The Best bookmaker bet365 Bonus

Invitație la o combinație perfectă de artă, dans și sport


Gimnastica ritmică este o ramură a gimnasticii care îmbină fericit coordonarea, echilibrul, agilitatea și postura impecabilă pe care un sportiv o poate atinge după un lung șir de antrenamente în sala de sport, coordonați de antrenori dedicați, care duc fiecare exercițiu de concurs aporape de perfecțiune.
Ea trece dincolo de tehnicitatea pe care gimnastica sportivă o impune în elemente de acrobație exersate în sălile de antrenament, și, ne oferă muzicalitatea care ne lipsea în sportul pe care Nadia Comăneci la dus la perfecțiune.
    Într-o lume în care dezvoltarea echilibrată a individului are de suferit, din cauza tehnologizării excesive a vieții noastre de zi cu zi, când educația elevilor este din ce în ce mai greu de stimulat, când practicarea sportului în cadru organizat cade în plan secundar, gimnastica ritmică vine cu o ofertă pe cât de tentantă, pe atât de generoasă, situate la jumătatea drumului între gimnastică și dans, care oferă o dezvoltare armonioasă a corpului, stimularea coordonării, forței musculare și flexibilității.


Tocmai de aceea, „Gimnastica ritmică în școală” este o lucrare extrem de necesară, care întregește necesitatea de a veni în sprijinul profesorilor de educație fizică și sport, antrenorilor și sportivilor care au ales cu inima și s-au îndreptat cu pasiune spre acest sport nobil.
Și, cum toate acestea trebuiau să fie potrivite și aranjate profesionist și profesional, experiența și rezultatele excepționale oobținute după o viață dedicată sportului și gimnasticii ritmice, formării ca om și sportiv a elevilor, autoarele Carmen Mihaela Coca și Carmen Aneta Isac o fac din ipostaze care le recomandă ca fiind supercalificate de a încropi această lucrare de excepție, maestru emerit al sportului, multiplă campioană națională sau doctor în educație fizică și sport.
    Baia Mare are o lungă tradiție în gimnastica ritmică românească cu rezultate remarcabile la nivel national și international, și, nu este deloc întîmplătoare apariția acestei lucrări sub atenta îngrijire și oferta generoasă a Editurii eCreator, o simbioză perfecta între lumea artistică, a poeților și scriitorilor contemporani și poezia corpului oferită de gimnastica ritmică în sălile de concursuri.
Iată că, prin apariția acestei lucrări se umple un gol și se acoperă o nevoie de a ridica ștacheta la un nivel superior de pregătire, cât mai profesionist, cu scopul evident de a crește și forma sportivii de înaltă performanță, care să ne încânte în concursuri, și să ducă Romnânia pe cea mai înaltă treaptă în competițiile internaționale.
Există un vid în ceea ce privește lucrările din domeniul sportiv, și orice apariție editorială, precum cea de față, o salut cu plecăciune și respect față de tot ceea ce înseamnă efortul de a îndemna copii spre sport și sănătate.
Iar gimnastica ritmică nu face altceva decât să ofere foarte multă disciplină, exprimarea propriei personalități și creativități, valori pe care ne dorim înzestrate în educația copiilor noștri.Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro