The Best bookmaker bet365 Bonus

Pomenire târzie pentru Constantin (Tică) Ardeleanu


Toamna care acum mai bine de 72 de ani încuvinţase să găzduiască clipa de început a lui Constantin (Tică) Ardeleanu, acum nici măcar nu l-a mai amăgit ṣi a făcut pact cu nefiinţa ṣi s-a hotărȃt să fie ultima pentru uriaṣul om ṣi scriitor care a fost Constantin Ardeleanu.
    A făcut-o nemilos, cu răutate chiar, fiindcă n-a mai vrut să fie urmată de alta ṣi s-a oprit din numărătoare la 72.
    Făcȃnd-o, pentru mine, a suprimat esenţa zilelor de marţi (cȃnd ne întȃlneam) pe care a pustiit-o de prezenţa (ṣi exuberanţa cu umor devastator) lui Tică, ṣi de atunci ceasornicul cu care măsuram prietenia a devenit un instrument aberant care nu indică decȃt o viaţă lepădată prea devreme.
    Pentru mine personal, trecerea în lumea de dincolo a uriaṣului prieten care mi-a fost Tică (Constantin) Ardeleanu, nu înseamnă doar doliu, ci chiar împuţinarea mea ca om.


    Ḯi plăcea să-i recit la plecarea de la mine „Scurtă despărţire” de Teodor Pîcă (spunȃndu-i că pentru mine nu-i scurtă ci lungă fiindcă o săptămȃna îi o săptămȃna) ṣi acum îmi dau seama că fără să-mi doresc în astral începea să germineze o lungă despărţire la care nu m-am gȃndit.
    Mă repet spunȃnd cuvinte pe care le-am spus cu ocazia morţii unui prieten comun: cȃnd moare un scriitor se stinge o lumină pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o ṣi pe care noi, probabil n-am preţuit-o suficient.
    Odihneṣte-te-n pace, prietene!  Adio!

P.S. Ataṣez alături, în facsimil, versurile poetului Liviu Zanfirescu, rostite ca rămas bun la înmormȃntarea lui Constantin (Tică) Ardeleanu.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro