Guardian a relatat, într-un reportaj cutremurător, situația a peste 7.000 de românce din sudul Italiei, care trăiesc în condiții de sclavie. Acestea sunt bătute și exploate sexual de angajatorii lor, arată o anchetă făcută de The Observer.

http://www.libertatea.ro/stiri/senator-de-diaspora-retelele-de-trafic-de-fiinte-din-sicilia-1773149

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro