The Best bookmaker bet365 Bonus

Zamfir Flore Ciceu, şeful CJ Maramureş şi singurul baron conservator din ţară


Juristul Zamfir Flore Ciceu a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş în urma unui straniu concurs de împrejurări. Desemnarea conservatorului drept candidat USL pentru Maramureş, în 2012,

a fost rodul unor negocieri de culise obscure din interiorul coaliţiei.
La acea vreme, atât liberalii, cât şi pesediştii au reclamat la conducerile de la Bucureşti drept neviabilă această candidatură, în condiţiile în care PC nu reuşise să îşi stabilească organizaţii în tot judeţul. Până la urmă, „şefii” de la Capitală au hotărât, şi Ciceu a ieşit din pălărie drept candidat al USL. Este singurul motiv pentru care el a ajuns la o asemenea demnitate. Zamfir Ciceu a fost consilier local PNL și, pentru puțin timp, viceprimar, în 2010. Nefiind însă instalat cu girul lui Crin Antonescu, el a fost zburat din PNL în august 2012 pentru încălcarea pactului de colaborare dintre PSD şi PNL, Ciceu complotând la debarcarea viceprimarului social-democrat Mircea Dolha din funcţie, drept pentru care şi-a pierdut el însuşi fotoliul de la primărie. S-a reîntors declarativ la avocatură, dar apoi a fost racolat de conservatori, care au făcut din el din nou persoană publică. Vrând-nevrând, s-a reîntâlnit cu partidul care l-a abandonat în alianţa electorală confecţionată de cuplul Antonescu-Voiculescu.

Preşedintele surpriză Ciceu nu este nici bogat, nici sărac lipit, conform propriei declaraţii de avere.

Omul jumătăţilor de măsură

Zamfir Ciceu n-are casă, sau cel puţin nu una întreagă, numai a lui, el deţinâd, la vedere, o jumătate dintr-un apartament de 58 mp în Baia-Mare, încă un sfert de apartement de 59 mp, tot în Baia Mare, şi jumătate dintr-un teren de vreo 900 mp. El se plimbă, conform aceluiaşi document, cu două „jafuri” de maşini, fabricate în mileniul trecut, şi o Toyota Avensis, ceva mai nouă. De asemenea, nu are iahturi, elicoptere, tractoare şi nici bijuterii, obiecte de artă sau de cult care să merite a fi amintite sau furate. Dar ceva tot are Zamfir Flore, datorii pe termen lung. Astfel el a fost împrumutat în 2007 de Volksbank – scadent în 2032 - cu 78.000 franci elveţieni şi de BRD în 2009 cu 60.000 euro – scadent în 2034. Aceşti bani trebuie înapoiaţi din leafa sa de la CJ, de 38.000 de lei pe an, din mărunţisul de 2.200 de lei încasaţi de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (Centrul Universitar Nord Baia Mare), unde prestează ca asistent universitar doctorand, şi, bineînţeles, din onorariile de avocat de 25.000 de lei pe an.

Ascensiune liberală, glorie conservatoare

Ascensiunea, şi implicit prosperitatea lui Ciceu au început de pe vremea în care era jurist la Maralact, vechea fabrică de lapte a oraşului. Pentru servicii aduse uneia dintre ficele primarului liberal de atunci, Cristian Anghel, deci şi partidului, Zamfir Flore este cooptat ca jurist la primărie. Dobândeşte  într-ul fel şi statutul de lider sindical, mai precis devine omul care taie şi spânzură la nivelul doi. Apoi devine viceprimar pentru scurtă vreme. Între timp, îl apără pe primarul Anghel într-un proces celebru la vremea lui, cel cu ziaristul Ioan Romeo Rosiianu, care a dezvăluit mai multe coţcării la nivelul Primăriei Baia Mare. Într-un final, şi pe baza acestor dezvăluiri, Anghel este acuzat oficial şi condamnat definitiv pentru acte de abuz în serviciu în formă calificată la 2 ani şi jumătate cu executare, cu toată opoziţia de la bară a viitorului preşedinte al Consiliului Judeţean.

În momentul de faţă, Ciceu nu este nici măcar pe lista lungă a viitorului „cnezat” Regiunea Nord-Est, dar, ţinând cont de sinuoasa sa ascensiune, poate spera.

http://www.puterea.ro/dezvaluiri/campaniile-puterea-zamfir-flore-ciceu-seful-cj-maramures-si-singurul-baron-conservator-din-tara-78303.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro