The Best bookmaker bet365 Bonus

Un ghid complet pentru ciclul primar, gimnazial și liceal


GIMNASTICA RITMICĂ ÎN SCOALĂ EXERCIŢII PENTRU CICLUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL este o lucrare remarcabilă realizată de autoarele Carmen Mihaela Coca și Carmen Aneta Isac.
Cartea oferă o perspectivă amănunțită și cuprinzătoare asupra gimnasticii ritmice, adresându-se tuturor celor interesați de acest sport, de la elevi și studenți, până la profesori și antrenori.
În cadrul cărții, autoarele acoperă o multitudine de subiecte, începând cu mijloacele de acționare ale gimnasticii ritmice.
Acest capitol se concentrează pe exerciții fizice și tehnici specifice, prezentând diferitele modalități prin care gimnastica ritmică poate fi abordată și învățată.
Cartea este împărțită în două secțiuni principale, adresându-se atât ciclului primar, cât și ciclului gimnazial și liceal.


Pentru ciclul primar, autoarele oferă o serie de exerciții libere pe loc și exerciții libere din deplasare, variante de pași, forme speciale de mers și alergare, pași de dans, exerciții la bara de perete, elemente de tehnică corporală, exerciții de balans, arcuire și val, exerciții pentru dezvoltarea mobilității articulare, sărituri artistice, întoarceri și piruete.
O atenție deosebită este acordată exercițiilor cu obiecte portative, precum coarda, cercul și panglica, și modalităților în care acestea pot fi integrate în jocuri și ştafete.
Această abordare interactivă și distractivă a gimnasticii ritmice îi ajută pe elevi să dezvolte înțelegerea și aprecierea pentru acest sport de la o vârstă fragedă.
În secțiunea dedicată ciclului gimnazial și liceal, autoarele introduc măciucile, precum și obiectele demonstrative folosite în ora de educație fizică.
Acest capitol aduce în discuție terminologia specifică în gimnastica ritmică și prezintă modele de structuri pentru lecțiile de educație fizică cu conținut de gimnastică ritmică, ajutând astfel profesorii și antrenorii să elaboreze programe eficiente și atractive pentru elevi.
Doamnele Carmen Mihaela Coca și Carmen Aneta Isac au creat o resursă valoroasă și accesibilă pentru învățarea gimnasticii ritmice, evidențiind importanța acestui sport în dezvoltarea abilităților fizice și mentale ale copilor.
Prin combinarea teoriei cu exemple practice și sugestii de exerciții, autoarele încurajează cititorii să participe activ la explorarea acestei discipline sportive.
Un aspect important al cărții este accentul pus pe adaptarea exercițiilor și tehnicilor în funcție de vârsta și nivelul de pregătire al practicanților.
Astfel, acest ghid devine o resursă utilă atât pentru începători, cât și pentru cei mai avansați, care doresc să își perfecționeze abilitățile în gimnastica ritmică.
Un alt punct forte al cărții este includerea de ilustrații și fotografii, care facilitează înțelegerea tehnicilor și exercițiilor prezentate.
Aceasta contribuie la o experiență de lectură plăcută și instructivă, oferind cititorilor o viziune clară asupra aplicării practice a teoriei.
Pe lângă aspectele tehnice și practice ale gimnasticii ritmice, doamnele profesoare subliniază și importanța aspectelor emoționale și artistice ale sportului.
Prin intermediul pașilor de dans și a săriturilor artistice, autoarele evidențiază expresivitatea și creativitatea care pot fi atinse în cadrul acestei discipline.
    Pe lângă pasiunea sa pentru gimnastică ritmică, Carmen Mihaela Coca este, de asemenea, o talentată pictoriță, care și-a extins domeniul de exprimare și în lumea artei vizuale.
Primul ei vernisaj a avut loc în 2018 și a fost un eveniment de succes, marcând începutul unei cariere promițătoare în acest domeniu.
Expoziția a cuprins o varietate de lucrări, demonstrând abilitățile și sensibilitatea artistică ale autoarei.
Din 2018, Carmen Mihaela Coca a apărut în numeroase reviste de specialitate, unde a fost recunoscută pentru talentul său în pictură și pentru contribuția sa la promovarea artei în rândul publicului larg.
În 2020, Doamna Carmen Mihaela Coca a început să colaboreze cu autori pentru a ilustra diverse cărți, extinzându-și astfel paleta de activități artistice.
Această colaborare a adus un plus de valoare și originalitate cărților respective, datorită stilului unic și a tehnicilor de pictură ale autoarei.
Carmen Mihaela Coca a fost, de asemenea, distinsă cu diplome și premii speciale pentru realizările sale în pictură.
Acestea evidențiază recunoașterea și aprecierea comunității artistice pentru talentul și munca sa în domeniul artei vizuale.
Aceste premii și distincții vin să întărească statutul său de artistă completă, care reușește să îmbine cu succes pasiunea pentru gimnastică ritmică și dragostea pentru pictură.
Talentul său divers și pasiunea pentru ambele domenii au contribuit la succesul ei și la consolidarea unei reputații binemeritate în comunitatea artistică și sportivă.
În concluzie, această carte reprezintă o resursă esențială pentru oricine dorește să aprofundeze acest sport fascinant.
Cartea oferă o abordare completă și structurată a gimnasticii ritmice, acoperind aspecte teoretice și practice, precum și exemple de exerciții și sugestii pentru implementarea lor în lecțiile de educație fizică.
Doamnele Carmen Mihaela Coca și Carmen Aneta Isac au reușit să creeze o lucrare de referință în domeniul gimnasticii ritmice, care va fi cu siguranță apreciată de cititori, indiferent de nivelul lor de experiență în acest sport.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro