The Best bookmaker bet365 Bonus

In 1988 primarul comunei Ocna Sugatag a fost prins furand curent electric la Casa de Copii


Ca sa scape fara dosar penal Mihai Ivaszuk a achitat suma totala de 137.206 lei, bani cu care atunci puteai achizitiona doua autoturisme marca Dacia, in doua transe, una de 650 lei si una de 136.556 lei. Ramane-n eter intrebarea: de unde a avut el atatia bani in 1988 si cum se face ca nu l-a intrebat nimeni asta?!


Dintr-un document al Centrului de Distributie Energie Electrica Sighetu Marmatiei din cadrul FRC Baia Mare rezulta cat se poate de clar faptul ca in data de 22.03.1988 actualul primar al comunei Ocna Sugatag, liberalul Mihai Ivaszuk cum isi zice acum - atunci Mihai Ivasiuc - a fost prins furand curent electric.

In acel moment era administrator la Casa de Copii din localitate si pentru aceasta fapta a fost pus sa plateasca suma de 136.556 lei, o suma absolut uriasa, una cu care se puteau achizitiona atunci doua autoturisme marca Dacia.
Interesant sau nu, dar din documentul anexat rezulta ca a platit personal aceasta suma abia in data de 11.02.1994.
Oare de ce dupa atata timp abia?
Oare s-a facut o inventariere, o ancheta interna la Casa de Copii?
Cert este faptul ca a platit suma dispusa cu chitanta nr 101129/11.02.1994.
Paradoxal, tot in acea zi a mai platit suma de 650 lei, cu chitanta 486720, probabil cu caracter de penalitati de intarziere.
Oricare ar fi explicatia, un lucru este cat se poate de cert: in 1988 actualul primar a fost prins furand curent electric, fapta extrem de grava si in niciun caz in masura sa dea valoare unei persoane publice, una ce s-a considerat mereu indriduita sa arate cu degetul inspre altii.
De ce n-a platit atunci aceasta suma si cum a scapat de dosarul penal fara sa plateasca pe loc – deci prejudiciul n-a fost recuperat pe loc – ramane un mister.
Pe de alta parte, faptul in sine nu face decat sa dea contur barfelor conform carora acesta ar fi fost scos atunci basma curata pentru ca ar fi devenit informator.
Noi nu stim daca este adevarat, nici pentru cine.
Insa stim cu certitudine, spre exemplu ca la ultimele alegeri locale a fost consiliat direct de Cristian Anghel, primarul inchis al Baii Mari, iar faptul ca acesta abia se eliberase din inchisoare nu l-a deranjat pe Misu.
Mai mult, asa cum am dovedit in numarul 2 al saptamanalului eStrada, acelasi Cristian Anghel a fost la randul lui racolat de Securitate prin anii 1976 sau 1978, nu mai retin exact cand.
Asadar, daca tinem cont de devalorizarea leului, Misu al nostru a platit abia cca 5% din valoarea constatata si imputata a curentului furat.
Nu stim cum se va recupera diferenta si cand.
Dar mai stim ca acelasi Misu, conform unui articol publicat in data de 18.07.2002 in cotidianul COTIDIANUL din Bucuresti a fost acuzat pe fata de o fosta voluntara a Asociatiei de caritate „Crucea Malteza”, Rosa Engelman de faptul ca a fost COMPLICE la abuzurile sexuale pe care fostul presedinte al acestei asociatii, Detelf Potempa le facea cu copiii din Centrul de Plasament din Ocna Sugatag, unde a fost administrator.
Fapt ce reiese, de altfel si din Procesul Verbal de Constatare a Contraventiei, nr 05053, de unde reiese IAR faptul ca era administrator.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro